végrehajtás kérdések


Frederico001 # 2011.10.04. 20:13

Tisztelt Hozzáértők.

Segítséget szeretnék kérni önöktől.
A mai napon felkeresett a végrehajtó cég a délelőtt folyamán. Mivel a munkahelyemen voltak csak egy foglalási jegyzőkönyvet találtam.
A kérdésem az lenne, hogy a lap alján jegyzett összeg a tényleges, behajtási költségekkel összevont összeget tartalmazza-e? Ha az összeg a tényleges befizetés összege, akkor meg kell-e várnom a végrehajtói okiratot, vagy holnap akár el is utalhatom a pénz a foglalási jegyzőkönyvön feltüntetett bankszámlaszámra?

Utalás esetén a közleménybe elég feltüntetni a hivatkozási számot?

Köszönöm a segítségüket.

végrehajtó1 # 2011.10.04. 08:07

Renáta79

Akkor is bemehet ha nincs ott senki.Tanukkal, lakatossal.

ruggiero # 2011.10.04. 07:58

Tisztelt fórumozók! Kérdésem a következő lenne: tud-e vki segíteni, ill. van-e tapasztalata németországi jogerős büntetőbírósági ítélet végrehajtásában? (polgári jogi igényről is rendelkeztek az ítéletben, azt akarjuk érvényesíteni). Előre is köszönettel


don

C a s a b l a n c a # 2011.10.04. 06:24

A befizetési bizonylatokat és az aláírt részletfizetési megállapodást mindenképpen vigye magával, de ha tanúkat is tud az esetre, az még jobb. (Otthon készítsen másolatot a bizonylatról, a megállapodásról de vigye az eredetit is.)

Kérdezze már meg a bankot, hogy hova tette a befizett pénzt???

Ha a bank igazolja, hogy megvan a befizetés, csak itt-ott lévő számlán össze-vissza könyvelték, akkor - milyen kár is érte a bankot???

Milyen jogalapja is van a hitelszerződés felmondására???

A hitelszerződést látni kéne ahhoz, hogy jósolni lehessen a kimenetelre.

Ha volt opciós joga a pénzintézetnek, akkor a legrosszabbra lehet készülni...

zsozsoo # 2011.10.04. 06:09

Üdv!

Az lenne a kérdésem (nagyvonalakban), hogy sógornőm holnap megy fmh tárgyalásra a bíróságra (ellentmondott a közjegyzői fmh-ra) és esetleg lenne e valami tanács, vagy egyéb dolog amire odafigyeljen az alábbi esettel kapcsolatban.
Volt egy hitele a takszövnél amit fizetett egy darabig, de jött a válság (szokás szerint) és nem tudta fizetni egy idő után. Jött neki felszólítás, majd kieggyezett az illetékes fiókvezetővel, hogy azon nyomban befizet 50.000-et és kapott jópár csekket még havi x összeggel (ezt nem tudom pontosan), hogy azt fizesse (elvileg a kamatokat fedezte volna egy évig így, ez valami fizetési halsztás volt, vagy ilyesmi) de ez egy másik számlaszámra szólt és az erről szóló megállapodást is kézzel írták. Az egy év alatt jöttek a takszövtől felszólítások, hogy nincs fizetve a hitel és ez miatt fel fogják mondani. AMikor ilyenkor felhívtak az illetékes vezetőt, az azt mondta neki, hogy nyugodjon meg, semmi pánik ezt egy autómata rendszer küldi, nem kell vele foglalkozni csak fizettgesse a csekkeket amit kapott. A végére ide jutott a dolog, hogy közjegyző-fmh érkezett. Abban a befizetett (kieggyezett) részletek nem jelentek meg, mint ha azt nem is fizette volna. A sógornőm az fmh beadásakor írt egy levelet a takszövnek (az illetékes vezetőnek), hogy felajánlja a a házukat fedezetnek egy esetleges megoldásképp valami részletre, valamint élettársát mint kezes. De ezekre a mai napig nem kapott választ. Mire figyeljen oda a tárgyaláson, vagy mit tudtok ezzel kapcsolatban javasolni. Vagy a tárgyaláson így is úgy is a bank megkapja a végrehajtási lapot és kész?
Előre is köszönöm a segítő hozzászólásokat!!!
(Bocs, hogy ide is beírtam, amott nem válaszolt senki)

Kovács_Béla_Sándor # 2011.10.04. 04:46

A közös vagyon rád eső részével, azaz a felével felelsz.

Anita19871010 # 2011.10.04. 02:18

Sziasztok!Az lenne a kérdésem hogy ha vettem egy házat és nem tudtam fizetni akkor ha férjhez megyek a férjemtől ugyan úgy behajthatják?Ha valaki tudja akkor írjon.Előre is köszönöm

Nagyezsda # 2011.10.03. 20:31

Tisztelt Végrehajtó1!
Köszönöm szépen a gyors válaszát!

végrehajtó1 # 2011.10.03. 17:59

ha az édesanyjának haszonélvezeti joga van a lakásra eladható-e az ingatlan a végrehajtás keretén belül?

minden további nélkül, igen

A vh kérővel egyezzen meg úgy hogy bejegyzik a vh jogot a lakásra biztosítéknak.Ha fizet akkor lekerül a végén róla ha nem akkor árverezés.

Nagyezsda # 2011.10.03. 17:07

Tisztelt Szakértő!
A páromnak nemrégiben ítéltek meg gyermektartást az előző házasságából született gyermeke után. A gyerektartást a fizetéséből vonják le. Azonban visszamenőlegesen is megítéltek a volt feleségnek gyerektartást. A törvény szerint a fizetés 50%-ig tilthat le pénzt a munkáltató, amit meg is tesz a bírósági határozatnak megfelelően. A volt házastársnak azonban ez a fizetési ütemezés nem elegendő és végrehajtási eljárást indított a párom ellen. Az egyetlen vagyontárgya a lakása. A kérdésem az lenne, hogy ha az édesanyjának haszonélvezeti joga van a lakásra eladható-e az ingatlan a végrehajtás keretén belül?
Van-e ilyenkor lehetőség a végrehajtóval megállapodni esetleg kisebb ingóságok átadásával törleszteni? (A teljes tartozás összege kb 150.000Ft, tehát az eljárás végére a házastárs nem sokat fog az összegből megkapni, így mindkét fél érdeke lenne valami köztes megoldást találni.) Előre is köszönöm a választ.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.10.03. 15:49

Azt utólag is lehet kérni - de kamat mindenképpen lesz.

mentaldr. # 2011.10.03. 15:31

Az nem kérdés, hogy tartozom. Részletfizetést szeretnék további költségnövekedés nélkül. Ez elérhető valahogy?

Kovács_Béla_Sándor # 2011.10.03. 15:14

Ha megdöntöd a kézbesítési vélelmet, akkor már nem tartozol?

mentaldr. # 2011.10.03. 15:05

Tanácsot kérnék arra vonatkozóan, hogy közjegyzőtől végrhajtható fiz.meghagyást kaptam egy 3 évvel ezelőtti lakcímemre. Ezen a címen bérlő lakott, aki nem adta át a korábbi értesítéseket, ismeretlen címre költözött. 7 havi hátralékot hagyott a távhő szolgáltatónál,erre vonatk.a jogerős fiz. meghagyás amit az otthagyott lakásban találtam meg. Érdemes erre reagálnom,pl.felhívni a közj. és kézbesítési vélelem megdöntését indítványozni( lakcímkártyával igazoltan), vagy ne tegyek semmit. Utóbbi esetben mi várható?

kiskakas79 # 2011.10.03. 10:10

Köszönöm a gyors választ.De azért azt tudni szeretném még,hogy a férjem dolgaihoz ill. fizetéséhez egyébként hozzányúlhatnak-e?Gondoltam a telefont sem fogom felvenni de volt rá példa,hogy a szomszédot hívták fel,hogy hagyjanak üzenetet.Etikátlan.Mindenképp kifizetem 2 részletben de azért aggódok.Mégegyszer köszönöm a választ.

végrehajtó1 # 2011.10.03. 09:03

Ne foglalkozz velük.Fizesd ki 2 hónap alatt két részletben..
Ők nem végrehajtók csak szájhősök.:)

A végrehajtáshoz közjegyzői papír kell és ezzel kérhetnek végrehajtást.

kiskakas79 # 2011.10.03. 08:04

Tisztelt Fórumozók!
140 ezer forintos tartozásomat a Dunacorp vette meg,melyből már 60 ezret kifizettem 3 hét alatt.Jeleztem nekik,hogy a maradék 80 ezret 2 hónap alatt rendezem,de ők végrehajtással fenyegetnek.letiltható bérem van,a ház kiskorú gyermekeim nevén de nem vagyunk haszonélvezők sem.Kérdésem a következő:-mivel házas vagyok,férjem munkabérét ill. tulajdonát foglalhatják-e? Ő erről nem tud mert a hitelt egy azóta már külföldön levő "barátnőm" halmozta fel,csak nem fizette.
Az Úr azt is közölte,hogy ők a végrehajtó,nincs külön hivatalos papír közjegyzőtől amiben le van írva a végrehajtás ténye.Hozzáteszem ez a tartozás egy hitelkártyából adódott amit én igyényeltem,a férjem nem szerepelt sehol.
Köszönöm a válaszokat előre is.

végrehajtó1 # 2011.09.30. 13:22

Nos akkor minek kérdezted ha volt erről itéleted és meg is kaptad nem kerek 18 óra alatt?

végrehajtó1 # 2011.09.30. 13:21

kiváncsiskodo vagyok

29.-én kérdezted este 18 órakor:

A végrehajtó arról is tájékoztatott hogy az ingóságok megléte csak az elszállításra megadott időpontban derül az ki hogy egyáltalán az ingóságok meg vannak e ? Kérdezem a fentiek miatt mit tehetek ? Kérhetem e a végrehajtótól a lefoglalt ingóságok becsértékének a megfizetését? Hiszen semmivel nem tudja a végrehajtó bizonyítani azt hogy valóban azok az eredetileg lefoglalt ingóságokat képezik . Várom megtisztelő válaszukat köszönettel.

30.-án 13,30 perckor irtad:

Igen ma már jött is az átutalás a végrehajtó biztosítójától , amit a bíróság rendelt el a végrehajtó ellen.

szandrus # 2011.09.30. 12:30

Kedves Fórumozók!
Amennyiben a végrehajtás szünetel - nincs lefoglalható és értékesíthető vagyontárgy, stb.- az elévülési időn belül a végrehajtó ezeket az ügyeket "felülvizsgálja"? Van erre konkrét szabály? Ilyenkor a végrehajtási költséget, amit a végrehajtást kérő a korábbiakban megelőlegezett, nem kell újra megfizetni?
köszönöm előre is!

kiváncsiskodo vagyok # 2011.09.30. 11:38

Tisztelt választ adó !

A végrehajtó miután megtartotta második sikertelen árverését, s ezt követően vissza adta az adósnak a lefoglalt ingóságokat, tette ezt úgy hogy figyelmen kívül hagyta írásos kérelmemet hogy élni kívánok a foglaláskori becsérték egynegyed összeg fejében való árverésen kívüli vásárlással mint végrehajtást kérő. És itt adott nekem igazat a bíróság és kötelezte a végrehajtót arra hogy adja át nekem a lefoglalt ingóságokat a becsérték egy negyed összeg fejében, amit a végrehajtó nem tud teljesíteni mert a visszaadott ingóságok már nincsenek meg.Ha az eredeti állapotot nem lehet vissza állítani, vagy azt a károsult nem is akarja akkor az ingóságok pénz értékét kell a végrehajtónak megfizetnie.A végrehajtó törvénytelenségeivel nekem károkat okozott azzal hogy a lefoglalt ingóságokat kérésem ellenére sem adta nekem, hanem az adósnak adta azokat vissza. Ezért kérdeztem azt hogy kérhetem e az ingóságok értékének a megfizetését a végrehajtótól ? Igen ma már jött is az átutalás a végrehajtó biztosítójától , amit a bíróság rendelt el a végrehajtó ellen.

végrehajtó1 # 2011.09.29. 16:27

A végrehajtó arról is tájékoztatott hogy az ingóságok megléte csak az elszállításra megadott időpontban derül az ki hogy egyáltalán az ingóságok meg vannak e ?

így van.Vagy kimegy a helyszinre és meggyőződik róla

Kérhetem e a végrehajtótól a lefoglalt ingóságok becsértékének a megfizetését?

Nem.Az adós idegenitette el nem a végrehajtó

Hiszen semmivel nem tudja a végrehajtó bizonyítani azt hogy valóban azok az eredetileg lefoglalt ingóságokat képezik .

Az baj lenne.Valahogy be kellett azonosíta a foglalási jegyzőkönyvben.

végrehajtó1 # 2011.09.29. 16:23

A kocsi vásárlás az nem létszükséglet számodra.Több ezer embernek nincs kocsija pedig súlyos mozgássérült.Valamint vehettél volna fel forint alapút is.Ez a te döntésed volt.Ehhez a vh-nak semmi köze.

De ha tényleg nem tett meg mindent akkor vh kifogást adhatsz be de csak max.6 hónapon belül.

Valamint polgári perben követelheted a károd megtérítését a végrehajtótól.

kiváncsiskodo vagyok # 2011.09.29. 16:17

Másik ügyem. Tíz éven keresztül pénztartozás végett a végrehajtó azt válaszolgatta nekem sorozatosan hogy az adósnak vagyona munkabérrel nem rendelkezik ezért munkaviszonya nincs ezért az eljárása szünetel. Ezt tíz éven keresztül írásban közölte velem. Csakhogy a Megyei Egészség Biztosítási Pénztár meg írásban ki adta azt hogy a végrehajtó az adós ellen a munkaviszonya feltárásában egyetlen egyszer sem kérte. De az is bizonyított már hogy az adósnak mind végig bejelentett munkaviszonya volt. Kérdezem a fenti esetben mit tehetek hatásosan eredményesen ? mert a végrehajtó azt mondja hogy ö nekem kárt nem okozott, sőt a károm a kamataival még emelkedtek is.Kérhetek e kártérítést a végrehajtótól ? Ugyan is mint rokkant nyugdíjas súlyos mozgáskorlátozottként kénytelen voltam kis kategóriás gépkocsit vásárolnom 3 éve s 110.000 Ft hiánya miatt kénytelen voltam deviza hitelt igénybe venni. Szerintem e kárt a végrehajtó okozta, mert ha törvényesen járt volna el az ügyben akkor már megtérültek volna az adós tartozásai s nem kellett volna igénybe vennem a devizahitelt.Várom megtisztelő válaszaikat a fentiekre. Köszönettel.

kiváncsiskodo vagyok # 2011.09.29. 16:03

Tisztelettel érdeklődöm egy nem minden napi önálló végrehajtással kapcsolatban.A végrehajtó az adósom lakásában számos ingóságokat lefoglalt ami ellen az adós fia igény perrel élt, e igényperben az adós felesége bejelentette hogy az összes ingóságokat értékesítették, a bíró zártörés miatt büntető eljárást kezdeményezett az igénypert felfüggesztette. A zártörés miatt folyamatban zajló eljárásban a végrehajtó megtartotta második sikertelen árverezését, majd ezt követően vissza adta az ingóságokat az adósnak.Elképzelésem nincs hogy ezt a végrehajtó az adóssal hogyan tudták megvalósítani? Hiszen a végrehajtási eljárás az igényperben is a zártörés miatti eljárás jogerős befejezéséig nem folytatható.Közben a bíróság kötelezte arra a végrehajtót hogy a lefoglalt ingóságokat adja át nekem a foglaláskori becsérték egy negyed összeg fejében, a végrehajtó ennek nem tud eleget tenni mert már az ingóságok nincsenek meg. Ekkor kértem a végrehajtót hogy nem is kérem már az ingóságokat hanem azok becsértékének az egynegyed összegét amit elutasított. Kértem a bíróságot a végrehajtási lap kiállítására három hónapja még nem is reagált erre. Viszont a végrehajtó egy hónapja felszólított arra hogy a megadott időpontban szállítsam el az ingóságokat az adós házából, de ezt megelőzőleg fizessem be a számla számára az eddig felmerült költségeket, Megjegyzem mint végrehajtást kérőnek teljes költségmentességem van az ügyben. A végrehajtó arról is tájékoztatott hogy az ingóságok megléte csak az elszállításra megadott időpontban derül az ki hogy egyáltalán az ingóságok meg vannak e ? Kérdezem a fentiek miatt mit tehetek ? Kérhetem e a végrehajtótól a lefoglalt ingóságok becsértékének a megfizetését? Hiszen semmivel nem tudja a végrehajtó bizonyítani azt hogy valóban azok az eredetileg lefoglalt ingóságokat képezik . Várom megtisztelő válaszukat köszönettel.