"Ha a végrehajtást kérő újra próbálkozik, a követelt érték hány %-át kell majd újra kifizetni előre a végrehajtónak, mint munkadíj, stb.?"
A költségátalány 50%-a, de legfeljebb 35 000 forint illeti meg a végrehajtót az eljárás folytatása esetén.
"Ha a végrehajtást kérő újra próbálkozik, a követelt érték hány %-át kell majd újra kifizetni előre a végrehajtónak, mint munkadíj, stb.?"
A költségátalány 50%-a, de legfeljebb 35 000 forint illeti meg a végrehajtót az eljárás folytatása esetén.
Köszönöm!
Igen a szüneteltetésre gondoltam, rosszul irtam. Akkor akár 3 havonta próbálkozhat újraindítással? Minden egyes újrainditásnál/ alkalommal fizetnie kell a 35000 Ft-ot?
Mert netán tízmilliós nagyságrendű a tartozásod?
24 milla.
De ez kacifántos történet :-)
Az Engedményes, aki vh-t kért ellenem, valójában csak egy stróman, aki a nevét adta, valójában az Adóstársam áll mögötte...csak keresem a további bizonyítékokat hozzá.
Ja, persze. És mit kezdesz majd azzal a bizonyítékkal?
Ugyan nem tartozik a tárgyhoz, de ki tapsolta el a felvett kölcsönt, és mire, és megvan-e még az a dolog, és kié?
Egyébként igen, mindannyiszor meg kell fizetni. Végül úgyis rajtad hajtják be.
A felvett kölcsön az Adóstárs ingatlanának felújítására ment el. Ő később elajándékozta a házat az anyjának (egy gyt per miatt hogy ne legyen végrehajtható vagyona). Az anyja meghalt, de gyorsan lett egy végrendelet, hogy az Adóstárs 3+2 gyereke örökölje ezt az ingatlant 24 millio jelzáloggal terhelve. És most úgy alakítva, hogy csak az egyik adós vagyis én fizetek.
Tőlem nem vonnak már sokáig, majd a többit megoldják ahogy akarják.
Na jó, ez tényleg nem tartozott a tárgyhoz, viszont sikerült a dolog erkölcsi oldalát megvilágítani vele.
Azt, hogy ne tiltsanak tőled, csak egy úton lehet megoldani.
Többféleképpen is:
Kifizetni......
elhalálozni...
belépni a Wagner csoportba....
Ez mind ugyanaz az egy: ne legyen letiltható belföldi jövedelem.
Nem lesz, meg tudom oldani...se semmi soha a nevemen. Nincs más kiút illetve lehet, mert az Adóstárs a strómannal együtt benne vannak egy bűncselekményben is (amire Adostárs vette rá a strómant) csak átkozott lassan halad a nyomozás. Talán idén lezárul. Ha egymás ugranak azért megnézem hogy alakul ez a vh dolog...
Nem bűncselekmény az, amit az engedményes csinál. Az adóstársad az, aki jól megxxopatott téged, de az sem bűncselekmény.
EZ valóban nem bűncselekmény, de egy másik ügyben hamisításra vette rá és hamis tanúzásra is, ami viszont az. Elég sok szálon fugnak sajnos a dolgok de kapcsolódnak egymáshoz.
gerbera317
koszonom a valaszt. Mikor kell a birtokba adasi kerni a vegrehajtotol a 60 nap letelte utan, (Jegyzo ertesitese utan Julius 22) vagy a jogereore emelkedest meg kell varnom.?
Kérni már kérted. Innentől már csak sürgetni lehet. Ezt pedig akkor, amikor már fennállnak a feltételei annak, hogy a végrehajtó eleget tegyen a sürgetésnek, vagyis a felfüggesztés megszűnésekor.
A te témád nem másik topikban fut?
Kérdező
és miből fogsz megélni?
Vagy külföld?
Majordomus
akár...nem áll tőlem távol, éveken át éltem dolgoztam, van 2 nyelv...megleszek, attól nem félek hogy éhenhalok :-D
Kedves Gerbera317! A kérdésem inkább itt ismétlem meg mert úgy tűnik, hogy a tegnapi próbálkozásaim észrevétlenek maradtak a Vevő Jogai témában.
A Vht. 104. § rendelkezik a lefoglalt ingóság állag sérelem nélküli megőrzéséről, illetve az állagsérelmet a Btk. szerinti bűncselekménynek minősíti.
Kérdésem, hogy az állag sérelem nélküli megőrzés szabálya a 142. § alapján vonatkoztatható-e ingatlan árverésre és az ingatlan állag sérelmére?
Ha az ingatlanban állagromlás következik be a licitálás kori állapotokhoz képest, de még az árverés jogerőre emelése előtt (tehát az árverési vevő még csak várományos vevő), ez időszakban tartozik-e felelősséggel bárki is az ingatlan állagáért? Ha pedig állagromlás következik be, van-e kötelessége rendőrségi feljelentést tennie a végrehajtónak vagy a várományos vevő próbálkozzon azzal?
Válaszodat előre köszönöm.
tarapara,
Szerintem nem, mert a Vht.142.§ nem az egész ingatlan végrehajtás fejezetre vonatkozik, hanem kifejezetten az ingatlan árverés szabályait fűzi össze az ingó árverés szabályaival.
Ettől függetlenül, magát az ingatlant, és a lakástörvény szerinti lakástartozékokat és alkotórészeket, amelyek az ingatlanhoz tartoznak, azokat nem rongálhatja, nem viheti el az adós.
Ez a szép elv.
Ezzel szemben a gyakorlat az, hogy az ingatlanárverés az zsákbamacska, a végrehajtónak nem kell, de nem is feladata az ingatlan állapotának ellenőrzése, felügyelete. Nála egészen biztosan ilyen szempontból semmilyen segítséget nem kapsz.
Marad az, hogy pereskedhetsz az adóssal (akinek már ingatlana sincs, szóval pernyertesség esetén is lófxszt fogsz tudni tőle behajtani egy újabb végrehajtásban), HA tudod bizonyítani, mik voltak bent az ingatlanban, amikor a nevedre került a földhivatalban, milyen állapotban volt, mi hiányzott eleve, satöbbi.
Az ingatlan állapotáért és tartozékaiért nyilvánvalóan a birtokos felelős. De rajta epszilon csekély mennyiségű eséllyel hajtasz be bármit is utólag.
Ez van. Az ingatlan árverés nem az amatőrök és naív lelkek játszótere.
Üdv mindenki!
Tanácsot szeretnèk kérni.
Minap kaptam egy levelet Dr. Lukács Beatrix végrehajtói irodától, “Bírósági végrehajtói felhívás tartozás haladéktalan megfizetésére” címmel.
A teljes összeg 872.870 Ft, de a tőke önállóan 150.000 Ft,-
A követelés alapjául szolgáló jogviszony bankkártya/hitelkártya szerződés.
Az érvényesített jognál pedig “kölcsönösszeg szerepel.”
2009.05.11. a jogviszony létrejötte és a követelés lejárta pedig 2010.07.12.
Őszintén szólva, több mint 10 év elteltével, nem igazán emlékszem arra, hogy nekem lett volna 150.000 Ft kölcsönöm és abban sem vagyok már biztos, hogy melyik banknál volt akkor szerződésem.
UniCredit vagy Raiffeisen lehetett, de már nem tudom megmondani.
Konkrét kölcsönt (áruhitel stb.) soha nem vettem fel, ezt ki tudom biztosra jelenteni.
Tippem van csak, lehetséges hogy a bank folyószámla-hitelkeretet biztosított anno. De ez is tényleg csak tipp.
Átnéztem itthon mindent, de több mint 10 év után már nem tartottam meg dokumentumokat, nyilván 5-6 év után én is szelektálok.
Kérdésem, hogy mit javasoltok mit lenne érdemes tenni?
Lehetne-e esetleg hivatkozni arra, hogy letelt a jogi érvényesíthetőség?
Közel 1m Ft-ot nem szeretnék befizetni.
Ami érdekes, hogy ez az első levél, soha semmilyen végrehajtói levéllel nem találtak még be, nyilvánvalóan ha jött volna levél, akkor én is lépek, és informálódni próbálok, mint ahogy most is.
@bmrk8
„érdekes, hogy ez az első levél, soha semmilyen végrehajtói levéllel nem találtak még be”
Igen, a végrehajtás foganatosítása egy legelső levéllel szokott kezdődni, és ez éppen az. Ez mitől érdekes? :-)
„nem igazán emlékszem arra, hogy nekem lett volna 150.000 Ft kölcsönöm”
Nem kell ezen annyit agyalni. Feljebb írod, hogy 'bankszámla/hitelkártya szerződés'. Ezek olyan, sunyi kölcsönök, hogy ügyintézés nélkül, ráutaló magatartással, a bankkártyád használatával veszed őket igénybe, aztán vagy visszafizeted, vagy nem. Ezt éppen nem fizetted vissza.
„mit lenne érdemes tenni?”
Valamit már nagyon elmulasztottál, nevezetesen, a fizetési meghagyásnak ellentmondani.
„Lehetne-e esetleg hivatkozni arra, hogy letelt a jogi érvényesíthetőség?”
Mármint, elévülésre hivatkozni? Szerencsés esetben lehet. Kevésbé szerencsés esetben: lehetett volna, de most már nem lehet.
„Igen, a végrehajtás foganatosítása egy legelső levéllel szokott kezdődni, és ez éppen az. Ez mitől érdekes? :-)”
Attól érdekes csak, hogy 13 év után jut eszükbe? De nyilván én ezekben a dolgokban nem vagyok otthon, ezért lepődtem meg.
„Valamit már nagyon elmulasztottál, nevezetesen, a fizetési meghagyásnak ellentmondani.”
Bocsi, de fogalmam nincs az micsoda.
Mint írtam, nem jött semmi. Én az ilyen vagy hasonló dologtól parázok, szóval ha jött volna levél, felszólítás, akkor vagy itt kötök ki a kérdéseimmel, vagy egy ügyvédnél.
„Mármint, elévülésre hivatkozni? Szerencsés esetben lehet. Kevésbé szerencsés esetben: lehetett volna, de most már nem lehet.
”
És mi számít szerencsésnek? :-)
"És mi számít szerencsésnek? :-)"
Ha nem éppen egy végrehajtóval futsz össze a jogi fórumon! :))))
bmrk8,
Két kérdés, ami közelebb vihet a dologhoz :
2009-ben ugyanott laktál, ugyanaz volt a lakcímed, mint most?
Ha nem, akkor bejelentetted annak változását a pénzintézetnek?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |