file:///C:/Users/Felhasznalo/Downloads/56%20A%20v%C3%A9grehajt%C3%A1si%20elj%C3%A1r%C3%A1s%20alapvet_%20szab%C3%A1lyai%2020230710.pdf
Olvasgasd, hátha kiderül számodra mi-történik veled...
végrehajtás kérdések
„És mi számít szerencsésnek?”
Például az, ha elengeded azt a "rendkívül fontos" információt, hogy Dr. Lukács Beatrix végrehajtó jár el, és inkább olyan "kevésbé fontos" dolgokra koncentrálsz, mint hogy a végrehajtó felhívásával együtt megkapott közjegyzői iratot végre méltóztatol kinyitni, kb. a második oldal végén, és ott a 7. pontban megkeresed, mikor emelkedett jogerőre a fizetési meghagyás. Ugyanis, azt megelőző 15 nappal vetted át vagy te, vagy valamelyik hozzátartozód a fizetési meghagyást, aminek ellent lehetett volna mondani. És azt azon a címen, amit a jogerő dátumától egy fél arasszal feljebb találsz közvetlenül a saját neved alatt. Ha pedig a 7. pontban, kb. 2 centire a "7." szám alatt, egy kicsit ferdén, nagyjából 26 perc irányban, a jelölőnégyzetben pipát is látsz, abból megtudhatod, hogy a fizetési meghagyást nem vette át senki, hanem kétszeri kézbesítési kísérletet követően "nem kereste" jelzéssel küldte vissza a posta a feladó közjegyzőnek.
Ha van pipa, és a cím az, ahol laksz, az szerencse, de nem a legjobb.
Ha van pipa, és a cím nem az, ahol laksz, és nincs is közöd a címhez, az nagyobb szerencse.
Ha nincs pipa, és a cím nem az, ahol laksz, és nincs is közöd a címhez, az nagyon gáz, de menthető.
Ha nincs pipa, és a cím az, ahol laksz, az menthetetlen bukta.
A szerencse igencsak múlandó, mert csak 15 napig áll fenn, mármint: a végrehajtó intézkedésének átvételétől számított 15. napig.
Fizetési meghagyás jogerőre emelkedésének napja:
2016/10/15.
Igen van pipa arról hogy a fizetési meghagyás (…) vélelmezett kézbesítés alapján emelkedett jogerőre.
(Más nem vett át semmit, mert egyedül élek/éltem.)
A végrehajtási lapon szereplő cím az stimmel, mert ott laktam 2012.09.17-től 2022.08.03-ig.
Akkor továbbra is anélkül, hogy a végrehajtó nevének különösebb jelentőséget tulajdonítanánk, nézzük meg a végrehajtó intézkedésén az ő ügyszámát, különösen az évszámot, valamint közvetlenül utána az intézkedés számát. Majd pedig a közjegyzői iratban az elrendelés idejét, ez az utolsó oldalon a nagy körbélyegző környékén található.
Hm. Tíz év után keresik a pénzt?
Én már kezdtem ingatni a fejemet, de valószínűleg a kérdező is rájött az iratok vizsgálata nyomán, hogy itt inkább a feledékenységgel párosuló felelőtlenség játssza a főszerepet, nem pedig Dr. Lukács Beatrix személye. És így már nincs is több kérdése.
az utolsó üzeneted elolvastam, de nem voltam otthon, ezért nem válaszoltam.
Ha otthon leszek megnézem és válaszolok, nagyon köszönöm az eddigi segítséged!
„Próbálok segíteni”
Próbálkozással a kérdező nem megy semmire. Vagy segítesz, van nem segítesz. De nem próbálkozol.
Egyelőre várjuk a konkrét tényállást, nevezetesen:
Mikor emelkedett jogerőre a fmh? > már tudjuk: 2016.10.15.
Van-e pipa a fiktív kézbesítésnél a vh-lap 7. pontjában > már tudjuk: van
Az adós lakott-e azon a címen, ami a vh-lapon a címeként van megjelölve? > már tudjuk: lakott, 2012.09.17-től 2022.08.03-ig.
Mikor kérték a végrehajtást? > még nem tudjuk, és most kérdeztük először, várjuk a választ erre is
Mikor rendelték el a végrehajtást? > még nem tudjuk, most a választ várjuk
Mi a végrehajtó ügyszámában az évszám? > még nem tudjuk, most a választ várjuk
Mi a végrehajtó intézkedésének a száma (az évszám után /szám? > még nem tudjuk, most a választ várjuk
Ha ezek megvannak, tudjuk megmondani, lehet-e segíteni a kérdezőnek. És ha lehet, akkor segítünk is. Ha nem lehet, akkor pedig nem segítünk. De NEM PRÓBÁLJUK.
Most estem haza, máris írom amit találtam.
„nézzük meg a végrehajtó intézkedésén az ő ügyszámát, különösen az évszámot, valamint közvetlenül utána az intézkedés számát”.
( 51011/Ü/70764/2017/2 ).
„Majd pedig a közjegyzői iratban az elrendelés idejét, ez az utolsó oldalon a nagy körbélyegző környékén található.”
A körbélyegző mellett egy dátum van, Baja 2017.08.28.
Ember, ez a közjegyző ígeyszáma! És a többi kérdés, azok úgy maradnak? Jó, a kérelem időpontja most már nem számít, ma de a többi?
Akkor lehet hogy ez lesz:
391.V.1196/2017/117
Viszont ezekre nem találok semmit:
„Mikor kérték a végrehajtást?
Mikor rendelték el a végrehajtást?
Mi a végrehajtó intézkedésének a száma (az évszám után /szám? ”
Már nem tudom hányszor elolvastam, de ilyen vagy hasonló amit írtál, nincs a levélben.
Az első oldalon felül van a végrehajtói ügyszám, azt írtam felülre most.
A végrehajtási lap első oldalán Felek és képviselők vannak, semmilyen dátum nincs sehol.
7x szerepelnek különböző nevek illetve ügyfélkod alapján SZA/100, 101, 102 stb egészen SZA/107-ig.
Utána jövök én SZA/108 mint adós.
Ezekben sehol nem szerepel dátum.
6. pontnál a a végrehajtó fizetési meghagyás adatai vannak,
Fizetési meghagyáson eljárás ugyszama
51011/Ü31112/2016
Fizetési meghagyás jogerőre emelkedésének napja:
2016/10/15.
7. pont a Főkovetelés
Jogviszony létrejötte dátum van és a követelés lejárta:
2009/05/11 és 2010/07/12.
8. pont a Járulékok
Késedelmi szerződés 2010/07/13-tól
9. pontban én szerepelek mint kötelezett eljárási díj jogtanácsosi munkadíj.
10. pont üres.
11. pontban A végrehajtást kérő az adós bárhol fellelhető vagyona tekintetében kéri a végrehajtást - ez pipálva van.
Követelések - üres
Munkabér - üres
Ingóság - üres
Ingatlan - üres.
12. pontban 1 db pipa van “ A 11. pontban foglalt vagyontárgyakra.”
13. pontban végrehajtási költségként behajtandó költségek vannak.
14. pontban egy szöveges megjegyzés van a közjegyzőnek.
15. pontban nyilatkozatok vannak három helyen pipálva:
- Kérem a fizetési meghagyás végrehajtásának elrendelesét.
- végrehajtás kérő kéri a végrehajtót hogy postán kézbesítésék a vh lapot az adósnak.
- illetve a meghatalmazott kijelenti hogy az ügyben érvényes meghatalmazassal rendelkezik.
16. Eljárási díj
17. Jogosult technikai azonosítója van.
Az utolsó lapon van egy közjegyzői körbélyegző, bal oldalt egy dátum, Baja 2017.08.28.
És alatta pedig a címzettek adatai és a küldött iratok.
Elsőként a Magyar bírósági végrehajtói kar szerepel alatta pedig nevek, 7 db név, címmel együtt, 1138 Bp Tomori utca 34.
Mellette a küldött iratok vannak, azonosító mindenhol 51011/Ü/70764/2017/2
Irat típus: végrehajtási lap.
Utasítás: Irattár
Esedékesség: 2099/12/31.
És itt a vége ez az utolsó lap, 8/8.
Amiket felül látsz és leírtam annyi az összes dátum a levelében. Semmi mást nem találtam.
17-ben indult a végrehajtás. Elvileg elévülhetett, hiszen az hat év - de messze nem biztos, sőt. Én az ellenkezőjére fogadnék inkább - ugyanis az elején még dolgozgat a végrehajtó, a végrehajtást kérő is jobban odafigyel. Az a 117. az utolsó irat sorszáma. Van előtte másik 116. Ha ezek közül valamelyik cselekmény nem régebben, mint 2018 második félévében történt, akkor a követelés nem évült el. (Az, hogy esetleg már a fizetési meghagyásos eljárás előtt elévült volna, ilyenkor már nem számít.)
Mint egy bűnügyi nyomozás....
Én nem látok ebben semmi különöset. Van egy 2010-ben keletkezett követelés, amit 2016-ban sikerrel érvényesítettek. 2017. óta folyik a végrehajtás, amire az adós nagy szemekkel rácsodálkozott 2023-ban, hogy jé, ez meg mi. Nem példa nélkül álló eset a jogtörténetben.
Ez amúgy mit takar hogy 2017 óta folyik a végrehajtás?
Mit kellett volna észlelnem például az elmúlt 6 évben?
A végrehajtó legelső olyan intézkedése, amelyben téged megszólít, kb. a 8-as sorszámot viseli. Ez a legutóbbi a 117. a sorban. E kettő között van csaknem 110 irat, ami mind rólad szól, és ezek között jónéhány, amit a végrehajtó neked is megküldött. Na, ezeket kellett volna észlelni a legelsővel együtt. Vagy csak szimplán emlékezni rájuk.
Segítséget ígértem. Tedd hát a következőt: Keress és találj a 117 irat között két olyat, melyeknek a keletkezése között eltelt több mint öt naptári év. Nyilván nem itt, a fórumon, hanem a végrehajtónál fogadónapon megjelenve, iratbetekintéssel. És ha találsz ilyet, akkor jelents be elévülési kifogást.
bmrk8,
Csak hogy értsd : a jogerős FMH előtti idő nem számít elévülés szempontjából - kivéve, ha meg tudnád dönteni a kézbesítési vélelmet utólag (de 15 napon belül, amiből már sok eltelt), de a leírásod alapján erre sok esélyed nincs (ezért kérdeztem mikor hol laktál, és bejelentetted-e a banknak a lakcímváltozásodat. Neki joga van ott keresni, amit megadtál neki a hitelfelvételnél, nem érdekli még a lakcímnyilvántartás sem).
Tehát a végrehajtás elindulása óta lehet esélyed elévülésre.
Azért lássuk be, 110 iratból kettő között öt évre kicsi az esélyed, de ha van rá időd bemenni, egy próbát megér.
Értem, mindenkinek köszönöm szépen a segítséget!
Külön köszönöm gerbera317!
A végrehajtó személyes felkeresését a majd 9 ezer km távolság miatt jelenleg nem tudom megtenni, mire hazaérek, le fog járni a 15 nap. :-(
A 15 nap itt most nem számít. Drbj 15 napját pedig úgy kell érteni hogy '2017, óta más sok 15 nap eltelt', tehát nem mostani 15 napról ír ő sem. Iratbetekintést bármikor lehet kérni, és elévülési kifogást a végrehajtás bármely szakában elő lehet terjeszteni, az ugyanis nem végrehajtási cselekményhez kötődik, tehát jogvesztő határidővel sem társul.
És lehet kérni elektronikus úton, e-papíron is.
9 ezer kilométer távoság?
Hol élsz? Dél Afrika? Usa?
Nem itt élek, csak előfordul, hogy el kell utaznom különböző helyekre a munkámhoz kapcsolódó feladatok miatt. Most épp USA.
Üdvözlöm a tagokat.
Ma vettem kézhez végrehajtótól egy 2023.08.30-án keltezett Foglalási jegyzőkönyvet, ami szerint a keltezés napján lefoglalta a nevemen lévő járművet, amit nem régen örököltem és 08.27-én el is adtam. Felhívtam a vevőt, aki a járművet még nem íratta át a nevére, holnap viszi eredetvizsgára és rögtön azután megy a nevére íratni. Problémába fog ütközni az átírás során, vagy vissza kell vennem Tőle a járművet?
Előre is köszönöm a segítő jellegű hozzászólásokat!
Lakat1
„Ma vettem kézhez végrehajtótól egy 2023.08.30-án keltezett Foglalási jegyzőkönyvet, ami szerint a keltezés napján lefoglalta a nevemen lévő járművet, amit nem régen örököltem és 08.27-én el is adtam......Problémába fog ütközni az átírás során...?”
Szinte biztos, hogy nem fogják neki átírni.
Szomorú örökös
Augusztus 17-én került a nevemre és 27-én adtam el és foglalási jegyzőkönyv 08.30-án készült. Ez sem számít? Elvileg holnap lesz átíratva.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02