végrehajtás kérdések

vegrehajtasugyintezo # 2012.01.19. 07:41

Nyúlanyó

Hogy érti, hogy először az igazi adósét? Azt írta nincs semmije. Akkor meg mit másodszor?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.18. 19:17

Nincs kizárva, különösen, ha a jogosult sem ellenzi. De inkább a hat hónap a jellemző.

abené # 2012.01.18. 18:53

Megtaláltam.nagyon szépen öszönöm a segitséget, csak még egy utolso kérdésem lenne ön szerint ezt a 197,000ft-os tartozásomat megfogják engedni hogy havi 15,000ft os részletekbe fizessem vissza?ön hogy látja?tényleg hálás vagyok Önnek.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.18. 18:36

Akkor ott kell lennie a kibocsátó közjegyző nevének címének is. Az első oldal tetején is meg a közepén is, közvetlenül a "Fizetési meghagyás" felirat alatt. ÉS az 5. oldalon is ott a név, a bélyegző - bár ott a cím már nincs.

abené # 2012.01.18. 18:33

Az országos közjegyzöi kamarátol kaptam.Van benne ügyfélkod meg az adataim, és felvannak sorolva hogy mikor mennyi volt a tel.számlám.van benn eolyan rész hogy perré alakulás esetén meik biroság az illetékes.meg olyan hogy kéri a fizetési meghagyás kibocsáltását a fenti adatokkal.15 napon belül a fizetési meghagyás kibocsálto közjegyzönél elentmondással élhetek,

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.18. 18:24

Abené, biztos, hogy fizetési meghagyás az? Vagy valami nagyeszű kolléga fizetési meghagyás nyomtatványt küldött felszólítás gyanánt?

Nyúlanyó # 2012.01.18. 18:22

Tisztelt Segítőszándékú!
Sokat hallunk azokról,akik saját hitelfelvételük miatt
bajba kerültek,de nekik megoldásokat tudnak javasolni.Szeretném ha az én problémámra is tudna valaki megoldást találni.Én úgy kerültem bajba,hogy másnak segíteni akartam.Segítséget nyújtottam adóstársként egy hitel felvételhez.A hitel fedezete egy ingatlan.A hitelfelvevő a hitelt nem törlesztette rendszeresen,így jelentős hátraléka keletkezett.Jelenleg végrehajtáson van az ügy én is megkaptam,hogy fizessem ki a más által felvett hitelt.Várható-e az,hogy a terhelt ingatlant viszik el először? Nekem sem ingó sem ingatlan vagyonom nincs.A hitel felvételkor a bank nem tájékoztatott arról,hogy a hitelfelvevő fizetése nem éri el a törlesztő részletet.A szerződés egy példányát sem adták ide,így nem tudtam arról,hogy milyen bizonytalan a hitel visszafizetése.Meggyőződésem,hogy szándékosan hoztak engem bajba.Kérem, aki tud segítsen.

abené # 2012.01.18. 18:15

és most nézem hogy egy ügyvéd neve van feltüntetve és utána van az én nevem.....közjegyzö neve itt nincs feltüntetve.vagy csak simán közjegyzöi kamarának cimezzem?van esélyem hogy megkapom a részletfizetést?

abené # 2012.01.18. 18:13

Tényleg tartozom és elismerem, csak csesztem rá.....de nem szerteném ha bármimet is elvinnék......igy inkább fizetem

abené # 2012.01.18. 18:12

Vagy esetleg menjek be a pannon céghez és kérhetem ott is?vag mindenképpen a közjegyzönek kell irnom levelet?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.18. 18:12

Írásban, tértivevénnyel. Persze csak akkor, ha tényleg tartozol, egyébként mondj ellent.

abené # 2012.01.18. 18:10

Tisztelt Kováécs Béla!!ezt levélbe vagy telefonon kell kérnem?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.18. 18:02

A közjegyzőtől kérd a részletfizetést. 15 napon belül.

abené # 2012.01.18. 18:00

Tisztelt!!!
Megszeretném kérdezni, hogy a pannon telefon társaságnak tartozom 197,000ftal.ma küldött egy ajánlott levelet a Magyar Országos Közjegyzöi Kamara egy fizetési meghagyásos levelet.mit jelent ez?Bemehetek még a telefontársasághoz, hogy részletfizetést kérjek?vagy erröl már lekéstem,egy összegbe nemtudom befizetni,de havi 15,000ft ként menne a dolog.nemtudom mit tegyek, mit jelent ez?vagy már kiküldték a fizetésletiltást a munkahelyemre?mit jelent ez?mit tehetek?köszönöm gyors válaszát elöre is, mint mindig.

zsoka0635 # 2012.01.18. 16:52

Köszönöm nagyon!

végrehajtó1 # 2012.01.18. 14:42

zsoka0635
Nem így van.Behajtó cégek hülyeségeivel nem kell foglalkoznod.Mondanak majd cifrábbat is.
Senki sem fogja feltörni a lakást.A lakásfelnyittatása egy lehetőség a vh kezében.Nem mindennapos eljárási cselekmény.Nem kell jelen lennie a házgazdádnak.

zsoka0635 # 2012.01.18. 13:49

T.Végrehajtó! Mai nap beszéltem egy behajtó céggel, aki azt mondta nekem, 5 évre visszamenőleg a házigazdámnak igazolnia kell, hogy az övék a lakásban fellelhető berendezési,ill.használati tárgyak...így van? a másik kérdésem az lenne, foglalásnál feltörhetik-e az albérletem ajtaját?-ill. jelen kell-e lennie a házigazdámnak? válaszát nagyon köszönöm!!!

gerbera317 # 2012.01.16. 21:33

csodak

Ezt már megkérdezted ugyanitt és egy másik fórumszobában is matroz100 néven, és választ is kaptál rá. De akkor íme újra:

Az adós tartozását bárkinek joga van kifizetni, és azt úgy kell tekinteni, mintha maga az adós fizette volna meg. Az, hogy a pénzes ember honnan vette a pénzét, nem vizsgálható. A "sikerdíjnak" nevezett végrehajtási költséget a Vht. 34. § (5) alapján követeli a végrehajtó - jogosan. Ha az általad kitalált egérút működne, akkor minden adós odaadná valakinek a pénzét, hogy fizesse be helyette, utána pedig reklamálna, hogy hiszen azt nem is ő fizette meg, tehát nem jár a végrehajtónak a díjazás.

a vételárat felém megfizették.” Ez helyesen nem úgy lenne, hogy "nekem megfizették"?

vegrehajtasugyintezo # 2012.01.16. 20:25

csodak

amennyiben a vh kérő követelése (a Te követelésed) jogosan csökkent, ezt el kell ismerned.
a költségeket az adósnak kell fizetnie, és akár végrehajtható is rajta.

vegrehajtasugyintezo # 2012.01.16. 20:19

vegre

igen, nemfizetett hitel lesz

C a s a b l a n c a # 2012.01.16. 10:53

Jelzálogot neki - már ha van ingatlana.

Egyszer csak elmegy dolgozni vagy történik valami, hogy újra lehessen vonni a jövedelméből.

Addig is kérhető az állami általi megelőlegezése.

mentaldr. # 2012.01.16. 09:49

Tisztelt Szakértők,
szeretnék tanácsot kérni gyermektartás végrehajtása ügyében. 2012. Decemberig a NYufig -bírósági letiltó végzés alapján-havonta utalta a gy.tartást, ma tájékoztattak, hogy nem végrehajtható már, mert a rokkant nyugdíjból -változatlan összegű- rehab. járadék lett, ami nem végrehajtható.
Mit tehetek 3 gyermekem eltartása érdekében?

vegre # 2012.01.16. 09:31

eszembe jutott meg valami:
a folyoszamlamrol vontak eddig a jelzaloghitel torleszteset, azzal most mi lesz? a szamlan marado reszbol levonja a bank (legutoljara 67-68000 ft volt, tehat belefer a 7250-be), vagy innentol az nem fizetett hitel lesz?

vegre # 2012.01.16. 09:17

nem a munkaltato kulfoldi, hanem arra az idore, mikor kulfoldon vagyok, a fizetesen felul plusz napidijat kapok

csodak # 2012.01.16. 09:06

Végrehajtást kérőként az alábbi problémára keresem a választ:
Két adóssal szemben indítottam eljárást, férj és feleség. Végrehajtási záradékot a közjegyző kibocsátotta, az illetékes végrehajtót kijelölte (két külön végrehajtót). A férj vonatkozásában igen, a feleségre azonban nem fizettem meg a költségelőleget, így utóbbival szemben az eljárás szünetel. A feleség a tulajdonában álló ingatlant értékesítette, amelyen nekem jelzálogjogom van alapítva, a vételárat felém megfizették.
A férj vonatkozásában kijelölt végrehajtót a férj tájékoztatta, hogy felsége ingatlanjának értékesítésével a tartozását kifizette. A végrehajtó most felszólított, hogy jelentsem be a követelésem csökkenését.
Kérdésem: a férj vonatkozásában kijelölt végrehajtó követelhet-e a tőlem behajtási jutalékot, valamint végrehajtási költség megfizetést, ha igazolhatóan nem a végrehajtás adósának vagyonából csökkent a követelésem?
köszönettel:
vhkérő