"A végrehajtó az (1) bekezdésben megjelölt eljárása során megkeresheti az adósra és vagyonára vonatkozó adatokat kezelő hatóságokat, szervezeteket, így különösen a rendőrséget, a gépjárműveket nyilvántartó hatóságot, a személyi adat- és lakcímnyilvántartó szerveket, a fővárosi és vármegyei kormányhivatal járási (fővárosi kerületi) hivatalát (a továbbiakban: járási hivatal), nyugdíjbiztosítási igazgatási szervet, az egészségbiztosítási szervet, adóhatóságot, cégbíróságot, pénzforgalmi szolgáltatókat, befektetési szolgáltatókat, ingatlanügyi hatóságot, a vízi és légi járművek lajstromát, illetve nyilvántartását vezető szerveket, a távközlési szervezeteket, az ingó jelzálogjogi nyilvántartást (a továbbiakban: zálogjogi nyilvántartás), a vezető és a hitelbiztosítéki nyilvántartást működtető szervezetet, a közjegyzőket, továbbá a Kart a végrehajtási ügyekről vezetett nyilvántartásba történő betekintés céljából."
Nálam a szervezetbe belefér, főleg az exemplifikatív felsorolás miatt (így különösen). Habár ezt valóban nem pontosan idéztem fejből :) Ha a nyugdíjbiztosítási igazgatási szerv, akkor a munkáltató is, főleg, hogy a végrehajtó eljárási cselekménye miatt törvényi kötelezettsége a letiltást foganatosítani.
„A Vht. 41§-t azért kértem, mert a tartozás állítólag egy 2000-ben kötött kölcsönszerződés, egy olyan céggel, akiről soha nem hallottam és emlékeim szerint én 2000-ben semmiféle kölcsönt nem vettem fel és a tájékoztatás szerint a kölcsön 2009-ben lejárt. 2022-ben az EOS valahogy átvette/előkotorta és behajtást indított”
Ha 2022-ben rendelték el a végrehajtást, és a fizetési meghagyásos eljárásban nem éltél ellentmondással, akkor az veszett fejsze. Nem véletlenül Vht. 41. §-a szerinti eljárás lefolytatása, mert a végrehajtás foganatosításával összefüggő elévülésre vonatkozik.