végrehajtás kérdések

Yzma # 2011.07.06. 09:44

És a többi kérdésre is van válasza?

Kovács_Béla_Sándor # 2011.07.06. 09:32

Igen. Különben mire lenne jó a végrehajtás?

Yzma # 2011.07.06. 09:31

Egy kérdés lemaradt. Az én megbízásom nélkül utalhat a bank a végrehajtónak?

Yzma # 2011.07.06. 09:29

Üdvözlöm!

A végrehajtási ügy, amiben tanácsot kérek a következő...

Néhány éve igénybe vettem egy hitelkártyát, amit megváltozott körülményeink miatt nem tudtam fizetni, emiatt a bank felmondta a szerződést és így tovább.
Most ott tartunk, hogy 06.16-án átvettem egy levelet, amely arról szól, hogy a végrehajtó megkeresi a munkáltatóm, fizetés 33%-át vonatja, míg a tartozás nem egyenlítődik ki, levélben megadott ütemezésben. Ezzel egyet értek, Adós, fizess!
Ezt követő napon 06.17-én incasso alá vonatta a végrehajtó. És itt jön a problémám.
07.04-én megérkezett a számlára a gyerekeim után járó családi pótlék és anyasági, ami 93000Ft. Ebből a bank levett 32000Ft-ot=> Átutalás a végrehajtónak. Szintén ezen a napon megérkezett az Államilag megelőlegezett gyermek tartásdíj, aminek összege 32000Ft, ebből a bank elutalt a végrehajtónak 21000Ft-ot. A fizetésem a napokban várom, ami már a 33%-kal csökkentett összeg, ezek után merem feltételezni, hogy még abból is fognak levonni.
Ha a munkáltatóm a megadott ütemben utalja a pénzeket, honnan fogja tudni, hogy a folyószámlámról is vonnak összegeket? Hányszor kell megfizetnem ezzel a módszerrel az adósságom?
Bár hosszú távon még nem gondolkodom. Pillanatnyilag a napi megélhetésünk így nem tudom hogy fog kinézni.
Van erre méltányosság?

A munkáltatóm javasolta, hogy keressek erre jogi orvoslatot, ugyanis ilyet ők sem hallottak még.

Mit tehetek én ezzel kapcsolatban?

bo09 # 2011.07.06. 08:00

Üdvözlet!
Az lenne a kérdésem, hogy élettársam vett fel 2006-ban személyi kölcsönt(kezes nélkül), amit végrehajtásra adtak, viszont emellett én vettem fel jelzáloghitelt amiben ő adóstársamként szerepel, érintheti e ezt a hitelemet az ő végrehajtási ügye? Mármint azt felmondhatják-e(Másik bankál van és folyamatosan fizetve van, illetve van egy zártkert gatdasági épülettel ami közös tulajdon fele-fele arányban azt viheti-e a végrehajtó?

Kovács_Béla_Sándor # 2011.07.05. 17:02

Végrehajtást kell kérni. A közvetlen bírósági végrehajtásnak az ítéletben lett volna helye.

mesterviki # 2011.07.05. 16:26

Tisztelt Fórumozók!

Az lenne a kérdésem, hogy két gyermekem után járó gyermektartás díjakat hogyan tudom letiltás útján behajtatni. Tudom az apuka munkáltatójának összes adatát.

A bíróságtól kell ezt kérnem? Kérelemben vagy van erre végrehajtási lap?

Elég, ha csak szöveges kérelemben leírom, csatolom a válást kimondó ítéletet és megadom az apuka munkáltatójának adatait?

Köszönöm a segítségeteket.

mesterviki # 2011.06.28. 11:26

Tisztelt Fórumozók!

Az lenne a kérdésem, hogy két gyermekem után járó gyermektartás díjakat hogyan tudom letiltás útján behajtatni. Tudom az apuka munkáltatójának összes adatát.

A bíróságtól kell ezt kérnem? Kérelemben vagy van erre végrehajtási lap?

Elég, ha csak szöveges kérelemben leírom, csatolom a válást kimondó ítéletet és megadom az apuka munkáltatójának adatait?

Köszönöm a segítségeteket.

végrehajtó1 # 2011.06.28. 06:29

Ha a végrehajtás foganatosítása során a jogsérelem a rendőrség, az ingatlanügyi hatóság vagy más szerv eljárásában történt, az említett szervek eljárásáról szóló jogszabályok szerint van helye jogorvoslatnak

huiner # 2011.06.27. 15:26

Mit lehet tenni ha a Földhivatal nem értesít a végrehajtásról ami rákerült a tulajdoni lapra, akkor mit lehet tenni?

végrehajtó1 # 2011.06.20. 12:11

Ez esetben hova lehet majd fordulni? Illetve mennyi idő a kivizsgálás?

Tegyél büntető feljelentést.

huiner # 2011.06.20. 11:51

Most beszéltünk egy ügyvéddel. Ő azt mondta hogy lelehet terhelni a saját tulajdoni részedet. A bank ahol az apám felvette a hitelt meg azt mondják hogy náluk ilyet sohasem lehetett! Na most akkor ki hazudik?

Kovács_Béla_Sándor # 2011.06.19. 10:12

Igen. Ha annyira nagy a kamat, akkor lehetséges, hogy a tartozás a letiltás ellenére nő.

frescohu # 2011.06.19. 08:38

Tisztelt fórumozók !
Veszteséggel felszámolt Bt. beltagjaként voltam. A Bt. tartozásai alapján végrehajtás indult ellenem, a végrehajtási lap konkrét összeget jelöl meg tőketartozásként és kamatként. A végrehajtó a nyugdíjamból vonatja az összeget. A Nyugdíjfolyósító vonja a nyugdíj 50 %-át.
Kérdésem: a tartozás a végrehajtás alatt is folyamatosan nő-e a kamat miatt ? Ez azt jelentené, hogy a levont összeg a kamatot sem fedezi, így a tartozás örökre megmarad, sőt nő.

huiner # 2011.06.18. 17:58

Kendericének volt igaza apuci megint hamisítgatott valamit , de hogy hogyan??? Apucinak még telefonja sincsen és a lábát a lakásból is maximum a kocsmáig teszi ki! Azonban tud mindenről perszer nem árul el ennél többet! Azt mondja hogy ne foglalkozzunk vele meg hogy bizonyára a bank tévedett! Hát nem tudom mennyire szokott tévedni a bank, de szerintem elég ritka esett hogy 3x egymás után.

Szerintem egy ekkora dolgot nem lehet úgy megcsinálni hogy ne legyen a banknál belső ember! Most attól félünk hogy a bank nem fogja kivizsgálni az ügyet, vagy szándékosan húzni fogja dolgot. Ez esetben hova lehet majd fordulni? Illetve mennyi idő a kivizsgálás?

huiner # 2011.06.17. 22:31

Ha az Unicredit bank ahol a drága apuci felvette a hiteleket nem hajlandó kivizsgálni az ügyet illetve ha szándékosan hónapokig vagy esetleg évekig húzza az időt! ( Nem akarom a bankot meggyanúsítani de az képtelenség hogy egy ilyen businessbe nem volt belső ember.)
Akkor hová lehet fordulni?

Köszönöm!

huiner # 2011.06.17. 20:03

Oké most akkor már négyen vagyunk aki nem érti az egészet. Ma voltunk a bankba és ők sem értették hogy hogyan tudott még is felvenni hiteleket, de sajnos a legtöbb információ banktitok. Azt javasolták írjunk a a banknak egy panaszlevelet! Ami persze hónapokig is elhuzodhat a kivizsgálása az ügynek. De hogy addigra apuci mit fog ügyeskedni... A drága apámról mostanában derültek olyan dolgok hogy okmányokat hamisított meg mindenféle csalásban is benne volt. Na ezekről persze mi nem tudtunk semmit mivel már évek óta külön élünk! Attól félünk ez is egy ilyxen eset lehet! Tusom hogy ez már nem a témához tartozik, de nincs valami mód hogy addig a faternek valahogy lekössük a kezét, hogy ne tudjon még nagyobbat a szerencsétlen családjába rugni?

végrehajtó1 # 2011.06.17. 09:21

Ha végrehajtás kerül egy ingatlanra akkor köteles a földhivatal értesíteni az összes létező tulajdonosát is?

igen kipostázzák

de a többit én sem értem...:(

Kenderice # 2011.06.17. 09:21

Jelzáloghitelt -osztatlan közös tulajdon esetében- csak az összes tulajdonostárs beleegyezésével adnak az ingatlanra. Ha valóban jelzálog van rajta, akkor valószínű apuci okirathamisítása...

Kovács_Béla_Sándor # 2011.06.17. 08:19

Nem kerek ez. Valamit kihagysz a sztoriból.

huiner # 2011.06.16. 23:33

Tulajdonképpen az a probléma hogy valaki a mi tulajdonunkra vett fel hiteleket, előszőr maffiára gyanakodtunk, de már tisztázodott hogy a drága apuci volt a tettes! Mondjuk azért az elég érdekes hogy ő a saját tulajdonát 100%-ra leterhelte, tehát az ingatlannak a felére amelyik az ő tulajdonrésze ami kb. 10millió forint, na persze ezt nem fizette ezért jött rá a végrehajtás, de az már a mi tulajdonrészünkre! Elég érdekesnek tartom az egészet, miközben mi semmiről sem értesítettek minket sem amikor apuci felvette a milliós hiteleket sem a végrehajtásról. Akkor tudtuk meg az egészet amikor kijött az árverező értékbecslője. Az is érdekes hogy anyám még a saját tulajdonára tehát ami 100% -ig csak az övé még arra is kell az apuci beleegyezése hogy hitelt vegyünk fel rá.

Nem lehet ez ellen valamit tenni?
És miért nem kötelesek értesíteni minket?

huiner # 2011.06.16. 00:42

Csak egy gyors kérdés lenne:
Ha végrehajtás kerül egy ingatlanra akkor köteles a földhivatal értesíteni az összes létező tulajdonosát is?

Köszönöm

feri47 # 2011.06.14. 15:01

köszi

végrehajtó1 # 2011.06.14. 09:17

1.igen
2.50%
3.akkor nem fogja

feri47 # 2011.06.14. 08:07

üdv!
kérdésem:több banknál felmondott hitelek esetén/kb2 milla/:
1.elvihet-e a végrehajtó valamilyen ingóságot/bútor,ruházat,müszaki berendezés,edények,stb./:addig amig van bejelentett munkahely?
2.onnan max mennyit tilthatnak le/%/?
ill.:ha a fent emlitett ingoságok albérlet vagy tartózkodási helyen találhatóak
3.ha kijelentem/ill. a tulaj is/,hogy az ingóságok a lakás tulajdonosáé?