végrehajtás kérdések

C a s a b l a n c a # 2011.01.13. 14:03

Látni kellene a szerződést.

Ugyanis bekövetkezhet az a helyzet, hogy pl: amennyiben elmarad a kölcsön visszafizetése, a pénzintézet a teljes tartozását jogosult érvényesíteni - függetlenül attól, hogy utána kiegyenlítődésre került az elmaradt három részlet. Ekkor viszont már nincs mit tenni.

Az eljárás hosszadalmassága kétségtelen. Viszont vedd figyelembe, hogy kb. 22 munkanapot minden egyes eljárási pontnál számolható. Tehát: 22 nap amíg a Nyugdíjfolyósító letiltja a járandóságodból az elmaradást, 22 nap, amíg a végrehajtó észleli a pénz beérkezését, 22 nap, amíg átutalja a jogosultnak stb.
Nincs mit csodálkozni, ha hónapok múlva érkezik meg a jogosulthoz a behajtott elmaradás. Viszont a késedelmi kamatok mindaddig peregnek, amíg a jogosult ténylegesen be nem könyveli és jóvá nem írja az összeget.

Fentiek alapján nyilvánvaló, hogy néhány hét eljárási/átfutási idővel számolni kell, ami ellen tenni nincs mit... (Azt se felejtsük el, hogy a végrehajtónak ez a munkája és ha Te lennél a jogosult, Te elengednéd a kamatot???)

sztivi # 2011.01.13. 12:08

Végrehajtás!
Csak a lényeg. Személyi kölcsön törlesztő elmaradás. Bíróság letiltotta a nyugdíjat. Havi dupla törlesztő folyt be amikor 4 hónap után végrehajtást kért a pénzintézet. Nem derült ki hogy a pénz hol pihent és miért nem látták, hogy fizetve van. Kb 200.000Ft volt a hátralék, amikor mindhárom adós számlájáról 530.000Ft tiltottak le, és egy 1.700000 értékű autót is végrehajtás alá vontak, amin banki hitel volt. Mondanom sem kell, hogy minden költséget rám írt a végrehajtó, tehát az adósságom szinte semmit sem csökkent. Az év végi elszámolásnál látom, hogy a levont pénzek, csak hetek múlva látszanak a pénzintézetnél. Elmentem a végrehajtó fogadóórájára, ahol meghallgattam, hogy őneki milyen bonyolult feladata van, és hogy milyen humánusan jár el, és rendre utasított, hogy akkor beszéljek amikor kérdez. A mai alkalommal szintén kérdést szerettem volna feltenni azzal kapcsolatban, hogy az általa decemberben levont 70.000Ft hol pihen, mert a bank nem írta jóvá , és 30% kamatot számol a késedelemre ami ugye nem rajtam múlik, és ráadásul valaki azt ígérte, hogy nem hagynak büntetéseket kiróni. ( A napi jegybanki kamat duplája így is jár.) Őt nem érdekli,(végrehajtó), hogy honnan van pénzem csak fizessek, engem sem érdekel, hogy hogyan oldja meg időbe az átutalásokat, de ne pihentesse a pénzt a számláján. Egyszóval az első kérdés után a végrehajtó a hivatalos lakossági fogadóóráról válasz nélkül kirúgott. Összehasonlítva jogaimat egy fogvatartottal kétségeim merülnek fel, hogy kinn jobb vagy benn, annál is inkább mert mivel kérdéseket mertem feltenni a mindenható bírósági végrehajtónak, akit én előre megfizetek vastagon, és hallgathatom a jótékony dumáját, érdemleges válasz helyett, valószínűsíthető, hogy ezután minden erővel, és a nép által ráruházott hatalommal azon lesz, hogy engem mielöbb börtönbe juttasson, a hitelezőim örömére, mert így várhatnak a pénzükre.
Kérdés merül fel több is.
Mi a tisztességes eljárás? Mit kell elviselnem, mert válság van?
Mi a határa a költségek mesterséges duzzasztásának?
Mi a végrehajtó jogállása?
Mi az arányos mértékű szankció.(jelen tartozásom durván 150.000,és kb 3 hónap alatt elfogy, ha nem tupírozzák)
Egyáltalán ki ellenőrzi mindezt?
Hova lehet panasszal fordulni? (Ahova írtam, Érdekegyeztető tanács, PSZÁF, Takarékpénztárak felügyelete, Bíróság, vagy nem válaszoltak, vagy kitérő, semleges választ adtak)
63 évesen 40 év munka után várom mikor tesznek az utcára, mert a végrehajtóm ÁVO-t idéző módszerei nem hagynak kétséget e felől.
cssztivi