végrehajtás kérdések


végrehajtó1 # 2011.04.27. 15:14

delfin77

Elvileg elévült de én innen nem tudom eldönteni.Ha nem közjegyző elött kötötték akkor majd fog kapni egy fizetési meghagyást a közjegyzőtöl.Ekkor mondjon ellent elévülésre hivatkozva.Ennek ellenkezőjét a banknak kell majd a bíróságon bizonyítania.Ha nem tudja akkor semmi gond nem lessz.Ha igen akkor ezzel az itélettel végrehajtást fog kérni.Ezen belül letilthatják a jövedelme 33%-át valamint a bankszámlákra 'inkassó'kerülhet.Valamint a lakásra vh jog bejegyzés is kerül.Ekkor a lakásra felvett hitelt is fel fogják mondani és egyösszegben követelik majd.

Kezes # 2011.04.27. 15:32

delfin!

Éppen ilyen ügyem van nekem is. 2003-ban elmentem kezesnek egy lakáshitelhez. 2004-ben már nem fizették de én tudtam róla és állítólag a bank mindig megegyezett az adóssal! 2005-ben árverezési jogot tettek a mi lakásunkra amin szintén hitel van. Azóta nem történt semmi.Sem árverezés sem fizetéslevonás és a hiteleimet sem bontották fel,pedig több is van de rendesen van fizetve. Az én ügyem már bíróságon van az elévülés miatt ,már kb. 2 hónapja de eddig nem érkezett válasz.
Ha gondolod ,akkor ha megtudok valamit ,jelzem feléd!
Ja! És itt több millió a tartozás!

flórián86 (törölt felhasználó) # 2011.05.03. 05:10

Tisztelt Végrehajtó!

Édesanyám szabadfelhasználású hitelt vett fel 2006-ban, melyben én vagyok az adóstárs és a családi házunk a fedezet. 2009-ben felmondta a bank a hitelt, már túlvagyunk 2 sikertelen árverésen. A második árverés után sikerült kapcsolatba lépni egy banki károsultakat segítő kft-vel, segítségükkel újabb lehetőséget kaptunk a törlesztésre. A törlesztés függvénye havi 50-70 ezer forint. A harmadik befizetés után, bár csak havi 40 ezret tudtunk fizetni, a bank felfüggesztette az ingatlan árverezését, de papírt nem kaptunk róla. Kérdéseim a következők lennének:

  • a bank telefonon azt mondta, hogy megküldené a részletfizetési megállapodást, de akkor tényleg teljesítenünk kellene a havi 50 ezret. mi történik akkor, ha továbbra is csak 40 ezret tudunk bevállalni?
  • van-e lehetőség arra, hogy az árverezés felfüggesztésével együtt megszűnjön a 33%-os fizetéslevonás is? A helyi végrehajtó azt mondta, hogy ha vele is megállapodunk a részletfizetésben, megszűnhet. Jogos a végrehajtó követelése is, ha újra törlesztünk a banknak?
  • gyed-en vagyok az 1 éves kisfiammal, munkahelyemet felszámolták áprilisban. Ha a Magyar Államkincstártól fogom kapni a pénzemet, ők vonhatnak-e le 33%-ot? Munkahelyem mint tb kifizetőhely működött, és nem alkalmazták a levonást.
  • több fórumozónál olvastam az elévülésről. nálam mint adóstársnál működhet ez a dolog?

Válaszát előre is köszönöm!

Strobel # 2011.05.03. 07:20

T.Végrehajtó!

mi a különbség a kettő között,melyikről lehetne tudni sikeres volt-e az ingatlan árverés.
törölt,-licitnapló lezárva, ez mit jelent?
valamint befejezett,-licitnapló lezárva ??mikor tekinthető befejezettnek,illetve miért kerül törlésre?mielőtt megkérdezné:-) a végrehajtóval 3 hete nem tudom felvenni a kapcsolatot,azért érdeklődöm itt.
válaszát köszönöm!

zodos75 # 2011.05.03. 09:43

Sziasztok!!

Olyan ügyben érdeklődnék, hogy ha elválok a feleségemtől, akkor a végrehajtó nem foglalhat le semmit?
Nekem a nevemen nincs semmi.

Köszönöm a segítséget.

monalisa1 # 2011.05.03. 14:43

Vélem tele vagy(tok) adósággal., elválni, emiatt, nem menekülőút. Az hogy "vagyontalan" vagy, az még nem jelenti azt, hogy adott esetben ne lehetnél tulajdonostársa ingatlannak, autónak stb., csak éppen a neved okkal- ok nélkül lemaradt a papírról. Együtt nevetünk együtt sírunk...

mézvirág # 2011.05.04. 13:15

Tisztelt fórumozók!
Kérdésem a következő:végrehajtás van tartozásom miatt ellenem,nincs semmim a lányaimon kívűl ők is kicsik még,az élettársam lakásában élünk nekem még bútorom és ékszerem sincs amit oda adhatnék. Mit vihet ilyenkor a végrehajtó?,ha nekem nincs smmim,nincs állásom jelenleg gyesen vagyok a kicsi lányom négy hónapos.Ha fizetnék is havonta a legmagasabb összeg kb.:5000ft lenne,de a tartozásom közel 1.000.000. .Nagyon félek mert ha innen visznek valamit mi az utcára kerülünk a gyerekekkel,sajnálom,hogy ennyi tartozást halmoztam fel,de a nagylányomat egyedül neveltem sokáig és mivel nagyon beteges nem tudtam dolgozni mellette.Kérem adjanak tanácsot,hogy mit tegyek ,mire számíthatunk
Köszönöm!

Manyus # 2011.05.04. 16:33

Üdv Mindenkinek!

Kérdésem: a végrehajtást kérővel megállapodtam szóban havi fix törlesztésről (így több, mint amit letiltanának), csekken adom fel, átveszi az összeget, de nem hajlandó lepapírozni, hogy szüneteljen az eljárás amíg rendszeresen kap pénzt. A csekken fel van tüntetve minden fontos adat, vhszámtól kezdve minden. Mit tudok tenni?

Giszke # 2011.05.11. 12:14

Tisztelt Mindenki!

Megítélt a bíróság nekem visszamenőleg fél évi gyerektartást. ennek már 2 éve lassan. 340.000 Ft tartozásról beszélünk. 2010.dec.31-ig kapott határidőt apuka, hogy rendezze elmaradását. Az aktuális haviakat fizeti rendszeresen, de az általa felvállalt 340e-t nem fizette ki. (tudom hogy van rá kerete) Mit tudok tenni? Ügyvéd nélkül is beadhatok indítványt a bíróságon? Ügyvédre most nem lenne keretem..( Felszólítják majd? Esetleg fiz.meghagyos levelet kap? Vagy végrehajtónak adják át először? Köszönöm segítsége előre is.Üdvözlettel
Andrea

ragyasdezso # 2011.05.11. 14:06

Giszke

Az FMH-t neked kell beadni, helyetted senki nem fogja megtenni.

monalisa1 # 2011.05.11. 14:25

A jogerős itélet alapján tértis levélben keresd meg a munkáltatóját és kérd, hogy a továbbiakban a t.díjat tiltsák le a fizetéséből, valamint azon felül az elmaradást is kezdjék tőle levonásba helyezni havi max 50%-ig - és egálig.

Az hogy most fizet nem garacia arra, hogy a következő hónapban is fog...

Ha esetleg nincs munkahelye vagy papíron csak "minimálbéres", akkor az elmaradási különbözet okán a bírósági végrehajtónál járhatsz el remélt eredménnyel: inkasszál a bankszámlájáról vagy lefoglalja az autóját stb. - mindkettő fájó tud neki lenni...

Giszke # 2011.05.12. 06:45

Köszönöm válaszokat!

..de nem értem.Én mint magánember hogy kérhetek fizetés letiltást??azt nem hivatalból rendelik el?
amúgy minimálbéres.(
Az FMH-t a bíróságra kell beadnom? van a nevén sokminden-így esetleg van rá esélyem hogy egy összegben kapjam meg?vagy sorrend kötött, először fizetés, utána vagyon.?
ne haragudjatok-lehet értetlennek tűnök..vagy vagyok is.)
köszönöm, üdvözlettel

végrehajtó1 # 2011.05.12. 12:36

Menj be a bíróságra és kérjed a közvetlen bírói letiltást a jogerős itélettel.Ha kitőltötted a lapot akkor a bíróság küldi el az adós munkáltatójának.Más teendőd nincs mint várni a pénzt.:)

doro.doro # 2011.05.13. 22:17

Tisztelettel érdeklődöm a hozzáértőktől, hogy ha fizetési meghagyás jogerőre emelkedik, (nem kifizetett mobilnet tartozás), és

  • nincs munkehely, jövedelem, csak számlára érkező segély (28500Ft)
  • van állandó, bejelentett lakcím, de nincs tulajdonban a lakás
  • van egy 1995-ös használt autó néven (nincs rajta tartozás, kb.200e Ft-ot érhet, ha eladnám, állapotát tekintve)
  • van egy hitelkártya, rajta 360e Ft felvehető összeg, de 0Ft tartozás
  • Tartózkodási címen személyes tárgyak, (laptop, és telefon, ruhák

Ezekből mihez, s milyen sorrendben nyúlhatnak?
Ami fontos kérdés:
hitelkártyán lévő felvehető összeghez is? Tehát akár le is szedhetik inkasszóval onnan is a felvehető hitelt?

Köszönöm előre is a válaszokat, és tanácsokat.

Alexu # 2011.05.16. 19:53

Tisztelt Segítők!

A segítségeteket kérem, hogyan történhet meg egy olyan, hogy jön egy végzés azzal a szöveggel a bíróságtól, hogy a nem tudom milyen bírósági per jogerőre emelkedett. A lényeg nem volt semmilyen per, és nem is tudok semmilyen előzményről, ami igen furcsa. ÍHogyan történhet meg ilyen, sem védekezésre sem semmire nem volt lehetőségem hogy reagálja. Hogyan lehet végzést hozni olyanról amiről nem tudok én mint állítólagos alperes?
Kérlek segítsetek, mit lehet ilyenkor tenni, mert ez nekem furcsa és ilyennel még nem találkoztam!
Kérlek segítsetek mert fontos!
Üdv.

Alexu # 2011.05.17. 07:42

Nadír05!

Köszönöm a választ, meg is néztem mikor lehet menni persze pénteken van panasz nap fél 4 ig én meg dolgozom. Borzasztó, hogy legalább egyszer lenne hosszabb nyitvatartás.
Írtam levelet a bírónőnek, kíváncsi vagyok a válaszra, mert az oké hogy betekinthetek, de sajnos azzal nem jutok előbbre annyival, hogy akkor sem kaptam semmilyen perről anyagot vagy hogy megindították volna és reagáljak rá, hogy él e még a tartozás és egyáltalán milyen tartozásról van szó. Volt már rá példa, hogy az én nevemre küldtek ki egy felszólítást és kiderült, hogy ja nem is az enyém. A másik a bosszantó, hogy leírja az összeget, de hogy mire szól az összeg arról fogalmam sincs. Amúgy valami Intrum Justitia, akik egyszer az előbb említett bakit elkövették. Én nem értem ők beadnak valamit és a bíróság meg sem nézi, hogy a követelés jogos vagy nem ilyet még én nem láttam szerintem ez egy hatalmas nagy baki vagy létezik ilyen?

Marcsi25 # 2011.05.17. 09:24

Tisztelt Fórumozók!

A társasházban többen is tartoznak közös költséggel. Kérdésem lenne, hogy vajon ha a lakásra rárakjuk, mint jelzálogot, akkor mennyi az az összeghatár, amitől már végrehajtást lehet rá kérni, és elárvereztetni a lakását?
A válaszokat, és a segítségét előre is köszönöm.


Németh Mária

elizminny # 2011.05.17. 11:05

Tisztelettel kérdezem mit tegyek ?
52 Hónapja nem szállítják el a szemetet kertes házunktól, viszont a "Szolgáltatásért" Fizetési meghagyást küldtek, visszamenőleg követelhetik egy összegben a nem teljesített szolgáltatás értékét?Én hajlandó vagyok fizetni de nem a teljes összeget ha ezután el is szállítják,van-e jogom fellebbezni az Üzemeltetőnél???Köszönöm szépen.

végrehajtó1 # 2011.05.17. 11:47

Marcsi25

Fizetési meghagyást kibocsátását kérjetek a közjegyzőtöl.Ez gyorsabb.Ha nem mond ellent akkor végrehajtást kell kérni.

Marcsi25 # 2011.05.17. 15:50

Végrehajtó1

Köszönöm, a gyors választ!
Igen, ebben gondolkodunk elsősorban, csak azt nem tudjuk, hogy ez a gyorsabb, időben mit takar. Mert páran árulják a lakást, és a jelzáloggal akarjuk megfogni, hogy addig ne tudja eladni. És állítólag utána egyből el lehet indítani a fizetésit majd a végrehajtást.
Mit tanácsolsz? Hagyjuk ki a jelzálogot, mert hamar lefut a fizetési meghagyás? Vagy ez esetben tényleg nem árt a jelzálog, mint biztosíték?


Németh Mária

monalisa1 # 2011.05.17. 17:23

elizminny

A Szolgáltató ill. az önkormányzat honlapján próbáld megkeresni a szemétszállítással- és díjszabással kapcsolatos tájékoztatót, és annak ismeretében esetlegesen mondj ellent a fizetési meghagyásnak.

Ezen utóbbi esetben per lesz a dologból, és akkor ott elmondhatod, hogy több mint négy éve nem vitték el tőletek a szemetet...

Egyben előadhatod, hogy hajlandó vagy fizetni, de "a" semmiért nem annyit...

Külön: mit csínáltál éveken keresztül a háziszemeteddel?! (Az esetleges komposztálás - mint védekezés nem fog bejönni, mert szemétdíjjat mindenképp fizetni kell, még akkor is, ha aktuálisan mondjuk nincs kitéve a kukaedény.)

végrehajtó1 # 2011.05.17. 18:34

Marcsi25

Ha el akarja adni akkor a jelzálog a jobb elöbb, mert biztosítja a követelés kielégítését.

Marcsi25 # 2011.05.19. 07:57

végrehajtó1

Köszönöm a hozzászólásodat, és tanácsodat! :)


Németh Mária

Zsuzsanna42 (törölt felhasználó) # 2011.05.24. 06:16

Egyik ismerősöm le van maradva a K&H-nál 5 havi lakástörlesztéssel,de neki szabadfelhasználásu a hitel.
Tud még egyezkedni esetleg a bankkal a végrehajtás előtt? Rá is vonatkozik a hitelesek megsegítése,ha
szabadfelhasználásu a hitele és nem lakásfelújitásra költötte?

végrehajtó1 # 2011.05.24. 11:45

nem vonatkozik .A banknál tegye fel a kérdéseit.