Kamala Harris
„Nem árverési kézbesítési rendszerben közölte, hanem ügyfélkapun......Az első és másodfok megállapítása szerint én hibáztam, mert elvileg igaz, hogy a hivatalos levelek átvételére 10 munkanap áll rendelkezésre, és elvileg igaz, hogy törvényes határidőben vettem át, ámde ez az én esetemben nem igaz, mert nekem 1 munkanap alatt lett volna kötelességem átvenni, mert nekem gondolni kellett volna arra, hogy küldeményem érkezik, és emiatt rosszhiszem volt a küldeményátvételem, mert már a 24 órás levélátvétel után, már 48 óránál is rosszhiszemű lettem volna. Csak az első 24 órában voltam jóhiszemű arra, hogy átvegyem a végrehajtó idéző levelét, azután rosszhiszeműségbe estem, mert miért nem vettem át, miért nem töltöttem le az ügyfélkapun a leveleket minden 24 órában, ha egyszer sejthettem, gondolhattam volna, hogy levelem fog érkezni.”
„Az első és másodfokú bíróság is elutasította a végrehajtási kifogásomat.....Egy jogvesztő határidőt léptem túl. Azért léptem túl, mert az idézést a végrehajtó úgy küldte ki, hogy az idézés kiküldése után 3 munkanapra idézett meg. Ezt az idéző levelet 5 munkanappal a kiküldés után vettem át, tehát egyrészt törvényes határidőben, másrészt a megidézni kívánt esemény után 2 nappal”
És teljesen igaza volt szerintem a bíróságnak mindkét fogok, mondom ez teljesen kívülálló laikusként. Már megbocsáss, de az ügyfélkapun szinte azonnal át lehet venni a küldeményt, ami érkezett - főleg hogy valóban számítanod kell ilyen küldemény érkezésére, ha már egy ilyen ügylet részese lettél. Pont ez a lényege, hogy nem kell a postást lesni otthon. Az, hogy te ilyen hanyagul kezeled a hivatalos küldeményeket és fütyülsz rá, ha egy ilyenről értesítést kapsz, az nem lehet rá indok, hogy te jogszabályban érvényes „átvételi időre” hivatkozz kifogásban. Főleg hogy valamit csak rosszul sikerült korábban is művelni, amiért csak árverésre került a kérdéses ingatlanod - erről egy szót sem írtál, bár nem is az volt a tárgya a mondanivalódnak - csak te most ha már nem tudtad időhúzással magadnál tartani még tovább, próbálsz mindenféle joghézagokat keresni. Ezek után kénytelen vagyok azt mondani, hogy egyáltalán nem volt igazad. És magam részéről ezzel ki is szálltam a történetből, mert több sort már nem is érdemel. :-)