Igen. Különben mire lenne jó a végrehajtás?
végrehajtás kérdések
És a többi kérdésre is van válasza?
A végrehajtó minden végrehajtható vagyonból igyekszik behajtani a tartozást. Ez a dolga. A bér letiltása nem akadálya a bankszámlák inkasszálásának, sőt az ingó-és ingatlanfoglalásnak sem.
A munkáltató onnan fogja tudni, hogy már nem terheli letiltás a bért, hogy a végrehajtó értesíti róla.
érdeklödnék hogy banki adosság miatt személyi kölcsön nem fizetése esetén önkormányzati lakásbol kilakoltathat e a bank? mert evel fenyegetöznek. köszönöm.
Érdeklődni szeretnék hogy az élettársammal vettünk fel jelzáloghitelt. Én mint adóstársként. A törlesztőrészlet több mint a duplájára emelkedett két gyermek mellett egy fizetésből ezt nem tudtuk fizetni. Sem a páromnak sem nekem nincs bejelentett munkám, én gyest és családi pótlékot kapok eddig ebből még nem volt levonásom. A múlt héten kaptam levelet a végrehajtótól hogy az ingatlan árverezés alá került, ha lenne bejelentett munkám a fizetésből is lehet letiltani a végrehajtás mellett, vagy ha árvereznek akkor nincs levonás? Válaszát előre is köszönöm!
Tényleg nem kötelessége a földhivatalnak értesítenie engem arról hogy a férjem tulajdoni hányadára (a végrehajtás alatt lévő ingatlannak a fele az enyém fele a férjemé)végrehajtás került?
Ki fenyegetőzik vele, danee?
„ha lenne bejelentett munkám a fizetésből is lehet letiltani a végrehajtás mellett, vagy ha árvereznek akkor nincs levonás?”
mind kettő megtehető,egymástól függetlenül és egymás mellett is
Társaim?
Velem az történt, hogy egy rég elfeledett adósságért kell helytállnom. Nem baj, tudomásul veszem, de mégiscsak 2008-as ügyben találtak meg most, a volt párom miatt.
A bankban kezdődött, mikor a teljes fizum eltűnt. További utalások voltak számlámra, az is eltűnt. Pár nap múlva értesített a munkaadóm, hogy a következő járandóságom, már 33%-kal kevesebb, mert a végrehajtó viszi a zsét.
Miközben tudomásul veszem adósságom, s törlesztem is (ezek után), kérdésem rövid:
LEHET, HOGY EGY VÉGREHAJTÓI IRODA AZ ÖSSZES LÉTEZŐ PÉNZEMET ELVIGYE (TÖBB FRONTON) úgy, hogy nekem egy ruppó sem maradjon? Létezik még a 33-50 %-verzió?
Fillérem nem maradt, kezdek éhes lenni, miközben a munkahelyemet, számlámat megtalálták, engem (levélben) nem.
Lehet egy ember teljes fizetését elvinni???
A pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt, természetes személyt megillető összegből az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének négyszerese feletti összeg korlátlanul végrehajtás alá vonható, az ez alatti összegből pedig az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összege és az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének négyszerese közötti rész 50%-a vonható végrehajtás alá.
A pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt, természetes személyt megillető pénzösszegnek mentes a végrehajtás alól az a része, amely megfelel az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének. Ha a végrehajtás gyermektartásdíj vagy szüléssel járó költség behajtására folyik, ennek az összegnek az 50%-a is végrehajtás alá vonható.
Szeretnék tanácsot kérni.
Az adósom ellen 1. és 2. fokon pert nyertem. A két per között azonban kötött egy megállapodást,miszerint gyermektartás fizetésére kötelezi magát.
Amikor a végrehajtási szakaszba ért az ügyünk, felesége természetesen érvényesítette. Így a fizetéséhez nem lehet nyúlni.
Számomra egyértelmű, hogy színlelt szerződésről van szó. Van-e lehetőségem megtámadni?
Előre is köszönöm válaszát.
Tisztelt Segítők!
Korábbi, házastársi kapcsolatom révén, a nyakamon maradt 4-5 tartozás, ami végrehajtónál kötött ki. A válást talán most szeptemberben kimondják, szeretnék "új életet" kezdeni, törleszteni az elmaradt tartozásokat, valamint megpróbálom azt is elérni, hogy némely tartozásnál kimondja a bíróság, hogy az exemnek kötelessége fizetni. Tisztában vagyok azzal, hogy amennyiben ő nem fizeti, ugyanúgy rajtam hajtják be, de mégis egy kapaszkodó, ami némi fényt ad a kilátástalan helyzetben. Mivel kerestek a végrehajtók, válaszoltam leveleikre, megírtam, hogy szeretném törleszteni a tartozásokat. Jelen pillanatban a netto 64ezer forintos fizetésemből 40ezret utalok ilyen célokra, és csak az új párom kedvességén, és jóindulatán múlik, hogy még nem haltunk éhen 3 éves lányommal. Ez a 40ezer forintos összeg az, amit én korábban vállaltam, lévén előléptetést ígértek cégemnél, amit aztán sajnos 1 hónappal később visszamondtak... Szeretném megtudni, hogy ha újra felveszem a kapcsolatot a végrehajtókkal, és kérem, hogy a tartozásomat a béremből vonják le, van-e némi reményem arra, hogy a számlámat nem inkasszózzák, ezzel elvágva a pár ezer forintos önállóságom maradékát is.
Előre is köszönöm a segítséget!
Most végrehajtóról vagy behajtóról van szó??
Tisztelt Szakértő.
Az lenne a kérdésem, hogy 4 órás munkabérből tartozás fejében (hiteltartozás) hány százalékot vonhatnak?
Még valami. Kaptam osztalékot egy vállalattól, ami miatt a NAV az érintett cégnek küldött egy levelet, hogy tartozásom miatt ezentúl nekik utalja a részemre járó összeget, ez a levél megszakította az elévülést?
A választ előre is köszönöm.
33 vagy 50%.
nem szakítja meg
Köszönöm a választ.
További minden jót.
Végrehajtóról van szó (elnézést, ritkán jutok internet közelébe)
Kedves Válaszadók!
Szeretnék tájékozódni végrehajtásunkkal kapcsolatos ügyben.Néhányszor már írtam ide a fórumra,ismét kérek mindenki ha tudtok néhány jó tanáccsal segítsetek.
Házunkat szeptember 8-án árverezik,az online árverés szeptember 7-én jár le.Megtekintés ideje szept 7én reggel 8-18óráig!Az ajánlattétel 8-án a végrehajtói irodában lesz!
Kérdésem az volna,hogy pontosan hogy zajlik egy ilyen ingatlan árverés.A megtekintés kijelőlt idejében bárkit köteles vagyok beengedni,gondolok itt olyan rosszindulatú emberekre akik arra szakosodtak,hogy utána betörjenek,és még a maradék ingóságot is vigyék.Esetleg,csak az tekintheti meg aki előzetesen befizette a kezdő előleget?A végrehajtó is jelen lesz.?Házunk kis értékű,kis faluban található nem biztos,hogy tolongani fognak a vevők mégis szeretnék felkészülni a váratlan helyzetekre.A Városi Bíróságtól 6 hónap kiköltözési halasztást kaptunk!Ha az első árverés esetleg eredménytelen a második árverés is .Akkor mi következhet!?mi az amit köteles vagyok benn hagyni az ingatlanba:gondolok itt a boilere,radiátorokra,kandallóra,kerti kiülőre,kerti tóra?!És köteles vagyok a vevővel közölni,hogy mit viszek el?!
Kérem aki tud segitsen válaszával!
Üdv:VIKI
Kérem akinek van néhány jó tanác
Szaisztok!
Érdekelne, hogy tudja-e valaki, hogy miként lehet magyar bíróság ítéletét, külföldön végrehajtatni? Azzal tisztában vagyok, ami a 44/2001-es EK rendeletben megtalálható. Hallottam viszont arról, hogy a bíróságnál is lehet ezt kérni (nem a rendeletben kötelezően csatolandó, bíróság általi igazolásra gondolok). Ha valaki tudja ennek a pontos menetét vagy az ezt rögzítő jogszabályhelyet, az kérem segítsen nekem. Köszi előre is!
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni. 2008-ban hugommal örököltünk egy ingatlant édesanyánk után, valamint az ő apeh tartozását (áfa, járulék), most kaptuk meg az apehtól a papírt, mi kértünk részltet vagy könnyítést, de nem kaptunk. Ezért érdekelne, hogy mit vihat az apeh? Csak az ingatlant, amit örököltem? Cagy a sáját vagyonommal is felelek, amit én szereztem meg (pl.: autó, ház, fizetés)? Mert egy összegben nem tudjuk kifizetni, a házat anno 13 mft-re értékelték, az apeh össz. 1,4 mft. Fontos lenne tudnom mi vár ránk. Próbáljuk mi eladni jóval áron alul, de eddig senki nem vette meg, sajnos. Valamint, attól, hogy az egyik kérelmet elutasították írhatok e másikat? Köszi
Írhatsz kérelmet, de ez nem szünetelteti a vh-t.De miért utasították el?
A mérséklést azért, mert van 2 autó a nevemen, házat örököltem, amit ha eladok könnyen kifizethetek. Az persze senkit nem érdekel, hogy 3 éve áruljuk már tényleg nagyon nagyon áron alul. A részletet azért, mert a kitöltött adatalaphoz a benzin költségét nem tüntettük fel és nem igazoltuk, valamint az autó biztosítását. Meg hosszú időre kértük a részletet. Pedig mi ki szeretnénk fizetni, csak egy összegben nem tudjuk, nincs rá lehetőség. És ezért félek, hogy el fogják árverezni a saját dolgaimat is. És persze azt sem tudom, hogy mi az ideális nekik, mennyi hónap, mert sajnos havi 15 000 ft-nél nem tudok többet fizetni ha megszakadok sem. Egyszerű mert nincs miből. A fizetésemből kezdik először vonni, vagy egyből árvereznek?
annyi még, hogy mit fognak végrehajtani? köszi
Tisztetl Végrehajtó!
Kérdezném ha a tartozás felét, (kamatokkal együtt) kifizetem, (nagy összegről van szó kb. 10 mill. nem áll rendelkezésemre ennyi pénz, a bank nem ad mert nincs semmi fedezetem) leállítják a végrehajtási eljárást, vagy teljesen mindegy fizetek valamennyit vagy nem?
Továbbá ha nem tudom fizetni,(egy dolgoot tudnak elvinni, de az csekély) és nem tudják behajtani, akkor mi történik?
Tisztelettel
Tisztelt Végrehajtó!
Amennyiben a végrehajtó letiltást ad ki bűnügyi költségre és a fizetést már terheli 20 %-os gyermektartás, akkor hogyan lehet letiltani a bü. költséget?
Letiltható 20 % gyt + 30 % a bü költségre, vagy már csak a fizetés 10%-a marad a bü költségre?
Előre is köszi:
T.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02