otp faktoring

VAJDAHUNYADI # 2017.04.12. 19:15

Szeretném megkérdezni a szakértőktől van-e alapja annak, hogy ösztönös jogérzetemet a következő történés piszkálja.
Megszólal a telefonunk, beleszól egy személy, bemondja a nevét, és azt, hogy a férjemet keresi OTP banki ügyben. A férjem nem tartózkodik itt, mondom, de rákérdezek, megtudhatom-e, milyen banki ügy ez. Mire ő visszakérdezi az én nevemet, amit megadtam. Erre ő azt mondja, akkor nekem is elmondhatja. Nevére újra rákérdeztem, és arra, hogy honnan is telefonál. OTP Hátralékkezelési Osztály – így a válasz. Meglepődök, nem számítottam erre, hiszen nem hogy hátralékban, hanem túlfizetésben vagyunk a kölcsön visszafizetést illetően. Miféle hátralékról van szó? Ezt azonban nem akarja elárulni. Időpont-egyeztetést kér. A további felvilágosítást személyes adatom megadásához köti, mint annak biztosítékaként, hogy tényleg adhat-e nekem felvilágosítást. Megadta a születési évemet (!), és kéri, hogy a hónap és a nap megadásával erősítsem meg, az vagyok-e, akinek mondom magam. Aztán kérte volna a születésem helyét, az anyám nevét. Gyanút fogtam, hogy itt valami másról van szó, a további beszélgetést befejeztem.
Az illető az OTP Bank nevében beszélt, de úgy néz ki, hogy az OTP Faktoring Zrt. munkatársa lehetett, és félrevezetett. Következő kérdésem: honnan tudhatta az én születési adataimat? Az OTP Bank Nyrt., mint az OTP Faktoring Zrt. egyedüli részvényese, kiadta volna ennek a cégnek a személyes adataimat?!? A vele kötött szerződés 2004. évben köttetett, a kölcsönvisszafizetés annak megfelelően, sőt azt túl is teljesítve történik. Van ehhez joga? A szerződés szerint a Bank a hitelvissza-fizetés idején bekövetkező jogi változásokról értesítési kötelezettséget vállalt. Változásról engem nem értesített. Mit lehet ilyenkor tenni?
Válaszukat előre is köszönöm.

gerbera317 # 2017.04.07. 07:17

Akkor én csak az 1 százalékkal talákoztam

És mi ismerjük ezt a sztoridat?

drbjozsef # 2017.04.07. 04:54

Vadsuhanc,

legyen igazad, vegul is nem irta le, hogy "vegrehajtasi eljaras volt felem (sic)"

Tehát. Geriszon :

Hivd fel az OTP faktoringot, hogy melyik vegrehajtonal kell befizetned a koltsegeket. Mert azt mar tisztaztuk, hogy sajnos neked kell kifizetned, ha letezik.

Ha megmondja, elintezed, ekkor tenyleg volt ellened vegrehajtasi eljaras.

Ha nem tudjak megmondani, akkor elkuldod oket, hogy az anyjukkal szorakozzanak.

Vadsuhanc # 2017.04.06. 21:04

Tisztelt Grave7!

..."Az OTP Faktoring meg 99%-ban nem hülye, hogy olyankor is végrehajtásról beszéljen amikor nincs...

Akkor én csak az 1 százalékkal talákoztam :-)

( Nem tartom kizártnak, hogy a kérdező kihagyott valamit, és valójában kinek teljesített mrgállspítani és hogy volt-e végrehajtás.....)

Valódi és őszinte tisztelettel irányodba..

Grave7 # 2017.04.06. 20:54

@Vadsuhanc: Nem értelek.
Geriszon009 2017.04.06. 19:25-kor:
akkor tekintik csak lezártnak a hitelemet, ha megfizetem a bírósági végrehajtó költségeit

Az OTP Faktoring meg 99%-ban nem hülye, hogy olyankor is végrehajtásról beszéljen amikor nincs.

gerbera317 # 2017.04.06. 20:52

Igazad van, tényleg nem végrehajtót vagy végrehajtást emleget. Akkor mégis, hogyan hoztam be a végrehajtót?
Tudod, én még nem okostelefonon, meg annak a nyomkodásán szocializálódtam, hanem nyitott szemmel jártam. És emlékszem öreganyám sparherdje fölötti háziáldásra, ami egy mai szemmel furcsának tűnő gondolkodásra tanította az olvasóit. Ez pediglen így szólt: Hol hit, ott szeretet; hol szeretet, ott béke; hol béke, ott áldás stb. Ez úgy oda-vissza, tudod.
Geriszon irkája pedig azt indította be nálam, hogy: hol végrehajtás, ott végrehajtó; hol végrehajtó, ott végrehajtási költség stb. Magam sem értem, hogyan, de elég hamar rájöttem a végrehajtási költség emelgetéséből, hogy bizony, itt végrehajtási kényszer hatására állapodott meg a kérdező a faktorral, nem pedig féktelen teljesítési vágyból. Ööö... ez így már dereng valamennyire?

Vadsuhanc # 2017.04.06. 20:04

Tisztelt gerbera317!

Amennyiben Geriszon kérdésről van szó ismételten megjegyzem nem beszélt végrehajtásról.

Amit írsz nekem mindig érthető, ha nem visszakérdezek és ha akkor nem akkor elmagyarázod és akkor megértem:-)

Irányodban tisztelettel és mindig köszönettel .

gerbera317 # 2017.04.06. 19:56

Végrehajtót emleget. Olyan pedig nem terem minden zöld fán, csakis a végrehajtási eljárásban. Én meg - talán rájöttél már - nem az a fajta vagyok, akinek külön a szájába kell rágni, hogy "tudod, ilyen izé... végrehajtó". Nem tudom, ez így érthető-e.

Vadsuhanc # 2017.04.06. 19:10

A kérdező nem mondta, hogy volt végrehajtás elrendelve az ügyben.....

Tisztelettel.

gerbera317 # 2017.04.06. 17:53

Ha előbb itt kérdeztél volna, ezt a választ kaptad volna:
A faktor valószínűleg örömmel fogja fogadni a szándékodat, sőt, jelentős kedvezménnyel jöhetsz ki a dologból, DE tudd, hogy a végrehajtási költségeket is meg kell fizetni.
Ehhez képest itt vagy pofára esve, a pénzt a faktor beszedte tőled, és ha határidőre nem fizeted ki a végrehajtót, a kedvezményedet is elveszíted.
Alaptalan a hőzöngésed. Egy megállapodásra hivatkozol. Egész biztos, hogy abban benne van az is, hogy a végrehajtót is ki kell fizetned. Mindig beleveszik. De ha itt most mégsem volna, az semmiképpen sincs benne, hogy a végrehajtót a faktor fizeti ki. Egyedileg nem szabályozott esetben a törvény rendelkezése számít, eszerint pedig a végrehajtási költségeket az adós viseli.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.04.06. 17:47

ha megállapodtam velük
Ha.

drbjozsef # 2017.04.06. 17:46

Ha már végrehajtás alatt volt a tartozásod, és a végrehajtó dolgozott vele, akkor a költségeit az adósnak meg kell fizetnie. Ha őt kihagytad a megegyezésből, az az ő költségeit nem érinti.

Te az OTP Faktoringgal állapodtál meg. A végrehajtóval nem. Ha már végrehajtás volt, vele is kellett volna.

Geriszon009 # 2017.04.06. 17:25

Tisztelt Szakértők,

Avval a problémával fordulok Önökhöz, hogy volt az OTP faktoringnál egy hiteltörlesztésem. Rendszeresen fizettem csekken minden hónapban majd 3 héttel ezelőtt felhívtam őket, hogy szeretném a hátralékot egyben kifizetni. Meg is mondták az összeget és ki is fizettem a maradékot. Erre a héten kaptam tőlük egy levelet, hogy akkor tekintik csak lezártnak a hitelemet, ha megfizetem a bírósági végrehajtó költségeit is. Kérdem én, ha megállapodtam velük hogy mennyit kell kifizetnem akkor, hogy jön hozzá még ez a költség is? Mi ilyenkor a teendő? Előre is köszönöm a segítséget.

ius latratus # 2017.03.23. 05:57

Január 13.-i dátummal pedig felmondja a hitelkártyát”.

Nem az OTP Faktoring mondta fel(sic!) a hitelkártyád.

Érdemes ezzel valahova fordulni?

Persze. A számlavezető bankodhoz, s átutalod a pénzt.

dolgozomami # 2017.03.23. 03:09

Tisztelt Szakértők, Hozzászòlok!

Szeretném megkérdezni, hogy mennyire jogos az OTP faktoring részéről az, hogy pl. jan.12.-i dátummal küld értesítést arròl, hogy fizessünk meg 14 642 Ft-ot, mert elmaradás van. Január 13.-i dátummal pedig felmondja a hitelkártyát.
Azòta megállapodás született és fizetjük is, ezért nem ez a kérdés hanem az, hogy idő sem volt a tartozás rendezésére.

Köszönöm a válaszokat előre is!

dolgozomami # 2017.03.23. 03:09

Tisztelt Szakértők, Hozzászòlok!

Szeretném megkérdezni, hogy mennyire jogos az OTP faktoring részéről az, hogy pl. jan.12.-i dátummal küld értesítést arròl, hogy fizessünk meg 14 642 Ft-ot, mert elmaradás van. Január 13.-i dátummal pedig felmondja a hitelkártyát.
Azòta megállapodás született és fizetjük is, ezért nem ez a kérdés hanem az, hogy idő sem volt a tartozás rendezésére.

Köszönöm a válaszokat előre is!

drbjozsef # 2017.02.27. 11:33

Vesztes,

azt a hitelkeret szerződést kellene alaposan és értőn tanulmányozni. Fogadni mernék rá, hogy nem konkrét összeget írtál alá, hanem csak induló összeget, és benne van valahol a kitétel - minimum az ÁSZF-re utalással - hogy a bank mikor és hogyan módosíthatja a keretet. Minden bizonnyal jogosan változtatta.

Dr.Attika # 2017.02.27. 07:16

Ilyen ügyek miatt szüntette be az OTP az "A" illetve "B" hitelkereteket. Nem volt rossz dolog, mert a havi fixeseknek nem kellett megvárni a fizetést, hanem egész hónapban tudtak vele gazdálkodni. Annyi volt a hitelkeret amennyi rendszeres jövedelem érkezett, így más biztosítékot nem is kért a bank. A gond akkor jött amikor a rendszeres jövedelem megszűnt. A hitelkeretet nem volt kötelező kimeríteni. Sokan úgy gondolták, hogy ez talált pénz.

miui # 2017.02.27. 05:01

@Vesztes. Gondolom mikor elköltötted a 380ezret, nem fordult meg a fejedben , h csak 30ezer lenne jogos.
Semmi értelme perelni.

runningman # 2017.02.26. 20:56

Elképzelhető, ha egyben ki tudnád fizetni a tőke felét alku után azt mondanák, hogy akkor a többitől eltekintenek. Feltéve, hogy eddig semmit sem tudtak beszedni tőled. Csak gondolom nincs erre 300.000 ft.

Perelni csak a dokumentumok átnézése után, amit jó ügyvéd néz át.

Vesztes # 2017.02.26. 20:48

Udv!

A kerdesem az lenne,hogy van-e ertelme perelni az otp faktoringot.
2007 nyaràn 30.000,-ft folyoszamla hitelt vettem fel a gyesemre ami 25.650,-ft volt.
Erről irtam alá szerződest az otp-vel.
Ugyan abban az evben ferjem fizetese az en szamlamra lett utalva igy az otp 387000,-re emelte a hitelkeretet...
2008,-ban csokkent a jovedelem a szamlan es a keretet csokkentette es 50000,-ft elvett.
Így maradt 330.000,-ft tartozás.
Most ott tartunk az otp fsktoringal hogy szerintuk a tőke 560 ezer körül van és ők több mint 3 milliót követelnek rajtam!
Az erdekrlne hogy ez a koveteles jogos-e?
Mivel en csak 30 ezerről irtam szerződest alá!
Eszem ágába nincs ennyi pénzt fizetni nekik,ugy hogy a jövedelmem 25650,-ft.
De ők azt mondjàk fizessek 24000,-et havonta nekik!

Grave7 # 2017.02.21. 14:11

@jucus1979: Meg lehet próbálni, a végrehajtást kérő OTP Faktoringtól függ, hogy engedélyezik-e.
Figyelmeztetlek, ha a kamatokat el is engedik, a költségeket (amit a faktoring előlegezett és a végrehajtó díjazását is) meg kell még fizetned a tőkén felül.

jucus1979 # 2017.02.21. 12:37

Egy kis segítségkérés!Otp faktoringnál volz egy felmondott hitelem 346000ft,tegnap érkezett egy levél egy végrehajtótól ahol már összesen 930000ft akarnak behajtani!Csak a tőke kamata 430000ft!Kérdésem az lenne hogy érdemes még a faktoringtól méltányosságból kérnem hogy engedjék el a kamatokat ha pár napon belül kifizetem a tőke összegét teljes egészében?

Dr.Attika # 2017.02.13. 14:02

Tisztelt erika811!
Először is azt kell tisztázni, hogy a MKK követeléskezelőként vagy már engedményesként küldte a levelet. Ha követeléskezelőként, akkor meg kell nézni a csatolt meghatalmazást, hogy jogosult-e egyezségkötésre.
Ha engedményesként lép fel, akkor azt kell vizsgálni, hogy szabályos-e az engedményezés. Ha jogosított az egyezségre, illetve szabályos az engedményezés, akkor tegyen olyan egyezségi ajánlatot, amit elfogadás esetén azonnal tud teljesíteni.

gerbera317 # 2017.02.13. 13:26

A kamatnak megfelelő összeggel simán lehet játszani, de van, aki még ennél is merészebb, és bejön neki.