DunaCorp

maresz75 # 2013.05.29. 18:05

Tisztelt fórumozók!

Tegnap délután kaptam ismét egy SMS-t a Credit Line-tól, hogy amennyiben nem veszem fel a céggel a kapcsolatot a jogszabályok rendelkezéseinek megfelelően a munkáltatómnál fizetésletiltást kezdeményeznek. Ezidáig ettől a cégtől csak 3 db sms-t kaptam semmi mást még egy levelet sem. Sem a Dunacorptól sem a Credit Linettól semmilyen FM nem jött.

Ma kaptam egy üzenetet a cég bérosztályától, hogy holnap SOS-ben keressem fel őket. Kíváncsi leszek milyen letiltást küldtek a cégnek.

Dr.Attika # 2013.05.29. 18:09
maresz75 # 2013.05.29. 18:59

Dr. Attika!

Láttam a HírTV adását és ezért is vagyok kíváncsi, milyen levelet küldtek. Akármilyen levelet is küldtek feljelentést teszek.

Fizettem már olyan tartozást meg amire FM-t adtak ki. Részletekben fizettem minden probléma nélkül. Mikor megfizettem az egész tartozást erről kaptam egy visszaigazolást és megírták, hogy adataimat törlik az adataimat a rendszerükből. A másik meg én is indítottam végrehjtást bírósági FM-sal.

Dr.Attika # 2013.05.29. 19:18

Akkor jó. Mire a kérdése? A videóból is látszik, hogy ez a Dunacorp szélhámosok gyülekezete. Miért fizetnek neki emberek? Miért gondolják, hogy velük bármiben is egyeztetni kellene? A telefonáló ügyintézők nem szélhámosok, hanem napi pár ezer forintért dolgozó egyetemisták. Beszéltem eggyel személyesen. Elmondta, hogy nagyon szégyenli magát, dehát "pénz az úr".

ius latratus # 2013.05.30. 07:27

"A telefonáló ügyintézők nem szélhámosok, hanem napi pár ezer forintért dolgozó egyetemisták. Beszéltem eggyel személyesen. Elmondta, hogy nagyon szégyenli magát, dehát "pénz az úr"."

Én is beszéltem eggyel. Kértem, hogy lépjenek már végre egyet, s várom az fmh-t. Azt mondta a kedves, s igen türelmetlen leányka, hogy már küldtek kettőt. (!!)
Na, erre mit lehet mondani?
:)

Dr.Attika # 2013.05.30. 09:35

A leánykának fogalma sincs a fizetési meghagyás iránti kérelem jogi jellegéről. Ő arra gondolt, amit a szelet hámozó főnökei küldözgetni rendelnek általuk.

maresz75 # 2013.05.30. 17:53

Tegnap írtam, hogy a munkáltatómnál üzentek a bérosztályról. Elmentem, ahol az ügyintéző hölgy átadott egy levelet amit a cégem címére küldtek. Ezt úgy kell elképzelni, hogy egy nagyobb borítékban lehetett az én részemre küldött levél, mert amit kaptam borítékot nem volt rajta címzett csak feladó. A boríték fel volt bontva, és a levél tartalmát az ügyintéző fel is olvasta. A nevemen kívül semmilyen más adat (lakcím, születési adat) nem volt beleírva. Címzettként a munkahelyem címe van megadva. Le volt benne írva, a tartozás összege és hogy ha 48 órán belül nem fizetem ki de legkésőbb 05.31-ig a megadott tartozást jogi eljárást indítanak. Meg amit ilyenkor írni szoktak.
Ügyintéző hölgy adott is egy igazolást, hogy ő adta át nekem ezt a levelet.
Egyeztetek egy ügyvéddel ezek után.

bigmancs@citromail.hu # 2013.06.03. 13:56

üdvözlet

Engem is a dunacorp-tól "zaklatnak" igaz ez idáig csak 1-szer telefonáltak. Megfenyegetett az ügyintéző hölgy hogy ha nem fizetek akkor az önkormányzati bérlakásomat is elvehetik tőlem, erre én megkérdeztem a kettőnek mi köze egymáshoz? Ha fizetem a lakbért rendesen, tényleg tehetnek ilyet?

Andras F. # 2013.06.04. 12:58

bigmancs:

Nem. Semmi ilyesmi jogkörül nincs. Ugyan azokkal a jogokkal rendelkeznek, mint a bank csak most ők kezelik a követelést. Ezeket a kijelentéseket csupán megfélemlítésre használják, hogy az ember fizessen.

Semmi hasonlónak ne dőlj be, csak ha már az ügyvédtől kapod a levelet vagy fizetési meghagyást kapsz a közjegyzőtől.

Addig ne hagyd, hogy megfélemlítsenek.

Sajnos és az előtt kerültem velük kapcsolatba, hogy ráleltem volna erre a fórumra és már befizettem nekik egy nagyobb összeget, de azóta nem kommunikálok velük. Próbálnak hívogatni, de szerencsére amúgy is akkor, mikor nem érnék rá.

Ha sokáig keménykednek és további undorító módszerekhez folyamodnak, nyugodtan jelentsd fel őket a PSZÁF -nél, valamin ha esetleg felkeresnek személyesen, akkor hívd ki a rendőrséget. Ha csöngetnek, akkor mindig vidd magaddal a telefonod és azonnal üsd be a rendőrség számát.

Csak az ügyvéddel egyezkedjél vagy ha odáig fajul a dolog hosszú idő után, akkor a végrehajtóval, de ezeknek ne fizess, mert az utolsó forintot is ki fogják zsigerelni belőled ha hagyod magad.

joci0509 # 2013.06.12. 10:37

Sziasztok! Ismét meg kerestek egy behajtó cégtöl:
CREDIT LINE GROUP. Beszéltem egy hölgyel aki elég rendes volt momdta, h ö most az én érdekeimet védi.
Elmondot mi mennyi a tartozásom, miota nem fizettem szóval nagyon részletese el mondot mindent.
Mondta, h ö közvetlen kapcsolatban van a közjegyzövel, és h akkor most választhatóm a könnyebben járható utat, vagy a nehezebbet.
A könyebbik, h meg bszélünk egy összeget 60eze/hó.
addot egy haladékot. jun 12.
Ma ismét hivott, h sikerült-e befizetnem a megbeszélt pénzt, mondtam neki nem sikerült, mert nincs ennyim.
Kérdezte mennyim van mondtam neki valamit, mondta jó akkro azt fizesembbe, meg küldjem el neki faxon is h befizettem. azt mondta ha ezt az összeget befizetem, akkor tárgyalni fog az én ügyembe, h ezt az összeget 6 honapig fizetem, és utánna a 60ezer/hó.
Fogalmam nincs mit csináljak.
Egyszerüen nem értem az egészet, h ezt nem kéne papiron le irni, h mikor mennyit fizetek mennyi ideig?? mert igy nem tudom, h meddig kell fizetni és mennyi. Erre azt mondta, majd ö jeltkezik, h ennyi nem kell többet utalnom.
Hát szerintem ez igy nem kerek. sose tudom, h mennyi pontosan még a futam idö, mennyi a tartozás pontosan stb.

Válaszokat elöre is köszönöm.

végrehajtó1 # 2013.06.12. 11:48

Mondta, h ö közvetlen kapcsolatban van a közjegyzövel,

óóóóóóóóóóóóó ez király

akkor tárgyalni fog az én ügyembe,

ez még jobb

Amíg szar van addig veréb is akad..:)

maresz75 # 2013.06.12. 20:31

Joci0509

Legközelebb mond meg a hölgynek, hogy küldje a FM a közjegyző, abba le van írva az összeg és akkor is lehet részletfizetést kérni a közjegyzőtől. De még ott van az ellentmondás lehetősége is.
Akkor tudod mennyit és meddig kell fizetned.

Szerinted miért nem írják le a futamidőt meg a végösszeget, mert akkor nem tudnának minél többet kicsalni tőled.
Én ezekkel sem álltam szóba. Még egy levelet sem küldtek, hogy kicsoda vagy micsoda cég ez. Ennyi erővel bárki hívhatna bárkit, hogy tartozik és fizessen.

ártatlan1 # 2013.06.17. 09:21

joci!!!

Ne higgy nekik,a törvény értelmében ők csak egy kintlévőség kezelő cég akiknek a feladatuk a te befizetett összegedet le könyvelni,ennyi és nem több a hatáskörök,ezt sokan nem tudják sőt még ők sem akarják elfogadni.
Amúgy meg ha ennyi idő elteltével sem léptek akkor lehet őket perelni szándékos félrevezetéssel szándékos plusz költség felhalmozásával amellyel tégedet megkárosít.

ártatlan1 # 2013.06.17. 09:25

András.F!!!

Milyen ügyvéddel???? a Hódosi ügyvédirodával akik őket képviselik ráadásul egy helyen tanyáznak,egy szoba választja el őket röhejes,ha egyezkedni akar akkor a közjegyzővel egyezkedjen,vagy menjen bíróságra.

Andras F. # 2013.06.18. 20:44

ártatlan1:

Ezt nem tudtam, hogy egy szobára vannak egymástól.

szage # 2013.06.20. 20:11

Sziasztok!
A dunacorp faktorház zrt felvásárolta hitelem a banktól. Kaptam egy levelet hogy a bank eladta a hitelt.Azóta hívogatnak és fenyegetőznek smm-ben , sőt családtagjaimat is hívogatják illetve szomszédomtól szerezték meg például édesanyám számát. A baj az h nem tudtunk megegyezni a törlesztő részletekben . Nagyon magas összeget akartak kérni amit mondtam hogy nem tudok befizetni. A nevemen nincs ház se autó . 333 000 forintról van szó. Mit tudok tenni ilyenkor? Fizetnék de 2-4 havi részletet kínáltak fel mindössze.

greenpeace # 2013.06.21. 16:20

Szép napot mindenkinek!

A hét elején felhívott a Credit Line Group-tól egy hölgy, és tudatta velünk hogy 5 napunk van rendezni a(z) XY banknál 1,5 éve elmaradt tartozásunkat a kamatokkal együtt. Mondtam a hölgynek, hogy 3 hete adtuk be a bankhoz a kérelmet (amire a mai napig nem jött válaszlevél!), hogy kapjunk részletfizetést, mert egyetlen egy felszólító levelet sem kaptunk 1,5 év alatt. A kérelemnek nyoma is van a banknál, hiszen még náluk volt az "ügyünk", az ő elmondások szerint.
2 hete kaptunk levelet a Dunacorp-tól (a kérelmünk beadása ellenére a bank átadta az ügyet nekik 2 héttel később, oly módon hogy nekünk egy elutasító vagy elfogadó válaszlevelet küldtek volna a kérelmünkre vonatkozóan), hogy fizessük meg a Credit Line Group-nak a banki elmaradásunkat 5 napon belül, mert ha ezt nem tesszük meg, akkor elindítják a végrehajtást.
Nos, a kérdésem az lenne hogy mennyiért vásárolják meg ezek a cégek meg a kintlévőségeket a Bankoktól?

Jogos-e hogy a kamatokon felül, még nekik is köteles vagyok fizetni kezelési költségek miatt a Credit Line-nak közel 50e ft-ot, a banki tartozásomon felül?

Jogosan kérnek-e a részletfizetésre ugyanannyi kamatot, mint a bank?

Mi van akkor, ha csak a tartozás összegét fizetem ki, a majdnem félmilliós kamat nélkül?

Mi történik akkor, ha én bemegyek a bankba (megkerülve a behajtó céget) és kifizetem az összeget? Gondolom a bankból nem zavarnak el 500e ft-al a kezemben, hogy nem kell nekik :)

végrehajtó1 # 2013.06.21. 17:51

Engedményezésről kaptál utólag is bizonyíthatóan levelet?Ha igen akkor a behajtó cégnek fizess.Ha nem akkor az eredeti jogosultnak.

Zsoka60 # 2013.06.21. 19:04

SoS
Tisztelt Jogi Fórum!
Kerdesem az, hogy vadonatúj gépjármű vásárlásnál szabályos e, hogy az óra állás 52 km-en van ? Az auto jövő heten lesz forgalomba helyezve és kerül átírására a nevemre ! Van e valami jogi szempontból amit érvényesíteni lehet a kereskedő felé, mivel én egy 0 km-es új gépjárművet rendeltem meg és akarok vásárolni ?
Kérem tajekoztassanak, hogy mire figyeljek oda az adásvételi szerződés megkötésekor, a gépjárműre vonatkozóan, milyen fontos szempontokat rögzítsenek a szerződésben ! Köszönöm előre is a válaszukat!
Zsoka60

runningman # 2013.06.21. 23:57

Általában nem éri meg fizetni a behajtócégnek, még akkor sem ha ráengedményezték a követelést. Valószínűleg jobb egy per, még ha bukta is van, a Bíróság megmondja mennyi az annyi és nem húznak le róla újabb és újabb pénzeket.
A dunacorpnak meg - szerintem - végképp nem éri meg adni egy kanyi grandot se.

greenpeace # 2013.06.22. 07:16

végrehajtó1!

Szia! Jogutódlási nyilatkozatot kaptunk, és egy nyilatkozat feliratú "sajtpapírt", amin felajánlják hogy 2 havi és 4 havi törlesztést fogadhatunk el. Természetesen ezt nem töltöttük ki, és vissza sem küldtük, ennek ellenére fenyegetőznek hogy Kedd 16-óráig fizessük be a lejárt tőketartozást, és a többi fennmaradó késedelmi kamatot, ami 450e ft és majd ők megtárgyalják hogy hány havi részletre kapjuk meg. Amennyiben nem mondjuk meg keddig hogy mit szeretnénk, akkor megindítják a feljelentést vagy mit a közjegyző felé...
Hétfőn megyünk a Bankba (akkor hívnak állítólag vissza a banktól, hogy válaszoljanak arra a kérdésünkre, hogyan fordulhatott elő, hogy a kérelmünkre nem válaszoltak, hanem azonnal átadták a végrehajtónak az ügyet, annak ellenére hogy nem ezt mondták a bankfiókban lassan 3 hete). Hétfőn ki is fizetnénk az összeget, de csak a Banknak vagyunk hajlandóak fizetni, mert nem akarok még +50e ft-ot a behajtócégnek adni. Ja, és a DunaCorp már késedelmi kamattal küldte a nyilatkozatot az összegről. Ők úg gondolták, hogy már ráteszik a hasznukat, mert kiküldik a levelet. Tehát a banki jogutódlási nyilatkozathoz képest azonnal megugrott az összeg 55e ft-al! Ezért nem fogok nekik fizetni, mert azért hogy kiküldték már etikátlan a magatartásuk, gondolom mi történne ha részletfizetést kérnénk. Bele sem merek gondolni...

runningman!
Attól tartok, mire a Bíróságra kerülne az ügy, már több milliónál tartana az összeg...

Anna8557 # 2013.06.25. 13:30

A Dunacorpnak van végrehajtási joga, vagy csak fenyegetőznek vele?

Andras F. # 2013.06.26. 12:27

Azt hiszem ma jelentem fel először a DunaCorp -ot a PSZÁF -nél!

A szomszédon keresztül keresték meg az édesanyámat és olyan alpári hangnemben beszéltek vele, hogy ha valaha találkozok egy DunaCorpos emberrel az megnézheti magát. Egyáltalán a szomszédon keresztül milyen jogon keresik fel az édesanyámat??? Neki semmi köze a tartozásomhoz!!! ÉN VETTEM FEL A KÖLCSÖNT! Ezek ekkora állatok? Tényleg arra utaznak, hogy egyszer lehúzassák velük a rolót?

Persze jött a szokásos duma, hogy gyorsított eljárásban átadják végrehajtónak és mindenféle engedély vagy előzetes értesítés nélkül bejöhetnek a házba.

Már fogalmazódik bennem a levél, még ma postára adom elsőbbségivel ajánlva a PSZÁF -nek!

Andras F. # 2013.06.26. 19:54

Azt még hozzátenném, hogy szemétláda hazudozónak hívott a kedves hölgyike a telefonban, aki "levadászta" édesanyámat.

PSZÁF -nek a levelet elküldtem az ügyintéző nevével és telefonszámával együtt.

Berényi Miki # 2013.06.27. 06:23

Bár érzelmi alapon szeretnék, de észérvekre hallgatva és személyes érintettség híján sose osztoztam a "bankok tehetnek mindenről nullázuk le őket" mentalitásban, azért az mégis megdöbbentő, hogy egy ilyen behajtócéggel szóba állnak egyes intézetek, sőt még eladják nekik a követelésüket. Komoly bankok is ezt csinálják, tömegesen mind vagy csak egynéhány, esetleg "csak" hitelintézetek?