@bikfic777: A banki panaszkezelés határideje 30 nap.
E határidőben - a panasz érkezésétől számítva - kell a panaszt megvizsgálni, válaszolni rá és a választ "feladni, postázni".
@bikfic777: A banki panaszkezelés határideje 30 nap.
E határidőben - a panasz érkezésétől számítva - kell a panaszt megvizsgálni, válaszolni rá és a választ "feladni, postázni".
Néhány napon belül már másodszor idézem a nagy klasszikust: Adósnak lenni annyi, mint fizetni vagy megnyúzatni.
Grave7
természetesen mult honapban is volt inkasszo utalás a kb 35 ezer, tehát a 60-t kivettem, tehát a mostani fizubol is 35ezret lehetett volna utalni de a 95ezerből 83 ezret utaltak át helyette
hivtam a bankot panaszt felvették 15 nap alatt kell nekik kivizsgálni, echte se számla se kaja addig :-O
@bikfic777: A végrehajtó nem fogja visszautalni, mert ő nem hibázott.
Lehet a bank sem hibázott, ugyanis a hatósági átutalási megbízás időtartama nem egy hónap, hanem 35 nap - ha ebbe a 35 napba két munkabér kifizetés is beleesik, akkor azt összeadva kell kezelnie a banknak (hiszen az már nem fizetés, hanem számlapénz) és az egészre kell alkalmaznia a mentesség és az átutalás szabályait.
Pl. 2*95.000 = 190.000
a 114.000 Ft feletti 76.000 Ft-ot teljesen átutalja a végrehajtónak,
a 28.500 Ft és a 114.000 Ft közötti rész (85.500 Ft) felét, 42.750 Ft-ot is átutalja a végrehajtónak;
így a számlán az adós rendelkezésére 42.750 Ft + 28.500 Ft (mentes összeg) marad.
Amikor a kérdés állít, és lehet, hogy tévesen.
Amikor a kérdés állít, és lehet, hogy tévesen.
drbjozsef
Igen van a fizetésemből is, rendszeres munkabér letiltás.
Tehát a munkáltatom kb a fele fizetést minden honapban átutalja.
Ugyanakkor a számlámra is tettek inkasszót (kicsit etikátlan de nem törvénytelen mert hajtják a pénzüket) ahova 95 ezer forint szokott jönni a maradék fizetés a levonás után.
Innen kb leszokott vonni 35 ezret a 28500 meg a 95000 közötti összeg 50%-t az inkasszó miatt igy kb 60-70 ezer szokott maradni amit felvehetek mivel nyilván senkit nem lehjet éhen hagyni :-D
Na most 83 ezret utalt át a bank a végrehajtó felé, ami ugye törvénytelen mivel igy különböző banki levonások (számlavezetés,stb) után kerek 1500 forintom maradt a 95 ezerből.
Tehát azért kérdztem mivel jogtalanul vonták le hogy milyen lépéseket teheztek azonkivül hogy hivom a bankot akik nyilván hibáztak, illetve a végrehajtot, akinél van-e esélyem hogy a jogos járandoságomat a kb 60ezret visszakérhetem-e?
bikfic777,
Mit utaltak át, és honnan? Nem kevered a rendszeres munkabér letiltásodat a hatósági átutalással (inkasszó)?
Most én is ugy jártam hogy eddig a törvény megengedte részt utalták át honapokig, kb olyan 35ezret a 95 ezerből, erre ebben a honapban 83ezret.
Kérdésem arra irányulna hogy azt az összeget visszakérhetem-e a végrehajtótól amit nem jogosan utaltak át hiszen nyilván a számlámon maradt pár ezer forint nem elég a következő fizetésig. Vagy milyen lehetőségeim vannak egyáltalán?
Másik kérdésem hogy a bankom megkérdezésem nélkül létrehozott egy moratorium számlát amire számlakezelés meg mindenféle okokra hivatkozva már rápakoltak -3ezret.
Ezt megszüntethetem-e hiszen nincs rá szükségem és nem is kértem.
kataraider
„Idén májusban szja bevallást kellett csinálnom egy eladott ingatlan után.”
Itt egészen konkrétan két hiba is elkövetésre került.
1. „Júniusban jött a válasz hogy mennyit is kell befizesseka NAV felé. Sajnos túl nagy összeg jött ki”
Itt az volt a nagy hiba, hogy előtte kellett volna mérlegelni a fizetendők tekintetében.
2. „nem fizettem be 8 napon belül.”
Részletifzetést kellett volna még időben kérni. Talán még most sem késő, hogy megpróbáld. Ha megkapod - bár munkahely nélkül elég nehéz lesz - akkor van esetleg esély rá, hogy az inkasszó megszűnjön a számlán. Azonban amennyiben a részleteket se fizeted, akkor újból ráteszik és ugrik a lehetőség.
A bankszámlán már nincs fizetés, családi pótlék. Ott már csak számlaegyenleg van.
Kedves Fórumozók!
Idén májusban szja bevallást kellett csinálnom egy eladott ingatlan után.Júniusban jött a válasz hogy mennyit is kell befizesseka NAV felé. Sajnos túl nagy összeg jött ki és nem fizettem be 8 napon belül. Júliusban megszűnt a munkahelyem . Július 23.-án jott a levél hogy hatósági megbízás került benyújtásra a bankszámlámra. Az augusztusi családi pótlékomból elvett 2800 ft-ot , illetve a fizetésem 50%-át. Tegnap jött a szeptemberi előrehozott családi pótlék amiből elvett 26.600 ft-ból 22.000 ft-ot , munkabér most nem fog jönni rá mivel nincsen munkahelyem. Nem értem mi alapján vonnak egyszer 2800 ft egyszer 22.000 ft. Holnap megyek egy új munkahelyre akkor végülis majd a teljes fizetésemet is elveheti ?
A végrehajtó nem vett el semmit. Ő csak egy átutalási megbízást adott a banknak, amit a bank a teljesített. Hogy miért a teljes pozitív egyenleget utalta át, és miért nem alkalmazta a mentességi szabályt, arról csak a bank referálhat neked.
Az, hogy hogyan lettél adós, nem tartozik a fórumra.
Kérdés a végrehajtó inkaxót tett a számlámra egy fillért sem hagyott mit lehet tenni egész hónapra nulla a pénz miböl éljek a gyerekeimmmel addig ne együnk mig le nem fogy egyszer tettem másnak szivességet rá is csesztem mit lehet tenni
Csak a vh-kérő kérelmére. Ilyen meg nagyon ritkán akad.
KBS jó választ adott - szerintem szándékosan - csak a rosszul feltett kérdésre, mert a kérdező biztos, hogy nem erre volt kíváncsi.
A lényeg, hogy az egyszeri inkasszó megvolt, a továbbiakban letiltás lesz, a maradék meg mehet, ahova kérik - akár a kérdező számlájára is.
Egyszer lehetséges inkasszó?
Hogy érted, azt nem akárhányszor lehet indítani?
Elméletileg. Gyakorlatilag pedig, az egyszer lehetséges inkasszó mostmegvolt. A munkabér-letiltás pedig munkabér-letiltás. Ugyebár.
„Btk. 405. § (1) Aki írásbeli szerződés alapján fennálló követelés fedezetéül szolgáló vagyont részben vagy egészben elvonja, és ezzel a tartozás kiegyenlítését részben vagy egészben meghiúsítja, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”
A bűnsegédi magatartást is büntetik.
Üdvözlök Mindenkit.
A következő problémával fordulnék a fórumhoz. A páromnak (nem vagyunk házasok) van egy nagyobb összegű hitele, amire a amire a mai napon inkasszót tettek. Júliustól fog dolgozni egy új munkahelyen, és ha én nyitok egy számlát, amire kapja a fizetést, az mennyiben okozhat nekem problémát.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Elnézést az ismétlésért.Így világos számomra,hogy neki ebből nem lehet baja.Nagyon szépen köszönöm.
„Az ő számláját inkasszózhatja e esetleg egy másik alacsonyabb értékű tartozás miatt?”
Ha az asszony ellen folyik az a végrehajtás, akkor igen.
Eddig azt mondták nekem,hogy nem mivel..."
Ha ez így van, akkor jól mondták.
Olvasom tovább a kérdéseidet, és csak azt látom, hogy mind ugyanaz, csak újrafogalmazva. Muszáj?
Üdvözlet mindenkinek.
Következő a kérdés.Végrehajtóhoz kell egy nagyobb összegű tartozásomat rendeznem.Csak a feleségemnek van Magyarországi számlája ezért onnan utalnánk.Az ő számláját inkasszózhatja e esetleg egy másik alacsonyabb értékű tartozás miatt?Eddig azt mondták nekem,hogy nem mivel ez az én tartozásom és nem az én bankszámlám.Ez így megállja a helyét vagy nem?Ha arról utalunk ráteheti párom számlájára az inkasszót?Vagy ha édesanyám számláját használjuk az utalásra azzal tehet e valamit ha a páromét ami csak és kizárólag az övé inkasszózhatja?Válaszokat előre is köszönöm.Üdv.
„Csak ez így már ellenkezője annak, amit elsőre állítottál”
:))
Valószínűleg. Csak ez így már ellenkezője annak, amit elsőre állítottál.
1.
Rosszul fogalmaztam. Jav.: a munkáltató eleget tett a végrehajtó a felhívásának, miszerint barátom munkabérből történő letiltását eszközölte és 33 %-kal kevesebb bért utalt neki.
Így helytálló a közlemdőm gerbera?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |