„mesélte anno bánatosan, hogy 2018-ban a munkáltatója végrehajtói felhívásra elkezdte vonni a fizetését a Revo számlájáról.”
1. Letiltásra a munkáltató nem az adós valamilyen számlájáról levonva teljesít, hanem az aktuálisan kifizetendő nettó munkabéréből, még a rendeltetési helyre történő utalás vagy kifizetés előtt levonva. A barátod is így járt, és a Revolut-jára már csak a csökkentett bért kapta meg. Ha igaz lenne, amit a barátod állít, akkor a munkáltatója egyszerűen meglopta, és ha a barátod ez hagyta, hát így járt. És ha ilyet állít(asz), azt sem ártana tisztázni, hogyan férhet a munkáltató hozzá a munkavállaló bármilyen számlájához is.
2. Magyar végrehajtó külföldi bankszámlát nem tud sem felderíteni, sem pedig végrehajtás alá vonni (gy.k.: inkasszózni). Nnna.
Inkasszó a számlámon, hogy tehet ilyet a végrehajtó?
@alsovonal
Nekem nem érkezik Revo számlára fizetés, az egy másik, belföldi számlára érkezik, és már eleve a fizumból megy a tiltás, szóval már eleve kevesebbet utalnak.
@Kicsien11
Van Revolutom, arra használom amire való. Ez nem a takarékoskodás.
Gerbera, a barátomét, aki anno a Mo-i induláskor meghívott mesélte anno bánatosan, hogy 2018-ban a munkáltatója végrehajtói felhívásra elkezdte vonni a fizetését a Revo számlájáról.
Persze tudom: a munkabérletiltás nem hatósági átutalási megbízás, de nem feltétlenül felderíthetetlen, ha a munkáltató eleget tesz a kötelezettségeinek.
Külföldi bankszámlát nem lehet belföldről felderíteni.
@alsovonal
Semmi illegális dolog nincs benne, a maradék fizetésem egy részét szeretném félretenni egy külön számlán, ami nincs még 60 ezer forint sem. Semmilyen adótartozásunk nincs.
@Kicsien11
Gyanítom Revolut. Ha küldenek megkeresést a számlalavezetőnek, az kiadja a kért adatokat. Igaz, csak egyéni megkeresésre reagálnak.
OFF Egyébiránt a Brexit miatt hamarosan változik a számlaszám, litván számlára. Érdemes odafigyelni, ha érkezik rá rendszeresen pénz. Pl. munkabér. ON
A mai digitális világban nem nagyon lehet már észrevétlenül nagyobb összegeket mozgatni, ez látszik a Revolutnál is. Mivel európai így ha felmerül a pézmosás gyanúja, lesz sírás ha idézést küld a NAV Bűnügyi Igazgatósága.
Üdvözlöm!
Szeretném megkérdezni, hogyha egy Fintech, virtuális számlát nyitok, ahol Angliában nyitják meg magát a számlát, tehát nem magyar lesz, azt inkasszálhatják e? Köszönöm!
firenze
A mentés összeg bármikor felvehető bankfiókban. Ilyenkor a bankkártya nem jatszik sajnos.
Köszönöm a válaszát tisztelt oligaliga. Tudom, hogy törvényes a végrehajtó eljárás, és pénzzel, nem pedig búsulással kell fizetni az adósságot, de akkor is eléggé elkeseredtem, mivel márciusban már csökkentett munkaidővel kevesebb pénzt kerestem, annak is az 50 %-át utalják a számlámra, amit most 35 napra zárolt a végrehajtó. Gyakorlatilag két hónapon keresztül a fél fizetésemnek talán valamivel több mint a felét tudom csak felvenni.
Ahányszor akar.
Tisztelt Fórumozók.
Hányszor kezdeményezhet a végrehajtó hatósági átutalást a folyószámlámra olyan, végrehajtásra már átadott tartozásra, amelyekben a jövedelmem 50 %-a már levonásra kerül és olyan ügyben, amely még esetlegesen sorban áll?
Válaszukat előre is köszönöm.
Talált. Ha egyáltalán hibázott.
Ugyanis, a végrehajtó inkasszó iránti intézkedése és annak tényleges benyújtása között eltelhet néhány nap, amiről az adós nem feltétlenül tud.
Bank? :D
Na, és mi tippelsz, ki hibázott?
Elnézést ismét a helytelen fogalmazásért. :D
Igazából a végrehajtó 03.10-ét irt a tájékoztatásába az otp megküldte ,hogy 03.10-04-15ig van hatósági átutalás sorba állitva és az otp kiadta a papírt ,hogy 04.17-én utalták. Tehát akkor elismerték már az utalás dátumát és arról is van papírom mikor történt az utalás. Tehát akkor valaki hibázott. Természetesen a tartozásom elismerem nem megúszni akarom .
Az inkasszót sehogy. Az inkasszált összeget inkább. OFF Az 'inkasszó' a hatósági átutalási megbízás népies elnevezése. ON
Kérdezd meg a bankot. Valószínűleg az lesz a válasz, hogy csak szerinted a 37. napon, de hozzájuk úgy érkezett az átutalási megbízás, hogy ők még a 35 nap lejárata előtt teljesítettek rá, egyébként pedig sajnálják, de így jár az, aki önként nem tesz eleget a fizetési kötelezettségének.
Elnézést a fogalmazásért. Akkor az ,hogy történhet meg ,hogy a 37. napon vonták le az inkasszót?
Naptári nap.
OFF A kérdés helyes szórendje ez lenne: Az inkasszó 35 napja az munkanap vagy naptári nap? ON
35 munkanap az inkasszó vagy naptári nap?
Peren kívül? Felejtős. Az inkasszált összeg tulajdonosa csak perrel érvényesítheti az igényét.
Tudom sajnos. De a vh nagyon normálisan áll a dologhoz. Elismeri nem az én pénzem csak nem tud arrol ,hogy visszautalhatja. Nehogy a Követelés Kezelő támadja. Peren kívül szeretne Ő is megoldást találni.
Anikoo0215
„egyik ismerősöm megkért hadj utalják az autója vételárát a számlámra (eladta az autóját) ez megtörtént viszont inkasszó volt a számlámon 822.000ft.”
Hmmm...a laikus véleményem, hogy esetleg ezt nem ártott volna még az utalás előtt mérlegelni. Most még szerintem simán akár az ismerős is követelhetné a lóvét peres úton tőled, mivel az inkasszó miatt közvetlenül te károsítottad meg őt, a végrehajtóval egyedül te vagy jogi kapcsolatban, nem ő. :-(
Az inkasszó is egyfajta foglalás. Foglalást pedig a végrehajtó nem oldhat fel saját hatáskörben, megkárosítva ezzel a végrehajtást kérőt. Az a végrehajtó, aki ilyet meg mer tenni, megérdemli, hogy a felelősségbiztosítója legyen kénytelen helytállni a tévedéséért.
Az inkasszózott összeg tulajdonosa 8 napon belül igénypert indíthat a végrehajtást kérő ellen, ez az egyetlen helyes út. Az, hogy a végrehajtó beterjesztette a kérelmet - ami egyébként a végrehajtót is minősíti -, nem helyettesíti az igényper iránti keresetet. Abból, hogy azóta már vissza is jött az irat a bíróságtól, arra következtetek, hogy a harmadik személy már jócskán kifutott a 8 napból. A végrehajtó nem adhatja vissza a pénzt, illetve sokat kockáztat vele, ha mégis megteszi. Ez a harmadik személy és az adós belső ügye, szépen bokszolják le egymás között.
Jó Napot! Nekem olyan problémam lenne egyik ismerősöm megkért hadj utalják az autója vételárát a számlámra (eladta az autóját) ez megtörtént viszont inkasszó volt a számlámon 822.000ft . A végrehajtó elismeri ,hogy nem az én tulajdonom a pénz ezt hivatalosan beterjesztette a bíróság elé is . És nekem is elküldte emailben. A bíróságot mai nap kerestem és megkeresésemre arról tájékoztattak a végrehajtó saját hatáskörében visszautalhatja az összeget,mert ők ebben nem segíthetnek hiába terjesztette be a vh a bíróságra. A kérdésem a következő bárki bármilyen jogszabályról esetleg tud ,hogy a vh visszautalhatja az összeget? Mert a vh erre hivatkozik,hogy neki nincs hatásköre vissza utalni. :( elnézést a helyesírási hibákért és a rossz fogalmazásért csak ez a helyzet teljesen kilátástalan. :(
Grave7, bocsánat, nem kérdőjeleket akartam írni, vmiert a telefonom ilyeneket írkalt.
Köszönöm, tényleg
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02