Bocs, de én nem vítatkozok veled.
Intrum Justitia
gerbera317 Nem tudom mire gondolok.Csak azt tudom, hogy a Provident egy 2005-2006-os hitelügylet,2016.aprilis hónapban adott át az Intrumnak.A VH lapon az àll,hogy a fizetési meghagyàst,még abban a hónapban pistàztàk (amit nem kaptam meg),és ez a meghagyàs 2016.júniusàban emelkedett jogerőre.Az anyagomat megküldték a végrehajtónak (önálló bírósági végrehajtó),és a VH lapot 2016.aug.17-én készítettêk el.Ezt màr megkaptam,és àt is vettem.A legelső ügyfélfogadàsra elmentem,kérdeztem ami hírtelen az eszembe jutott ( kézbesítési vélelem lehetősége),erre azt mondta, hogy azt màr bújtam,mert a fizetési meghagyàs àtvételétől számítva,15 napon belül kellett volna jeleztem.Mondtam neki is,hogy nem kaptam semmit.Ellenőrizte a címet,és csak nézett,de közölte,hogy fizetnem kell.
Már megírtam, hogy mik a lehetőségeid. Vagy arra gondolsz, hogy "mikor bezárul egy ajtó, akkor kinyílik egy másik"? Ezt én is megtapasztaltam, mert a fateromnak is anno Trabantja volt...
@gerbera317 Ha keresek egy jogàszt,vagy ügyvédet aki àtnézi az àltalam begyűjtött dokumentumokat,lehet esély arra,hogy ezt a végrehajtàst töröljék?
@gerbera317 Nagyon szépen köszönöm
Nem, főleg, ha a MOKK-nak meg a Providentnek írsz, de ha az Intrumnak, akkor sem. Ha a végrehajtónak írsz, akkor viszont igen.
@gerbera317 Még annyit szeretnék kérdezni,ha bárhova írok (Provident,Intrum esetleg Mokk),akkor az elévülési idő ami 5 év újra indul?
@gerbera317 Köszönöm a tájékoztatást.
„2 éve felfüggesztésben van a végrehajtás,mert nincs mit lefoglalni,terhelni”
Szünetelés lesz az.
„Mit tudok tenni?”
Semmit. Vársz és reménykedsz, hogy szünetelés közben elévüljön a követelés.
„nem hozzáértőként azt sem tudtam,hogy létezik rendkívűli ellentmondás”
Nem is kell ehhez képzett jogásznak lenni. Bőven elég, ha a végrehajtó által kézbesített végrehajtási lapon elolvasod az irat végén a "Figyelmeztetés" című részt. Annak a harmadik bekezdése tájékoztat a lehetőségekről. Igen, erről is lekéstél. Nincs több lehetőséged, csak hogy vársz.
Tisztelt Fórum!
Kérdezni szeretnék.Adott egy végrehajtás,amit 2016.aug.hónapban,a Baltás ügyvéd iroda küldött meg a végrehajtónak.Azt tudni kell,hogy 2005.12.hónapban felvett provident kölcsönről,és annak megújításáról 2006.ápr.hónapról van szó.Nem emlékszem arra,hogy vettem volna fel 100000 és 80000 ft kölcsönt.40000ft-ot igen,2005.április hónapban.Mindegy.A lényeg,hogy a VH papíron,2016.04.hó szerepel,amikor a Provident jogviszonyt kötött az Intrummal.Létezik,hogy 10 évig ülnek valamin,azt egyszer csak átadják,és követelnek? Semmilyen formában nem kerestek,pláne nem írtam alá semmit!Jelenleg 2 éve felfüggesztésben van a végrehajtás,mert nincs mit lefoglalni,terhelni.Mit tudok tenni? Mert,mint írtam,senki nem keresett! Ha igen,akkor a régi lakcímemen (jelenlegin 8 éve vagyok bejelentve).A végrehajtó viszont tudta,hova kell küldeni a levelet.Ebben a formában a kézbesítési vélelem lehetőségét sem tudtam kihasználni.Laikusként,és nem hozzáértőként azt sem tudtam,hogy létezik rendkívűli ellentmondás,illetve végrehajtási kifogás.Ha jól tudom,5 év után ez is elévül,de akkor sem hagy nyugodni a dolog,mert nem vettem fel ekkora összegeket!Tavaly szep.18-án írtam a Providentnek és az Intrumnak is.Leírtam,hogy a követelés nem jogos,és,hogy A Fogyasztóvédelmet is egfogom keresni,illetve ha kell Csalásra hivatkozva feljelentést fogok tenni.Azóta egyik sem válaszolt.Merre,vaqgy hova induljak tovább?
Szerintem fogadj fel egy ügyvédet.
Kedves Fórum!
Telenoros 138.000-rünk a helyi végrehajtóhoz került három éve akivel megállapodtunk havi 10.000-res törlesztőben,be is fizettünk már 360.000-ret!
Tegnap a járásbíróságtól jött egy levél amiben értesítenek minket,hogy tavaly májusban a Telenor átadta a tartozásunkat már csak 60.000???-ret az Intrumnak???!!!
Ha akarok ellent mondhatok 15-napon belül négy példányban!
Minek mondhatok ellent? Hogyan kell és mik ennek a költségei meg úgy általában mi ez az egész már csak három részlet lett volna hátra a helyi végrehajtónál!
Hogy történhet meg ilyesmi? Mi jön ezután? Várjam a Baltás Ügyvédi iroda levelét,kapok tőlük fizetési meghagyást,mi lesz most?!
Kérem csak olyan válaszoljon aki valóban tudja mi a megoldás és,hogy most mit tegyek!?
Nagyon szépen köszönöm!!!!
Darkhill:
Hasonlót velem is eljátszottak, a bedobós levélben még az se szerepelt, hogy mi a tartozásom tárgya. Felhívtam őket, elmondták, hogy K&H-s számlatartozás, ami ezer éve történt. SOSE voltam a K&H-nál...
Kértem én is a dokumentumokat, ígérgették, hogy persze, küldik, küldik. Sokadik hitegetésre (és 3-4 hónappal később) egy erősebb hangvételű e-mailt küldtem nekik, beficcentve egy MNB panaszt is.
Erre már válaszoltak, hogy elnézést kérnek a halasztás miatt és kijelentik, hogy nincs tartozásom feléjük és lezártnak tekintik az ügyet.
Ennek már több, mint egy éve... :)
Pedig fizettem volna, nem volt nagy összeg, csak tudni akartam, hogy mi a fene lehetett az (örökségből maradék? Ezeréves, szülők által nyitott tiniszámla, amiről nem tudtam valamiért?)... Sose fogom megtudni az igazat, ennyi tüske maradt bennem :(
Nem.
Tisztelt Szakértők!
2018. júliusában kaptam egy bedobós levelet, mely szerint tartozásom van a Telenor felé 2012.szeptemberi számla miatt. Nem értettem, hogy lehet, sosem volt telefonszámla tartozásom. Felhívtam az Intrumot és kértem, hogy küldjék el a számlamásolatot és a lekönyvelt fizetési felszólítások másolatát. Azt mondták 2-3 munkanap alatt kiküldik. Nem küldték. Novemberben ismét telefonáltam, mert emailekre nem válaszoltak. Megint ígérték, hogy küldik. Közben előkerestem a csekkeket a befizetésekről. (mindig minden csekket elrakok, szerencsémre)
2019. január 23-án ismét írtam nekik, hogy várom a másolatokat, vagy akár a fogyasztóvédőkhöz is mehetek. Erre a mai napon kaptam egy aláírós levelet, hogy az xy ügyiratszámú ügyet lezárták.
Kérdésem az lenne, hogy becsületsértés, hitelrontás miatt perre vihetem-e az ügyet? Vagy egyáltalán lenne-e értelme? Mi a menete?
Valószínűleg csak bepróbálkoztak, hátha csőbe húznak és fizetek....
Másra is, ha a kötbért kikötötték.
@gerbera317: Hát az persze, de arra nem számolnak semmilyen kötbért sem...
A kötbérfizetési kötelezettség az előfizetői szerződés megszegéséből adódhat.
A számlatartozás valóban egy év alatt évül el, hiszen az kétségtelenül az előfizetői szerződésből ered, pontosabban annak megszegéséből. Azonban az előfizetői szerződés megszegése miatt külön felszámított kötbérrel kapcsolatosan nem vagyok ennyire biztos. Igaz, ha belegondolunk, ez annak járulékos következménye, tehát akár. Nyilván van már egy erre kialakult bírói gyakorlat, BH-k tömkelege, aminek most nem fogok utánajárni.
De létezik a távközlési szolgáltatóknál nem előfizetői szerződésből eredő követelés is. Ilyen például a készülékvásárlás, mert az nem előfizetés, hanem részletre történő vásárlás.
@gerbera317: A szolgáltatásával kapcsolatban miből követelhetne még a Telekom kötbért?? :O
Aztán csak óvatosan! A kötbér nem feltétlenül távközlési szolgáltatásból ered, és akkor az elévülése sem csak 1 év!
Tisztelt Rigoz!
Köszön szépen a gyors választ.
Tisztelt ddredd!
Nem, a követelés elévült 2018.11.08-án.
Ne foglalkozzon velük, ameddig fizetési meghagyás nem érkezik, ha meg jön, akkor mondjon neki ellent.
Kedves Fórumozók!
Az lenne a kérdésem hogy a behajtó (Intrum) jogosan követeli e rajtam telekomos kötbért? Költözés miatt, szüneteltettem a telekomos szolgáltatást (max 6 hónapig lehet) amit utánna nem köttettem vissza. Be nem fizetett számlám nem volt (amíg használtam a szolgáltatást). Kötbér 80.000 + a behajtó díja.
A behajtó levelében az utolsó számlalejárati dátum 2017.11.09. a levelet kiállították 2018.12.19.
A választ előre is köszönöm!
Már rég pert kellett volna indítani a végrehajtás megszüntetése iránt.
Két észrevétel:
- azt, hogy egy olyan követelés, amelyről végrehajtható határozatot hoztak, elévült-e, nem a végrehajtást kérőtől kell kérdezni, hanem a végrehajtótól;
- a végrehajtás megszüntetése iránti perben a keresetet se fogadják be, ha nem igazolod, hogy a Vht. 41. § szerinti eljárás eredménytelen volt.
Tisztelt Fórumozók,
Intrumos perekben jártas ügyvédet keresek Budapest-Pest megye körzetében.
Egy 2007-ben keletkezett,2009 és 2016 között valószínűsíthetően elévült tartozást próbálnak behajtani. Peren kívüli eljárásban a végrehajtás ellen már kifogást emeltem. A végrehajtást kérő az ügyben eljáró bíró többszöri felszólítására sem volt hajlandó nyilatkozni a követelés elévülésével kapcsolatban. Ezután határozathozatal nélkül az eljárás lezárult.
Innen szeretnék ügyvédi segítséget kérni, mivel nem tudom hogy merre tovább.
Előre is köszönöm !
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02