Aki nem akar fizetni muszáj lesz ébernek maradni egész életében.
Ami néha nem olyan egyszerű..
Intrum árbevételét elnézve ,meg a jogerőre emelkedett fmh számának nagysága is ezt igazolja.
Intrum Justitia
Ne bántsuk Felfalusit az Intrum vezérét. Ő a természet része.
Ismerjük a népi bölcsességet: Amíg lószar van, addig a verebek is léteznek.
@miui: A linkelt cikk 2011-es, amikor kb. fél éve lehetett csak közjegyzői fmh-t kérni, a kötelezettek jó részének ismeretlen volt ez a jogintézmény (ráadásul ezen formája is). Szóval cikkben írt % akkor valós volt, azóta (a válság, a bővebb jogi tájékoztatások, időközben indult végrehajtások miatt) több tapasztalattal rendelkeznek az átlagemberek is, tehát változhatott az arány.
„Ezt egyszerűen úgy éri el, hogy a peres eljárás illetékét nem fizeti meg. Ezek után miért is próbálkozna még egyszer.” - max. majd továbbadja ő is egy másik követeléskezelőnek a követelést, aki szintén megpróbálja az fmh-t, az ügyfél meg nyugodtan hátradőlve nem csinál semmit sem, mert azt gondolja, ha korábban nem sikerült, akkor ez már le van zárva. az fmh meg jogerőre emelkedik.
„ülnél szemben napjában olyan személyekkel, akik ezt a "bölcs" tanácsot megfogadják. kiváncsi lennék, amikor előadják neked, hogy a végrehajtás alá vonták az ingójukat, ingatlanukat, fizetésüket, bankszámlájukat, hogyan reagálnál”
Burn out: amíg csak néhányan mondanak ellen és pereskednek addig virulnak a követeléskezelők. Addig kőkemény jogi küzdelem van, győzelmekkel és vereségekkel. Ha nem fizet senki ÉS mindenki ellentmond ÉS pereskedik, akkor túlnő az erőforrásaikon a probléma. Egyik oldalon nincs bevétel, másik oldalon megszázszorozódó eljárási költségek, ötvenszeresére nyúló eljárási idő, harmincszor annyi bukott ügy perköltséggel megfejelve. Hát nyüszítve elmennek innen... (Lehet, hogy kéne egy országos felvilágosító kampány, mit tégy a követeléskezelővel :) Mondjuk a Jobbik felvállalja.)
Ráadásul most van egy speciális helyzet: csak a becsérték 100%-án adható el az ingatlan. Az intrum van/lesz az első helyen általában. Ha az intrum követelése a becsértéknél lényegesen kevesebb, akkor nem fog bele pénzt tolni. Ha az intrum követelése ettől több, akkor ő maga lesz az árverési vevő, beszámíttatva saját követelését. Mindenképp bele kell tolnia egy-egy ingatlanárverésbe a becsérték 15-20%-t a végrehajtási költségek fedezetére. Ezt tömegesen nem tudja megtenni, egyrészt ez kb majd' mégegyszer annyi amennyiért megvette a követelést. Másrészt beletolni a pénzt az elhúzódó végrehajtásba olyan ingatlanokért melyekből csak puszta falak maradnak a birtokbavételre nem szerencsés - mert ennyi intrum ügyfél azért szerveződni fog, van egy konkrét ellenség. Harmadrészt ez többtízezer intrum adóst jelent aminek már politikai visszhangja lesz: nem úgy jelenik meg, hogy a "bankok" kilakoltatnak százezer embert, hanem egymaga a nép ellensége intrum harmincezret. Ekkora gyűlölethullámot kiprovokáló céggel/vezetőivel szerintem történik valami számára nagyon rossz...
Abban egyetértünk, ha csak szórványosan tesz egy-egy ember ellenük, őket eltapossák. Vagy legalábbis küzdeniük kell.
Intrum Justitia fizetés letiltás!
Sziasztok!
Tegnapi napon kaptam egy levelet a munkáltatómtól ,hogy az Intrium Justita által kiadott letiltás elkezdődik.Felhívtam az Intrium-ot
Mint kiderült 2004-es Cetelem hitelkártya tartozás.
Hivatkoztam az elévülésre hiszen 2017-et írunk, Ö a levelek kiküldésére hivatkozott,természetesen sima levélként küldték valóban kaptam egy akciós levelet karácsonyra.
Valóban végrehajtói cselekménynek minősül a sima levélküldemény és így nincs elévülési idő?
Illetve lefoghatja a fizetésem 33%-át per nélkül is?
Tudok ez ellen tenni bármit is?
Köszönettel:
„ lefoghatja a fizetésem 33%-át per nélkül is?”
Kicsoda?
Egyébként efelől nyugodt lehetsz: van veled szemben jogerős fizetési meghagyás.
Stefan4
Hát hol laksz te, hogy még a munkáltatód is csak levélben kommunikál veled?
Egyébként, nem tudsz ellene tenni semmit, mert már minden jogvesztő határidőt lekéstél. Esetleg, ha felmondasz a munkahelyeden, és még a mostaninál is jobban elbujdosol (miért rövid u-val kell ezt írni?), ez lehet még, amit tehetsz ellene.
Sziasztok!
Multi cégnél dolgozom itt csak levélben kommunikál a hr.
Sajnos 2002-2004 húzós időszak volt ,azt hittem enyém a világ (első munkahely),aztán mint egy kártyavár dőlt össze minden. Jó lecke volt.
Ez viszont érdekelne:
"Egyébként efelől nyugodt lehetsz: van veled szemben jogerős fizetési meghagyás."
Ez mit takar egészen pontosan? Nem volt tárgyalás.Nincsen jogerős határozat.
Vagy kétféle behajtó típus létezik?
Magyar bíróság végrehajtói kar és az Intrium félék? Gondolok itt arra ,hogy a per után átadják az ügyet a végrehajtónak és jön a letiltás. Az Intrium-nak ehhez pedig bírósági határozat sem kell?
Köszönöm a válaszokat!
Ha megvan a levél, akkor küldjétek el nekik. Egyéb válaszhoz látni kellene az iratokat.
Tisztelt Váradi Tamás!
Burn Out valószínűleg arra a levélre gondol, amelyben értesítették Önöket, arról, hogy a tartozás letelt azt kifizették.
Azt a levelet másolják le és röviden írják meg nekik, hogy az Ő nyilatkozatuk alapján a tartozás rendezve lett.
Pontosan arra gondoltam, hogy azt a levelet küldjétek el nekik másolatban, amiben azt írták, hogy vége.
Ha nagyon nem boldogultok, akkor keressétek fel a lakó-, vagy tartózkodási helyetek szerinti járási hivatalt és kérjétek, hogy engedélyezzenek a részetekre peren kívüli ügyben jogi segítői közreműködést. Ha van közgyógy-igazolványod, akkor azt vidd magaddal, meg az üggyel összefüggő irataidat (fizetési felszólítás).
Sziasztok!
Nem teljesen világos számomra az elévülés az Intriummal kapcsolatban segítsetek legyetek kedvesek ezt tisztázni.
A lejárt tartozás elévülési ideje ketyeg,hacsak nem történik végrehajtási cselekmény,de az intrium nem végrehajtó...
Vagy az elévülést az intrium is megszakíthatja Ők is lekérhetik az adataimat pl. nyugdíj folyósítótól vagy elég nekik egy sima levél kiküldése és akkor az is végrehajtási cselekménynek számít??
Illetve ,ha a közjegyző nem küld térítvényes levelet ,amelyre ellentmondhatnék csak elkezdenek vonni a fizetésemből az jogszerű?
És még egy utolsó kérdés. Ha a bank az eredeti szerződésen egy betűvel elírta a nevem és az intrium így vette át a tartozást ,akkor jogos a követelésük??(levélben kiküldött hitelkártya 2004 nem írtam alá szerződést)
Köszönettel:
A közjegyző biztos, hogy tértivevényes levelet küld. Az már más kérdés, hogy átvetted-e, illetve hogy milyen címre lett kiküldve, azaz Te bejelentetted-e a jogosultnak a lakcímed megváltozását.
A betűelírás miatt nem lesz jogszerűtlen. Mellesleg az elírást jelezhetted volna.
Célszerű inkább a konkrét jogi kérdésedet leírni, mindenféle halandzsa nélkül...
Tamás!
Nem kell megijedni! Burn Out szépen leírta mit kell tenni ( ezt én sem tudtam )
Nem kell félni csak nyugodtan és indulatmentesen. Ne ijedjetek meg az első " vakkantásra ". Bármi probléma van írj ide, de nyugodtan és higgadtan.
Hajrá és sok sikert.
@Stefan4: Ha az a dokumentum (letiltás megnevezéssel), ami alapján a munkáltatód elkezdte a fizetésedből történő levonást, egy végrehajtói irodától/önálló bírósági végrehajtótól jött, és végrehajtást kérőként van megjelölve benne az Intrum, akkor bizony jogszerű a levonás és volt megelőző végrehajtói felszólítás és közjegyzői fizetési meghagyás is.
Ha csak az Intrum írt egy levelet a munkáltatódnak (amit kétlek azért), akkor az alapján nem vonhat semmit a munkáltató. De szerintem a legtöbb multicégnél életképes bérszámfejtők és jogászok vannak, a két iratot meg tudják különböztetni egymástól.
Ha végrehajtói letiltásról van szó, akkor munkáltatód közölte a végrehajtási ügyszámot és a végrehajtó nevét is, akit ha felkeresel, át tudja adni neked a rendelkezésére álló iratokat (előzményi iratot pedig a közjegyzői, illetve az Intrum és a Cetelem tud mutatni).
RégiPtk. szerint az elévülést a fizetési felszólítás is megszakította. A fizetési meghagyás és a végrehajtás kérelmezése szintén megszakítja az elévülést, ez változatlan. Konkrét iratok, dátumok nélkül ezt nem lehet megállapítani.
Olvass vissza ebben és több kapcsolódó elnevezésű fórumban is, többször leírtuk már, hogy mit kell nézni és melyik iraton.
Kedves Fórumozók!
Segítségeteket szeretném kérni mert nagyon kétségbe vagyok esve!
Tegnapelőtt kaptam egy levelet a Császti és Társai Végrehajtó Irodától! A levél tartalma:
Bírósági végrehajtói felhívás tartozás haladéktalan megfizetésére. Készült Intrum Justitia Zrt. végrehajtást kérőnek xy adós elleni végrehajtási ügyben.
A végrehajtó okirat egyidejű kézbesítésével tájékoztatom az adóst, hogy a végrehajtást dr. Pusztavári Andrea közjegyző a .... számú végrehajtó okirattal rendelte el.
....
A szóban forgó tartozás 2009-es és a Magyar Telekomnál volt! Gondolom a történet nem érdekel senkit, de hibás vagyok csak nem annyira amennyi pénzt most szeretnének behajtani rajtam (449.748 Ft)!
Sajnos ezt megelőzően senkitől, semmien megkeresést, felszólítást vagy figyelmeztetést nem kaptam! Amikor felhívtam őket, azt mondták azért mert csak a végrehajtók voltak jogosultak lenyomozni, és csak ők találtak meg!
Kérlek segítsetek, ha tudtok mert nem tudom mitévő legyek!
Van e bármilyen lehetőség az összeg mérséklésére, vagy a fizetés elkerülésére!??
Előre is kőszönöm!!!
kolibri21
Elrendelt végrehajtás van ellened, amely során tudsz és lehetőséged is van megegyezésre a jogosulttal. Ez rajtad múlik.
Azt, hogy a követelés megfizetése alaól ki tudsz-e bújni - elévült-e - ennyiből senki nem fogja megmondani iratok nélkül.
A többi beírást meg sem láttam, mert nem hiszem már el, hogy ebben az országban egy bíróság, követelés jogosultja és egy végrehajtó sem értesíti az adósokat soha semmiről. Szegény adósok csak kapják a végrehajtást.... Minden előzmény nélkül.
Vadsuhanc
Köszönöm a gyors vàlaszt!
A megegyezés ebben az esetben az intrum justitia zrt-vél kellene, hogy történjen, ha jól értem!? Beszéltem is velük és részletfizetési ajánlottak.
Csak az a problémám, hogy mielőtt írtam volna próbáltam keresni itt a fórumban az én kérdésemmel azonosat, és a keresés eredménye az lett, hogy az intrummal semmiképpen ne egyezkedjek, mert óriási kamatokat számolnak fel és nagyon inkorrektek....
Kihez forduljak?
Az pedig, hogy nem kerestek teljesen igaz, még ha hihetetlen is! Most tegnap előtt a bejelentett állandó lakcímemre és a bejelentett tartózkodási helyemre is megkaptam a levelet, de eddig semmit!
Köszönöm a segítséget!
„Sajnos ezt megelőzően senkitől, semmilyen megkeresést, felszólítást vagy figyelmeztetést nem kaptam!”
Akkor most szépen fogod a végrehajtási lapot, kinyitod a 6. pontnál (többnyire a 2. oldalon található), és megnézed, hogy a vastagon szedett, A fizetési meghagyás a Polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény (Pp.) 99.§-ának (2) bekezdése szerint vélelmezett kézbesítés alapján emelkedett jogerőre. szöveg előtti négyzetben van-e pipa. Ha nincs pipa, akkor fizetsz, ezt pedig ne is olvasd tovább.
Ha van pipa, és szeretnéd vitatni a követelés akár jogcímében, akár összegszerűségében, akkor:
Megfordítod a végrehajtási lapot, és az utolsó oldalon (vagy eggyel előtte), bekeretezve találsz egy ilyen tájékoztatást, annak is a harmadik bekezdésétől kezdődően:
Ha a fizetési meghagyást a kötelezett nem vette át, és ezért azt a Pp. 99. §-ának (2) bekezdése alapján kézbesítettnek kell tekinteni (beállt a kézbesítési vélelem), és erre tekintettel a fizetési meghagyás jogerőssé vált, a címzett (kötelezett, illetve adós), mint kérelmező a Pp. 99/A. §-ának (3) bekezdésében írt okok fennállása esetén a végrehajtási eljárás folyamatban léte alatt, a fizetési meghagyás végrehajtására irányuló eljárásról való tudomásszerzéstől számított 15 napon belül kérheti a kézbesítési vélelem megdöntését [Pp. 99/B.§ (1) bek.]. A kérelmet a fizetési meghagyást kibocsátó közjegyzőnél kell előterjeszteni; az Fmhtv. 11. §-ának (3) bekezdésében meghatározott kötelezettnek a kérelmét a MOKK rendszerén keresztül elektronikus úton kell előterjesztenie. Ezen kívül a kötelezett (adós) a kézbesítési vélelemre tekintettel jogerőssé vált fizetési meghagyással szemben a végrehajtási lap kézbesítésétől számított tizenöt nap alatt ellentmondással élhet, feltéve, ha a fizetési meghagyást nem végrehajtói kézbesítés útján kézbesítették. Az ellentmondást a fizetési meghagyást kibocsátó közjegyzőnél kell előterjeszteni; az Fmhtv. 11. §-ának (3) bekezdésében meghatározott kötelezettnek az ellentmondását a MOKK rendszerén keresztül elektronikus úton kell előterjesztenie. Az ellentmondás előterjesztésével egyidejűleg a kötelezett köteles a végrehajtás során felmerült, a jogosult által előlegezett költségeket a végrehajtónál megfizetni. Ha ezt a kötelezett a fizetési meghagyást kibocsátó közjegyzőnél okirattal nem igazolja, a közjegyző az ellentmondást érdemi vizsgálat nélkül elutasítja, ellenkező esetben a végrehajtási eljárást felfüggeszti. A végrehajtás során az ellentmondás előterjesztéséig felmerült költségeket a kötelezett viseli, kivéve, ha a kézbesítési vélelmet megdönti [Fmhtv. 32. §]. A bíróság a perré alakult eljárásban az alperest legkésőbb az eljárást befejező határozatában pénzbírsággal sújtja, ha az alperes (a kötelezett) a jóhiszemű joggyakorlás követelményeivel ellentétesen vagy egyébként nyilvánvalóan alaptalanul terjesztett elő ellentmondást kivéve, ha a fizetési meghagyás kézbesítésének vélelmét megdönti [Pp. 320. § (2) bek.].
Ezt szépen elolvasod. És még megjegyzed azt, hogy Császti, meg hogy dr. Pusztavári Andrea, mert ezeknek a nevére és címére szükséged lesz, miután elolvastad azt a tájékoztatást.
Ha ez megvolt, elvágtatsz a Császtihoz, és az Fmhtv. 32. §-ra hivatkozva letétbe helyezed nála a vh-lap 13. pontja szerinti összegek, valamint a végrehajtást kérő által előlegezett költség együttes összegét, és kéred a végrehajtót, hogy a letétbe helyezésről adjon egy igazolást (ami többnyire jegyzőkönyv formájában ölt testet).
Ezután pedig, a tegnapelőttől számított 15. napig postára adva, írsz egy levelet a közjegyzőnek, hogy az Fmhtv. 32. § szerint ellentmondással kívánsz élni a fizetési meghagyás ellen, egyúttal annak a kézbesítési vélelmét is meg kívánod dönteni. És csatolod a költségek megfizetését igazoló végrehajtó jegyzőkönyv másolatát is. És vársz.
Ha pedig úgy döntesz, hogy mindez meghaladja a képességeidet, két dolgot tehetsz: 1) ügyvédet fogadsz, és mindezt ő csinálja végig helyetted (és kínosan ügyelsz arra, hogy ne vh-kifogást adjon be, hanem ezt csinálja, amit itt leírtam), 2) a másik lehetőség, hogy inkább kifizeted a tartozásodat.
kolibri21
Ellened már végrehajtás van - legalábbis azok szerint amit leírtál. Ha akkor, a végrehajtás elrendelése előtt megegyeztél volna velük igen csak sok költséget megspórolhattál volna.
A követelés elévülését már igazán nehéz lesz bizonyítanod és azt hivatalból - a Te esetedben - nem vizsgálja senki, ezt már neked kellene bizonyítani.
Tisztelt gerbera317!
Az általad leírtakkal kapcsolatosan az örökös meddig tud intézkedni. ( nem jól írom a kérdést le tuti )
Az általad leírtak szerint helye van az adós ilyen irányú " intézkedésének ". AZ adós elhalálozik. Az örökös az általad leírtak szerint milyen időpontig tudja és meddig jogosult ugyanezt megtenni ?
Köszönöm válaszod.
gerbera317
Nagyon köszönöm!
Van pipa, és csinálom!!!!
Vadsuhanc
Az intrumot tegnapelőtt hívtam, amikor a végrehajtási levelet kaptam(a végrehajtó iroda után, mert őket hívtam elsőként, hogy mi ez, és ők megadták az intrum számát) így -ahogy említettem, előtte nem is tudtam az ügyről- a végrehajtás előtt nem is volt esélyem egyezkedni!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02