Intrum Justitia


bopci # 2018.03.06. 21:53

Kedves Vadsuhanc!

Arra, hogy én aláírtam nekik valamilyen tartozáselismerő nyilatkozatot. Nem tettem ilyet. Hiába mondtam, hogy nincs ilyen tartozásom, nem írtam alá semmit, csak hajtotta a magáét az adott illető, hogy ennyi meg annyi a jelenlegi hátralékom. Visszakérdeztem természetesen, hogy ezt honnan vette, amire azt mondta, hogy én aláírtam a papírt nekik és vissza is küldtem. NEM írtam alá semmit, nem küldtem vissza semmit. Azt az állítólagos aláírt papírt pedig nem küldte át, hogy azzal legalább valamerre meginduljak. Ezért is kérdezem, hogy ilyenkor mi van?

Vadsuhanc # 2018.03.06. 22:00

Ilyenkor az van, hogy nem válaszoltál a kérdésemre.
Utoljára kérdezem meg, milyen tartozást követel rajtad az Intrum? ( gáz, villany, telefon, bank, stb ? )

bopci # 2018.03.06. 22:13

Nem tudom, mennyire releváns a milyensége. (Telefon.)

gerbera317 # 2018.03.07. 06:11

Az Intrum nem szokott alaptalanul követelni. Azt a tartozás-elismerést meg nyilván nem nekik írtad alá, hanem annak, aki engedményezte a követelést.

Burn Out # 2018.03.07. 06:49

bopci:

Már végrehajtás van ellened? Volt már közjegyzői fizetési meghagyás?

drbjozsef # 2018.03.07. 08:15

Szerintem kamázott az Intrum a telefonban. Ha nem adnak ki semmit, akkor tudják, hogy ott azért van valami bibi...
Persze, csak a leírásból tippelném.

gerbera317 # 2018.03.07. 08:19

A leírásból. Az adós pedig általában úgy van összerqakva, hogy még a Kúria ítéle alapján indult végrehajátsra is kerek szemekkel rácsodálkozik, hogy "Per? Miféle per? Nem volt itt semmilyen per".

drbjozsef # 2018.03.07. 08:25

Hát ezért tipp.
(Háttal kezdet mondat, durva, mi?)

bopci # 2018.03.07. 08:51

Kedves hozzászólók!

Semmilyen perről, tartozásról, FMH-ról, stb. nem kaptam értesítést, levelet. Telefonba kértem, hogy küldje ki a tértivevényes levél átvételét igazoló papír másolatát azzal a levéllel együtt, amit én szerinte átvettem, aláírtam, visszaküldtem (ha mást nem, legalább ezt az aláírtat, mert nem tettem ilyet). Nem kaptam ilyet, csak egy szimpla, mezei e-mailt (amit bárki írhat, cégnevet másolni a hülye is tud), hogy X összegű tartozásom van. Sem fizetési felszólítás, sem más nem szerepelt benne, csak annyi, hogy a mai nappal X összegű hátralékom van a követeléskezelő cégnél.
Bármi konkrétumot kérdeztem, nem kaptam választ, mindössze ezt a nagy összegű hátralékot ismételte az ügyintéző(?). (Már abban is kezdek kételkedni, hogy tényleg egy ügyintézővel beszéltem.)

drbjozsef # 2018.03.07. 10:18

bopci,

Két dolgot tehetsz.

Vagy leszarod.
Az Intrum nem tehet semmit, legfeljebb fizetési meghagyást indíthat (feltéve, hogy tényleg ilyen még nem volt). Ha a MOKK-tól érkezik levél, vedd át, és mondj neki ellen. Akkor az intrumnak kell perelnie, és ott mindketten előadhatjátok a magatokét. Ha az intrum alapos indokkal gondolja, hogy nyerhet (mert pl. tudja bizonyítani szerintük az elévülés megszakadását), akkor ezt fogja tenni. Ha nem, akkor zakaltni fog néha ilyen levelekkel meg telefonhívásokkal.

Vagy utánamész.
Kerekedj fel, és menj el az Intrumhoz, vagy írj nekik egy tértivevényes levelet. Kérd ki az iratokat. A tartozás honnan jön, mikor mondták fel, hányszor kerestek, mindent.

drbjozsef # 2018.03.07. 10:21

Az, hogy a követelés alaptalan, ahogy gerbera írta, nem valószínű. Ha utánamész kiderül. Az ominózus telefontartozás és a mostani levelek között esetleg nem költöztél úgy, hogy a telefoncégnek nem jelentetted be ezt? Mert akkor ott lehet a bibi. Például.
Az, hogy esetleg elévült a követelés, az lehet. Ha már végrehajtás lenne tényleg, ahogy az intrum állította, akkor szinte úgyis mindegy, igaz, akkor pont ezért kellene utánamenni.
De ezeket monitoron át senki sem tudhatja.

Vulpius # 2018.03.07. 15:15

drbjozsef:

Azért az Intrumnak nem erőssége a dokumentumok megküldése :D Lentebb olvasható az én esetem is, lassan a 100-ik napja várom már, hogy mik alapján gondolják, hogy jogos a követelésük, ígérték, hogy "majd" küldik a dokumenumokat, de úgy látszik, hiába várom :( Csak nem akar megjönni az a fránya dokumentum (a hab a tortán: hiába kértem tőlük telefonon ÉS írásban is írásos jegyzőkönyvet mindkét telefonos panasztételről, csak a hanganyagot küldték ki, tehát még ez sem jött össze nekik...)...

Majd, ha MOKK-os levél jön, az itt kapok tanácsok alapján ellentmondok.

manga83 # 2018.03.07. 18:46

Jó estét! volt egy jelzálog hitelem amit 2011-ben vettem fel de nem az én házamra. egy ideig nem fizettük de jöttek a banktól a levelek. meg akartuk próbálni a nemzeti eszközkezelőt. ki is töltöttünk papírokat hozzá a bank adott nyomtatványt is. el is küldtük nekik. ez tavaly volt. de a bank tavaly májusban ezt a levelet küldte. a lényeg benyújtott szándéknyilatkozatával kapcsolatban tájékoztatjuk:
Bankunk mint jogosult kölcsönszerződésből eredő követelését 2016 november 10.én engedményezte /értékesítette/ az Intrium justitia követeléskezelő zrt.nek. amelynek következtében a jelzálog jogosult tulajdonosa továbbiakban nem a bankunk így jogszabály értelmében kérelmét nem tudja bankunk elbírálni.
továbbiakban a szándéknyilatkozatának elbírálása valamint a követelés rendezése kapcsán a követelés vásárlójával intrium justitia zrtvel tud egyeztetni az alábbi elérhetőség egyikén.

azt szeretném megkérdezni ha az intrium megvásárolta a hitelt akkor lekerülhetek a khr listáról? mert a levélben kétszer is írták hogy nem csak átadták hanem értékesítették részükre ők lettek a jogosultak a jelzálogra és hogy a követelés vásárlója lett a intrium. akkor a bank ki lett fizetve az intrium kifizette? mert régeben a bank a bank kártyán lévő tartozásról is küldött havonta levelet de már több mint egy éve arról sem jön mióta értékesítették nekik pedig volt rajt kb 60000 ft amit küldtek hogy fizessem be. de már nem kapok olyan levelet sem meg a jelzáloggal kapcsolatban sem. ezt is csak azért kaptam mert próbáltuk volna az eszközkezelőt.

drbjozsef # 2018.03.08. 06:27

azt szeretném megkérdezni ha az intrium megvásárolta a hitelt akkor lekerülhetek a khr listáról?

Komolyan kérdezed? Dehogy kerülhetsz le.
Igen, a bank "ki lett fizetve" - tehát a jogosult személye változott, most nem a banknak, hanem az Intrumnak tartozol.

A csend valószínűleg annak a jele, hogy az Intrum hízlalja a tartozást, egy jó hitelkártya tartozás 30+ százalékkal kamatozik, mire jelentkeznek, milliós lesz a tartozásod.

nonolet # 2018.03.08. 09:44

manga83

Azt a bankkártya tartozást, ha még nem évült el,
akkor MIELŐBB kikéne fizetni ÖNKÉNT és MINDENESTŐL.
Mivel kurva gyorsan nő a tartozás miatta...

Szóval kérd le, hogy MENNYI MOST az e miatti ÖSSZES fizetni valód.

Aztán tegyél egy ajánlatot,
hogy mennyit fizetnél önként,
ha cserébe lezárják az ügyet.
(a végösszeg fele körül már van esélyed az alkura)

- -

A bankhitelt is ésszerű mielőbb rendezni, ah még nem évült el.
Mert az is csak hízik és kerülnek rá a költségek is.

Itt is lehet alkut kötni, ha van pénz rá.

HA nincss akkor pedig (tipikusan jóval) OLCSÓBB egy új hitellel kiváltani, mint görgetni az Intrumnál...

- -

MÉG el nem évült tartozást a legésszerűbb mielőbb rendezni kp-ből vagy egy kiváltó hitelből.
Persze előtte egy alku kísérlet az összegről kell.

Mert a végrehajtás elkerülhetetlen és drága is...
Ráadásul amíg az ügy húzódik addig is csak nő a tartozás.

Tehát tisztázni, hogy: elévült-e már?!

HA BIZTOSAN!!!! elévült MÁR akkor nincs teendő, elég várni.

Ha nem akkor törekedni kell a mielőbbi rendezésre...

Vulpius # 2018.03.09. 15:04

Sziasztok ismét!

Az Intrum bedobta a törülközőt. Kb 100 nap alatt nem tudták kiizzadni az általam kért dokumentumokat (részletek egy egy hónappal korábbi posztomban van) és harmadik e-mailváltás után ezt küldték:

"Tájékoztatjuk továbbá, hogy a fenti ügyiratszámon nyilvántartott ügyet 2018.03.08. napján rendszerünkben lezártuk, további követelést az ügyben nem támasztunk Önnel szemben."

Kérdésem, elég nekem ez az e-mail, vagy sajtoljak ki belőlük egy postán küldött "nullás igazolást"?

drbjozsef # 2018.03.09. 16:21

Isten őriz, hagyd a fenébe, tedd el jól.
Adott esetben a "nullás igazolás" (jelentsen ez nálad bármit, nem is hinném, hogy lenne ilyen az Intrumnál, sőt, én ezt simán annak is hívnám, a "további követelést nem támasztunk nem elég egy nagy kövér nullának?) sem erősebb, mint ez. Ha mégis találnak valamit a szekrény mögött, úgyis perelnek, és ott ez sem, meg "nullás igazolás" sem ér semmit, ha meg nem, akkor úgyis ennyi.
Én nem levelezgetnék velük.

nonolet # 2018.03.09. 17:48

Vulpius

Igazold vissza, hogy
a lezáró emailt megkaptad és kérd írásban is.

Nem kerül semmibe, de ha elküldik, akkor jó.

A kapott emilt pedig nekik is archiválni kell (gondolom).

Magadnak meg nyomtasd ki és tedd el.

gerbera317 # 2018.03.09. 18:11

és kérd írásban is.

Az e-mail az micsoda? Hangüzenet?

nonolet # 2018.03.09. 20:33

A normál email, mint elektronikus üzenet, alapban nem "írás".

Csak annak tűnik....

Mert van pár nagy hibája.

  • nem garantált a célba érése
  • nagyon könnyen hamisítható! a feladó is!!!
  • könnyen megváltoztatható
  • NINCS rajta a feladót azonosító aláírás!!!!
  • nincs rajta megbízható keltezés

Vita esetén nem sima ügy
egy normál email-ről bizonyítani,
hogy
az eredeti tartalom került bemutatásra.

gerbera317 # 2018.03.09. 22:13

alapban nem írás
Hát micsoda? Hangüzenet?

nonolet # 2018.03.10. 09:34

kódsorozat...

gerbera317 # 2018.03.10. 20:07

Attól még írás marad.

nonolet # 2018.03.11. 00:33

Akkor radírozd már le a monitorról...

Majd akkor LESZ belőle írás, ha kinyomtatod pl.

Julcsikám # 2018.03.15. 06:59

Kedves Fórumozók!
Sajnos már végső elkeseredésemben írok. Nem tudom, hogyan tovább...
nagyjából egy éve történt, hogy a munkáltatómtól, hogy a fizetésemet vonni fogják, ez és ez a Bírósági végrehajtó kérésére. Felhívtam a végrehajtót, közölte, az Intrum kérésére. Telefonáltam oda is, elmondta, 2010-es Telenor. Az Ügyintéző a "diskurálás" közepette (adatok egyeztetése) közben, véletlenül elszólhatta magát, mert azt mondt, hogy van egy dokumentum, mit én 2015- ben aláírtam, elismerve a tartozásomat. Természetesen tudtam, hogy én ilyet nem írtam alá. Személyesen bementem az Intrumhoz, elkértem eme dokumentumnak a másolatát. Ezzel a lendülettel bementem az első Rendőrségre feljelentést tenni, okirathamisítás miatt. Közben hívtam a Végrehajtót, hogy azonnal tegyen valamit, mert bűncselekményből származó okirattal próbál az Intrum tőlem pénzt behajtani. Még aznap leállította a végrehajtást! Telt a nyomozati idő (2017.április) a végrehajtó mégis csak foganatosította az Intrum tartozást. Levonatta a 38ezer Ft-ból keletkezett 146ezer ft-ot. Erről már előtt nem értesített senki. Telefonálhattam már bárhova, nyomozás ideje alatt is levonták. Ezalatt több kihallgatáson voltam, szembesítetek az állítólagos ügyintézővel, aki "aláhamisíthatta" a nevem. Írásszakértő azt állapított meg, hogy akár még én is aláírhattam. Lezárták nyomozást. Természetesen az Ügyésztől kértem, hogy nyissák meg az ügyemet és új írásszakértővel végezzék l a vizsgálatot. Tegnapi napon újra lezárták a nyomozást. Még valami kiderlt számomra tegnapi napon: A rendőr alezredes és a Bírósági végrehajtó Édestestvérek!
Segítséget szeretnék kérni! Nem írtam alá semmilyen papírt, mi alapján behajthatóvá válhatna, elismerő dokumentumot (mely ezen a papíron egyértelműen látszik).
Legalább annyit szeretnék elérni, hogy az igazamat bebizonyítsam.
Köszönöm előre is a segítséget!