Kicsi: ne könyvet tanulj, hanem jogszabályt. Elsőre nagyon félelmetes, de egészen jól szelektálható, aztán meg a lényeg kiszűrhető.
Én azt csináltam, hogy a jogiszakin fentlévő tb minimumot néztem (gyakorlatilag most már semmi nem hatályos belőle) DE arra jó, hogy lásd mi a minimum, vagyis a szelektáláshoz egy kis támpontot ad.
Nagyon sok változott a TBben január 1 után, még az alapelvek fejezete is.
Ha megtanultad a lényeget utána lehet finomítani százalékokat meg egyéb nyalánkságokat, de teljesen megtanulni kész őrület (plusz nem győzőm hangsúlyozni, hogy ez bizony kínai nyelven íródott!!!:)))), de ha már bent van a minimum nem olyan ijesztő, kb 2 max 3 nap elég rá, na persze ha van rá időd!
Én mindenhez nagyon minimumot tanultam, és a táppénznél kíváncsi is lett volna többre mint az én tudásom, a kedves cenzor hölgy, de így 'csak' egy jeggyel rontotta le az osztályzatomat, ami valljuk be csak akkor érdekes ha billegek a 2 es és a bukás között, de elméletileg ha jól tudod a munkajogot akkor elégnek kell lennie hogy átmenj.
Munkajogból is szigorúan törvény, azt lehetőleg minél részletesebben, de ahogy mrswarr is írta, van olyan hogy nem szőröznek annyira (jut eszembe dobtam egy hátast, majd mégegyet a kérdéseidtől!)de nagyon gratulálok a vizsgádhoz!!
Nagyon nagyon be tud fordulni az ember, mert annyira szerteágazó, és olyan nehéz benne logikát tanulni, de arra próbáljatok gondolni, hogy a másik oldalon is emberek ülnek, remélhetőleg, és azért itt a fórumon nagyobb részt jó tapasztalatokat olvashatunk, menni fog ha tanultok, ha meg nem sikerül az mér nem rajtatok múlik.
Vica