szakvizsga - "C" rész (alk, közig, TB, EU...)

Impossible # 2017.02.18. 17:37

Inkább írjátok ki ide a felhasználónevet és a jelszót, és akkor nem kell százszor megkérdezni. (Előtte viszont csináljatok biztonsági másolatot a fiókban tárolt anyagokról arra az esetre, ha valaki esetleg szórakozásból vagy bármi más okból megváltoztatná a jelszót.)

Astoria # 2017.02.18. 18:57

Sziasztok!

Sikeres vizsga után eladnám a következő könyvemet:

Dr. Horváth István - Dr. Szladovnyik Krisztina: Munkajog. Novissima Kiadó, 2013. Hibátlan állapotú.

Ára: 4.200,- Ft helyett 3.500,- Ft.

A könyv rengeteg BH-t tartalmaz, írásbeli vizsgára is kiválóan fel lehet készülni belőle (ott ugyanis mindig egy BH-t kérdeznek)!

Érdeklődni a posa.peter.imre@gmail.com címen vagy a 30/471-4783-as számon lehet.

baddhakona # 2017.02.21. 10:11

Sziasztok, sajnos, a gmailes diokba nem tudok belepni, elkuldene valaki a jelszot? A vwgyes20152 nem jo:/ Koszonom! cimem: baddhakoma@gmail.com

baddhakona # 2017.02.21. 10:12
Sztefan # 2017.02.21. 12:20

Kedves Fórumozók!

Meg tudná valaki írni nekem a közös e-mailhez tartozó felhasználónevet ill. jelszót?

dr.istvan.gal@gmail.com

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv.:

István

mmanka # 2017.02.23. 03:55

Kedves Fórumozók!
Meg tudnátok írni a közös e-mailhez a felhasználónevet ill. a jelszót ès megküldenètek mmariann@digitalvac.hu cimre
Előre is köszönöm!
Üdv:
Mariann

piciorsika # 2017.02.24. 17:01

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy létezik-e egyáltalán még a közös postafiók, mivel többen kértük a belépéshez szükséges adatokat, viszont nem kaptuk meg privát e-mail címre sem.

Ha nem publikus már a postafiók, akkor jelezzen már valaki, legyen szíves, mert akkor feleslegesen kéregetjük a jelszót. Ha publikus, akkor megoldahtó lenne a megosztás akár itt, akár a lenti e-mail címeken?

Furcsa, mert a polgár és a büntetős e-mail teljesen problémamentesen működik.

Előre is köszönöm a tájékoztatást, esetlegesen a segítséget!

Üdv:
Orsi

yavares # 2017.02.24. 18:22

Sziasztok!

Mivel én szívesen - idegrohamokkal vegyesen - olvasgattam az itteni tapasztalatokat gondoltam en is megosztom az enyemeket.

Írásbeli:

Volt már többször is. Csopvez munkavállaló pénteken munkaidő után odatesz egy cetlit a főnöke asztalára, hogy hétfőtől 20 nap szabira megy. Követkeő kedden a.h.fm. Plusz munkáltató megemlíti, hogy elbukott miatta egy nagy üzletet.
Szerintem jogszerű volt: szabadság kiadására vonatkozó szabályok, 6.§(2) együttműködési kötelezettség, szerintem még a rendelkezésre állásit is bele lehet írni. Beírtam még, hogy próbálták felhívni hétfőn, de nem érték el, hogy nyomatékot adjak az azonnalinak. Elbukott üzletről leírtam, hogy mivel az ezzel kapcsolatban nem volt igény nem rendelkeztem. 5ös lett.

Szóbeli:
kárfelelősség
ptk felelőssg
amúgy folyamatosan munkavállali "csoportokról" kérdezett, akkor jelezném, hogy itt a meőrzési és leltár felelősségre gondolt, szabaályokat nem kérdezett (kicsit olyan volt, mint egy kérdezz felelek, amiben a kérdést elhallgatják)
munkaltato (akarki lehet ugye)
munkavallalo
kttv kinevezesi feltetetelek

kozig-alkotmany
igazsagszolg-i tevekenyseget vegez e a valasztott birosag
mit csinal a birosag
jogorvoslati rendszer kozi munkaugyu birosagon
valasztasoknal eljaraskozig alapu munkaugyi perek
ket bizonyitasi rendszere

eu
iranyelv (azonnal mondtam az azonnali hatalyt, jogesetet)
a jogforrasi rendszerben hol jelenik meg aze ygeno banasmod elve jogeset stb

A munka semmikeppen nem volt egy jo elmeny, de nem kaptam rossz jegyeket es amugy segitokeszek voltak. Szerintem egy jo irasbeli azert megalapozza a dolgot.

Sok sikert Mindenkinek!

doctorjurisutriusque # 2017.02.25. 08:58

Kedvesek,
eladnám 2 hete vásárolt, teljesen új, kihúzásmentes alábbi EU szakvizsga könyvemet:

Karoliny-Komanovics- Mohay- Pánovics - Szalayné: Az Európai Unió joga (C/2. Témakör)
Dialóg Campus, harmadik, átdolgozott kiadás, 2015

Ára: 4000 Ft (Bolti ára: 5980 Ft)

Érdeklődni: adrienne.stanics@gmail.com e-mail címen.

L.Betti # 2017.02.25. 16:11

A vizsgák befejezése után megválnék az alábbi, Dialóg Campus-os könyveimtől:

Chronowski Nóra: Alkotmányjog (Negyedik kiadás, 2013), 3.000,- Ft

Rózsás Eszter: Közigazgatási jog (Ötödik kiadás, 2015), 2.000,- Ft

Impossible # 2017.02.26. 20:22

Aki vizsgázott, az igazán megtehetné azt a szívességet, hogy a könyvei árulása helyett/mellett megosztja a tapasztalatait. Nem?

Impossible # 2017.02.26. 20:23

Ez ugyanis sztem nem az ecseri piac, az eladásokra nyugodtan lehet nyitni külön topic-ot szvsz.

beigeu # 2017.02.27. 12:01

Ecseri piac, vagy sem, "C" részhez hibátlan, aktuális könyveket keresek (kivéve közig.)
Kérem, aki sikeres vizsga után eladná, és postázni is tudja, írjon a balintzsuzsa@vipmail.hu e-mail címre.
Köszönöm!
A közös e-mail azonosítót és jelszót is ha megadná valaki, hálás lennék. :)

Impossible # 2017.02.27. 12:11

Egy hamburger rendel :D

beigeu # 2017.02.27. 14:53

Kedves Fórumozók!
Keresem Dr. Horváth István - Dr. Szladovnyik Krisztina: Munkajog c. szakvizsga tankönyvet!
Kérem, akinek van eladó, ne hagyja porosodni :)
balintzsuzsa@vipmail.hu
Köszönöm!

doctorjurisutriusque # 2017.02.28. 12:45

Kedvesek,
az EU szakvizsga könyv elkelt. :)

Geri87 # 2017.02.28. 13:33

Kedves Fórumozók!

Nekem is sokat segítettek az itt olvasott élmények, ezért megosztom veletek a múlt pénteki vizsgán elhangzott kérdéseket. A Legfőbb Ügyészségen voltam egy nagyon emberséges bizottságnál. A csoportunkból senkit nem buktattak meg.

Alkotmány-közigből a Ket.-re fektettek nagyobb hangsúlyt: hatáskör-illetékesség, sommás eljárás, függő hatályú döntés, hatóság késedelme, kizárás, valamint az utolsó kérdés a Költségvetési Tanács volt.

Eu-ból az Európai Parlamentről minden, jogalkotási eljárás, nemzeti parlamentek szerepe a jogalkotásban, kötelezettségszegési eljárás volt.

Munkajogból a munkaviszony megszüntetése és megszűnése, határozott idejű munkaviszony, üzemi baleset, 2 kisebb jogeset, özvegyi nyugdíj volt.

Kitartást és sok sikert azoknak, akik még szakvizsga előtt állnak!

Impossible # 2017.02.28. 21:00

Kedves Geri,

köszi! Miből írásbeliztél? Ott mi volt a kérdés? És hogy sikerült a válasz?

Geri87 # 2017.03.01. 14:10

Kedves Impossible!

Az írásbelit még tavaly júniusban csináltam büntetés-végrehajtási jogból. Gondolom, te C részből szeretnél írni, így az a válasz annyira nem érdekel :)

baddhakona # 2017.03.01. 15:53

Sziasztok! Ma (márc. 1.) kinek milyen tapasztalata volt? Úgy éreztem, mintha megszigorították volna az egészet, mert kb. csak arra mentek rá, amin látszott, hogy nem tudtam, s azt is minél részletesebben kérdezték. Kb. csak szervezeti kérdéseket, s volt olyan is, amit Be.-ből tudhattam volna, de nem is volt az anyag része...

KonyvekJ # 2017.03.02. 09:43

Sziasztok!

Sikeres vizsgát követően az alábbi könyveket kínálom eladásra:

• Csáki-Hatalovics Gyula, Gyekiczky Tamás, Gyergyák Ferenc, Tóth András (szerkesztette Tóth András): Közigazgatási jog – jogi szakvizsga felkészítő kötet, Patrocinium Kiadó, 2016.
  • Jakó Nóra, Mikes Lili, Szabó Zsolt: Alkotmányjog jogi szakvizsga felkészítő kötet (Szakmai lektor: Sulyok Tamás), Patrocinium Kiadó, 2015.
  • Karoliny Eszter, Komanovics Adrienne, Mohay Ágoston, Pánovics Attila, Szalayné Sándor Erzsébet: Az Európai Unió joga, Dialóg Campus Kiadó, 2015.

Érdeklődni az alábbi e-mail címen lehet: creszkonyvek@gmail.com

bvikoca # 2017.03.02. 10:15

Előre is elnézést kérek az idepofátlankodásért, de remélhetőleg itt sikerül választ kapni a kérdésemre. Egyetlen példát szeretnék kérni, olyan ügyre amelyben a miniszter első fokon gyakorol hatósági jogkört. Valaki tudna ilyet mondani? Előre is köszönöm!

Impossible # 2017.03.02. 10:59

pl. Lázár :D

clinda # 2017.03.02. 16:53

Sziasztok!

Az alábbi jó állapotban lévő könyveimet eladnám:

Balogh Ágnes: Büntetőjog I (Dialóg Campus, 2015) – szövegkiemelővel kihúzva, ár: 1.500,- Ft
Balogh Ágnes: Büntetőjog II (Dialóg Campus, 2014) – szövegkiemelővel néhol kihúzva, ár: 1.500,- Ft
Herke Csongor: Büntető eljárásjog (Dialóg Campus, 2014) – kihúzásmentes: ár: 2.000,- Ft

Karoliny-Komanovics- Mohay- Pánovics - Szalayné: Az Európai Unió joga (Dialóg Campus, 2015.) – kihúzásmentes: 2.500,- Ft
Csink-Hajas-Kurunczi-Kovács-Varga: Alkotmányjog (Novissima – Második kiadás) – kihúzásmentes: 2.000,- Ft

Impossible # 2017.03.02. 18:05

a jó állapotú könyveid mellé, nem osztanád meg az élményeidet? Vagy azt is meg kéne venni? :D