szakvizsga - "C" rész (alk, közig, TB, EU...)

vvvvvera # 2017.08.23. 12:46

Sziasztok!

Eladóvá váltak az alábbi könyveim:

• Jakó Nóra, Mikes Lili, Szabó Zsolt: Alkotmányjog (Patrocinium Kiadó, új ára: 4200,-Ft) 3000,- Ft
  • Csáki-Hatalovics Gyula, Gyekiczky Tamás, Gyergyák Ferenc, Tóth András: Közigazgatási jog (Patrocinium Kiadó, új ára: 4300,-Ft) 3000,- Ft

A könyvek kihúzottak.

Érdeklődni az alábbi e-mail címen lehet:
lero8429@gmail.com

Tulipán99 # 2017.08.25. 12:43

Sziasztok!

Az általam korábban hirdetett Európai Unió joga című könyv elkelt.

SPetra # 2017.08.28. 07:31

Kedves Fórumozók!

Én is szeretném elkérni a felkészüléshez segítségként a közös e-amil felhasználói azonosítóját és jelszavát.

Nagyon szépen köszönöm!

petra.sutyinszki@gmail.com

hzxx # 2017.08.31. 07:02

Kedves Fórumozók!

Kérem küldjétek el a közös emailcím eléréséhez szükséges belépési adatokat nekem a hzx@freemail.hu címre.

köszönöm!

HZ

Mattka # 2017.09.01. 06:44

Sziasztok,

én is szeretném elkérni a közös e-mail cím belépési adatait. kingjuci@gmail.com.

Köszönöm szépen előre is!

Kinga

boek # 2017.09.04. 08:15

Sziasztok!

Csatlakozni szeretnék a jogi szakvizsgára készülők csoportjához.
Kérem részemre is szíveskedjetek megküldeni a közös e-mail cím eléréséhez szükséges adatokat.

Ezen kívül a jogi szakvizsga C részéhez keresek tankönyvet, jegyzetet, illetve az írásbeli részhez bármilyen segítséget/anyagot.

Előre is köszönöm!

Éva

boek # 2017.09.04. 09:24

Sziasztok!

Az előbb lemaradtam az e-mail címem: boekava@freemail.hu

Köszönöm,
Éva

chris77 # 2017.09.05. 06:06

Sziasztok!

Én is szeretnék a jogi szakvizsgára készülők csoportjához csatlakozni.
Nekem EU joggal és munkajoggal kapcsolatos anyagokra lenne szükségem, minden segítséget szívesen fogadok.
Kérem részemre is szíveskedjetek megküldeni a közös e-mail cím eléréséhez szükséges adatokat.

Előre is köszönöm!

Chris

chris77 # 2017.09.05. 06:09

Sziasztok!

Bocs, úgy jártam, mint Éva, lemaradt az e-mail címem: drillesk@gmail.com.

Várom a segítőkész kollegák jelentkezését.

Köszi, Chris

Ivi10 # 2017.09.05. 18:54

Sziasztok!

Én is szeretnék csatlakozni a jogi szakvizsgára készülők csoportjához. Megtennétek, kérlek szépen, hogy megkülditek a közös e-mail hozzáféréséhez szükséges adatokat az alábbi címre: drivi10@freemail.hu

Nagyon köszönöm!
Üdv:
Ivett

Zsuzsu1234 # 2017.09.06. 03:55

Sziasztok!
Nekem is ha valaki megküldené az elérhetőséget, illetve a jelszavát a C részvizsgához hasznos anyagokat tartalmazó google drive-nak, nagyon hálás lennék. (Cserébe adok adótanácsot. :-) )

zsuzsu123@gmail.com

Köszönöm szépen!

Zsuzsu1234 # 2017.09.06. 04:29

Azt is szeretném megkérdezni, hogy az írásbelin munka-tb jogból van-e valakinek iratminta gyűjteménye, vagy fogalma, hogy honnan lehet ilyet beszerezni, vagy hol lehet hozzájutni?
Minden infót nagyon köszönök előre is!

drmzsu # 2017.09.07. 08:37

Hatályos, kidolgozott 53 db munkajog tételt szívesen megosztanék másokkal jelképes összegért, mivel sokat dolgoztam vele. A tételeknél az összes megjelölt joganyag szerepel a kidolgozásban. Szívesen küldök mintát.

hzxx # 2017.09.08. 06:06

Kedves Fórumozók!

Kérem küldjétek el a közös emailcím eléréséhez szükséges belépési adatokat nekem a hzx@freemail.hu címre.

Köszönöm!

HZ

TheVoice # 2017.09.08. 07:25

Kedves Fórumozók!

Vizsgakérdések tegnapelőttről:

EU: A szabadságon, a biztonságon és a jog érvényesülésén alapuló térség kialakulása, polgári együttműködés jogforrásai, főbb szabályozási tárgyai a Brüsszel- és Róma-rendeleteknek, kiből és hogyan lesz biztos.
Munka: felmondási tilalmak, terhes nővel közölt felmondás az AB határozat alapján, úti baleset tb-jogszabályok szerinti fogalma (összevetve a munkajogi anyagi szabályokkal).
Alk.-közig: ügyfél fogalma a Ket.-ben, ügyfélképesség, közszereplő emberi méltósághoz való joga versus véleményszabadság az AB határozata alapján.

Apró:

1. Megválnék patrociniumos Társadalombiztosítási jog könyvemtől (szerző: Homicskó Árpád Olivér, Budapest, 2016, jogi szakvizsga könyv).

Állapot: aláhúzott, egyszer olvasott példány. Ár: 2500
Ft.

1. Szintén megválnék patrociniumos Közigazgatási jog kötetemtől (szerk.: Tóth András, Budapest, 2016, jogi szakvizsga könyv). Az első száz oldal érintetlen, a többi kiemelve/aláhúzva, helyenként rövid jegyzettel ellátva. Ár: 2700 Ft.

Átvétel Debrecenben vagy postai úton előre utalást követően. Ha valaki mindkettőt vinné, 5000 Ft-ért megteheti.

Email: z.olt4n@yahoo.com

Üdvözlettel:

Zoltán

Lotti_05 # 2017.09.09. 20:03

Mivel sok segítséget kaptam innen Tőletek én is, ezért megosztom veletek a C) részvizsgán szerzett élményeimet ????
A héten voltam vizsgázni, ahol az alk-közig. írásbelin sikerült kihúznom ama bizonyos patika létesítési kérelemre benyújtott fellebbezési eljárással kapcsolatos jogeset elemzését. Ami a nálam lévő Ket. alapján nem volt nehéz :-)

A pénteki szóbelim a LÜ-n volt, ahol egy LÜ ügyésznő (Molnár Marianna), egy bíró (Németh Zoltán, nem tudom, honnan), és a Veszprém megyei kormányhivatal egy főosztályvezetője (nem emlékszem a nevére, egy középkorú szőke hölgy) voltak a bizottság tagjai. És nagyon kedvesek, humánusak voltak!
Az írásbeli jogesettel összefüggő, Ket-es kérdések voltak kezdésként. Amire még emlékszem: önálló fellebbezéssel megtámadható végzések; fellebbezéssel meg nem támadható hatósági határozat; helyi önk. képv.testületének "felügyeleti szerve" (ami ugye nincs ????), ha más eljáró önk.hatóságot kér az ügyfél (LOL ????).
Alk.jog:
Alapjogok korlátozása, AB döntés Mol ügyben; parlamenti képviselők; mi van, ha a közérdekű adatigénylésre nem válaszol a jegyző.
Munkajog:
Munkaviszony létrejötte, kezdete; próbaidő; versenytilalmi megállapodás.
Tb: KK 25. (így!)
EU:
Alapító szerződések évszámokkal, az egyik szabadon választottról a lényeg; Maastrichti szerződés fontossága; Lisszaboni szerződés újításai; Jogforrások; Előzetes döntéshozatal.

A többiek szerint 40 percig voltam bent, nekem sokkal kevesebbnek tűnt ????

Egyébként nem kell már délre menni mindenkinek a Szalay u.16-ba, újabban ott adott nap de. a porta elé kiteszik a helyszínek és névsor szerinti beosztást. Így elég, ha ott megnézitek, és aztán arra a megadott helyszínre mentek negyed-fél 1-re, amikor többnyire a beléptetést elkezdik.

Azt a "közhelyet" tudom mondanani, amit nálam rutinosabbak is szoktak, hogy a bizottság összetételén nagyon sok múlik ;-)

Sok sikert mindenkinek,akadálymentes felkészülést és kitartást!
Hajrá ????

Lotti_05 # 2017.09.10. 04:03

Ez a rengeteg ??? a beszámolómban remélem csak nekem látszik úgy, azok valójában :-) meg :-p és B-) akartak lenni :-))) de nem tudom,hogyan javíthatom utólag :-D

Burn Out # 2017.09.10. 05:56

kaphattál volna itt korábban olyan tanácsot is, hogy a kérdőjelet mikor és hova kell tenni ????

Burn Out # 2017.09.10. 06:11

oké leesett :))) nem csak neked látszik :)))

zoli008 # 2017.09.12. 12:04

Sziasztok!

Sikeres vizsgák után eladóvá váltak alábbi könyveim:

1. Novissima – Társadalombiztosítási jog (2015) 4500 Ft helyett 2000 Ft.
  2. Dr. Horváth István - Dr. Szladovnyik Krisztina: Munkajog. Novissima Kiadó, 2013. Hibátlan állapotú. Ára: 4.200,- Ft helyett 2.000,- Ft. A könyv rengeteg BH-t tartalmaz, írásbeli vizsgára is kiválóan fel lehet készülni belőle (ott ugyanis mindig egy BH-t kérdeznek).
  3. Novissima - Közigazgatási jog (2013) 4300 Ft helyett 2000 Ft.

Érdeklődni a sumegizoltan177@gmail.com e-mail címen.

Átvétel Budapesten lehetséges

gyongyi1104 # 2017.09.13. 16:52

Sziasztok!

Eladóvá váltak jogi szakvizsga felkészítő könyveim C részből.

Közigazgatási jog (Patrocinium,2016) 2.500.-Ft
TB jog (Patrocinium, 2017) 2.500.-Ft
Alkotmányjog (Patrocinium, 2016) 2.500.-Ft
Európai Unió Joga (Dialog Campus,2015) 3.500.-Ft

A könyvek kihúzottak.

Érdeklődni: gyongyi1104@freemail.hu

Személyes átvételre Salgótarjánban van lehetőség. Postázni tudom.

gyongyi1104 # 2017.09.13. 17:05

Sziasztok!

Ma voltam C részből vizsgázni, megosztom veletek az élményem . Nagyon kedves vizsgabizottsághoz kerültem. A Legfőbb Ügyészségen volt a vizsga.

Alkotmány-közigből a következő kérdések voltak:

helyi önkormányzat vagyona (példákkal)
Kormány
egyesülési jog (egyesületekre kihegyezve)
autonóm államigazgatási szervre példát kellett mondani
sommás eljárás
automatizált eljárás
függő hatályú döntés

munkajog-tb
munkaviszony megszűnése-megszüntetése
próbidő a közszolgálati tisztviselőknél
személyiségi joggal hol találkozunk az Mt-ben

eu
kaptam egy jogesetet, ami nincs benne a tételsorban és oldjam meg úgy, mint ha én egy EU-s bíró lennék, egyébként nem volt nehéz a közvetlen diszkriminációra volt kíváncsi)
Bizottság
személyek szabad mozgása, mik lehetnek a korlátai (közerkölcs stb.)

Nagyon kedvesek voltak, ha valami nem ugrott be egyből, kérdésekkel segítettek. Sok sikert!

konyvek # 2017.09.13. 21:02

Sziasztok!
Eladóvá váltak az alábbi jogi szakvizsga könyveim:
Dialóg Campus:
Vókó György: Büntetés-végrehajtási jog és szabálysértési tételek Hatodik kiadás 4500 Ft (eredeti ár: 5980 Ft)
Novissima:
Társadalombiztosítási jog (Molnárné dr. Balogh Márta, Dr. Molnár-Hidassy Dóra) negyedik kiadás 2500 Ft (eredeti ár: 3500 Ft)
Munkajog (Dr. Horváth István, Dr. Szladovnyik Krisztina) harmadik kiadás 3200 Ft (ereseti ár: 4200 Ft)
Az Európai Unió joga (Dr. Jeney Petra, Dr. Kende Tamás, Dr. Lövenberrg Viktória) harmadik kiadás 3500 Ft (eredeti ár: 4500 Ft)
Budapesten történő átvétel!!
jogszakvizsgakonyvek@gmail.com

Szilvia41 # 2017.09.14. 12:43

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni a jogi szakvizsgára készülők csoportjához. Megtennétek, hogy megkülditek a közös e-mail hozzáféréséhez szükséges adatokat az alábbi címre: karolyvarga826@gmail.com

Nagyon köszönöm!

gyongyi1104 # 2017.09.15. 13:49

Sziasztok! Az EU könyv elkelt.