köszi a válaszokat!
erre mondjon vki példát, hogy ez mi a fenét takar:
egyes társadalombiztosítási ellátások igénylése soráni baleset üzemi balesetnek minősül...
köszi a válaszokat!
erre mondjon vki példát, hogy ez mi a fenét takar:
egyes társadalombiztosítási ellátások igénylése soráni baleset üzemi balesetnek minősül...
Jó lenne 1 nappal idősebbnek lenni...így, vagy úgy, de szeretnék már túl lenni ezen a rohadt szóbelin...
Még próbálom nézegetni a tételeket, de ez már olyan, mint halottnak a csók. :/ Tanács az utolsó napra, órákra? :s
drkriszti: nyugtató teakeverék :) Csak nyugi, én azzal nyugtatom magam, h nem múlik rajta az életem és ez csak egy vizsga, mikor mekkora problémák vannak az életben. Mi ez azokhoz képest.. Tudom, h bullshit, de néha bejön:)
Ja és egy a fontos, Te mindent megtettél, és tiszta a lelkiismereted.
Hajrá fiúk, lányok! Sokat gondolok rátok, nekem még, már csak 2 hét...
Diandra:
szerintem arról van szó, pl, amikor anyuka bemegy gyerekért az oviba munkából hazafelé menet, és megcsúszik a jégen. Alapesetben ez sima baleset, de üzemi balasetnek minösül.
Bogarock, adhatnál a nyugalmadból...;) Akkor Te már nem is "tanulsz"?
drkriszti: áh, nehogy azt hidd, h én nyugodt vagyok, csak ezeket szoktam mondogatni magamnak. Dehogynem tanulok, ma meg holnap még az egész alk-köziget át kéne néznem, de már annyira nem megy...
KITARTÁS E HETI ÁLDOZATOK!!! azért jó nektek, hogy már a héten átmentek a vizsgán :-) és utána lazulás jön.
nekem tegnap este óta fáj a bölcsességfogam, hangosan ki se merem mondani, remélem nem robban be, mert akkor én meg felrobbanok :-(
amúgy bár nem értem a tb végére de elkezdtem ismételni párhuzamosan. mit nem mondjak vannak részek amelyek olyanok mintha japán szakirodalmat olvasnék. ja és csak a gyik szerint ismétlek, azt szeretném kétszer átvenni és ámen. örülök ha ennyi belefér.
Gondoltam bogarock, hogy nálad sem annyira egyszerű a helyzet, mint ahogy azt írod. Az lenne a nem normális, ha nem így lennénk. ;)
Én most az eu-t bogarászom, a munkát délelőtt letudtam. Elképedek azon, hogy mennyire nem emlékszek arra sem, amit pár napja már egyszer átvettem. :(
az alkotmány gyíkok között olvasok menekült, menedékes fogalma meg jogaik meg ilyesmi...ez kell, honnan? (én szakvizsga könyvből tanulok, de ilyen nem volt benne....)
Bogarock! Nincs ilyen tétel, nem kell!!! ;)
gyerekek, egy valamit ne csináljatok, a facebookon a novissima oldalán ki vannak posztolva az idei gyikokat, ne nézzétek meg őket, én kínomban hisztérikus röhögőgörcsöt kaptam....
Bogarock, nem vagyok fennt fb-on, annyira rossz?
én épp tegnap botlottam bele (nem véletlen:-) és még ma is azon agyaltam, hogy mi a fene a munkáltató szakszervezet?
mai munkás, bár ez tb:
munkavállaló üb-t szenved, baleseti táppénzt kap, mert nem viselte munkája közben a védőszemüveget, mert az kényelmetlen volt neki, ezért a szemébe ment valami, A munkáltató tudta, hogy nincs rajta szemüveg, de nem foglalkozott vele. Fizetési meghagyást kapott az eb-től és bírósághoz fordult a fizetési meghagyás hatályon kívül helyezésért. Írjak elsőfokú indokolt ítéletet! A csavar az volt benne, hogy előtte volt polgári bíróságon, ahol kármegosztást állapítottak meg neki a közrehatásuk alapján.
na ez vagy rosszul van leírva, vagy direkt ilyen sz.r vagy velem van baj. tbből alig van elérhető jogeset...
Dr.Kriszti!
A feladatodhoz leírnád a megoldást is? Köszi!
most hívtak, hogy az írásbelimet áttették 28ról 29re...jön akkor valaki? cimo téged nem hívtak?
nem hívtak, mondták h miért?
Szerintem én nem is adtam meg telefonszámot...
nem.
mondtam remélem azért hívnak mert megajánlott jegyet kínálnak:-) de nem.
ma volt a kollegám, sikerült neki (és ez volt az utolsó is egyben neki :-) kérdései:
eu: polgári jogi együttműködésünk hogy néz ki az euval, előzetes döntéshozatal magyar viszonylatban, indirekt adós jogeset, marleasing ügy, daly mail ügy.
mástól kérdezték euból: csatlakozási klauzula alkotmánybírósági határozatokon keresztül (vááá) ne bis in idem elvről minden
alk-közig: egyesülési jog, adatok zárt kezelése, bizottságok az önkormányzatoknál
munka: átirányítás, kirendelés, kiküldetés, munkáltató kártérítési felelőssége, árvaellátás
4en voltak, 2 bukott euból, az oitban vizsgázott.
daily
nem csodálom, h buktak euból. de csak euból? mert az még a jobbik este, h nem buktatták meg másból őket, h lehetőleg az egészet meg kelljen ismételni...
eset
Szép jó estét! :)
Hírek a mai KIM-ben tartott vizsgáról.
A bizottságban 1 ügyvéd, és 2 alkotmánybíróságon dolgozó személy volt. Az ügyvéd alk-köziget, az egyik bíróságos, aki nő volt munka-tb-t, a másik bíróságos, aki férfi volt (orosz származású, nagyon kellett figyelni, hogy mit kérdez), eu-t kérdezett.
Én voltam a második, az előttem lévő fiút meghúzták kettőből is, szóval neki onemoretime...
Az írásbelimet fenntartottam, a választ elfogadták. :)
Alk-közig:
Munka-tb:
Eu:
Ja, és a vizsgám sikerült!!!! :)
Kitartást azoknak, akik még küzdenek!! ;)
Éljen drkriszti!
Nagyon gratulálok, el sem tudom képzelni, micsoda örömöd lehet most!
Gratula!

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02