Diandra:
XY munkavállaló adott évben a számára utasított 200 óra rendkívüli munkából már 120 órát ledolgozott. 2006. június 9-től egyedül neveli a 9 hónapos gyerekét, erről tud a munkáltató. A főnök utasítja, hogy a hátralévő 80 óra rendkívüli munkát aug-szept-okt hónapokban kellene ledolgozni. Mit ír XY a főnöknek?
Diandra,
én azt írnám, hogy mint ahogy arról tudomása van a munkáltatónak, 2005. októberében született gyermekem, aki jelenleg ugye 9 hónapos, őt egyedül nevelem. Az Mt. 127. § (6) a) pontja szerint rendkívüli munkára nem vehető igénybe a nő terhessége megállapításától a gyermek egy éves koráig. Aug-szept-okt hónapokban a gyerek még nem tölti be az egyet, vagyis október 9-én lesz egy éves, így addig nem végezhetek rendkívüli munkát. Beleírnám, csak hogy lássa mennyire jó munkaerő vagyok és hosszú távon számíthat rám, hogy viszont már most jelzem, hogy október 10-e után rendkívüli munkára igénybe vehet az említett szakasz (7) bekezdése alapján, mert meg tudom oldani hogy pl. a nagymama addig vigyázzon a gyerekre.
Sztem ez a megoldás, de valóban minden szót gyanúsnak véltem miközben gondolkodtam. :))