levelező jogász képzés

Impossible # 2010.08.22. 21:59

Leg,

azon gondolkozom, hogy megváltoztatom a fórumos nevemet. Szerinted milyen ötlet? Kacsa is megváltoztatta Kacsa11-ről Kacsa1111-re, bár nem sikerült nagyon elrugaszkodnia a megszokástól, alkotott valami újat. Nekem is újítanom kellene, csak még nem tudom, mi legyen. Elindítok egy szavazást, ki milyen nick-ket javasol. :D

hunfrakk # 2010.08.22. 23:03
  • A Rettenthetetlen
  • Vécsé-fan
Kacsa1111 # 2010.08.23. 05:50

Kedves Impossible,

én nem jó kedvemben változtattam nevet...:)

Kacsa11

Impossible # 2010.08.23. 10:15

Hanem rossz kedvedben? :D

Tudom, elfelejtetted a jelszót.

Hmmmm # 2010.09.13. 07:55

Sziasztok!

A véleményeteket szeretném kérni.
ELTE ÁJK-n hallottatok már olyanról, hogy levelezős hallgató be szeretne járni nappali szemináriumra? Igaziból nem mindig mindenhova, csak egyetlen egy tárgyból :)

pazs # 2010.09.13. 08:10

Halluttunk, sőt, láttunk is, meg kell beszélni a tanárral, de nem hiszem, hogy bárkinek kifogása lenne.

Hmmmm # 2010.09.13. 09:04

Remélem hogy Dr. Földi Tanár Úrnak sem lesz :) Kszi :)

Dr.Attika # 2010.09.13. 09:27

Az egyetemi előadások, szemináriumok sőt még a vizsgák is nyilvánosak. Oda bárki bemehet megkötöttség nélkül.

Legislator # 2010.09.13. 09:37

Imp: te tudod, de nem szabad a kipróbált brandet eldobni. Impossible helyett lehetnél Possible:-).

A Vécsé-fan cool:-D.
Hegylakó?XDXDXDXD

Sunshine after the rain.

ncsillag # 2010.09.20. 18:59

nyar1981
"Van köztetek olyan aki 30 éves fejjel kezdett jogásznak tanulni?”"

Nyugi, én idősebb vagyok és most kezdtem:)

Impossible # 2010.09.21. 02:27

nem az számít, mikor kezded, hanem az, hogyan fejezed be, azaz mennyire igyekszel az egyetemi évek alatt kiemelkedni az átlagból (nyelvek magas szinten, munkatapasztalat megszerzése már az egyetemi évek alatt is gyakornokként)

Immaculata (törölt felhasználó) # 2010.09.21. 06:50

munkatapasztalat megszerzése már az egyetemi évek alatt is gyakornokként)

Aki 30 év felett kezd, annak hamarabb volt meg a munka- és gyakornoki tapasztalata, mint a diplomája:)

Kovács_Béla_Sándor # 2010.09.21. 11:54

Annak pedig, aki harminc alatt végzett, sokszor azóta sincs értékelhető munkatapasztalata.

Impossible # 2010.09.21. 15:44

Kedves Immaculata,

én ezen a szakmán belül szerzett gyakornoki tapasztalatra gondoltam... nem baj. :)

Immaculata (törölt felhasználó) # 2010.09.22. 06:13

háháhá

Én se másra, Kedves Imp, színes a fantáziád.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.09.22. 06:52

én ezen a szakmán belül szerzett gyakornoki tapasztalatra gondoltam

A hölgy is arra gondolt. Az ingatlanokkal kapcsolatos jogügyletekben nagyobb tapasztalat van, mint neked mege nekem együttvéve.

Tudod, nem kell feltétlenül végzett jogásznak lenned, ahhoz, hogy tapasztalatot, gyakorlatot szerezz a jog valamely területén. (Nandy például igencsak járatos a pénzügyi jogban, nanemaa pedig az építésügyi hatósági ügyekben.) De két válóper is meglehetős tapasztalat a bontóperek eljárási szabályait illetően, vagy két három ciklusnyi képviselőség az alkotmányjognak az önkormányzatokra vonatkozó részében. (Már ha komolyan veszi a dolgát az a képviselő.)

Summa summárum: gyorsuló világ ide, táguló gatya oda, az idősebb kor még ma is több tapasztalatot jelent főszabályként. A jogban is.

bandeeraz # 2010.09.22. 07:02

Arról nem is beszélve, hogy egy nagyvállalat személyzeti osztályán 30 éve ücsörgő hölgyek pengébbek a munkajog terén, mint egy-két sztárjogász...személyes tapasztalat:)))

Kovács_Béla_Sándor # 2010.09.22. 07:08

Más kérdés, hogy ez a fajta tudás természetesen nem dogmatikai megalapozottságú. Amiből időnként születnek "érdekes" megoldások. Pl. a gyest munkavégzés mellett igénybe vevő munkavállalóval új, határozott idejű munkaszerződést kötni a gyermek három éves koráig a hatályos munkaszerződése szerinti munkakörre, a hatályos szerződése szerinti munkabérrel.

A végzett jogász előnye az átfogó jellegű ismeretek mellett talán ebben van: a dogmatikai tudásban.

nemarc # 2010.10.15. 22:06

Kedves Fórumozók!

Frissen végzett építőmérnök vagyok, és szeretném levelezőn elvégezni a jogot (az most nem részletezem, hogy miért akarok pályát módosítani).
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy mondjatok véleményt az általam felvázolt karrierlehetőségekről.
Olyan munkahelyet keresek, ahol elfogadják a műszaki végzettséget, de nem csak mérnöki feladataim lesznek majd. Ahol szélesebb rálátást nyerhetek valamely szakterületére a jognak, mint ha egy tervezőirodában, vagy kivitelezésen dolgoznék. Persze ha nincs más választásom, akkor ezek mellett igyekszem elvégezni, és utána módosítani.
Magamtól először közigazgatási pozíciók jutottak eszembe, ahol talán ha anyagiakkal nem is, de erkölcsileg támogatnák a tanulmányaimat (építéshatósági, műszaki, vagyongazdálkodási ügyintézői állásokat láttam mostanában meghirdetve). Persze ebben sem vagyok teljesen biztos, hogy jól gondolom. Ha valakinek van egyéb ötlete (nem közigazgatási állás), vagy hallott hasonló esetről, örömmel fogadom.
Ami pedig a távolabbi jövőt illeti pár területről sejtem, hogy elvileg hasznosítható a kétféle végzettség kombinációja: építési jog, ingatlanpiac, szabadalmi jog, környezeti jog, szerződések, közbeszerzések, közigazgatás egyes szakterületei, stb. (?).
Mint írtam, elvileg. A kérdésem pont az, hogy szerintetek gyakorlatilag hol lennének jók a kilátásaim, ha sikeresen elvégeztem a jogot.

Válaszaitokat előre is köszönöm!

U.i.: ha szerintetek a kérdés másik topikba való kérlek, irányítsatok oda.

Impossible # 2010.10.16. 21:34

"A kérdésem pont az, hogy szerintetek gyakorlatilag hol lennének jók a kilátásaim, ha sikeresen elvégeztem a jogot."

a híd alatt

ja mégse, ott takarásban vagy

ui: NE végezd el, ha nem muszáj!

Legislator # 2010.10.16. 22:10

Szabadalmi bíró.

Sunshine after the rain.

nemarc # 2010.10.17. 19:26

Köszönöm a tanácsot kedves Legislator!
Ha van még valakinek építő jellegű hozzászólása, azt továbbra is várom.

Legislator # 2010.10.18. 07:15

Kedves nemarc!
Szívesen, bár ha jól tudom, talán két tanács van, szóval, nem egyszerű bekerülni. De ha bekerülsz, arc leszel:-D.

Sunshine after the rain.

Rexor # 2010.10.18. 07:33

Ha meg nem, akkor ál arc.

Legislator # 2010.10.18. 15:05

Rexor:-D.
Grat, Mosza! Én meg PhD-ra járok Győrben...

Sunshine after the rain.