A jogtanácsosoknak nem kellett büntetőjogból szakvizsgázni, mert vállalat esetében akkor semmilyen büntetőjogi szankció nem keletkezhetett.
Álláskereső jogászok
Az egyik kolléganőm a 70-es években szakvizsgázott, ő mindíg úgy mondja, hogy akkor jogtanácsosi/ügyvédi szakvizsgát tettek. (A másik a bírói/ügyészi volt.)
De majd megkérdezem, lehet, hogy volt külön jogtanácsosi is.
Egyébként én lassan 20 éve dolgozom vállalati jogászként, és tényleg baromi nagy haszna volt a büntetőjog szakvizsgának: egyszer elvitt a rendőrség egy dolgozónkat, mert különböző csúnya dolgokat csinált, és neki mentem el a tárgyalására, hallgatóságként...általában kb. ennyi büntetőjogi feladata van egy jogtanácsosnak..:))
(Ha valaki esetleg lopkodásra adja a fejét a cégnél, a feljelentést is a rendész írja, mert ő volt rendőr, és jobban ért hozzá, mint én.:))
Egyjogász,
te ilyen öreg vagy? :D
Intézz már el nekem valami helyet, ne mondd, hogy nem megy, abból a szövegből már elegem van. :D
a jovo ugyvedei es bironoi:
mondjuk nem minthe nalunk nem ez lett volna, de akkor meg nem volt divat digitalis fotogep meg internet:)
De ma már van. Épp ezért lehetne egy kicsit óvatosabbnak lenni, hiába, hogy juventus ventus.
egyre nehezebb elbujni az ilyen dolgok elol, igen
es ezt a hokosok tettek fel raadasul
okos
a tanarok megnezegetik ugyis, jee, Zsofika, milyen szep a bugyid tessek egy kettes
mondjuk szerintem ez a finomabb kepek kozul valo
meg is keresem, hogy mi volt a sulim golyataboraban:)
Az ügyvéd/jt szakvizsgán volt tb jog, a bíró/ügyész szakvizsgán meg nem.
bajussz: szépek, csak egyformák.
Sunshine after the rain.
mind läny?:)
talatam videokat is, ejha. nem is banom, hogy rolam nem keszultek ilyenek
Ez csak egy gólyatábor... :D
Különben is, "what happens is Vegas..." - itt is ugyanez igaz.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Kacsa, fel tudnál homályosítani arról, hogy átlagban hogy alakul a te irodádban, illetve egyéb nemzetközi irodákban a munkaidő? (eltekintve az olyan kirívó esetektől, amikor este 9-ig, 10-ig is bent kell lenni, egy "tipikus" munkanap érdekelne..) Köszönöm!
az este 9-10 nem kirívó, és nem csak nemzetközi irodában van olyan
de halljuk Kacsát, én is kíváncsi vagyok. bár választ úgysem kapunk, úgyhogy pisszentek is egy sört
Kedves bajussz,
nyissál egyet nekem is...:)
Kedves siomnes,
nálunk elég emberségesen alakul alapvetően, 7-8 felé haza szoktam érni...de alapvetően addig vagy, ameddig meló van.:)
Kacsa11
siomnes,
egyszer valakit hallottam megkérdezni, hogy "igaz az, hogy 16 órákat kell dolgozni, tényleg ennyire rossz a helyzet?" mire az ügyvéd: "miért lenne már rossz 16 órát dolgozni?" Eléggé két malomban őröltek... átlag ember vs nemzetközis ügyvéd, ennyi. :D
Kedves Impossible,
ezt az utolsó hozzászólást többször is próbáltam értelmezni, eddig teljesen sikertelenül :)
Asszem nem tudnak akkora ügyvédjelölti fizut adni, hogy én 16 órát dolgozzak...később már talán, de aki fiatal éveit azzal pazarolja, hogy egy irodában kuksol akkora pénzért, amennyiért más helyen 6-7 körül is hazamehetne, az meg is érdemli...
kesobb meg lehet azt mondod majd, hogy miert nem guriztem ott tobbet
Kedves siomnes,
pedig - kivételesen - van értelme annak, amit ír...:)
Kacsa11
Én voltam nagyobb irodában gyakorlaton, azt nem értettem, hogy:
- miért kell 1-2 óránkén 10-15 perces cigiszünetet tartani
- miért nem lehet a munkát legkésőbb 9-kor elkezdeni. Az érdemi munkavégzés sose kezdődött el 10 előtt, utána 11-kor meg az volt a téma, hogy mit ebédelünk.
Délután 1 után meg mindenki mint az örült (cigiszüneteket nem számítva) elkezdett dolgozni, este 8-ig...
wow! :D
Kacsától kaptam egy pozitív beszólást, el se hiszem! :DDD
siomnes,
nem magyarázom el, mert akkor Kácsa el fogja kezdeni, hogy ja, mégiscsak hülyeséget mondok. :DDD
siomnes: na akkor rá is jöttél, hogy miért dolgoznak a nemzetközi irodában 9-ig - 1kor kezdődik a munkaidejük:))))
azért ez nem mindenhol van így :)
Kedves siomnes,
ez valahogy mindig így alakul...:)
Kacsa11
Imp: az ország legnagyobb ügyvédi irodájában, ahol volt alkalmam dolgozni, mint lótifuti gyakornok, így van, úgyhogy gondolom lejjebb csak rosszabb a helyzet..:))))

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02