Álláskereső jogászok

Kacsa1111 # 2009.09.20. 14:51

Kedves Impossible,

te tényleg ennyire buta vagy?
mutass egy olyan hozzászólásomat, amikor más kontextusban szólok negatívan a kis irodákról!

Kacsa11

Impossible # 2009.09.20. 15:18

Tényleg ilyen buta vagyok. Nem kell ahhoz kifejezetten negatívan szólnod, hogy tudjam, mit gondolsz. Talán tévedek. Ki tudja. Annyi baj legyen. :D

Ildikóka82 # 2009.09.20. 16:00

Mondom, hogy hozom a popcornt ás a májvacukrot... :)))

Iwikó

Legislator # 2009.09.20. 19:02

Eweolnak igaza lehet. A magyar jaguár sárgább, savanyúbb, kisebbet ugrik...

Imp,

Kellett volna méleznünk?

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.09.20. 19:04

Ja, leesett, Imp, nem, hivatalos, félhivatalos mailekről beszélek (pl. szerkesztőség).

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.09.21. 09:37

Leg,

az nem a magyar jaguár, hanem a pannon puma! :DDD

Ildikóka82 # 2009.09.22. 12:16
Ildikóka82 # 2009.09.22. 12:16
Impossible # 2009.09.26. 18:59

TRICSÓK-ék még mindig hirdetnek, de nekem már 2 héttel ezelőtt visszaírták, hogy az állás időközben betöltésre került (amúgy interjún mindegyik kérdésre jó választ adtam, mondta is a nő, hogy pont erre a válaszra gondolt), szívesen megkérdezném, mégis mi a szart képzelnek magukról. Dehát mindegy.

Egyjogász # 2009.09.26. 22:32

"interjún mindegyik kérdésre jó választ adtam"

Interjúztató: A közjegyzőhelyettesi posztra egy 173 cm magas, 81,5 kg súlyú, barna hajú, kék szemű 42-es cipőméretű férfi jogászt keresünk, aki a Ló u. 123. II. em. 21-ben lakik. Ön megfelel az elvárásainknak?

Jelentkező: Persze Papa....

Na ez a jó válasz egy állásinterjún....:))

Legislator # 2009.09.27. 09:17

Imp,

A pannon puma nincs, helyette van magyar jaguár, ha kicsit claudicans is:-D.

Egyjogász,

Persze, papa:-DDDD, ez mekkora duma!

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.09.28. 14:17

A magyar jogászság lezüllesztésében nagy szerepet játszanak azok a munkáltatók, akik a munkavállaló jogászok túlkínálatából adódó kiszolgáltatott helyzetével visszaélve kizárólag önös érdekeiknek engedve úgy járnak el, ahogyan az e kiszolgáltatottság nélkül semmilyen hasznukra sem válhatna.

Ildikóka82 # 2009.09.28. 15:19

Imp, ne mondd már, hogy ez nem jobb mint a postási meló!?
http://www.cvonline.hu/…d219914.html

Iwikó

bajussz # 2009.09.28. 15:23

"A magyar jogászság lezüllesztésében nagy szerepet játszanak azok a munkáltatók, akik a munkavállaló jogászok túlkínálatából adódó kiszolgáltatott helyzetével visszaélve kizárólag önös érdekeiknek engedve úgy járnak el, ahogyan az e kiszolgáltatottság nélkül semmilyen hasznukra sem válhatna."

ez így van.

mennyi most a diplomás bruttó minimálbér? vagy van ilyen, hogy diplomás min?

Egyjogász # 2009.09.28. 15:33

A Budafok-Tétény Önkormányzata hirdetésében nekem az nem tiszta, hogy végzett jogászokat, igazgatásszervezőket miért nem köztisztviselői státuszba vesznek fel, és munkájukért miért nem fizetnek rendes illetményt?

Ösztöndíjat anno egyetemistaként, főiskolásként lehetett kapni (a szerencsésebbeknek), és ezért meg kellett ígérni, hogy diplomázás után odamegy az ember hozzájuk dolgozni (persze ekkor egy önkormányzat a seggét a földhöz verte, ha egy végzett jogász odament dolgozni), meg nyáron el kellett menni hozzájuk egy hónapra.

Ildikóka82 # 2009.09.28. 15:36

Egyjogász,

nem tudom miért így van, de az biztos (egy ismerősöm is így dolgozik ott), hogy a próbaidő után már nem ösztöndíjat kap, hanem rendes rendes illetményt!

Iwikó

Ildikóka82 # 2009.09.28. 15:37
  • rendes (annyira azért nem 'rendes' az az illetmény :))

Iwikó

Annamanna # 2009.09.28. 15:46

A közigazgatásban most a létszámstop miatt nem vesznek fel új embereket, illetve állítólag volt leépítés is sok helyen. Ezért most 0,- Ft díjazás mellett teljes állásban vesznek fel végzős gyakornokokat, akik - szerintem - ugyanazt a munkát végzik szinte, mint az adott helyen dolgozó közigazgatási alkalmazottak. Ilyen ingyenes gyakornoki munkája van az egyik ismerősömnek - két nyelven fordít és levelez egy minisztériumban - de az egyetemen láttam, hogy a különböző területi nyugdíj-folyosító igazgatóságok is tárt karokkal várják ingyenes szakmai gyakorlatra a végzősöket. Szerintem ezzel több probléma is van, mert a gyakornoki állás általában nem napi 8 órás, díjmentes, hosszú távra szóló (fél évnél hosszabb időt aláíratnak) munkát jelent, egy szinte jelképes ösztöndíjalapú juttatást megérdemelnének. (Nem kötelező szakmai gyakorlatról van már szó.) Ilyen lehetőségek mellett az ösztöndíjas foglalkoztatás még akár jónak is mondható szerintem.

Ildikóka82 # 2009.09.28. 16:34

de ez nem gyakornoki meló, ehhez már kell a jogi végzettség...

Iwikó

Egyjogász # 2009.09.28. 16:44

Meg fizetnek is.

Az más dolog, hogy egy hónapra annyit, amennyit nálunk az asztalos a hétvégén két napi munkával leakasztott, de mégis...:)

Impossible # 2009.09.28. 17:08

Ildi,

köszi!
Ezzel csak az a bökkenő, mint a többi hasonlóval: gondolom, 1 főt vesznek fel. Beküldi rá 100 szerencsétlen...a postásság legalább biztos dolog. Szar, de fix. :D És persze fix, hogy szar. :D

janoo # 2009.09.28. 17:08

Impossible! sztem a Tricsókhoz kár volt elmenned, 2-3havonta hirdetnek és kétlem, hogy azért, mert ilyen időközönként bővíteni kell a létszámot.Vagyis mondhatjuk, hogy próbaidő alatt vagy lelép mindenki, vagy ők léptetik le az új munkavállalót. Ráadásul ők nem is jelöltet keresnek, de kb. jelölti fizetést adnak..

Impossible # 2009.09.28. 17:12

janó,

MINIMÁLBÉRT adnak. Ha tényleg leléptetik az embereket próbaidő után sorozatban, az nem joggal való visszaélés? Csak úgy kérdezem. Én szeretem őket (is), nade azért az ember legalább főszabályként :D legyen tisztességes, nem?

Ildikóka82 # 2009.09.28. 17:22

az a baj a próbaidővel, hogy mindenfajta indok nélkül mondhatja neked a munkáltató, hogy bye-bye, köszönjük a közreműködését, vegye a cókmókját...

Iwikó

Ildikóka82 # 2009.09.28. 17:25

hmmm Imp,

ezt valahogy kétlem, a srác nem bírja különösebben a nyelveket és a diplomája is kb. rite volt, szóval nem hiszem el, hogy rajta kívül nem kapott más helyet.. :)) ja és pályakezdő diplomás fiatalOKat keresnek...de Te tudod, a helyedben inkább beadnám...

Iwikó