Áhh! :D
Álláskereső jogászok
Na jó, ennél bővebben: szerintem nem baj, hogy sok ügyvéd, ügyvédjelölt van. Munka az van. Majd ha nem bírnak megélni, rájönnek a leendő jelöltek, hogy nem érdemes ügyvédjelöltnek menni. Mi a francnak kell ezt szabályozni? Egyébként mi a helyzet Európában, tudja valaki? Én tippelnék arra, hogy ez is csak nálunk megy így, ilyen balfék módon, olyan magyarosan.
"Követelmény: Nagy munkabírás és ÖNÁLLÓSÁG okiratok szerkesztése, ügyfelekkel való kapcsolattartás, hivatali ügyintézés során. Üzleties megjelenés.
Irodai szofverek kifogástalan ismerete.
B kategóriás jogosítvány."
Milyen az az üzleties megjelenés? Milyen üzlet, zőccséges, elég a kötény? Csak mert egyébként mindenki öltönyben jár. Vagy kelle még valami extra? Szmoking vagy frakk?
Hónod alatt a főkönyv:-D.
Sunshine after the rain.
Szerintem ez tutira biztosítási/pénzügyi ügynöki munka. Azoknál szoktak ilyen gyönyörű, de megfoghatatlan dolgokat írni.
Csapatépítő tréninget meg neeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!
Pedig sokaknak arra megy rá a hétvégéje:-). (Nálunk nincs ilyen elmebaj/nokság/.)
Sunshine after the rain.
Én a múltkor belegyalogoltam egy ilyen "tréner" lelkébe, mert egy egész napos "indoor tréning" (magyarul terepgyakorlat, de tréneréknél csak englisül trendy szpícselni) után mondtam neki, hogy otthon előkeresem az 1976-os szepezdi úttörőtábor programját, ott kb. egy az egyben ilyen feladatokat kellett megoldanunk....
Nem tetszett...:)))
Meg az is qrva jó, hogy felhajtanak minket egy böhöm nagy hegyre, hogy az ember a tüdejét kiköpi mire felér (ezt kb. 30 vadidegen ember is meg tudná csinálni, ha összeterelnék őket), aztán a szívatás után tréner tart egy 15 perces ájtatosmanó dumát, hogy most aztán mi milyen qrva jó csapat vagyunk , mert együtt hatalmas csúcsokra is el tudunk jutni...
Brrrr...............és boáfffff.................
Bocs outdoort akartam írni, csak a trénerre koncentráltam....
Élek a gyanúperrel, hogy trénerkém egyébként egy tisztességes alany-állítmány-tárgy-határozó-jelző elemeket tartalmazó angol mondatot nem tudna elmondani, ezért az ilyenek "trendin szpícselnek inglishül, miközben a társalgás hángérienül folyik."
:-D
Sunshine after the rain.
Csapatépítéshez veszélyre van szükség: rafting! :D
legyél tréner, lenne melódXD.
Sunshine after the rain.
És mire tréneljek? Tréner tréning, az milyen? Ugye az abból áll, hogy a trénert futtatod fel a dombra, hogy tudja, milyen érzés azoknak az embereknek oda felfutni, akiket majd trénerként tréningezni fog. Nade quis custodiet ipsos custodes?
Csapatépítésre...
Sunshine after the rain.
Hát alapfokú egyébbel még nem rendelkezem, de majd beiratkozom egy továbbképzésre. :D
A max. 3 jelölt egy ügyvédnél csak a jéghegy alja... mire mi kikerülünk addigra újabb módosítások lesznek, hogy az ügyvédi szakmába kikerültek minél nehezebben tudják megállni a helyüket.
Ne haragudjatok, de véleményem szerint egyre jobban haladunk azon az úton, h el legyen lehetetlenítve mind a leendő jelöltek, mind az ügyvédek helyzete.
Nemhiába a jelölti korlátozás is csak mostantól érvényes, és nem arra aki, akár már most is 14 jelöltet alkalmaz, vagy éppen ebből gazdagszik meg.
Mindenki tisztában van azzal, h rengetegen vagyunk, de lassan aki már szeretne sem tud jelöltként normálisan dolgozni... No comment...
Várom a pozitív megnyilvánulásotokat! :)
A max. 3 jelölt egy ügyvédnél csak a jéghegy alja... mire mi kikerülünk addigra újabb módosítások lesznek, hogy a szakmába kikerültek minél nehezebben tudják megállni a helyüket.
Ne haragudjatok, de véleményem szerint egyre jobban haladunk azon az úton, h el legyen lehetetlenítve mind a leendő jelöltek, mind az ügyvédek helyzete.
Nemhiába a jelölti korlátozás is csak mostantól érvényes, és nem arra aki, akár már most is 14 jelöltet alkalmaz, vagy éppen ebből gazdagszik meg.
Mindenki tisztában van azzal, h rengetegen vagyunk, de lassan aki már szeretne sem tud jelöltként normálisan dolgozni... No comment...
"Várom a pozitív megnyilvánulásotokat! :)"
Hát azt várhatod. :DDD
Sajnos sem az egyetemek (mint egy kolléga fogalmazott "jogászgyárak"), sem az oda jelentkező kollégajelöltek nem látják be, hogy a jogászi piac nem igényel ilyen iszonyatos mennyiségű frissen végzett jogászt, a jogászi munkakörök szinte beteltek, az a néhány fogalmazói, jogi előadói, közigazgatási jogászi poszt az elenyésző hányadát sem veszi fel a frissen végzetteknek.
Mint a hirdetésekből is látszik, ügyvédjelöltből ugyanakkor hatalmas (volt) a kereslet (ez kellően devalválta is az ügyvédjelöltek értékét), ez ugyanakkor az ügyvédi piac hatalmas túlkínálatához (és ezzel együttjáró minőségi felhígulásához) is vezetett.
Az ügyvédi lobby most elkezdte védeni a saját piacát, ezért jött be a korlátozás. (A 15-20 jelölt valamiért lehet, hogy jó buli az ügyvédnek, de ez a 15-20 jelölt 3-4 év múlva 15-20 új ügyvéd formájában a saját konkurrenciájává válik.)
Most hallottam egy "okost", aki közölte, hogy nem kell ide semmilyen korlátozás, majd a piac önszabályoz, azaz, ha a fiatalok azt látják, hogy a hamburgereresnél jogi végzettségűek szolgálnak ki, meg az reggeli újságot is egy jogász hozza ki, majd nem lesz annyi fölösleges jelentkező a jogi egyetemekre.
Szép remények........
"Most hallottam egy „okost“, aki közölte, hogy nem kell ide semmilyen korlátozás, majd a piac önszabályoz, azaz, ha a fiatalok azt látják, hogy a hamburgereresnél jogi végzettségűek szolgálnak ki, meg az reggeli újságot is egy jogász hozza ki, majd nem lesz annyi fölösleges jelentkező a jogi egyetemekre."
Ez tök egybevág az én véleményemmel. Egyébként szerintem nem az a baj, hogy sok jogász van, hanem az, hogy sok képzetlen és/vagy tehetségtelen jogász van. Ennek megoldását pedig nem a korlátozásokban, hanem a minőség javításában látnám.
Kedves Egyjogász,
márpedig nem az a megfelelő út, hogy az ügyvédi pályát is olyan zárttá tegyük, mint a közjegyzőit...
azért a két típusú munka között komplexitását, és ezért a szükséges tehetséget tekintve is lényeges különbség van.
közjegyző állást jószerivel csak örökölni lehet...ez nem éppen annak garanciája, hogy a legtehetségesebb kerül be...
ez a közjegyzőknél még el-elfér...
de ügyvédeknél katasztrófális lenne...
szóval nem a piacot kell korlátozni az ügyvédség esetében - mégha ez azt is jelenti, hogy néhány vén fasznak el is kell hagynia a pályát, mert már elhülyültek - hiszen szükség lenne azokra a tehetséges jogászokra is, akik nem a megfelelő kapcsolatrendszerbe szüelettek bele.
Jelen körülmények között ezek még tudnak érvényesülni (éppen hogy)
de ha zárttá teszik a pályát, akkor ezek mind kiszorulnak...
tehát nem a piacot, hanem - impossible-lel egyetértve - a képzést kellene korlátozni...
de ott sem kvótákkal, és létszámlimitekkel, hanem minőségi követelménnyel...
hogy az, aki nem felel meg a követelményeknek, kirostálódjon.
de ez már visszavezet a 8(9) pontomhoz...:)
Kacsa11
Sziasztok
Még új vagyok itt a fórumon.
Nagyon tetszik ez a "piac majd szabályozza önmagát" dolog, csak az a baj, hogy a joghallgatók, a jogi egyetemet elkezdők alapszinten sincsnek tisztában a piccal, meg hasonlóval. Mire ezzel szembesülnek eltelik 3-4 év az egyetemból, akkor meg már csak kis százalékuk mer váltani.
Minóségi/mennyiségi képzés témakör sztem ott dől el, hogy amíg az egyetemek fejkvóta alapján kapják a támogatást addig nem fog ez vátozni.
Nem tudom melyikőtök írta azt, hogy "nem szabad az embereket korlátozi, és irreális nehézségeket állítani eléjük az egyetemen" (vagy vmi hasonlót) Na ez úgy baromság, ahogy van. Mi más lenne az egyetem, mint egy olyan hely ahová tényleg csak azokat lenne szabad felvenni, akik valami pluszt képesek produkálni. Én nem rég végeztem és - veletek együtt - tapasztalatból tudom, hogy már bocs de minden hülye előbb utóbb elvégzi az egyetemet. Nincsenek megugorhatatlan vizsgák, előbb utóbb átmegy mindenki. Ezen igenis kell változtatni! Milyen dolog az, hogy az aki azért mert lusta tanulni, vagy egyszerűen csak nincs az egészhez tehetsége elvégzi a jogogt 8-9 alatt (hú de hány ilyen van) és ugyanazt a diplomát kapja, amit az aki max 1-2 félév csúszással?
Kedves Zsófi85,
„csak az a baj, hogy a joghallgatók, a jogi egyetemet elkezdők alapszinten sincsnek tisztában a piccal”
Ez azért szomorú, mivel köztudott, hogy rengeteg jogász van.
Egyébként egyetértek. A probléma ott van, hogy a jogászi munkát összekötik a gyors meggazdagodással. Aztán kikerülve az egyetemről szembesülnek vele a frissen végzettek, hogy nem beszéltek hülyeségeket az "öregek".
Kacsa,
nem lesz itt soha se 8, pláne nem 9 pont! Sajnos nem ez az egyetemek érdeke, és nyilván emiatt nem is fognak lobbizni érte.
A közjegyzőkről: nekem volt szerencsém 3 hónapot dolgozni egy közjegyző irodában még nem jogászként, hanem asszisztensként... agyhalál.
Üdv.:
Csipke
Zsófi85!
Aki érvényesülni akar, az előbb utóbb, akár légi útról kitéve, tépett alsónadrágban egy szál fogkefével az Antarktisz jegén is rövid időn belül megél. Akár szemérmes jégharcos-hintalovagként, majd a helyi téli olimpia kizárólagos jogaival és hatalmas kiépített infrastrukturális háttérrel rendelkező főszervezőjeként is érvényesülni fog. Aki meg nagy családok egyetemen is futtatott gyermekeként önerőböl semmit nem érne el, az később is szembesül ezzel az élet valós talaján, amikor a futtató felmenők és baráti szálaik, már nem lesznek a háttérben....
Leonardo sem "kisLeonardóként" érvényesült, bár ezt mai közélet és a média szereplők, magukról elhitetik és mások kárára közszemlére tett, mesterségesen tuningolt gyermekeikről így gondolják, kiőlve ezzel maguk közül a tehetség szó igazi jelentését. Legalább a jogászok ne ezt vallják, hiszen a tehetség és a nagy szorgalom meg kell, hogy hozza az eredményét. Néha a szorgalom önmagában is igaz, lásd a Polgár család hihetetlenül pontos, nehéz időkben is folyamatosan és kitartó munkával kiképzett sakkozó tanítványainak vitathatatlan eredményei.
"tehát nem a piacot, hanem – impossible-lel egyetértve – a képzést kellene korlátozni…
de ott sem kvótákkal, és létszámlimitekkel, hanem minőségi követelménnyel…
hogy az, aki nem felel meg a követelményeknek, kirostálódjon.
de ez már visszavezet a 8(9) pontomhoz…:)" (Kacs)
NA VÉGRE!!! :D
"hiszen szükség lenne azokra a tehetséges jogászokra is, akik nem a megfelelő kapcsolatrendszerbe szüelettek bele." (Kacs)
IGEN! :D
Marci,
veled is egyetértek, de szerintem ezek a sakkozó lányok nemcsak szorgalmasak voltak, hanem okosak is.
Zsófi,
üdvözöllek körünkben! :)
Kötelező olvasmány Kacsa1111 8 (9) pontja a felsőoktatás megreformálásáról (valamelyik topic-ban van kiszögezve :D ).
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02