Épp most olvastam egy régebbi fórumon, hogy kérdezték mi az a fordított Áfa...sokan nem tudták.
Pszichológiai vizsgát mindenkinek kell tennie? Nem csak az adóellenőröknek?
Épp most olvastam egy régebbi fórumon, hogy kérdezték mi az a fordított Áfa...sokan nem tudták.
Pszichológiai vizsgát mindenkinek kell tennie? Nem csak az adóellenőröknek?
Ebben most egyetértünk. Ettől még az állásinterjún nehogy megmondd, hogy nem értesz egyet a módszereivel, majd csak az év végi irodai lerészegedéskor, ha nagyon biztos vagy addigra abban, hogy elégedettek veled és elbírja a főnököd a kritikát :)
Imp hozzáállása főleg azt nyűgözheti le, aki nem jogvégzett:)
A volt főnököm - 50-es gazdász nő- is asszonta, hogy azért vett fel, mert szemtelen voltam állásinterjún, és neki ilyen ember kell.
Frankó arc vagy, Imp:-))).
Sunshine after the rain.
Szia pazs néni! :D
Na pont fején találtad, ez a kérdés, mitől frankó a jogász: attól-e, hogy vágja a jogszabályokat. Szerintem nem attól, és szerintem aki szerint attól, az nem frankó. Megmondtam a frankót. :D
(facepalm)
Azért bemondásra sehol nem hiszik el, hogy frankó jogász vagy.
Szerintem elmehetnek a jó búsba a jogszabályaikkal; aki jogszabályt kérdez, az csak sületlen valag lehet, nem veszi számításba, hogy nem véletlenül végeztünk el egy egyetemet. A legközelebbi jogszabálykérdezős arcot egyenesen fogom elküldeni... oda.
Amikor két éve náluk jártam ezügyben, akkor nem kérdeztek jogszabályokat, inkább arra voltak kíváncsiak, hogy miért is akarok az APEH-nál dolgozni, mondjuk az addigi munkahelyemhez képest.
Nem tudom, annak idején köszönettel nyugtázták a jelentkezésemet. Nem tudják szegények, mit vesztettek.
Viszont kötelező a pszichológiai alkalmassági vizsgálat, a kompetencia lista mostanában jelent meg a közlönyben.
Sziasztok!
Azt szeretném megérdeni, hogy szerintetek milyen lehet egy állásinterjú az Apeh-nál (vagyis most már NAV :)) miket kérdezhetnek, a jogszabályokat mennyire kérdezik ki pl. most a Végrehajtási Osztályra keresnek jogászt - milyen témákat érdemes átnézni? Volt már valaki ilyenen?
Előre is köszi, ha megosztjátok velem a véleményeteket! :))
Január 1-től már megkezdték az ügyvédi törvény szigorítását - értsd: az a sok tapasztalatlan 20-30 éve ügyészként, bíróként dolgozó jogász, aki soha nem volt jelölt, nem mehet el rögtön ügyvédnek, hanem egy évet alkalmazott ügyvédként kell dolgoznia egy ügyvéd mellett, nehogy szégyent hozzon az ügyvédi karra.
Ez pl. olyan érdekes helyzeteket idéz elő, amit tegnap hallottam, egy 30 éve a büntetőjog területén dolgozó 50 körüli ismerős (bíró) most megy el a friss ügyvéd gyereke irodájába alkalmazott ügyvédnek....
Gonodlom ezze úgy megoldották az ügyvédi kar felhígulását, hogy ihaj.....
Már csak azzal az évente több száz jelölttel kellene kezdenie valamit Bánáti kartársnak, akikből ügyvéd lesz, ha tetszik neki, ha nem....
Ötleteim:
a jelölti gyakorlati idő felemelése 30 évre,
annak a jelöltnek, aki ügyvéd akar lenni le kell futnia a 100-at 8 másodperc alatt,
évente az összes leszakvizsgázott jelöltből csak összesen 3 lehet ügyvéd, de ha Bánáti úgy gondolja, ők sem....
Az egész cikk úgy, ahogy van az egyetemek szánalmas szűkölése, mert féltik a nyugodt kis semmittevésüket.
ha ugyanis kevesebb a hallgató, nincs szükség annyi oktatóra sem...
A debreceni dékán megnyilvánulása, miszerint az ügyvédi törvényt kellene szigorítani, egyfelől üzenet a kamara (a bük is már kezd eltávolodni Bánáti - jajj miket írok - bánáti egyébként is tarthatatlan, és a középkor óta egyébként is meghaladott, céhesedési elméleteitől, és hangsúlyozni igyekszik, hogy talán nem kéne minden mongolidiotát odaengedni a jogi karra csak azért, hogy begyűjtsék a fejpénzt) és a kormány felé, másfelől a sötétség és a korlátoltság csimborasszója. Azért a mondatáért pedig, miszerint "csak 3 év" és máris ügyvéddé válhat valaki, élből megérdemelné, hogy sünt szarjon. Olyan igazi, erős pistába forgatott, acélcsőre húzott, alaposan megijesztett sünt.
Kacsa11
Én hinnék neki; de ugye valamiért mégis csak szükségessé vált ennek a cikknek a megírása. Másrészt az az utalás ott a vége felé, miszerint az önkormányzati, vállalati munkahelyekről jogi diplomás nők szorították ki az érettségizett ügyintézőket, azt sugallja, hogy talán mégis csak túlképzés van (vagy volt az elmúlt években). Azt ugyanis nem tudom elfogadni, hogy doctor iuris kell minden egyes íróasztal mögé. Ez a doktori címet degradálja.
(Igen, hiú is vagyok.)
ha álligon vállalt volna szakdoga-konzulenciát, simán hozzá írtam volna....-)))
Sunshine after the rain.
Kapaszkodj, ő főként jogelméletes, és kisebb részt köziges, de annak sajátos... Az "így nem sértődhet meg" tipikusan ő:-))).
Sunshine after the rain.
Tamás András jogelméletet is tanít???
Egy vizsgán, amin azzzal a szöveggel engedett át, hogy "így nem sértődhet meg", mondtam neki, hogy ez a közigazgatási jog elmélete eléggé hasonlít a jogelméletre, egyetértett velem.
A lányt megbuktatta. Tudom, az a hír járja róla, hogy nem buktat, pedig néha de. :D
mindjárt csekkolom
meg fog tetszeni, csak hallgatni kell
tuti:)
OFF
Bajszi, megkaptam az új Subi CD-t pénteken, mert előrendeltem, de egyedül csak az Álomtégla c. számukat szerettem meg.
ON
Sunshine after the rain.
Én nem tudok róla, hogy ő bárkit is buktatott. Igaz, jelest sem sokan kaptak tőle, legalábbis álligon, legalábbis jogelméletből (az évfolyamról egyedül én.-D).
Sunshine after the rain.
"akkor lesz mégegy"
ez nagyon paraszt! :D
Ja hozzátéve még, hogy a hallgatóknak nagyon hiányzik, még akkor is, ha nincsenek tudatában; tanuljanak csak meg árnyaltan gondolkodni, egy dolgot több nézőpontból is megvizsgálni, választékosan fogalmazni, összetett szövegek lényegét megérteni, erre a jogelmélet nagyon alkalmas, és a többi tárgy ebből a szempontból messze lemarad mögötte.
Egyelőre nem tudom belátni, a jogelmélet miféle hasznára válhat a társadalomnak azon kívül, hogy néhány tagja ettől kimondottan jól érzi magát, és megél belőle.
TA az egyik legnagyobb arc, kevésen múlott, hogy nem jogelméletes lettem:-).
Sunshine after the rain.
na erről beugrott egy marha jó sztori, ahol szintén bent ültem:
T. A. vizsgáztató a borotvaélen táncoló lány hallgatóhoz:
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02