Álláskereső jogászok

dr.KTK (törölt felhasználó) # 2010.03.23. 14:36

Én is dolgoztam náluk (is), és épp ezért mondom, hogy változó a teher és a ~bíróképesség isˇ. Az én közigazgatásbeli exkollégáim, és én is mindig jótékonyan el voltunk látva melóval, és nem igazán volt idő arra, hogy néhány ügyvédhez hasonlóan hazajárjunk ebédelni, vagy csütörtöktő hétfőig vadászgassunk stb. Kinek a pap, kinek a paplan..

Kacsa1111 # 2010.03.23. 14:30

a közig.-beli munkateherről nekem mostanában egy igen közeli barátom élménye festi a legjobb képet.

a big4 egyikétől igazolt át nem is olyan rég az APEH-hez, ahol rögtön azzal riogatták még az első pár nap bemelegítős-lazulósá-belerázódós munkanapjain, hogy élvezze ki, mert utána aztán lesz ne mulass...

pár napra rá kapott is egy nagy halom aktát az asztalára, hogy akkor ez lenne a melója...
ő úgy értette, hogy aznapra, ezért összekapta magát és az általa megszokott és tőle (addig) megkövetelt hatékonysággal ált neki a munkának, amivel estig végzett is.
másnap munkatársai elszörnyedve látták, hogy kész az egész heti munkájával...:)))

szóval, hogy mi számít nagy munkatehernek, relatív...

Kacsa11

dr.KTK (törölt felhasználó) # 2010.03.23. 14:21

Pl. a Bevándorlásiban napi rendszerességgel, és igen-igen közepet, mert gyakran az is pont elég egy ügyfélhez és olcsóbb mint a tolmács...

bajussz # 2010.03.23. 14:20

Imp, te olyan jól tudsz mindent. Inkább pókerezz szerintem.

Impossible # 2010.03.23. 14:15

Közepet használni? :D Viccnek még elmegy.

dr.KTK (törölt felhasználó) # 2010.03.23. 14:11

Impossible, csak megjegyezném, hogy azért van jó néhány hely a közigben ahol muszáj használni...mégha nem is általános...

dr.KTK (törölt felhasználó) # 2010.03.23. 14:10

Bocs Bajusz, de Thetys említette a köziget, én pedig csak számba vettem a lehetőségeket. Másrészt pedig mintha a kérdező épp elkívánkozott az ügyvédi irodából...
Egyébként pedig miért is ne lehetne szó róla?

Impossible # 2010.03.23. 14:00

kizigben azér is fizetnek, ami sztem baromság, mert hazsnálni úgysem kell

bajussz # 2010.03.23. 13:55

és középfokúra?

Impossible # 2010.03.23. 13:55

2 felsőfokúval inkább nk. iroda sztem :)

lewho # 2010.03.23. 13:48

2 felsőfokú nyelvvizsga előrelendíti a fizut

2*38650 bruttó 77300,-Ft a nyelvpótlék.....

bajussz # 2010.03.23. 13:48

nem vágom, ki akart közigazgatásba menni?

dr.KTK (törölt felhasználó) # 2010.03.23. 13:24

sziasztok!

dr kormos kérdésére muszáj vagyok írni :)
Ahhoz, hogy közigazgatásba menj dolgozni jelenleg már szükség van versenyvizsga letételére (aminek a bizonyítványát csatolod az önéletrajzodhoz) és netto 150es fizut nem kapsz meg sehol. Közigazgatásban a beszámított kb. 1,5-2 év gyakorlattal tartasz majd a Ktv. szerinti brutto 180nál. Bár tény, hogy a munkaidő beosztás és az alap 27-28 nap szabadság vonzó lehet. A munka mennyiségéről nem nyilatkozom, mert ez mindenhol eltérő (van ahol qrva sok, van ahol kevésbé sok, de általában az én tapasztalatom szerint egységesen sok...) Viszont beállasz legjobb esetben is egy-két témára, amit nagyobb részt a területen kívül nem tudsz hasznosítani. az is tény, hogy nem kell jelölti oktatásra járnod, ha itt járod le a 3 év gyakorlatot és könnyebben engednek szabadságra a szakvizsgához.

Ügyvédi iroda kapcsán én is hallottam, bár tény hogy nagyon közeli baráttól (még igaz is lehet), hogy vannak álomhelyek, ahol rendes a fönök, nincs gályarabszolgaság és keresni is lehet vele. Szerintem ha 2 éves ügyvédiirodai gyakorlatod van akkor abban a szektorban könnyebben találsz másik, akár kedvezőbb állást.

Szerintem a favorit az arany középút, azaz az állami társaságok, amik már nem tartoznak hivatalosan a közigazgatáshoz és a munkavállalókat az Mt szerint bérezik. ebben a szektorban van hely, nem kell versenyvizsga, van fizu, de minden egyébben működnek a közigazgatás berögzülései...

Rexor # 2010.03.23. 12:59

És szeretik a nokedlit...

bajussz # 2010.03.23. 12:24

a kacsáknak csőre van:)

Impossible # 2010.03.23. 12:19

kacsával összefüggésben sem?:DDD

bajussz # 2010.03.23. 11:43

Imp, a pofa szót nem illik használni!

Impossible # 2010.03.23. 11:33

Már előre érzem, nemsokára betéved ide kácsa vagy a rég látott tanárúr, és elmondják, nem olyan szörnyű az az ügyvédjelöltség, és vannak nagyon jó magyar irodák is. (HOL??? :DDD)

"Az a kérdésem, hogy vajon találok-e olyan állást, amivel nettő 150.e forintot megkereshetek jogi diplomával és 2 év gyakorlattal."

Ismertem egy kertészt, aki adott volna nekem ennyit (a kertészkedésért: fűnyírás, gereblyézés stb.). Úgyhogy jogi diplomával is meg lehet keresni ennyit. :DDD

Kácsa helyett elmondom, hogy csinálj még egy LL.M-et külföldön, és akkor lehet neked is akkora pofád, hogy ne szégyellj 200 nettót kérni. lol

bajussz # 2010.03.23. 09:43

hétvégén beszéltem az egyik volt évfolyamtársammal
a város egyik legjobb ügyvédjénél volt, rengeteget tárgyalt, ügyfeleket is vihetett. fél éve nyitotta az irodáját, eddig nullás a dolog

én drukkolok neki, mert megérdemelné, hogy jól menjen neki

Thetys # 2010.03.23. 08:49

Kedves dr. joci!
Nálam annó a legeslegutolsó lehetőség volt, hogy ügyvédi irodába menjek. Nem akartam, most sem akarok ügyvéd lenni. Ha ezt a pályát szeretnéd választani, figyelned kell arra (elgondolkozni)
1: Bp-n kb 5300 ügyvéd van (bár vidékről hallottam, hogy hiába kevesebb az ügyvéd, ott is nehéz "betörni)
2: Most kb. 500e Ft/hó kell, hogy a minimálbért fizetésként elszámolva, a kezdeti időkben ne működj veszteségesen
3: 2. eléréséhez minimum 2-3 átalánydíjas ügyfél kell, ehhez viszont ismerettség
4: meg van-e, meg lesz-e az az x százezer, millió forintos tőkéd, hogy magát az irodát beindítsd (iroda bérlet, eszközök, kamarai regisztráció, felelősségbiztosítás, stb.) ?
Összeségében, van-e lehetőséged (ismerettség), hogy ügyfeleket szerezz?

Jó pár ügyvéd ismerősöm van, aki annó közig.ben dolgozott, és 10-ből 10 vissza akar menni. (Nem a munkamennyiség miatt, vagy hogy lábat lehet lógatni, hanem mert belefáradtak az ügyfelek felhajtásába, abba a mocsokba, egymásra taposásba, ami sajnos jellemzi a mostani ügyvédség nagy részét.)
Ha ügyvédi irodába mész - kivéve a nemzetközit - akkor igenis fel kell készülni
1: minimálbér
2: napi 12 óra munka
3: nulla juttatás
4: szabadság nagyon ritkán
Ha szerencséd van, akkor érdemi munkát kapsz, ha nem, akkor rohangálhatsz három évig a különböző hivatalokba és postára.
Ügyvédtől függ (nekem ebben hatalmas szerencsém van), hogy mennyire vonnak be a szakmai dolgokba, mennyire lehetsz önálló és hogy mennyit tanulhatsz különböző jogterületekről.
Szerintem add be különböző helyekre (közigben ugye tudod, hogy kell már a versenyvizsga), és menetközben válts, ha nem jön be a dolog.

Rexor # 2010.03.23. 08:36

Elképzelhető, de ez elég sok tényezőtől függ szerintem. A kérdés az, hogy milyen területen van szakmai tapasztalatod, milyen nyelveket beszélsz, stb.

dr kormos # 2010.03.23. 08:31

Jó reggelt!

A kollegák véleményére vagyok kíváncsi.

2 évig dolgoztam ügyvédjelöltként egy megyeszékhelyen levő ügyvédi irodában,de meguntam a kiszolgáltatottságot.

Az a kérdésem, hogy vajon találok-e olyan állást, amivel nettő 150.e forintot megkereshetek jogi diplomával és 2 év gyakorlattal.

Elképzelhető, hogy másik ügyvédhez megyek, de ha nem sikerül, akkorra vonatkozik a kérdésem.

Köszönöm a választ

Kacsa1111 # 2010.02.23. 16:54

valóban:)))

Kacsa11

Eweol # 2010.02.23. 16:48

Brókernek. Jogászra eddig nem volt szükségük :)

Kacsa1111 # 2010.02.23. 16:33

Kedves Eweol,

remélem nem brókernek akartak felvenni:)))

Kacsa11