Előrehozott öregségi nyugdíj

szafika # 2013.08.12. 16:24

Sitimaci legyen ! de előbb hadd éljenek az emberek itt is hasonló jólétben , legyen munka ! akkor még a nyugdíjas is rádolgozna , ha lenne hol , és ezzel nem venné el a fiataltól a lehetőséget , de nincs elég munka !!!!!!!!!!! A mai fiatal emberek többsége a felét nem fogja tudni összevakarni mire eléri a nyd korhatárt , emelhetik 80-ig is , sokaknak nem lesz SOHA 40 ledolgozott évük , ezért is gondoltam arra , h ez is ösztönző lehetne ! hiszen egyre kevesebben tudnak felmutatni hosszú szolgálati időt , / azért az se semmi , h a pasik a gyengébbik nem , rövidebb ideig élnek , tudom , azért élünk tovább , mert nekünk nincsen feleségünk ! /

sitimaci # 2013.08.12. 13:19
http://kitekinto.hu/…ijkorhatart/#…---
  • NÉMETEK NYUGDÍJKORHATÁR TERVEZETE!!!
sitimaci # 2013.08.12. 13:19
    • szafika!!!---Az én véleményem az,mivel már itt megírtam,hogy sem a FIDESZ,sem a Baloldal "egyik része" sem fogja azt támogatni--/ezt meg is írták nekem anno/ amit a férfiakról írtál!--A cél a Német öregségi kor,ami most 2030-ig fokozatosan 67 évre nő!-- Szakértők szerint azonban ez sem lesz elég a nyugdíjrendszer reformjára, az emberek ugyanis egyre tovább élnek.--Tehát az irány:-70-éves kor!!!----MARADJUNK ANNYIBAN,HOGY ÉN FÉRFIKÉNT NAGYON SZERETNÉM AZT,HOGY A NŐK KORÁBBAN ELTUDJANAK MENNI NYUGDÍJBA!!!---Erre most a Nők 40-évese lehetőséget ad,ezt kéne egy kicsit kiterjeszteni úgy hogy azért egy Nő 60-éves kora előtt eltudjon menni ha akar és megfelelő neki az összeg!!!----Többet güriztek mint mi férfiak,hidd el,megérdemlik!!!---De az,hogy a férfiaknak is kedvezményt adjanak ezek után,nem hiszem el!--Ez minden pártra vonatkozik!---"IMF.HITELT" meg ezért nem fog senki felvenni!!!---Üdv.
szafika # 2013.08.12. 09:26

Én+ reménykedem abba , h a 40akárhány év munkával rendelkező pasiknak is megadják azt a lehetőséget , h ilyen hosszú szolgálati idővel nem 20on e ft-al kell várniuk , h elérjék a nyd-at , amikor fűt-fát a semmiért is tömnek pénzzel !

sitimaci # 2013.08.12. 05:11
    • Ez már kőkemény politika,amin lehetne vitatkozni és mérgelődni és amit,a Nők többsége utál!-----Viszont sokan kíváncsiak arra és izgulnak,hogy a NŐK 40-éves NYUGDÍJBA VONULÁSI LEHETŐSÉGE MEGMARAD E!!!--Én nagyon remélem,hogy sem a jelenlegi,sem a jövőbeli kormány nem nyúl hozzá,mert nagyon sokan várnak még arra,hogy eltudjanak menni!!!--Mivel más lehetőség nem igen van és nem is lesz!---Üdv.---
lezli53 # 2013.08.12. 03:52

Ugye kedveseim, most jöttök rá,hogy ilyen idős korban,nem mindegy az a ráadás 3-4 év.
És sajnos olyanok hozzák ezeket a törvényeket, akik ha "belefáradnak" a politikába elmennek pihenni, mert nekik nincs szükségük a nyugdíjra, hiszen tele a zseb, és a vállalkozásaik jól prosperálnak!

szafika # 2013.08.11. 17:23

Sitimaci nem szeretem ! Nagyon nem szeretem ! de mindegyik tesz olyat is , amit nem kellett volna , + 1-2 jó dolgot is , kár , h egymással hadakoznak , közbe meg elsikkad a lényeg : a nép ! lenne a legfontosabb , nem a politikus , nem a hatalomőrület ! Kinyílik a zsebembe a bicska a pökhendiségüktől , önteltségüktől , a harácsolásuktól , mintha csak ők tudnák a tutit .

szafika # 2013.08.11. 17:14

Szilvia én azért reménykedem abban , h lesz jobb politikusgárda amelyik majd ésszerű döntéseket és törvényeket fog hozni , nemcsak saját részre , hanem azok számára is akik dolgoznak , dolgoztak , és elsősorban nekik , mert mi a manó ösztönözné az embereket arra h dolgozzanak , fizessenek ha még az se , h egyszer , valamikor elérhetik a pihenő időt is . Engem legalább is nagyon bosszant , mikor olyanok követelőznek , akik soha 2 szalmaszálat se tettek keresztbe / persze azért nem ártana , ha az illetékesek tennének azért , h munka is legyen ! /

Szilvia0801 # 2013.08.11. 07:52

Mire mi nyugdíjba mehetnénk ( a 40-es éveikben járó emberekről írok most) addigra nem lesz felső korhatár.
Legfeljebb meghatározzák 100 évben. Közben ezer és egy egészségügyi probléma lesz amit az idős kor hoz magával.
Viszont robotoljunk mert kell ugye fizetni a Tb-t, nyugdíj előleget, szociális hozzájárulást, munkavállalóit, képzési hozzájárulást, adót, stb..
DE MAJD HA SZAVAZNI KELL LEHET SZOCIÁLIS ALAPON ELVISZNEK A SZAVAZÓ HELYISÉGIG!
SŐT! TALÁN MÉG BE IS TÁMOGATNAK, HOGY TUTIRA LESZAVAZHASSUNK.

sitimaci # 2013.08.11. 06:55
    • 80-90-évesek leszünk-lennénk...?----Na csak "győzzem "megvárni"!---De a TITKOSÍTÁST már nem tudhatom meg mert azt 80-évre jegelték!---Amúgy meg igazad van.-Látom szereted is meg nem is,de ez így van jól,sokan vannak így ezzel!--Az értékelés meg megmarad az utókornak,ami "nem mostanában" lesz,kb 50-év kell ehhez!--Már mint ahhoz,hogy a régi kormányok /baloldali/ és a mostani /FIDESZ/ cselekedeteit-eredményeit,összetudják hasonlítani!--Mert vannak olyan dolgok amik hosszú távon mutatnak csak eredményeket!---Szia-Üdv.---
szafika # 2013.08.10. 18:18

Sitimaci ! pedig megnézzük ! a 20-30 év múlva nyd-ba menőket !!! / akkor még " csak " 80-90 leszek !

Ha belgondolok , h 54-ben születettként majd 4 év múlva mehetnék csak nyd-ba pedig , akkor már közel 50 évem lenne , akkor hálásnak kellne lennem a fidesznek , végül is , hálás is vagyok ! de a rengeteg olyan döntésükért , amivel az emberek többsége csak szívott és rosszul járt , haragszom a politikusokra , mert semmire nem becsülik a népet se , a munkát se ! Pedig hatalmas lehetőséget kaptak , lehetett volna jól csinálni is , akkor ma nem kéne attól f.sniuk , h jövőre a választásoknál maradnak-e ? v lapát ?!

sitimaci # 2013.08.10. 15:16
    • Így igaz !!!---"Csodálnám" ha megtudnánk, hogy akkor-/20-30-év múlva/-- mi lesz............!!!---Üdv.
maca56 # 2013.08.10. 12:10

szafika!

Akinek már 50 év körül van a szolgálati ideje sz már igencsak betölti a rá irányadó nyugdíjkorhatárt pl. 65 évet és akkor már nem csökkentettet kap.

Aztán, hogy miként számolják mondjuk 2020-ban a nyugdíjakat ki tudja, de biztosan nem előnyösebben mint mostanság.

Jelenleg többet kapnak mint az utólsó nettó fizetésük.

Az a korosztály pedig akik 10 szolg idővel mentek el és 40 évig élvezték a nyugdíjukat, lassan már kihal.

Emlékeztetőül, 1990-től 20 év szolgálati idő kell a teljes nyugdíjhoz. Tehát az 1930-ban született férfinek ha elment 60 éves korában már minimum húsz év kellett.

Ezzel nem akarom őket védeni, mert pl. anyám is 15 évet dolgozott, kettőnk után plusz 2 évet kapott, az 17 év, és már 36 éve élvezi a nyugdíját.

Sajna ennek a nemzedéknek 53-as férfiaktól és az 54-es nőktől kezdődően ez már nem adatik meg. Szia Mari

szafika # 2013.08.10. 03:26

Ha az ember belegondol , h itt az elkövetkező években ha valaki el is jut odáig , h nyd-as lesz hátralévő éveire , a ledolgozott évei hiába lesznek 50 év közelébe , akkor is csökkentik akármennyivel a járandóságát . Ha ráadásul alacsony a bére nyd-előtt , akkor egyébként se számíthat nagy nyd-ra . Valahol olvastam , h rengetegen 10 ledolgozott évvel , akár 40 évig is élvezhetik a ny-at , miközben a 40 évet , v még többet ledolgozó ember örülhet , ha 10 évig nyd-as lehet ! és amennyi nyd-at fog kapni , örülhet , ha nem hal belőle éhen ! Egy alacsony fizetésből aztán spóroljál öregkorodra , mert hát azt várnák , h v felhalmozol magadnak tartalékot , v dobd el a kanalat gyorsan , ha elérted a nyd korhatárt , nehogy pénzbe kerülj , v vissza akarj kapni abból a rengeteg pénzből , amit 40akárhány év alatt befizettél !!!!!!!!!!!!!!

WWallace # 2013.08.09. 15:51

Igen, az 52-ben születetteknél már mindenképpen volt csökkentés az életkora miatt, a szolgálati időtől függetlenül.

szafika # 2013.08.09. 13:51

Ez még nem is a legmocsokabb dolog az egészbe , de a kollegám , akinek volt olyan mázlija , h elmehetett 60 évesen tavaly nyd-ba a 42 évével / 52-ben született / hiába volt 42 ledolgozott éve , már ő is csökkentettet kapott , nem tudom hány %-al csökkentették , de csökkentették az biztos !

rundmc # 2013.08.09. 12:12

Igen,pont most jöttem rá én is, hogy a kormányzati honlapon kint felejtettek egy már nem érvényes leírást...

maca56 # 2013.08.09. 12:09

Rundmc

Sajna csak 63,5 éves korában mehet el. Amit írtál törvényt az igaz volt, de már megszűnt.

rundmc # 2013.08.09. 11:50

Édesapám 1954 januárjában született, 18 éves kora óta dolgozik, ill. volt másfél évig katona.

Elmehet 2014 -ben csökkentett előrehozott nyugdíjba?Úgy tudom ehhez 42 év munkaviszony kell, a katonaság beleszámít?

A csökkentett nyugdíj csak addig érvényes, amíg eléri a nyugdíjkorhatárt vagy a 63,5 éves kor elérése után is azt kapná?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Szilvia0801 # 2013.08.08. 11:58

Hej azok a nyugdíjas évek! Mire én azt elérem besétálok a sírba.
Így kell ezt csinálni...

pejan # 2013.08.08. 10:51

Jocó51
Azt hiszem, nem fog sikerülni. Tudomásom szerint mióta Románia is EU-tag, itt is csak közösségi jogszabály szerint állapítható meg a nyugdíj, azaz minden ország a saját részét fizeti az ott ledolgozott éveknek, keresetnek megfelelően, a saját jogszabályai szerint.

dtida # 2013.08.06. 13:51

Ha szakértő segítségre van szüksége:
szepkor-nyugdij.hu

Lyonee # 2013.08.06. 05:42

Az előrehozott öregségi nyugdíj megszűnt!

maca56 # 2013.08.06. 05:36

Rózsaanya

Sajna nem mehetsz, csak akkor ha megvan a 40 év jogosulsági időd, illetve 63,5 éves korodban. Ami előbb teljesül. Ha diplomás vagy Neked kb. egybe esik a két dátum. A jogosultsági időbe nem tartozik bele a főiskolás évek, csak a szolgálati időbe. Ha 23 éves korodban mentél el dolgozni és azóta megszakítás nélkül dolgozol 63 éves korodban meglesz a 40 év jogosultsági időd. Ha 5 évig egyetemre jártál akkor 45 év alapján számolják ki 80 % + 10 %= 90 %-a az átlagfizetésednek, melyet 1988-tól néznek. Szia Mari

BERNADETTVIKTOR # 2013.08.05. 10:25

Köszönöm szépen a válaszod .
A férjem is világ életében mindig dolgozott , most 43-ik éve . Ő is azok közé tartozik akik csak befele
fizettek , vissza meg .... ki tudja .Szerintem sincs így jól !