Kedves Veci és Fórumozók!
Sokadszorra olvasom a törvényt, és számolok. Tehát: "előrehozott öregségi nyugdíjra jogosult az az 59. ÉLETÉVET BETÖLTÖTT 1952-ben vagy 53-ban született nő, aki..."Szerintem aki 52-ben született az 2011-ben, aki 53-ban született az 2012-ben lesz 59 éves. Mégis elmehetett és mehet az idén nyugdíjba. Senkinek sem tűnik fel, hogy ez az 59 éves életkor nem helyes a törvényben? Vagy akkor nem az ÉLETÉVET /akkor minek van ott?/, hanem a születési évet kell figyelembe venni? Van valami más rendelkezés erről valahol máshol?
Ha jól tudom egy másik kormányrendelet szerint ezt a nyugdíjformát az öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt 5 évvel lehet igénybe venni. Itt is ellentmondás van, mert aki 53-ban született annak 63 év - 5 év azaz csak 2011 -től lenne érvényes. Félreértés ne essék mindenkinek kívánom, hogy minél előbb élvezhesse megérdemelt nyugdíját. Én 54-ben születtem, és csak próbálok tájékozódni,mi vonatkozik rám, de közben ellentmondásokat fedezek fel ami még jobban tanácstalanná tesz.Sajnos úgy néz ki miránk ez már nem vonatkozik. Minden 53-ban születettnek kívánom tudja igénybe venni.
Lenne még egy kérdésem tudjátok-e hol lehet bővebb tájékoztatást kapni a korkedvezményre jogosító munkakörökről. Konkrétan a höerőműben mit jelent a "kazántisztító" vagy a "betanított munkás" munkakör?
Sok éve dolgozom erőműben de tudomásom szerint senki, semmilyen munkakör betöltése miatt korkedvezményt soha nem kapott. Hol tudunk erről érdeklődni?