Valaki segít a válasz megadásában!
Köszönöm.
Előrehozott öregségi nyugdíj
Mi a konkrét kérdés?
ötvenhármas!
Megszűnik a korkedvezményes nyugdíj, az előrehozott öregségi nyugdíj, a korengedményes nyugdíj és a szolgálati nyugdíj, a csökkentett összegű előrehozott öregségi nyugdíj, a bányásznyugdíj, a művésznyugdíj, a polgármesterek korhatár előtti öregségi nyugdíja, az országgyűlési és európai parlamenti képviselők korhatár előtti öregségi nyugdíja. A nők 40 év jogosultsági idővel igénybe vehető nyugdíjkedvezményét a változás nem érinti.
A már megállapított korhatár előtti nyugdíjak „korhatár előtti ellátássá”, illetve „szolgálati járandósággá” alakulnak át. Az új néven folyósított ellátások a nyugdíjakkal azonos mértékben emelkednek ??????
Köszi.
Visszakerestem a kérdésed.
Szerintem a %-os emelés meglesz, de az összes többi nyugdíjas kedvezmény nem, csak egészségügyi ellátást adnak.
ötvenhármas.
Valahol olvastam,hogy az utazási kedvezményeket ,hogyan akarják átalakítani,de nem találom ......
Köszönöm szépen az infót.
Gabusch, a nappalin végzett emberke , tovább lehetett gyerek !/ mint , aki 14 évesen dolgozni kezdett, nagyon sokan munka mellett tanultak , szerintem így meg duplán megerőltető ! / nem akkora a fizetése diplomával ! nem annyi lesz a nyd-a diplomásan ! nincs úgy lestrapálva ! mint aki 40akárhány év MUNKÁVAL elmehetett nyd-ba, az akciósba , munkáról van szó !!!
oldpuli!
Lehet, hogy ezt olvastad.
De a nyugdijtv.tervezet szerint 2012-től a korhatár alattiak már nem fognak kapni 16 utazásra jogosító kedvezményt.
http://www.origo.hu/…edes-no.html
ötvenhármas
Igen ezt olvastam,de igazából a BKV bérletre vagyok kiváncsi.
Köszi
Szia oldpuli! Nem a korkedvezményes nyugdíjba menetel szűnik meg!Az bármikor érvényesíthető és 2012.december 31-ig lehet jogot szerezni rá! Ez amúgy azt jelenti hogy a kokedvezményt még sok év múlva is érvényesítheti az,akinek van! Amit Te irsz: Megszünik minden előrehozott nyugdíj,korengedményes,előrehozott csökkentett összegű korkedvezményes,sima előrehozott stb.,stb.,! Ne keverjük! TEHÁT A KORKEDVeZMÉNYT SZERZETT EMBER A KORKEDVEZMÉNYÉVEL CSÖKKENTVE MEHET MINDIG, EL NYUGDÍJBA,MERT NEKIK EZ A NYUGDÍJKORHATÁRUK!!! /2013.január 01-től korkedvezmény az eddig ismert törvény szerint,nem szerezhető többet,de a meglévő,bármikor érvényesíthető!Akár,nyolc,tizennyolc év múlva is ! Üdv./ Ha valakinek a nyugdíjkorhatára 63,5-év de van 3-év korkedvezménye,annak a tényleges nyugdíjkorhatára,60,5-év! Remélem,hogy így már érted a különbséget!/
A BKV bérlet és más kedvezményről nem volt szó,NE IS LEGYEN!A KORHATÁR ELŐTTI ELLÁTOTT,VÉGÜL IS,NYUGDÍJBAN VAN,AKÁR HOGY IS CSŰRIK-CSAVARJÁK,IGAZ ?
ötvenhármas
Hol olvastad a törvénytervezetben az utazási kedvezményt? Nem találtam ilyet egyszeri elolvasással. Ha nincs benne, akkor nem kellene újabb ötlettel előjönni.
Üdvözlettel Veci
Kedves fórumozók! Most csak ezek a minimális dolgok a fontosak? Nem értitek a lényeget! Védelem csak a nyugdíjakat illeti meg, a szociális elltásokat nem. Olvassátok el a Széll Kálmán terv célkitúzéseit, ha jól emlékszem, 2013-ra a korhatár alatti nyugdíjak miatt a 2012-es évinek közel a 100-százszorosával számol a kormány (kiadáscsökkentésként), és az új alkotmányban is benne van, hogy a korhatár előtti járandóságok megvonhatóak. Ráadásul ezek korhatár elótti ellátás nevet kapnak. Nekem nem szociális ellátás kell, én a kifizetett, megvásárolt nyugdíjamat akarom!!!
facanos
Nagyon jól látod a lényeget és a folyamatok veszélyes alakulásának lehetőségét.
Jómagam is nagyon-nagyon aggódok, hiszen 53-as nőként 2012-ben mindenben tökéletesen megfelelve az eddigi törvénynek, mentem volna előrehozottba. Most pedig akkor 63 éves koromig, 4 évig lebegek majd a valami és a semmi között.
Üdv: Korall (53-as nö)
Kedves Korall54!
Elmehetsz előrehozottba 37 év munkaviszonnyal, vagy a nők 40 éves jogosultsági idejével.
Kedves facanos!
A korhatár előtti ellátás legalább megmarad.
Megvásároltad a nyugdíjad? Heuréka!
gitta52
Egy ideje nem voltam netközelben, csak az imént láttam a nagy újságot.
Nem a feltételeimmel van gondom, hiszen 2102 végére 40 év 362 nap szolg. időm lenne, hanem az előbb facanosnak írt aggályaim egyre fokozódnak. Maradnék akár tovább munkában, de jövőre meg fog szűnni az állásom.
Kedves Gitta! Korall54 előrehozott ..... (mibe) mehet el 37 év után? A korhatár alatti legalább megmarad? Meddig??? Én manyup tag voltam, és a FIDESZ által 2011. január 1-én életbe léptetett törvény szerint visszafizettem (értsd szó szerint) az egyösszegű manyup kifizetést, hogy magasabb legyen a NYUGDÍJAM. A NYUGDÍJAM, és nem egy szociális ellátás érdekében tettem ezt. Mert balga fejjel hittem nekik, még nem került nyilvánosságra a Wicky Leaks - nem tudtam, hogy a választási ígéretek és a meghozott törvények - a saját törvényeik sem mérvadóak.
jav: 2012 végére
Hogy kell érteni azt, hogy "általános nyugdíjkorhatár"?
Felülírja-e az új rendelkezés a nyugdíjkorhatárra vonatkozó korábbi szabályokat?
Konkrétan: ha én, 1948-ban született nő, 2012. január 1-je után - tehát 64 éves koromban - kérném a nyugdíjazásomat, jogosult lennék-e öregségi nyugdíjra, vagy én is "kor alattinak" számítanék?
Tisztelt fórumozó Társak!
Tudna valaki segíteni nekem?
Nem tudom megnyitni ezt a dokumentumot: www.parlament.hu/…63/04663.pdf
Lehet, hogy a számítógép védelmi beállítása nem engedi, vagy a pdf formátum miatt nem jön be a dokumentáció.
Lehetséges lenne ide: az előrehozott öregségi nyugdíj fórumra feltölteni?
Vagy Word formátumban email címemre elküldené valaki?
Köszönettel és tisztelettel, MINDENKINEK SZÉP NAPOT KÍVÁNOK!János
A mindenkire éppen megszabott nyd korhatár, pl 53-asnak , 63 év , 54-esnek 63,5 év, 55-nek 64 év stb.
Kedves Korall54!
(1) A 4. § (1) bekezdésében foglaltakon túl – 2011. december 31-ét követő kezdő naptól – korhatár előtti ellátásra jogosult
- az az 1953. évben született nő, aki 59. életévét betöltötte és a korhatár előtti ellátás kezdő napjáig, de legkésőbb 2012. december 31-éig legalább 37 év szolgálati időt szerzett
üdv
Előző , amit írtam 48-asnak szól. Te már évek óta nyugdíjas lehetnél ! ha 48-ban születtél ! Neked már egy csomó + éved lehet , akkor meg természetesen rendes nyd-as lennél ! Hol voltál eddig ? v kevés éved van ?
Most teljesen össze vagyok zavarodva:1953-ban születtem,2010.09.15.én korkedvezményes nyugdijba mentem 39,5 évvel.Levontak 3.6 %-ot mert nem volt meg a teljes év. A munkáltató kifizetett egy teljes év nyugdijat. Akkor most engem is átminősitenek és Szja.-t kell a jnyugdíj után fizetnem? Ha valaki konkrétan tudja ossza meg velem.Elöre is köszike!
Szafika, igen, kevés évem van, mert volt egy viszonylag hosszú kihagyásom + az, hogy a nappali egyetemi évek csak a nyugdíj kiszámításánál számítanak bele a szolgálati időbe. Úgy terveztem, hogy 2012 őszéig dolgozom, most viszont kételkedni kezdtem abban, hogy jól teszem-e, ha így teszem...
Kedves 7jános77!
Próbáld meg letölteni a netről az adobe reader 9-t, akkor el tudod olvasni. Word-be én sem tudom áttenni, ennyire még nem megy.
üdv
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02