Tisztelt Fórumozók!A Ratkó gyerekek nevében köszönöm a bíztató szavakat. Sajnos hasonszőrű kollégáimmal megvitattuk,az előrehozott nyugdíj eltörlését és sajnos most hogy újra ez a kormány lett aki ezt eltörölte úgy gondoljuk esélyünk sincs a nyugdíjazásra.Sőt a diktátor egyszer úgy ébred ,meg is fogja emelni a korhatárt.Valamelyik idióta alattvalójával benyújtatja a parlamentbe,és azok 10 perc alatt el is fogadják.Lehet,hogy pesszimistán hangzanak ezek a szavak ,de tartok tőle hogy ez így lessz.A cél az tisztelt hölgyeim és uraim,hogy minél kevesebben érjék el a nyugdíjkorhatárt.A mostani nyugdíjasok lassan kikopnak és újak pedig nem lesznek.
Előrehozott öregségi nyugdíj
Tisztelt joe bácsi és sitimaci! A Ratkó-gyerekek közül a nők már rég nyugdíjba vannak a 40 évükkel. Csak minket férfiakat dolgoztatnak koporsóval a hátunkon. Jómagam is erősítettem a szerveimet évekig ólommal a festékgyárban, majd a tüdőmet kendergyárban. 44 év munka után bizakodom, hogy az első nyugdíjamat még feltudom venni 2016-ban. Állítólag Viktor megígérte egy TV interjúban, hogy az új kormány tárgyalni fogja kedvezmény kibővítését a férfiakra is. Sajnos én nem láttam, de többen mondták, hogy látták. Sajnos lehet, hogy továbbra is igaz lesz az a mondás,hogy apolitikusok olyanok mint a galambok. A tenyeredből esznek, majd mikor fent vannak tojnak a fejedre. A nyugdíjjal kapcsolatban több levelet is írtam, a miniszter elnöktől kezdve a FIDESZ több tagozatának, ezenkívül képviselőknek is. A válaszok galambmódra érkeztek: tojtak a fejemre.
- A festékgyári dolgozó nem korkedvezményes munkakör volt?--Mert a "kenderes" az gondolom,hogy nem.....!--Festékgyárakban a festékgyártásban résztvevő dolgozók nem kapnak kedvezményt?--Üdv.
kedves Joe bácsi és halikali!
Itt sajnos már nem az a kérdés, hogy mikor, hanem hogy egyáltalán lesz-e annyi nyugdíj, hogy meg tudj belőle
szűkösen élni! Mert a felosztó-kirovóban mi biztosítjuk
a mai nyugdíjakat ( amik lehetnek megérdemeltek vagy nem azok), de hogy nekünk ki fogja biztosítani az már kérdéses! Sajnos olyan is van egy kádárék által kötött
államközi szerződés alapján, hogy Magyarországon egy percet sem dolgozó emberek is igényelhetnek nyugdíjat, aki nem hiszi, megtalálhatja a rendeletet az ONYF
honlapján, és ez még ma is így van!
Lezli53 ! azért ez valahol őrület ! h , aki egy életen át fizetett , ide fizetett !!!! az lehet , h el se éri azt a megemelt korhatárt ! majd megkapja olyan , aki sose dolgozott , sose fizetett !
Kedves szafika! Ez a módszerváltók bűne is, sokmindent meg kellett volna változtatni akkor, egyfajta társadalmi szerződést kellett volna kötni, emiatt ma szinte azt csinálnak velünk, amit akarnak.
Halikali! Te pedig ne sajnáld a nőktől a 40 év kedvezményt! Vedd csak le a saját munkaviszonyodból az
iparitanuló éveket és a táppénzt, és nézd meg utána a
tényleges idődet.
Lezli ! Juszt is ! csakazértis !!! adja a jóisten , h sokáig élvezhessétek , amikor majd elértétek a nyd-at !!!!! Ha az nem érdemli meg , aki fizetett egy életen át , akkor nem érdemli meg senki !!! Elég szomorú , h a politikusainknak csak a saját zsebük fontos ! és nem gondolnak bele abba , h a hosszú szolgálati idővel rendelkező pasiknak is kedvezhetnének annyit , h 40akárhány év munkával töltve legyen elég ! Minek kell büntetni azokat a pasikat ?
Kedves mamamacoka és lezli53! Tévedés, hogy sajnálnám a nőktől a kedvezményt! Az a diszkriminizáció, hogy a férfiaknak semmi lehetőségük nincs a nyugdíjra akár 45 év után sem. Volt kolléganőm 40 évvel 54 évesen ment nyugdíjba (se kutyája, se macskája). Ő megérdemelte? Jómagamnak a középiskola és a táppénz nélkül is 43 évem van,és mindig mindent együtt csináltunk a feleségemmel! Nem jobb volna ha egy házaspár együtt, kéz a kézben tölthetné nyugdíjas éveit? Amelyik asszonynak az az elfogadható, hogy otthon élvezi egymagában a nyugdíjas éveit, míg a férje dolgozik (haláláig) ott nem valószínű, hogy igazán szeretik egymást. A csak a TV előtt sörözgető "férjek" pedig nem érdemlik meg az asszonyok ragaszko-dását ! Végezetül még annyit: az a nő akit a robot és a házi gálya várt, mi a bánatért ment hozzá ilyen alakhoz? Nem hiszem, hogy az esküvő előtt az ilyet nem lehet észrevenni!
Halikali mert lakva ismerjük + egymást , mert az ember lánya a rózsaszín ködtől nem lát ideig-óráig , mert.......
Kedves mamamacoka!
Én is 53-as ratkó gyerek vagyok! Jelenleg 11 éve építőipari villanyszerelő, a munka nehéz, de mit tehetünk, a törvényt olyanok hozzák, akik talán soha nem tapasztalták meg mit jelent a robot!
Talán egy éve ment a Mokka című műsorban egy riport Simonovits nyugdíjszakértő úr is felvetette a nők
40 éves kedvezményének diszkriminatív hatását a rendszerre, én vettem a fáradságot és megnéztem a honlapját a facebookon, és láss csodát még a telefonszáma is ott volt! Fel is hívtam és megkérdeztem, hogy miért sajnálja attól a nőtől a kedvezményt aki tisztán számítva (szakmai iskola és táppénz levonása után) elérte
a 40 munkásévet, ő csak kötötte az ebet a karóhoz.
Én akkor megkérdeztem, hány éves és mikor kezdett el az egyetemi évei után dolgozni, és lám csak neki se nagyon jött ki a munkás 40 év! Erről van szó.
A másik oldalról, sajnos sok férfi van, aki mire nyugdíjba megy még a 40 évet sem tudja majd felmutatni,
egyrészt mert kénytelen volt feketén dolgozni, vagy sok volt a munkanélkülije!
Kedves halikali!
Úgy látszik, mi a hitvesemmel szerencsések vagyunk, mert 2016-ban együtt fogunk nyugdíjba menni, a drága társam a
61 évet tölti addigra és papíron negyven év jogosultsága lesz, amivel elmehet a nehéz fizikai munkája után nyugdíjba. Bár a tényleges munkaviszonya 43 év, de egy csaló vállalkozó nem jelentette be a 90-es évek elején 2 évig
és több alkalommal munkanélküliként is dolgoztatta több akkori munkatársnőjével együtt! Sajnos ilyen is van!
A nehéz munkája miatt itthon annyit segítek neki amennyit csak tudok!
Én 63 évesn 2016 május végén leszek tényleges öregségi nyugdíra jogosult, így az ön által felvázolt helyzet nálunk meg lesz!
Üdvözlettel!
kedves mamamacóka!
A feleségem egyáltalán nem vár együttérzést, vagy bármi előnyt a 40 éves kedvezménnyel kapcsolatban.
De azt leszögezném, hogy egyrészt nem tudott arról, hogy nincs bejelentve, másrészt sok választási lehetősége sem lett volna mert olyan régióban dolgozott ahol nem volt más munkalehetőség.Még annyit a dologhoz, hogy 48 évesen feladva mindent az Alföldről a jelenlegi régióba kellett
költöznünk, hogy tisztességes bejelentett munkát vállalhasson!
Sajnos nem mindenki érzi át a másik ember életét!
Lezli , tényleg az ember nem is tudja sok helyzetbe beleképzelni magát , mert valamikor hajdanán , amikor mi kezdtünk dolgozni , ilyenek ritkán fordulhattak elő , h utólag tudta meg valaki , h be se volt jelentve . Jó néhány évvel ezelőtt jött a fiam nevére egy levél , h 1-2 évig hol dolgozott ? mert nincsen nyoma a befizetéseknek , pedig előtte is utána is még évekig volt ugyanaz a munkahelye , csak a " drága főnöke kijelentette , majd vissza , de olyan emberke + folyamatosan be volt jelentve , aki sose dolgozott ott !!! azért ilyenekre nem emlékszem a mi fiatalságunk idején !
Tudom , de a legtöbb fiatal nem foglalkozott ilyen dolgokkal , neki + tele volt velem a púpja , ha kérdeztem , h ilyen-olyan papírjai hol a manóba vannak ?! aztán a drága főnöke egy sajtpapíron léptette ki a munkahelyéről , aztán nagy nehezen elhelyezkedett , itt Pest mellett , még mindig kevésbé reménytelen a helyzet . Az új munkáltatója alig hitte el , h előző főnöke úgy állt hozzá a dolgokhoz , h cart rá magasról , h ezzel jól kicseszik a dolgozójával , sajnos ilyenek miatt elég sokan szívnak majd , ha nyd-ba menne v ....
Még 2012-ben előzetes tájékozódás céljából kértem a szolgálati időm megállapítását.
A kapott határozatban nem szerepel -mondván nincs adat??-az 1988-92 közötti bruttó jövedelmem.
Munkaviszonyban töltött időnek el van ismerve,hiszen közalkalmazott voltam,és az ezzel kapcsolatos igazolásokat bemutattam.
Kérdésem,hogy a majdani nyugdíj összegénél,ez mennyit számít havonta,illetve valóban lehetséges,hogy sem az Polgármesteri hivatalban / akkori munkahelyem/,sem a Nyufignál nincs semmi nyoma?
köszi,aki válaszol.
mamamacoka!
Jártam már az Államkincstárnál,a "Nyufignál",a volt munkahelyen ahol azt mondták,hogy amikor a tanács átalakult,az új Pm. kidobatott minden régi papírt.Szerintem meg nem is nekem,hanem a kormányhivatalnak kell megkeresnie.
- Kedves 'olgimami!!!-----Ugyan így járt az egyik rokonom,csak ő ált.iskolában dolgozott és jó pár hónapi fizetéskimutatása hiányzik!--Most néznek utána az illetékes helyen!--De ha mindent "kidobtak" akkor nem tudom,hogy milyen nyomát tudják fellelni!---De hogyan lehet az,hogy egyáltalán hiányzik,nem fizették utána,illetve hogy mindent kidobtak...?--Mert ha nem lesz meg,akkor ez a kereset hiányzik majd a nyugdíj kiszámításánál!--Az idő nem mert be volt jelentve rendesen!--Na érdekes dolgok ezek!--Üdv.
sitimaci!
Bér és munkaügyi papírokat törvény szerint nem lehet megsemmisíteni.Irattározni igen, de hogy a TÁKISZ,NYENYI,Államkincstárban sincs meg,az felháborító.Alighanem a számítógépes feldolgozásnál lehet a bibi
Csak gondolom!
.Az előadó hölgy mellett volt 3 sorban 2 m magas aktahalmaz,amit gépbe kellett vinnie. A főnökasszony cseszegette,hogy le van maradva,erre mindegyik sorból 1-1 métert átrakott a "kész" halomba,és máris eltűnik több száz adat /irodánként/
...vagy kapott egy sms-t,és nem nyomott "entert"
- olgimami!-----Állami cégnél,normális munkahelynél semmi gond nem lehet, előbb utóbb megkerül! /Ismerősömnek most lett meg,a suli pótolta.../---Normális maszeknál sem lehet gond!--A gond ott lehet,ahol a munkaadó is úgy gondolja,hogy "nem jelenti be",de elhiteti,hogy bejelenti,vagy már meg is tette és a munkavállaló elhiszi és nem jár utána!--Papírok / kamupapírok/az ilyen helyen jobban "eltűnnek egy idő után"....!!!
Kedves Ratkó gyerekek!!!
Mindenkit üdvözlök én új vagyok itt!
Sajnos az ország vezetői (régiek-újak) nem partnerek abban hogy megakadályozzák a MI nemzedékünk szemétdombra hajítását, pedig mi már ledolgoztunk több mint 40 évet. Az MSZP 2009 végén megemelte a nyugdíjkorhatárt 62-ről 65-ig a születési évtől függően a Fidesz pedig 2011 végén elvágta a lehetőségét az előrehozott nyugdíjbavonulásnak is (a férfiaknak). Nekik kellene helyre tenni, amit nagyon -nagyon elrontottak. Amennyiben ragaszkodnak továbbra is ehhez a rossz törvényhez akkor biztosítsák valahogy hogy egy 60 körüli embernek is legyen munkája állami cégnél legalább minimálbérért.!!!
Sajnos a mi politikusaink ilyen és hasonló nem problémákkal NEM foglalkoznak.
A választási kampányban konkrétan az MSZP és a Jobbik ígérte meg a rugalmas nyugdíjbavonulás lehetőségét. Tudomásom szerint a Fidesz néhány képviselője tavaly tavasszal már tárgyalt erről a kérdésről a nemzetgazdasági minisztériumban vagyis...majd most meglátjuk hogy mi lesz...bár már sok reményünk nem lehet.
A korosztályunkban már nagyon-nagy a felháborodás, JOGOSAN. Hallottam róla hogy az ügyben több állampolgár is bejelentést tett országgyűlési képviselőjénél mert nem tudtak az előrehozott nyugdíj eltörléséről és csak az elbocsátásuk-leépítésük után szembesültek vele. Nem néz mindenki parlamenti közvetítést.
Tavaly az előrehozott nyugdíj 2011 végén történt eltörlése miatt én az ombudsmannak is írtam levelet és hivatkoztam az emberi jogokra valamint az egyenlő bánásmód elvére.
Az 50, 51-eseket elengedték az 52, 53, 54-eseket már nem. Székely Úr azt válaszolta udvariasan hogy nem tud segíteni és megírta hogy Ők már az egész törvény megsemmísítését javasolták de ezt az Alkotmánybíróság nem fogadta el.
Én is tavaly tudtam meg a létszámleépítés után megdöbbenve hogy az előrehozott nyugdíjat eltörölték.
2 évem van hátra addig marad a megalázó segély a kinlódás meg az alkalmi munka.
MIKLÓS53
Kedves Miklós53!
Mivel sorstársak vagyunk,lévén én is 53 májusi vagyok,
én is fel vagyok háborodva.
A te sorsod nagyon nehézzé vált a létszámleépítés miatt.
Én nem panaszkodom, az építőiparban dolgozok,már 46 év munkaviszonyom van, a munkahelyem fixnek tűnik, bár ez egyik pillanatról a másikra változhat. Hála az égnek az egészségem még 61 évesen viszonylagos, az ízületeim fájnak, de ezzel elvagyok.
Miklós szorítok érted, hogy még ilyen idősen is találj valami munkamegoldást, mert tudod most kedvezményt kapnak az időskorúak foglalkoztatása után!
A lényeg, ne keseredj el, valami megoldás mindig van!
Üdvözlettel! Egy másik Ratkó gyerek
Tisztelt Miklós53 üdvözöllek a fórumozók népes táborába.Nagyon sajnálom ami veled történt és szurkolok neked hogy találj valami melót.Amúgy biztos munkahely nincs.Én egy Fővárosi szolgáltató cégnél dolgozom,de már biztos,hógy állami kezelésbe kerülünk még az idén.Nonprofit társaság leszünk,ami semmi jóval nem kecsektet.Hiába bízunk Viktor tábornokba,ő magasról lecsinál bennünket.Mert hiába vannak miniszterek,azok se dönthetnek a nagy vezér nélkül.Mindenesetre reménykedünk hátha valami jó is történik velünk, mert már ránk férne.Addig is hajrá RATKÓ GYEREKEK!
Kedves Lezlie53 és Joe bácsi!
Köszönöm a kedves szavaitokat. Én bizakodom hogy előbb-utóbb találok valami munkát. Igen, reménykedjünk. Talán-talán a fenntieknek is megjön az eszük. Nagyon-nagy korosztály vagyunk!
Nem közvetlenül az előrehozott nyugdíj témához tartozik a munkanélküliségi probléma csak közvetve. Lenne egy nem egészen "komoly" javaslatom hogy a munkáltatók fel is vegyék és ne merjék csak "úgy" elküldeni az embereket.
Létre kellenne hozni egy állami hivatalt alkalmazottakkal akik figyelnék hogy a munkáltatók hány embert bocsátanak el és hány embert utasítanak el a felvételkor. Minden munkavállaló elbocsátása (felmondás, leépítés stb.) 10 botütés minden munkavállaló felvételi elutasítása 1 botütés lenne. Minden hónapban összesítenék hány emberrel történt ez és a botütéseket a cég felsővezetői kapnák de az ütések számát el is oszthatnák maguk között. A végrehajtás a megyeszékhelyen illetve a fővárosban nyilvánosan történne egy padra kikötve a fenekükre mérve.
19 megyei hivatal és egy nagy fővárosi hivatal lenne. A bevezető időszakban /amig a hivatal teljesen ki nem épül/ munkáltató még önként jelentene, de szorosan ellenőriznék. Később az ellenőrzést még szorosabban vennék. Az alkalmazottak akik az ellenőrzést végeznék megbizható értelmiségi munkanélküliek lennének. A feladatot természetesen minimálbérért végeznék de lehetnének egyéb juttatások is. A botütéseket a büntetésvégrehajtás szakemberei végeznék előre kihirdetett délutáni időpontban, hogy az emberek láthassák.
Biztos hogy elrettenének a korábbi tevékenységüktől. Kevesebb lenne a munkanélküli is és nem mernének packázni az emberekkel.
Az intézkedés bevezetését a jelenlegi egyoldalú jogtalan helyzet mielőbbi feloldásának szükségessége indolja.
Ez most komoly?Az állam még az "állami" munkahelyek munkaerő "felhasználásába" és a dolgozók fizetésébe sem szól /hat/ bele!A maszekok és a multikéba meg főleg nem!Na és a botütés?Hol vagyunk,az őskorban?Ne viccelj már,ennél komolyan javaslatod nincs?Ez már piacgazdaság és kapitalizmus és nem szocializmus!

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02