Kedves Veci,
Már számtalanszor elolvastam a Magyar Közlönyben az 1953-asokra vonatkozó korengedményes nyugdij kiterjesztését, azonban több dolog is van amiben bizonytalan vagyok.
Az első pl. hogy mi van akkor ha a Munkaügyi Központ, akinek kötelező bejelenteni, 3O nappal azelőtt, hogy megállapodok a munkáltatómmal a korengedményes nyugdijról, és Ő választ ad arra, hogy felajánl -e egy állásajánlatot, és én azt nem akarom elfogadni, hiszen nem azért akarok nyugdijba menni, mert új állást keresek.
A második pedig nem egyértelmü, hogy csak akkor nem lehet állást vállalni a koreng.nyugdij mellett, ha a cégem visszafoglalkoztat, vagy egyáltalán sehol sem lehet?
A harmadik kérdésem, hogy ténylegesen jól értem, csak a születésnapomtól lehet a megállapodást megkötni, vagy már esetleg januárban is, pedig a születésnapom májusban van?
Továbbá azt sem tudom, hogy azért, mert a cégemnél lO év után 3 hónap felmondás jár, valamint a nyugdijas időm előtt 5 évvel további 3 hónap, van még további 25 nap felmentési idő , vagy a felmentési idő már a felmondásban benne van? ( 3hó +3hó +25 nap)?
Nagyon megköszönném, ha tudnál válaszolni a kérdésemre.
üdv. Julis