Munkahelyi összeférhetetlenség S.O.S


Bogie # 2006.08.06. 17:34

Aladárka, nem vagyok biztos, hogy egy ilyen "megfutamodás" megoldaná a problémádat. Pontosabban a mostanit igen, talán. De mi lesz legközelebb, ha ilyen helyzetbe kerülsz? Vagy inkább azt mondod a felvételi beszélgetésen, hogy neked a lehető legkisebb fizetést adják, hogy a többiek ne kezdhessenek ki?

Szerintem keress egy tapasztalt kollégát, ismerőst vagy még inkább egy szakembert (pszichológust), aki segíteni tud abban, hogy megtanuld kezelni a helyzetet!

Nem sok értelme van annak, hogy engedd, hogy a többiek megtörjenek!

Sok sikert!

B.

Kála # 2006.08.06. 11:05

Ha te akarsz elmenni, abból végkielégítés és mentesülés a visszafizetés alól max. akkor lehet, ha a munkáltatód belemegy egy ilyen tartalmú közös megegyezéses megszüntetésbe.
Tegyél neki egy ilyen ajánlatot - persze csak ha már tuti el akarsz menni - és majd eldönti, hogy elfogadja-e vagy sem, esetleg ő is tesz egy másik ajánlatot neked.

ObudaFan # 2006.08.06. 09:42

Ez rendkívüli felmondásra szerintem még nem ad alapot, rendes felmondás esetén pedig végkielégítés nem jár.

Ha lenne alap a rendkívüli felmondásra a következő lenne a végkielégítés mértéke:

  1. legalább három év a munkáltatónál munkaviszonyban töltött idő esetén: egyhavi;
  2. legalább öt év esetén: kéthavi;
  3. legalább tíz év esetén: háromhavi;
  4. legalább tizenöt év esetén: négyhavi;
  5. legalább húsz év esetén: öthavi;
  6. legalább huszonöt év esetén: hathavi

átlagkereset összege.

Aladárka # 2006.08.05. 20:36

Röviden: egy nagyobb cég egyik csoportjában dolgozom, ahol a tények a következők. A fizetésem a csoport többi tagjánál magasabb, felsőfokú végzetséggel velük ellentétben még nem rendelkezem, a szakmai hozzáértésem kifejezetten magas szintű, nem protekcióval vettek fel, és kiskapuim sincsenek. Minden rendben haladt, ám két hónappal ezelőtt a csoportom egyik tagja szócsőként a többiek nevében 45 percen keresztül, gyakorlatilag elmondott mindennek (amelyben a talpnyaló volt a legenyhébb kifejezés) ennek okai: emberi és szakmai féltékenység az Õ részükről. Ezt jeleztem a vezetőség felé, akik megdöbbenve hallgatták a problémát, és arra kértek, hogy ne nézzem azt, hogy mit mondanak, csak azt, hogy ki mondja…és legyek türelemmel. A helyzet változatlan, sőt történt újabb beszólás is, plusz mára már nyugttót és szívgyógyszert szedek, és 10 kilót fogytam. Még tavaly tanulmányi szerződést kötöttem, és eddig két félévemet kifizette a cég. Tovább nem bírom, maradni így nem tudok. Az áthelyezésemmel semmi nem oldódna meg, hiszen tennének róla, hogy továbbra is támadjanak. Fel akarok mondani, lehet, hogy helyem is lesz de más cégnél. Nagyon szeretem a munkám, de ilyen légkörben képtelenség dolgozni. A cégnél 11 éve dolgozom. Szeretném a végkielégítésem megkapni és az iskolát nem akarom visszafizetni, hiszen nem én akartam, hogy ez történjen. Van-e erre esélyem, illetve a munkatörvény szerint mennyi végkielégítés illetne meg? Hogy indítsam el ezt az egészet, hogy jól jöjjek ki belőle? A segítségüket kérem.

Előre is köszönöm