Sziasztok!
Én is nagyon el vagyok keseredve.Naponta keresnek behajtó cégek a vatera miatt.A problémám ugyanaz, mint amit Beatrix leírt, talán tudna nekem segíteni.
Szép napot Nektek
Sziasztok!
Én is nagyon el vagyok keseredve.Naponta keresnek behajtó cégek a vatera miatt.A problémám ugyanaz, mint amit Beatrix leírt, talán tudna nekem segíteni.
Szép napot Nektek
Tjuli89!
A vaterás tartozást befizetted? A követeléskezelő mennyit követel tőled? Segítünk!:)
Beatrix hozzászólása a no comment kategória...Sok sikert Nektek a bohóckodásotokhoz!:-)
Ubuli vagy ki a faom...Kemény vagy!:-)
Üzenetem érkezett...Feladó:
Üzenet:
"ks kötsg mennny ahva tartzol"
:D
sziasztok.
rajtam 300ft-ot akarnak behajtani amit mar befizettem a vaterának. most már csak a 3700ft-os adatköltségről jön számla. ma kaptam egy olyat hogy polgári peres eljárás előtti felszolitás ez is csak simán bedobott levél volt nem ajánlott.
mit csináljak vegyen komolyan vagy hagyjam a fenébe?
Nézd meg a vatera ÁSZF-jét, ha abban benne van, hogy késedelmes fizetés esetén a behajtás költségei is téged terhelnek, akkor sajna be kell fizetned.
Fórumozók!
A behajtó cégnek annyi joga van mint a szomszéd kutyájának.Csak ugatni. Majd ha bíróságra adja (ha adja) akkor kell velük vitázni, hogy jogos-e a plussz felszámolt követelés.Mert hajlamosak csalni.
Röviden:a behajtó nem = végrehajtóval!!
Ha tényleg befizetted akkor semmi ok izgulni.
A behajtó cég (mivel semmi jogosítványa nincs) fizetési meghagyást fog kérni (ha kér )ekkor 8 napon belül mondj ellent.Ekkor perré alakul át a követelés.Na itt a behajtó cégnek kell bizonyítani hogy tartozol.Mivel nem tudja elbukja a pert az összes költségével (benne aTe költségeddel is) együtt.Melyet neked ő fog megfizetni
Triplaxxx, látom rajongód van :D
hát én igazából csak az után rendeztem a 300ft-ot miután jött ez a behajtós levél a 4000ft-ról utána mondták telefonba , hogy az adminisztrációs dijat mindennképp rendeznem kell de mondtam nekik nyugodtan perelhetnek tanuló vagyok semmi vagyonom nincsen. és most jött egy polgári peres eljárás előtti számla h felszólitanak fizessem be vagy perelnek. de ez is csak bedobva. akkor ne törödjek vele? 300ft miatt beperelnek? vicc.
Végrehajtó1...Még szerencse, hogy nem a Te tanácsaidon múlik az ország sorsa és jövője...Habár...Ki tudja...De azért más fa..ával verni nagyon könnyű ám barátom!:-)
Szerintem ne buzdítsunk itt senkit semmire. Mindenki döntse el maga, hogy mit tesz vagy mit nem tesz...Gondolom a felelősségét is vállalod majd a tanácsaidnak, ugye?Vagy majd, amikor esetleg valakin valóban végrehajtanak egy jogos követelést, akkor megtéríted a közvetve okozott kárt?!:-)
Nem, ne is reagálj, biztos vagyok a válaszodban...
üdv
Escargot...elég magasról ..rom le a rajongómat...:-)
Visszavonulok és szép csendben olvasgatom itt egymás hergelését...:-) Ügyes, okos itt mindenki...Tisztelet a kivételnek
üdv
Továbbra sem gondolom, hogy olyan nagyon bonyolult dolog lenne a vatera felhasználási feltételeit elolvasni pontról pontra. Illetve nem csak elolvasni, hanem értelmezni is bizonyos pontokat. Ha ez sikerülne itt egy két kommentezőnek, akkor rá is jönnétek, hogy csak saját magatokból csináltok konkrétan hülyét...De kinek mi a hobbija ugyebár...:-)
Várom az oltást kedves hozzászólok...:D
deniel,
ne aggódj, sima levéllel ne foglalkozz!
Amint már írtuk, a Vaterának kell megfizetni az adminisztrációs költséget, csak rajtad próbálják behajtani.
Ezért is küldenek sima leveleket, ugyanis totál szabálytalan az egész.
Hagyd a francba, te vagy a 3. közülünk, aki ugyanígy járt!
Csak a Vaterás tartozást (300.- ) rendezd.
Ha van fejlemény, írj!
Igen! Ez az! Senki ne fizessen semmiért és még legyen is utána felháborodva! Ez Magyarország!:-) Megszoktuk az átkosba, hogy mindenki mindent ingyen kap, csak azóta eltelt pár év és fordult a világ.
Deniel...Ne aggódj! Relatíve rövid idő alatt megkapod a fizetési meghagyást, no para! És akkor a mostani 3-4000 Ft-ból csinálsz magadnak kb egy jó 10est, amit fizetned kell. Így mulat egy Magyar Úr!:-)
starv:
Nem figyeltél, ugye? Azután fizette be a 300 forintot, miután már megkapta a felszólítást a 300 + 4000 forintról.
Ha ezt bíróság elé viszik, simán fizethet, mint a katonatiszt.
Kérdés, hogy fognak-e 4000 forint miatt pereskedni. De ha igen, minden költség deniel-t fogja terhelni, így a 300 forintból akár több tízezer forint is lehet.
Tripplaxxx, de bonyolult elolvasni, na nem az lenne, nem lenne napi kérdés a teszvesz fórumon se, hogy "jé itt fizetni kell" ?
Akkor én kérek elnézést, ha azt feltételeztem volna bárkiről, hogy mielőtt csinálna valamit, előtte tájékozódik arról a valamiről...:-)
Triplaxxx: szakadj már le arról a nyomorult ÁSZF-ről... Az tudatosan úgy van megcsinálva, hogy mindig a vatera járjon jól. Egyetlen példa: a vatera szabályzata igen erősen korlátozza az eladó és a vevő kapcsolatát, ráadásul az elállásra sem ad lehetőséget.
Hiába egyezik meg az eladó és a vevő a licit törléséről, a vaterán múlik, hogy ténylegesen törölve lesz-e a licit.
Abban sem vagyok biztos, hogy a Ptk 211. §-át kellene alkalmaznia.
De mivel a vatera és a teszvesz a legnagyobb aukciós portál, ezért a legtöbben oda mennek, és reménykednek, hogy sikerül korrekten üzletet kötniük.
Mindenesetre szerintem simán támadható az ÁSZF-jük.
Nem véletlenül jött létre több új ilyen oldal az elmúlt fél - egy évben.
E-mailben küldött felszólításra én sem reagálnék - mi bizonyítja, hogy ő küldte? Semeddig nem tart egy mailcímet meghamisítani...
Azt sem tartom korrekt dolognak, hogy az első írásos felszólítás a behajtó cégtől jön...
Mindezt az itt olvasottak alapján írom, mert én nem vagyok fent eladóként sem a vaterán, sem máshol.
biztos én vagyok az egyetlen barom, aki elolvassa a szerződést, mielőtt aláírja....legyen az bank vagy aukciós portál vagy telefontársaság....kezdem szégyellni magam......sőt még a teszveszes egyenlegemet is meg szoktam nézni, nehogy ne fizessek, mert elkóborol egy e-mail...na most már végképp szégyellem magam :D
Triplaxxx:
szerintem ez a stílus hangnem nem méltó felnőtt emberekhez.
Attól, hogy ilyen Hsz-t írsz nem leszel nagyobb mint a többiek csak azt fogod elérni hogy semmibe fogják venni a tanácsodat még akkor is ha igazad van.
Kulturáltan vitatkozzunk kérem..
Triplaxxx: én csak vásárolok a vaterán, azt is csak ritkán. Épp az ÁSZF-je miatt ódzkodom tőle.
Mi az, hogy köteles vagyok megvenni bármit azért, mert volt rá egy érvényes licitem? Ilyen a világon nincs...
Az, hogy egy szolgáltatás népszerű, az nem jelentheti (jelenthetné) azt, hogy pofátlan feltételeket szabunk meg. Ez nem csak a vaterára igaz, hanem más oldalakra is. Pl. az iwiw-et (ha komolyan vesszük az ÁSZF-jét), csak az használhatná, aki max. 24 óránként ránéz az e-mailjeire...
Az e-mailt pedig a jelenlegi helyzetben kizárólag jogkövetkezmények nélküli tájékoztatásra vagyok hajlandó elfogadni, mivel a feladó hitelesítése nem megoldott.
Ennyi a történet röviden.
Triplaxxx: én csak vásárolok a vaterán, azt is csak ritkán. Épp az ÁSZF-je miatt ódzkodom tőle.
Mi az, hogy köteles vagyok megvenni bármit azért, mert volt rá egy érvényes licitem? Ilyen a világon nincs...
Az, hogy egy szolgáltatás népszerű, az nem jelentheti (jelenthetné) azt, hogy pofátlan feltételeket szabunk meg. Ez nem csak a vaterára igaz, hanem más oldalakra is. Pl. az iwiw-et (ha komolyan vesszük az ÁSZF-jét), csak az használhatná, aki max. 24 óránként ránéz az e-mailjeire...
Az e-mailt pedig a jelenlegi helyzetben kizárólag jogkövetkezmények nélküli tájékoztatásra vagyok hajlandó elfogadni, mivel a feladó hitelesítése nem megoldott.
Ennyi a történet röviden.
escargot: személy szerint én is mindig elolvasom, nem is ez a gondom. A gondom egyrészt az, hogy népszerű szolgáltatásoknál egyrészt mindig becsempésznek olyan feltételt, ami legalábbis pofátlan... A másik része, hogy az ÁSZF-et utólag egyoldalúan módosítják. Én pl. azért dobtam ki a pannonos kártyámat, mert elegem lett belőle, hogy majdnem havonta változik az ÁSZF, aminek ráadásul nekem kell utánajárnom, figyelnem rá, mert értesítést nem küldenek róla... Aztán kidobtam a vodás kártyámat is, mert olyan díjcsomagokat vezettek be, amik nekem sokkal drágábbak voltak, mint a régiek.
Hűségidőt pedig soha sehol nem írok alá.
Fenntartom a jogot magamnak arra, hogy én döntsem el, hogy egy szolgáltatást meddig veszek igénybe.
Végrehajtó1...gondolom a privátban, sunyi módon, névtelenül kapott levél, amit bemásoltam az frankó, igaz?!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |