Személyes adatokkal való visszaélés


Elek1 # 2011.02.14. 22:10

A napiszarral kapcsolatban irnék a szerver amit bérelnek itt található, nem Amerikában van.
http://www.hexonet.net/
Chief Technical Officer – Mr. Alexander Biehl
Address:
Talstr. 30
66424 Homburg
Germany
A honlapon van elérhetőség lehet nekik írni!

totenkopf83 # 2011.02.14. 02:19

Tisztelt sértettek és fórumozók.

Én nem kérdéssel fordulok önökhöz, mindinkább segíteni szeretnék. Ugyanis olvastam hogy itt írnak a fórumban ama bizonyos (pedomaci) nevű oldalról melyen 12-16 éves lányok képeit teszik közzé, azzal a mottóval hogy "mert a lányod egy k*a".
Ha akad olyan fórumozó, aki áldozatul esett ezeknek, esetleg tudna rá időt, energiát fordítani hogy lépjen ellenük, szívesen elárulom 2 szerkesztő nevét. ugyanis tévedés hogy megszűnt. Nem szűnt meg, csak új domainen folytatják ami a http://tundermacko.info/.

Remélem érdekel valakit....
Ja és mailben várom a kérdéseket

esszter # 2011.02.05. 19:11

Kedves darwinervin,köszönöm a segitséged,igy teszek.

darwinervin # 2011.02.03. 16:54

T.qwertzzt! http://www.facebook.com/ ide lehetne irni,nekik,hogy töröljék azt a regisztráciot.Üdv

qwertzzt # 2011.02.02. 22:33

Tisztelt fórumozók!

Érdeklődnék hogy mi a teendő ha adataimmal regisztráltak a facebookra és hogyan tudnám azt töröltetni.

Válaszukat előre is köszönöm!

darwinervin # 2011.02.02. 20:37

Kedves Esszter.Ha valaki feltorte a gmailt msn.t stb, elképzelhető,hogy ha pl.valakivel közösen használt geprol mennek be az e-mailotokra, akkor az a valaki tudja meg a jelszavadat.De akár telepitett keyloggerrel is betud,ami meg rogziti, hogy mit nyomtál le a klaviaturán,es hogy mit nyitottal ki,de kivülröl is belehet menni más gépröl v.akár egy virtualis szerverröl is,és nevedben beszélgetni mélen vagy msn.en.Mennyi félreértés is adódik sajna ilyenekböl,és rengeteg van is.Javaslom,a nem megosztást távoli sz.gépekröl sem,jelszavakban kis és nagybetük váltakozása számok beirása lényeg,hogy legyen bonyolult,és pl amivel regisztrálsz fórumokon ne azt add meg msn és mélcimnél sem,ne tudják pl.spammelni se.

esszter # 2011.02.02. 19:52

T.Tagok.Kérdezném,hogyan lehetséges hogy feltörték az msn.em a gmailom és azon át nevemben leveleztek irogattak mintha én lennék az,de én ezt késöbben vettem csak észre,mit tehetek hogy ilyen ne forduljon elö többet.köszönöm

egybojtar # 2011.02.02. 17:25

Darwinervin!Jogos a felvetés olvasva a kommenteket,bizony ebben az esetben annak a bizonyos férfinek lesz a legkellemetlenebb,hiszen megkeresik és az ö magánlevelezéseit stb.fogják a gépén átfésülni,úgy hiszem ennek senki nem örülne.Én sem látom értelmét egyébként ebben az esetben feljelentésnek,nem érdemes.

darwinervin # 2011.02.02. 15:44

Kedves ElvenSpirit.Amennyiben a képeken kivül más adatod nem került ki véleményem fenntartva,hogy egyáltalán nem érdemes,és nem is hazánkból levelezett az illetővel,reménytelen.Mindenesetre igaz,hogy mindenki küldje a saját képét,de ez kivédhető elég könnyen,és azért azt nem gondolnám,hogy ezek alapján néznének Rád az utcán,az egy szűk kör aki abban a világban mozog,arról nem szólva,hogy annak az illetőnek abból a körből felkel akkor fednie magát,és azokat a levelezéseit beszélgetéseit a nyilvánosság elé kell tárnia,mint az ügy koronatanújának!

ElvenSpirit # 2011.02.01. 20:51

Kedves Darwinervin! Csak a fotóm került felhasználásra, bár érdekes egyezés, hogy bécsi lakhelyet adott meg az illető, és egy pár évig én is ott laktam. Ez lehet véletlen is, vagy pedig még akkor lopta le a képet, amikor én is ott éltem.
Én úgy gondolom, hogy az, hogy publikus oldalra felteszek képet magamról, az még nem jogosít fel senkit arra, hogy a saját arcképeként használja fel mások becsapására. Az más dolog, hogy letölthetik, elmenthetik, az nem zavar senkit. Nekem ez egy kicsit olyan, mint amikor lopott személyivel követnek el bűncselekményt.
Másrészt a szado-mazo szexualitás deviancia, tőlem nagyon távol áll. Engem zavar az, hogy bizonyos emberek fejében, akikkel ez az illető levelezett, az én arcomhoz egy mazochista (nő) erotikus levelei társulnak. A lebukás úgy történt, hogy olyan férfi talált rá a képemre, aki ezzel az illetővel korábban levelezést folytatott és régi ismerősként köszönt rám. A való életben is előfordulhat, hogy valaki a kép alapján felismerni vél, és talán mondanom se kell, hogy az ilyen helyzeteket elég nehéz kimagyarázni mások előtt, a többség úgy gondolja, hogy "nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél".

Tincia # 2011.02.01. 19:55

darwinervin.Értelek igazad van,mert megnemtudnám találni a kiköltözött albérlöket sehol és én lennék a felelöse ajvé. Köszönöm,a segitséged!

darwinervin # 2011.02.01. 19:05

Kedves ElvenSpirit.Kérdezhetné,hogy a szimpla fotókon kivül,más adataidat is megadta az illető?Értem ezalatt a neved lakcímed emailed telefonszámod vagy bármilyen elérhetöségedet is? Mert vélemémyem szerint és már ilyen esetek hallottából,amennyiben nem akkor valóban nem érdemes ezt generálni,mert nagyon sok kibúvót lehet találni egy pár kép elküldése okán.Egyébként legjobb vizjellel ellátni a nyilvános fotókat,és nem is bonyolult.Üdv.

darwinervin # 2011.02.01. 18:58

Még annyit javaslatként,hogy igaz elég macerás de mindig új szerzödéseket kell köttetni a bentlakókkal.

darwinervin # 2011.02.01. 18:22

Kedves Tincia.Elsősorban igen a szolgáltatóval szerzödő felet veszik elő,hiszen az ő gépéröl ment ki a forgalom,és ha már nem azok laknak ott akik használták,és Te nem tudod bizonyitani,hogy nem Te irtál róla hanem más ami elég nehéz ügy még teljesen ártatlanul is Te kerülhetsz bajba emiatt.

Tincia # 2011.02.01. 17:49

Én azt kérdezném,hogy főbérlöként kiadom a berendezett lakásom és vele a sz.gépet és az internet használatot is,és történik valami amit a cserélödö albérlök okoznak,akkor én leszek a felelős ezért?

Adamm50 # 2011.02.01. 15:05

T.ElvenSpirit,Ilyenért nem érdemes,de sok olyan is van ahol közérdekü nyilvános oldalakra az illető pontos adataival képeivel tesznek fel mást még médiaszemélyiségeket is,ezekre a netes dolgokra nincs apparátus,ez "ad acta"

Zsusska1 # 2011.02.01. 04:49

Nem érdemes,másrészt az illető is mondhat akármit hogy,ö is a sima neten találta a képeket stb vagy akár csak véletlen küldte el azokat de lehet,hogy akár 12en is voltak egy gépre(népes család:)aztán lehet keresgélni,sajna az ismerkedös oldalaknak ez(is)a hátránya,és még ha valamennyire foglalkoznának is vele,egy biztos,nem éri meg az egész procedurát!

lindaa # 2011.02.01. 00:21

Porosodó akta lesz, de arról a szadómazós oldalról tiltasd le a képed,de jobban kár belemenni ezer ilyen van volt és lesz is,egy barátnömnek is mondták a rendörök hogy mivel azt önként tette ki ismerkedési portálra igy a képe nyilvános helyről hozzáférhető volt,egy másiknak is képei keringtek mindenféle cseteken levelekben ilyennel nem tudnak foglalkozni.

ElvenSpirit # 2011.01.30. 15:37

És érdemes is, vagy majd csak egy újabb porosodó akta lesz a rendőrségi nyilvántartásban?

Vendeg :-) # 2011.01.30. 15:19

Lehet.

ElvenSpirit # 2011.01.30. 13:35

Kedves fórumozók!
Regisztrálva vagyok egy társkereső oldalon, fotókkal - amik sajnos letöltés ellen nincsenek védve. Nemrégiben kapcsolatba lépett velem egy másik regisztrált felhasználó, aki nemcsak ezt az egy oldalt látogatja, hanem más hasonló és specifikus oldalakat is. Tőle értesültem arról, hogy nemrégiben egy szado-mazo oldalon megismerkedett egy "hölggyel", majd miután email címet cseréltek, az illető az én fotóimat küldte el neki a sajátjaként.
Mit lehet ilyenkor csinálni? Birtokomban van az illető által használt email cím, valamint felhasználóneve azon a bizonyos szado-mazo oldalon. Ennél többet azonban nem tudok. Lehet ilyen esetben feljelentést tenni?

Monic # 2011.01.18. 10:44

RE: bartokgery - az előbb lemaradt: valamit azért csak tudsz róla, hiszen tudomást szereztél az általa a te adataiddal létrehozott e-mailcímről és msn-ről. Ahonnan ezek az infók hozzád eljutottak, azon a szálon kell visszafejteni :) azaz szűkíteni a potenciálisan szóba jöhető személyek körét. Üdv.

Monic # 2011.01.18. 10:41

RE: bartokgery

Olvasd el a 2011.01.16. 01:08 -i hozzászólásom, a te esetedre is válasz! Üdv.

bartokgery # 2011.01.17. 16:39

Tisztelt fórumozók!
Sajnálattal értesültem arról hogy valaki az én nevemben csinált egy e.mail címet és msn-en az én nevemben írogat és állítólag az én képem is van neki kitéve!
A segítségeteket szeretném kérni hogyesetleg a rendörség tud-e vele valamit csinálni mert sajnos fogalmam sincs róla hogy kiaz.

Vendeg :-) # 2011.01.16. 08:07

Olvass vissza picit (-2), ott leírtam már, mit kell tenned.