Készfizető kezesség SOS

ObudaFan # 2012.07.17. 16:45

Van elévülési idő, de általában a hitelező figyel azért arra, hogy az megszakadjon.

csucsuska # 2012.07.18. 08:01

Obudafan
Köszönöm!
Ezt hogy érti, hogy megszakad az elévülési idő?

wers # 2012.07.18. 09:24

Azóta a srác visszavitte az autót
Hova vitte vissza? És mi alapján fizetett x összeget és kinek? Mikor vitte vissza? Mikor adta el a behajtó? Kitől kapta most a levelet, és mikor, mit jelent a nemrég?

csucsuska # 2012.07.18. 10:02

A srácot megállították valahol vidéken....majd leadta az autót, ott ahol a behajtó cég előírta, kulcsot, stb, majd kb. 80eFt-ot kifizettettek vele ( a behajtó cég ), és közölték, hogy ha eladták, majd azt az összeget levonják a tartozásból és csak a fennmaradót fizettetik ki vele. Ez kb. 10 éve volt, azóta annyi történt, hogy a kezes kapott idén egy levelet, hogy x összegért eladták és mivel nem találják a srácot, a régi címen már nem elérhető, elköltözött, ezért a megmaradt ( kb. 800eFt) összeget pár napon belül fizesse ki a kezes. a héten a kezes kapott egy újabb levelet, hogy ha x napon belül kifizetik, akkor elengedik a kamatokat és csak 300eFt körüli összeget kell kifizetni. a levelet a behajtó cégtől kapta. írjam a nevét is?

ObudaFan # 2012.07.18. 20:11

A követelés teljesítésére irányuló írásbeli felszólítás, a követelés bírósági úton való érvényesítése, továbbá megegyezéssel való módosítása - ideértve az egyezséget is -, végül a tartozásnak a kötelezett részéről való elismerése megszakítja az elévülést. Az elévülés megszakadása, illetőleg az elévülést megszakító eljárás jogerős befejezése után az elévülés újból megkezdődik.

csucsuska # 2012.07.21. 15:39

Köszönöm a választ!
Az érdekes az még, hogy sima ( nem ajánlott és nem tértivevényes ) levél formájában küldték a levelet.

ObudaFan # 2012.07.22. 08:48

Az abból a szempontból érdekes, hogy nem könnyű igazolni.

zaza1 # 2012.07.22. 19:52

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.2008 vettünk fel lakáshitelt.Férjem az adós én az adóstárs férjem édesapja kezes lett az ügyletben.Viszont férjem édesapja akkor már kizáró gondnokság alá került tehát nem írhatta volna alá a szerződést.Mit tehetünk?Mi bajunk származhat ebből az egészből?
Köszönöm előre is a válaszokat

ObudaFan # 2012.07.29. 19:47

És akkor hogyan mutatta be a személyijét?

Dr.Attika # 2012.07.29. 20:44

Baj annyi lehet, hogy a bank új kezest kér. Egyébként a bank felelőssége, hogy ellenőrizze, hogy a szerződő vagy a kezes gondnokolt-e.

ObudaFan # 2012.07.29. 20:48

Azért lehet ez okirathamisítás, vagy hitelezési csalás, nem ártana a körülmények részletesebb ismerete.

Dr.Attika # 2012.07.29. 21:11

A bank köti a kezesi szerződést a kezessel. nem lehet a kezes személyében megtéveszteni. Neki kell megvizsgálni, hogy szerződőképes. Ezért van a gondnokoltak névjegyzéke.

kfgabri # 2012.07.30. 05:09

2008-ban ezt a kutya se nézte, "passzív-Bár"-ral már mehetett is aláírni.

jogi_kati # 2012.08.01. 16:24

Kedves Ügyvéd Úr!
A 80-as évek elején kézfizető kezeséget vállalt egy ismerősöm anyja a barátjának egy építkezésnél felvett hitelre. A kezes 97-ben meghalt. Amikor meghalt, nem hagyott hátra tartozást, mivel a hitelt az adósok akkor még fizették. A bank idén kereste meg először ismerősömet, hogy fizessen nekik, mert az adóssal a hitelszerződés felmondásra került, mivel nem fizették rendesen a hitelt. 15 év után kérheti a bank az anyuka fiát, hogy fizessen, merthogy örökölte a kezességet? Ez létezik? 15 év után?
Kérdésem, hogy jogosan követelődzik-e a bank? Egyébként 2 kezes volt a hitelnél. Mi a helyzet a másik kezessel?
Köszönettel: Kati

Kutas Ferenc # 2012.08.13. 13:35

Üdvözlöm!

2005-ben kezességet vállaltam egy hitelre.Az adós nem fizette,ezért az adóstárstól vonták le 2007 és 2010 között.A hitelt teljes egészében az adóstárs kifizette,melyet hivatalos papírokkal is tud igazolni.Most,2012 augusztusában jött egy végrehajtó,hogy a felvett hitelt kamatostul fizessem ki,(majdnem 1 millió Ft.)mert senki nem fizette.Akkor miért kérik tőlem a pénzt,ha igazoltan ki van fizetve?Kérem, ha tud, adjon tanácsot.Köszönöm

pazs # 2012.08.13. 14:06

Mert rossz az adminisztrációjuk? Nyújtsd be az igazolást, hátha elárulják, miért gondolják, hogy még mindig fennáll a tartozás.

Dr.Attika # 2012.08.13. 14:19

Üdvözlöm Kutas Ferenc Úr!
A végrehajtó nem küld levelet ebben az esetben. Nem valami követelés kezelőtől kapott levelet?
Gépelje már be a feladót. Egyből megoldható a probléma.

ObudaFan # 2012.08.13. 14:34

Küldhet azért, de akkor van valamilyen jogerős bírósági határozat, vagy fmh. Ha valóban önálló bírósági végrehajtó küldte, akkor is első körben felé kell jelezni a megfizetést, és ő nyilatkoztatja a végrehajtást kérőt, ha pedig a végrehajtást kérő nem ismeri el, akkor megszüntetési pert kell indítani. Ha csak valamilyen követeléskezelő cég küldte, akkor erre persze nincs szükség.

Kutas Ferenc # 2012.08.15. 11:00

Tisztelt Ügyvéd Úr!

A mai napon voltam P.Antal Önálló Bírósági Végrehajtónál.Azt mondta,hogy nem tud segíteni.Átküldött a bíróságra,hogy panasznap van és mondjuk el a problémánkat ott.A bíróságon azt mondták,hogy a hitel ki van fizetve.Mint megtudtam,a Takarékszövetkezet 2010.decemberében eladta a tartozást egy követeléskezelőnek,de 2010. november 26-án ki lett fizetve az egész tartozás.Bírósági végzés is van erről.Akkor a Takarékszövetkezet hogy tudta eladni a már kifizetett tartozást és kinek a feladata lenne értesíteni P.Antal végrehajtót,hogy a követelés megszünt?Válaszukat előre is köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.08.15. 11:44

Bírósági végzés is van erről.
Pontosan miről is? Hiszen ha arról, hogy a végrehajtás megszűnt, akkor hogyan rendelhettek el újabb végrehajtást? Ha nem rendeltek el újabb végrehajtást, akkor miért kezdett el intézkedni P. Antal végrehajtó.

Azt hiszem, a "távgyógyítás" lehetőségeit kimerítettük. Bár a találgatás, rejtvényfejtés is érdekes időtöltés.

Dr.Attika # 2012.08.15. 11:49

Szerintem nem eladta a követelés kezelőnek, hanem átadta. Azt javaslom, hogy vigye el az okmányokat egy ügyvédnek, az bizonyosan megfejti a rejtélyt.

ObudaFan # 2012.08.15. 13:02

Ha van végrehajtás alatt követelés, és az már ki van fizetve, első körben a végrehajtó felé kell ezt jelezni, aki nyilatkoztatja a végrehajtást kérőt. Ha ő ezt nem ismeri el, pert lehet indítani a végrehajtás megszüntetése iránt.

Dr.Attika # 2012.08.15. 14:13

És fontos tudni, ha a végrehajtás kérő nem tájékoztatja a végrehajtót a közvetlen kielégítésről, akkor a mulasztásból adódó költségeket neki kell viselnie.

Kutas Ferenc # 2012.08.16. 10:57

Tisztelt Ügyvéd Urak!

Köszönöm a segítségüket,tanácsaikat!!!!
Az ügyem megoldódott számomra kedvező irányban. Önök nélkül nem ment volna ilyen gyorsan.
További jó egészséget kívánok Önöknek!!!!!

beavish # 2012.08.24. 10:07

Tisztelt fórumozók!

Mint sok más sorstársam, én is bele estem egy kezességvállalásba. Autó hitelről van szó, és érdeklődni szeretnék.
Az adós nem törlesztette az autó hitelét, és a bank vissza vette azt, majd értékesítette.
A napokban kaptam egy ajánlott levelet a banktól (Uni Credit Bank), hogy a megmaradt tartozást egybe fizessem be nyolc napon belül, ami lehetetlen mert ez közel 2.000.000Ft. Én még életem során ennyi pénzt nem láttam egybe! A kérdésem!
Én ezt nem tudom teljesíteni, vagyonom egy 150.000Ft-ot érő autó. A mostoha bátjám nevén van egy ingatlan, ahol hivatalosan lakom, és a feleségem nevén is van egy, ahol még csak be sem vagyok jelentve. Azt szeretném tudni hogy az ingatlanokra illetve a benne lévő ingóságokra rá teheti a kezét a bank, vagy nem kell tartanom ettöl? A család tagjaim károsulhatnak, min tulajdonosok? Kérem valaki segítsen, mert teljesen kétségbe vagyok esve!
Előre is köszönöm!
Üdv!