Tartozás behajtása rajtam - mire számíthatok?

patris # 2010.01.24. 12:42

Tisztelt Fórumozók!

Kicsit ugyan offtopicnak tűnhet a kérdésem, mégis úgy gondolom itt a helye.

Tulajdonostárs vagyok egy Kft.-ben (ettől lehet offtopic, de...), amely nem tudta fizetni a T-Mobile felé vállalt hűségnyilatozatában rögzített mobilinternet díját.

A cég kapott egy Intrum-os felszólítást, hogy fizessen több, mint félmillió forintot.

Kérdésem a következő:

• Amennyiben a T-Mobile nem értesített minket arról, hogy fizetési kötelezettségünknek nem tettünk eleget - magyarán nem kaptunk semmilyen ajánlott (és nem ajánlott) levelet a kintlévőségünkről, akkor jogszerűen adták át az Intrumnak?
  • Mit lehet tenni ilyen esetben? (az számláinkat kb. 20 hónapon át saját pénzből, céges csekken rendesen fizettük, majd elfogyott a pénzünk rá)
  • Jól sejtem, hogy a tájékoztatás meg nem történte esetén a tartozást nem adhatták volna át behajtónak? Ők visszavehetik a behajtó cégtől a tartozást?

Segítségüket előre is köszönöm: Patris.

czeszti # 2010.01.24. 13:44

Annyit biztosan tudok mondani,hogy atartozást nem veszik vissza, mivel eladják behajtó cégnek.
Valamilyen értesítést a "rendszerükben" fognak találni, amire hivatkoznak.
Esetleg annyit lehetne megpróbálni, ha még nem túl régi a tartozás, hogy a trémobillal felvenni a kapcsolatot, a behajtó csoporttal és ott egyezséget kötni pl: teljes tartozás egy összegű rendezése stb... talán így, esetleg lehet kérni csop.vezetőt is ha egy összegben tudják rendezni a tartozást és vele egyezkedni.

ex trémobálj behajtó

patris # 2010.01.24. 13:53

Kedves czeszti!

Megkereshetlek az ügyben e-mail-ben? Ha jól értem, akkor te közelről ismered a dolgokat...

czeszti # 2010.01.27. 08:45

Szia, persze nyugodtan. Ha tudok segítek

szabika25 # 2010.01.29. 18:15

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy weboldalon meghirdetésre kínáltam egy telefont amit persze nem sikerült eladnom.De egy listázási díjat és minimálárat kér az adott oldal rajtam.Ami nevetséges mert csak 150Ft:D
Mindez 2008 májusában történt azóta nem is használtam ezt oldalt.Én akkor a felhasználási feltételekben nem olvastam ilyet, hogy ha megadok egy minimálárat akkor ezt a 120Ft-ot ki kell fizetni.Csak e-mailben értesítettek most 2010-ben hogy 10napon belül utaljam át a számlaszámukra ezt a nagy összeget.Ha nem teszem akkor a számla kiállításától számított 45 napon belül, az Üzemeltető a tartozást követeléskezelő partnere felé továbbítja.Ilyen van???

ObudaFan # 2010.01.30. 09:55

Ha benne volt a felhasználási feltételek között, akkor lehet. Mindenesetre vizsgálni kell ilyen esetben, hogy téged a másik fél tájékoztatott-e elvárható módon erről a szerződési feltételről.

szabika25 # 2010.01.31. 03:19

Köszönöm a választ ObudaFan!

Még egy kérdésem lenne ha nem gond?!
150Ft-nél is van behajtás???Vagy ennek mi a folyamata?
Kíváncsiság hajt, hogy már csak azért sem utalom át ezt hatalmas összeget:)és kivárom mi történik.Szóval mire számíthatok?

ObudaFan # 2010.01.31. 07:20

Van, nyilván fizetési meghagyás és esetleges per után.

monalisa1 # 2010.01.31. 13:07

szabika25

A 150 Ft-on túlmenően, esetleges nemfizetés esetén további jónéhány tízezer forintnyi járulékos költséget okozhatsz magadnak (...) mert sem a bíróság sem a végrehajtó nem dolgozik ingyen!

"Mona"
laikus hozzászóló

szabika25 # 2010.01.31. 21:25

Köszönöm a hozzászólásokat!
Egy picit még idegesítem őket és vitatkozok utána pedig ugyis fizetek.Még1 köszi!

bomarley # 2010.02.03. 11:28

Segítséget szeretnék kérni az alábbi ügyben!

Társasházban élek, ahol a szemétszállítási díj az adott lakásban élők számának megfelelően van megállapítva és a közös költségbe kell befizetni.
Lakásomba egyedül vagyok bejelentve, amit kérésemre a város jegyzője írásos határozatban igazolt.
Eddig egy főre fizettem a szemétszállítási díjat.
A problémám az, hogy a 2009 év végi elszámoláson hátralékom mutatkozott, mivel a közös képviselő a 2009-es évre 2 főre számolta a szemétszállítási díjat.
Kérdésemre elmondta, hogy a lakóktól úgy hallotta, hogy nálam lakik a barátnőm és ezért számolt két főre.
Igaz, hogy a barátnőm sokat tartózkodik nálam, de neki másik városban lakása. Oda is van bejelentkezve és ott fizeti a szemétszállítási díját is.
A kérdésem az lenne, hogy jogi úton be tudják-e hajtani rajtam a hátralékot, vagy egyáltalán be kell-e fizetnem?

A válaszokat előre is köszönöm!

bomarley # 2010.02.03. 11:29

Társasházban élek, ahol a szemétszállítási díj az adott lakásban élők számának megfelelően van megállapítva és a közös költségbe kell befizetni.
Lakásomba egyedül vagyok bejelentve, amit kérésemre a város jegyzője írásos határozatban igazolt.
A problémám az, hogy a 2009 év végi elszámoláson hátralékom mutatkozott, mivel a közös képviselő a 2009-es évre 2 főre számolta a szemétszállítási díjat.
Kérdésemre elmondta, hogy a lakóktól úgy hallotta, hogy nálam lakik a barátnőm és ezért számolt két főre.
Igaz, hogy a barátnőm sokat tartózkodik nálam, de neki másik városban lakása. Oda is van bejelentkezve és ott fizeti a szemétszállítási díját is.
A kérdésem az lenne, hogy jogi úton be tudják-e hajtani rajtam a hátralékot, vagy egyáltalán be kell-e fizetnem?

bomarley # 2010.02.03. 11:37

bomarley # 2010.02.03. 12:12

guba # 2010.02.03. 12:39

Az a megállapodás, hogy személyek száma alapján fizetik a szemétdíjat, méltányosnak és igazságosnak tűnik. Kár ezt olyan módon megpróbálni kijátszani, hogy valaki nem oda van bejelentve. A bejelentés ténye önmagában semmit sem bizonyít.

bomarley # 2010.02.03. 13:01

Guba!

Jól mondtad! Csak úgy "tűnik" ,hogy méltányos is igazságos.
Ha mindenki ez alapján fizetné nem lenne problémám nekem sem.
Csak vannak akiknek szóvá merik tenni, van akiknek meg nem. Faji-etnikai hovatartozást "félretéve" voltak akik tizedmagukkal dajdajoztak minden este a lakásukban és még a saját díjukat sem fizették.
Igazság.....?

bomarley # 2010.02.03. 13:09

Guba!

Jól mondtad! Csak úgy "tűnik" hogy méltányos és igazságos.
Ha mindenki ez alapján fizetne nem lenne problémám nekem sem.
Csak vannak akiknek mernek szólni és vannak akiknek nem.
Faji, etnikai hovatartozást félretéve voltak akik minden este tizedmagukkal dajdajoztak a lakásukban és még a saját díjukat sem fizették. -Ez csak egy kirívó példa volt.
Igazság....?

bomarley # 2010.02.03. 13:09

Guba!

Jól mondtad! Csak úgy "tűnik" hogy méltányos és igazságos.
Ha mindenki ez alapján fizetne nem lenne problémám nekem sem.
Csak vannak akiknek mernek szólni és vannak akiknek nem.
Faji, etnikai hovatartozást félretéve voltak akik minden este tizedmagukkal dajdajoztak a lakásukban és még a saját díjukat sem fizették. -Ez csak egy kirívó példa volt.
Igazság....?

ferko6 # 2010.02.04. 11:11

Üdv.

Van tartozásom, amit behajtásra adtak. Én a szüleimnél lakom, az ö nevükön van a lakás. Nekem ott a ruháimon kívül nincs semmim. De be vagyok jelentve. Van a lakásban olyan dolog ( tv, szekrény, számítógép, hűtő) ami használtan lett véve, így senki nevén nincs. Munkából bejövő bérem jelenleg nincs.
A tulajdonom egy lakás felének az 1/3-a amin haszonélvezeti jog van, és egy kert 1/4-e.

A kérdés, mit foglalhatnak le?

Immaculata (törölt felhasználó) # 2010.02.04. 11:14

Foglalni nem foglalnak, de kiírják árverésre azokat, amik a tulajdonodban vannak.

ferko6 # 2010.02.04. 11:41

A haszonélvezeti jog van mind két ingatlanon, mert mindnek 4 tulajdonosa van+ 1 haszonélvező. A haszonélvezeti jog nem erősebb a tulajdonosi jognál?

Immaculata (törölt felhasználó) # 2010.02.04. 11:42

Így is árverezhető, haszonélvezeti joggal terhelten.

Davidov # 2010.02.04. 14:45

Jó napot!

Segítséget szeretnék kérni!
A testvérem diákhitelt vett fel, de munka hiányában nem tudta törleszteni, így végrehajtóhoz adta az APEH az ügyet. A végrehajtó írta a dátumot, hogy mikor jön és hozzátette, ha nem engedik be, az új törvény szerint feltörhetik a zárat. A ház a szüleimé és a testvéremnek semmi nincs a tulajdonában a házban lévő vagyontárgyakból. 40ezer ft-ot keres, hajlandó lenne ennek a 33%-át fizetni, de az APEH nem ment bele, 30ezer ft-ot akart havonta. Kérdésem, hogy jogos-e ez? Feltörheti-e a zárat a végrehajtó? És lefoglalhat-e valamit?

Pzs28 # 2010.02.04. 15:23

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem. Van 3db üzleti T-mobile-os előfizetésem 3db olcsó készülékkel. Sajnálatos módon csúsztam 5 hónapot a szla fizetéssel 91 000 Ft-os tartozás összesen, amit a tegnapi nap folyamán be akartam fizetni egyben készpénzben egy t-mobile-nál.

Ahol azt az információt kaptam, h a tartozásom 436 000 Ft. Mivel telefononként 40 000 Ft előfizetésenként 72 000 Ft kötbér terhel, ami már behajtónál van és nem tudnak eltekinteni, max. 10 hónap részletfizetést tudnak felajánlani. Ezt elfogadtam és az a státusz áll most a cégemnél, h "Megállapodva".

Kérdésem van e vmi lehetőség, h ne kelljen ezt az irreális összeget befizetnem. Azt mondták, h nem köthetem újra csak ha a kötbért is megfizettem stb.

Nem kaptam felszólítást, csak 1x h. ha nem fizetem be kikapcsolják a be és kimenő hívásokat. Se külső behajtó cég semmi. Szerintem nincs is behajtó cégnél, hiszen akkor hogy tudok a t-mobile-lal megállpodni részletfizetésről - akkor nem a behajtó céggel kellene egyeztetnem?

Ezenkívül megnézetem a szerződést amiben tényleg szó van kötbérről de csak a 40 000 Ft/telefon összegről. Semmi külön díjcsomag kötbér meg ilyesmi nincs benne. Azt mondták, h az egy külön megállapodás és annak is meg kell lennie, de semmi hasonló irat nincs a birtokomban.

Vmi tipp? Ötlet? Nem akarok kibújni a tartozásom kifizetése alól, csak ez a többszöri hatalmas kötbér nem hiszem, h reális és elég nehéz lenyelni.

Előre is köszönöm!

vincze1208 # 2010.02.04. 16:42

Van megoldás.....D.A.S.jogvédelmi szolgáltató zrt!
2002-óta hazánkban is!!!!
Ne várja meg,hogy bekövetkezzen a jogsérelem,hivja a 06/205736335-ös tel.számot,egyeztessen időpontot,és tudomást szerez a D.A.S szolgáltatásairól!ÖN DÖNT!!!!
Tisztelettel várom hivásukat!
Vincze Zsolt