Banktitok megsértése


drbjozsef # 2019.04.06. 17:20

üveggolyó,

Hivatalos úton természetesen igen : ez a bíróság.

A hagyatéki tárgyaláson felvethetnek bármit, ha a hagyatéki leltáron kívüli igényeik vannak - és azt Te nem ismered el ott, és nem egyeztek meg -, akkor a közjegyző nem dönt, de felszólítja az igénylőt, hogy indítson pert bíróságon.

A bíróság, ha indokoltnak látja, természetesen bármit kikérhet, a Te számlád adatait is.

Természetesen bizonyítani mindent a felperesnek kell. Ha nincs valami konkrét bizonyítékuk arra nézve, hogy a Te számládon az örökhagyót megillető összeg van, akkor elhajtják majd őket. Van egyébként? Ha igen, nem árt, ha te is tudod igazolni, hogy édesapád pénze is rajta van. Ha az utalva jött, akkor az elég, ha kp-ban fizetted be, az már macerás lesz.

üveggolyó # 2019.04.06. 12:06

Tisztelt válaszadók
Idős édesanyám rám bízta a temetésére félretett pénzét.Konkrétan annyit pár száz ezer ft.Én ezt betettem a saját bankszámlámra
Az élettársam mos sajnos nagyon beteg.Azt már tudom a saját bankszámlám nem kerül a hagyatékba.A kérdésem az ha elhuny a gyerekei kereshetik-e hivatalos úton hogy van e bankszámlám ,kiadhatja e a bank az adatokat.Mert nagy valószínűséggel lehet erre is számitani.
Köszönöm

rumli2 # 2015.10.25. 07:44

Köszönöm a segítséget.

ObudaFan # 2015.10.25. 05:55

rumli2

Szerintem lehet kártérítést kérni, és 50.000 Ft-tal azért én nem elégednék meg.
Egy kicsit hasonló eset olvasható itt: http://lb.hu/…-elvi-dontes

Bea1 # 2015.10.25. 04:59

én írtam a banknak, elősször csak elnézést kérteek, másodjára már ezt az ajánlatot tették.

Bori Bori # 2015.10.24. 20:53

Velem is hasonló történt, véletlenül banktitkot sértettek, és úgy kell elindítani az ügyet... Ja nem, nem írhatom le, hogy velem mi történt.

rumli2 # 2015.10.24. 06:23

Megköszönném ha nem offolnátok szét a topikot!Remélhetőleg lesz itt olyan hozzáértő aki tud nekem érdemben válaszolni.Mert velem is történt már meg sok minden de mégse irogatom be mert azzal nem segítek senkinek.Nem az érdekel ki mennyit kapott hanem higy az adott eset banktitoksértés-e és ha igen hogy kell elíndítani az ügyet.Fogadjak rögtön ügyvédet vagy irjak a banknak hogy elkövették és várjam mit fognak lépni?

Bea1 # 2015.10.23. 20:18

ajajj, bőven! Félek is, hogy nehogy. egyébként azt az esetet is megkérdeztem itt. .-)

groszfater@gmail.com # 2015.10.23. 15:59

:)))) Beja, van itt olyan ügy ami ne történt-volna meg már veled ?! :)))

Bea1 # 2015.10.23. 15:54

nekem hasonló ügyben 50 000-et ajánlottak fel.

rumli2 # 2015.10.23. 14:18

Az alább leírt ügy banktitok megsértésének minősül-e?
2015-ben x napon a volt élettársamtól megvettem hitelátvállalással a közös lakásunk 1/2 részét.Így én lettem 1/1-ben a tulajdonos ő pedig kikerült a bank hozzájárulásával a közös lakáshitelünkből mint adós.Én eddig adóstárs voltam.Tehát sem a hitelhez sem a lakáshoz így már köze nincs.Ő már előtte elköltözött és megromlott kapcsolatunk miatt ez volt a megoldás hogy én is lakjam valahol.Mivel folyton zaklatott.Megtörtént a szerződés és a közjegyzői okirat módosítása.
Én utána ebbe a hitelbe X összeget előtörlesztettem mint egyedüli adós ezt a bank elfogadta a következő hónapban már tőlem emelték le a törlesztőrészletet.Az illetékbefizetési kötelezettség a napokban megjött ekkor jutott eszembe nem kaptam a banktól tájékoztató levelet az előtörlesztésről és hogy mennyire csökken a törlesztőrészletem a következő hónaptól!A bank telefonos ügyintézőjével folytatott beszélgetés során kiderült ők tévesen még a volt élettársam nevére küldték ki ezt a levelet igaz a lakcím még az enyém volt de akkor sem a nevemre szólt.Nem akartam hogy a volt élettársam megtudja mennyit törlesztettem elő sem azt hogy mennyire csökkent a törlesztőrészletem!
Ő mivel ismeri a postást minden levelet oda kért ahol ő lakik igaz nem hivatalos utánküldéssel hanem csak úgy puszi alapon.Így nem tudtam én arról hogy levele érkezett az adott banktól.
Ezek után felvettem vele telefonon a kapcsolatot amikor is úgy tett mintha semmiről sem tudna de a mai napon a felbontott levél a postaládámba került!
Szóval a bank egyik rendszerén állítólag nem futott át a módosítás!Ez nevetséges mert a törlesztőt már tőlem fogták!A legjobb az volt amikor a ügyintéző közölte hogy ő nem tudja kifizette be az előtörlesztést!Hát mondom én mivel egyedül én vagyok az adós nincs adóstárs stb.Szóval a banktitoknak lőttek?Ők hibáztak?
A hab a tortán hogy a telefonos beszélgetés közben kiderült szerződésmódosításkor elfelejtették a törlesztőbiztosítás velem újraköttetni így az a volt élettársam nevén maradt de a díjat az én számlámról fogták le!Ezt majd visszakapom de itt voltam biztosítás nélkül egy több millás hitelbe jóhiszeműen mert vonták a díjat.
A vicc az egészben hogy amikor a lakáshitelemről érdeklődök egy halom beazonosítási személyes adatot kell megadnom mielőtt bármit mondanak nekem a hitelről.
Mit lehet tenni ez ügyben érdemes kártérítést indítani?A bank a panaszfelvétel után nagyon kedves és udvarias volt közölte hogy 30 nap áll rendelkezésükre az ügy kivizsgálására.Ja és ez az egész nekem 80 perc telefonos percbe került.Nem kis összeg és még nagyobb bosszúság.

papp.aniko0114 # 2014.08.13. 16:12

Nagyon köszönöm a válaszát!

ObudaFan # 2014.08.13. 15:04

papp.aniko0114

Nagyon hasonló ügyemben 250.000 Ft nem vagyoni kártérítést ítélt meg a bíróság a bank ügyfelének. Sajnos egyes pénzintézetek és követeléskezelők hajlamosak az ilyesmire.

papp.aniko0114 # 2014.08.13. 13:28

Tisztelt Szakértők!
A kérdésem az lenne, hogy a következő esetben mit lehet tenni:

Vagy egy banki tartozásom. A bank édesanyámat érte el telefonon és az ügyintéző arra hivatkozva, hogy " mivel az állandó lakcímemhez tartozó telefonon számon anyukám vette fel így tájékoztathatja" kiadott édesanyámnak minden információt a tartozásomról. Tudomásom szerint ezt nem tehette volna meg, ezzel banktitkot sértett. Mi a teendő, mire számíthatok?

Köszönöm!

Sherlock # 2013.08.21. 18:50

Persze.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.08.21. 18:44

Ugratod?

Sherlock # 2013.08.21. 18:35

5-700 000 Ft nem vagyoni és - esetlegesen - vagyoni kár, van erre egy tuti keresetlevelem. Írj privit.

barbicsek1975 # 2013.08.21. 18:25

Tisztelt Válaszadó,

A véleményét szeretném kérni egy ügyben: a bankomnál személyesen a bankfiókban még 2010 augusztusában bejelentettem a levelezési címem változását, mert elkötöztem. 3 év alatt sem sikerült javítani, ez ma lett világos a telebankos ügyintézővel folytatott beszélgetésem alatt. Az ügyintéző nem tudta javítani a címet, de ismét ígéretet tett, hogy jelzi a kollégáknak. Én e-mailen kapom a számlakivonataimat, de mint kiderült, azok postai úton is megérkeztek a korábbi címre,így idegenek számára hozzáférhetőek lettek a személyes és banki adataim, számlamozgásaim, tranzakcióim.
A kérdésem az lenne, hogy érdemes-e a PSZÁF-hoz fordulnom, illetve milyen kártérítési követeléseim lehetnek? Köszönettel! B.

Bubu1991 # 2013.03.23. 10:31

Kedves Válaszadó.Arra lennék kíváncsi ha tartozásom áll fenn az APEH-nál és az banktitkot kér ki felőlem.Mire lehet számítani? Inkasszóra?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.05.06. 20:02

Ez itt nem Amerika. Szerencsére.

trocok # 2012.05.06. 19:59

Természetesen más is olvasta, különben nem csináltam volna belőle ügyet, de a cég bank által ismert email címét több kollégám is olvassa. Egyébként azért is vagyok egyre inkább meggyőződve róla, hogy jogsértést követett el a bank, mert amikor ezt szóvá tettem nekik, semmi értelmeset nem hoztak fel mentségükre, képtelenségeket viszont annál inkább, úgymint:
1.A levél nem tartalmazott banktitkot. - Ez nyilván nem igaz, plusz még ha automatikus sablonszövegként is, de ők írták a levél végére, hogy az a banktitok hatálya alá tartozó információkat tartalmaz.
2.Az általam leírtak valóságtartalmát ők nem erősítették meg. - Ez senkit nem érdekel, attól az még bizalmas információ.
3.A panaszkezelési szabályzatuk miatt kötelező a panaszlevél teljes szövegét bemásolni a válaszukhoz. - Ezt én így nem találtam a panaszkezelési szabályzatban, és a későbbiekben, amikor eredeti ügyemben tovább leveleztem velük, már ők is csak nekem válaszoltak.
4.Kötelességük az ügyfelüket (azaz a céget) értesíteniük arról, hogy nevükben ki milyen megkeresést intéz hozzájuk. - Ez nagyszerű, de ezt megtehették volna úgy is, hogy a céget nem érintő információkat nem küldik el nekik, ráadásul tudják, hogy én vagyok a cég ügyvezetője, azt is tudják, hogy ahonnan a panaszt küldtem, az én email címem, tehát bőven elég lett volna nekem válaszolniuk.

Az lenne még a kérdésem, hogy ha tényleg jogszerűtlenül járt el a bank, akkor lehet-e ezért kártérítést kérni (és esetleg kapni is)? Anyagi kár természetesen nem ért, de erkölcsi igen.
Köszönöm a válaszokat (az eddigieket is).

ObudaFan # 2012.05.05. 22:28

Válaszolhattak volna. De egyáltalán a cégnél bárki más kezébe jutott ez az irat, ha már te vagy a képviselő?

trocok # 2012.05.05. 17:06

Ez igaz, ezért is kérdéses a dolog megítélése. Másrészről viszont ettől még úgy is válaszolhattak volna a cégnek, hogy nem küldik el nekik a levelem magáninformációkat tartalmazó részét.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.05.05. 15:23

Végül is te "egyesítetted" a két ügyet.

trocok # 2012.05.05. 14:29

Bocsánat ha félreérthető voltam, de az én privát banki adataim (tranzakcióim) cégemnek történő kiadásáról beszéltem, ami nem tartozik a cégre (konkrétan az alkalmazottaimra, akik olvasták a bank levelét.