Üdülési jog értékesítésből átverés

rhiannon # 2013.02.20. 06:55

Kedves Fórumozók és Jog szakértők!

Szeretnék segítséget kérni az alábbi témában. Hosszú nagyon a történet ezért csak vázlatosan vezetem fel.

Történet:

• a családnak volt egy üdülési joga amit még kb. 10 évvel ezelőtt vásárolt, ezt szerettük volna értékesíteni. Ebből kifolyólag lettek problémáink.
  • egy cég felkeresett bennünket, hogy ő tud segíteni az értékesítésben... akkor szóban azt mondták, hogy mivel ez nem az ő termékük ezért nehezen tudják értékesíteni ezért ők ezt beszámítják egy másik üdülési jogba ami az ő termékük és azt már fél éven belül értékesíteni is fogják. Persze rá kellett fizetni közel fél milliót. Nem történt semmi.... Sőt még az eredeti jog sem szállt le a nevünkről.
  • megkeresett később egy cég minket kb. 1 év eltelt, hogy ők tudnak segíteni az előző cég egy alvállalkozójuk... és 1 hónapon belül értékesítik a jogot... csak a 3. heti jogot tegyük át a 40. hétre persze be kellett fizetni több mint 1 milliót... persze nem történt semmi... eredeti jog még mindig megmaradt

A történet vázlatosan így fest és most úgy állunk, hogy megmaradt az eredeti üdülési jog és van még egy. Ennek a költségei éves szinten mint fenntartási díj több mint 100.000 Ft illetve nem kevés pénzt húztak ki tőlünk... Sajnos a szerződések nem tartalmazzák a biztos eladást... Igazából szóban félre vezettek megtévesztettek bennünket és belevittek egy olyan vásárlásba amit mi nem szerettünk volna... igazából csak az értékesítés reményében tettük ezt. Miután utána néztünk ezt a céget marasztalta el a GVH... így megkerestük őket ők mondták, hogy fogyasztóvédelemhez forduljunk... ott elutasítottak minket nem az ő hatáskörük... maradt az ügyvéd aki szintén nem kecsegtet jóval. Segítséget abból kifolyólag szeretnék kérni, hogy esetleg tudnak e ajánlani olyan ügyvédet vagy egyéb szervet ahova lehetne fordulni.

Amennyiben szükséges bővebben is leírom a történetet, de tényleg nagyon hosszú.. amit írtunk a fogyasztó védelemnek az 4 oldal.

Segítségüket előre is nagyon köszönöm.

ui.: "a nem kellett volna" meg "nem így kellett volna" hozzászólásokat mellékeljék, mert már nagyon tudjuk, hogy kellett volna most az a kérdés, hogyan tovább...

Kenderice # 2013.02.20. 07:35

Gyakorlatilag nincs tovább.
Nemrég a hírtv panaszkönyv műsorában volt kísértetiesen hasonló eset.
Aláírtál egy szerződést, aszerint kell cselekedned. A "nemolvastameljólaszerződéstésúgyírtamalá" védekezést a jog nem ismeri...
Ez kb. olyan mintha az én eladó házamra az ingatlanos ígérete szerint úgy tudna biztosan vevőt, ha veszek még egy házat.
Na persze...

rhiannon # 2013.02.20. 07:52

Persze már nagyon tudjuk hogy kellett volna, de az idős szüleink az ilyeneknek áldozatai. Most megyünk rendőrségre, hátha a csalás megállja a helyét... Örülnénk már annyinak, ha az eredeti állapot lenne visszaállítva :S.

Kenderice # 2013.02.20. 21:22

Felesleges menni a rendőrségre. Én szóltam...

rhiannon # 2013.02.21. 06:03

Voltunk a rendőrségen és azt mondták, hogy a csalás megállja a helyét. Gyakorlatilag úgy szedtek ki a szüleimtől pénzt, hogy valótlant állítottak. Szerintem még több károsult is lehet ezzel kapcsolatban mert ezzel a céggel már sok oldal foglalkozik... viszont a magánszemélyek követték el a csalást...

Pekka # 2013.10.10. 07:44

Tisztelt Fórum!
1993-ban un. Bérleti szerződéssel, de 37 db. részvény megvásárlásával üdülési jogot szereztünk. Szeretnénk ezt az üdülési jogot eladni, de a cégnek írott levelünkre azt a választ kaptuk, hogy a szerződés 5. pontja szerint mi ezt a szerződést 1995 január 1-i indulással 99 évre kötöttük, ezért az egyoldalú felbontást nem tudjuk elfogadni.
Azzal együtt, hogy a kérdés nem ez volt, kérdezem, hogy létezik olyan, hogy egy dematerializált részvényben megtestesülő üdülési jog nem adható el? Hogyan tudunk ettől a jogtól megszabadulni, mi el szeretnénk adni. Üdvözlettel:

Pekka

ganna60 # 2014.01.06. 13:20

Tisztelt Fórum!

Segitséget szeretnénk, hogyan és hol tudjuk problémánkat orvosoltatni.

Üdülőhasználati jogot vásároltunk a Club Kehida kft-től2010.06.08-án. 1 milió ft-ért.
Ma kaptuk az értesitést, hogy a csődbe ment kft-t megvásárolta TEHERMENTESEN? a Sunny Life Club&Apartments és a Kehida Family Ressort (korábbi nevén Club Kehida Aparthotel). Közölték velünk, hogy a mi esetünkben ez azt jelenti, hogy az üdülőhasználati jogunkat elveszitettük! De nagyon kedvesen felajánlják, hogy vásároljunk tőlük üdülőrészt!270 eft-610 eft-ig áron!

Itt valami nem tiszta! Nagyon sokan lehetünk akik ma e sorokat olvassák! Milyen lehetőségünk lehet, mit tehetünk, egyáltalán van e remény ara, hogy ezt a veszteséget (lelki és anyagi) orvosolni tudjuk?

Ez egy pénzmosásszagú dolog, és még a hütlen kezelést is megkozkáztatom.

Kérem valaki adjon tanácsot nekünk!

Nagyon köszönöm

Vargáné Glász Anna

Kovács_Béla_Sándor # 2014.01.06. 13:22

Ezt nem fogja neked senki online megoldani. Összes irat felpakol, ügyvédtől időpontot kér. Vagy elfogadod az ellenérdekelt fél álláspontját, és keresztet vetsz az üdülési jogra.

ganna60 # 2014.01.14. 15:20

Köszi!

Amugy tényleg senki nem fog segiteni!! A tv2 is azt válaszolta, nem terveik az üdülési jogokkal való foglalkozást!

Magyarul a kutyát nem érdekli mit és miért veszitettünk el, volt pénz arra, hogy megvegyük, most nyalogassuk a sebeinket!!

Ez a mai világ!!

PGabe # 2014.01.14. 15:26

ganna60, KBS egy szóval nem mondott ilyet. A tv2 nem az igazságszolgáltatás része, a jogiforum meg nem ügyvédi iroda.
Ahogyan ő is írta, iratok birtokában ügyvéd, aztán majd ő megmondja, hogy merre tovább.

Hugo63 # 2014.01.17. 22:37

A Kehidai érdekelteket összehívták jövő hét csütörtökre - én magam két ügyvédet, és egy tapasztalt jogászt tudok, akik készülnek részt venni. Sztem mindenki amit lehet megtesznek.

menkecs # 2014.02.04. 14:38

Kedves Fórumozók!

1996-tól rendelkezem üdülési joggal. Csere céljára vettük, és jó ideig működött is a dolog, de családdal már nem tudunk ehhez elég rugalmasak lenni: nem adnak ám csak úgy cserét a hálózatban, csak akkor ha magas a saját appartman csereértéke- hát a miénk nem az.
A vétel után pár évvel kaptunk egy levelet, mi szerint dematerializálni kell a részvényeinket. Mi ezt nem tettük meg. Esetleg ez jelenthet-e előnyt abban, hogy meg lehessen szabadulni tőle.
Tanácsotokat előre is köszönöm.
Üdvözlettel,
Menkecs

Márta78 # 2014.06.30. 17:13

T.Kovács Béla
Segítséget szeretnék kérni. Elkövettem egy nagy hibát.Telefon megkeresésre elmentünk egy Budapesti céghez ahol azt ígérték eladják az üdülési jogomat.2014.06.03.-án "Megbízási szerződést" kötöttem a Budapesti céggel., be kellett fizetni 85000 Ft foglalót megbízási díj részeként.
2014.06.04.-én tértivevényesen feladtam a levelet, hogy elállok a szerződéstől.A befizetett foglalót mai napig nem kaptam vissza.Telefonon közölték, hogy nem is adják vissza mivel rájuk nem vonatkozik az elállás jog.
Várom segítségét és válaszát.

üdülésijogsegély # 2015.01.12. 14:01

Üdvözöljük!

Sajnos az üdülési jog piacán ma nagyon nehéz a legjobb döntést meghozni,ha van egyáltalán ilyen!

Megoldást keres üdülőjogával kapcsolatos problémájára?

Mi tényleg nem kérünk pénzt előre és ez az irodánkban sem fog megváltozni!

Szaktanácsadással állunk ügyfeleink rendelkezésére és az ügyfél választhatja ki a számára a
legmegfelelőbb megoldást.

Írjon nekünk emailt adja meg nevét és telefonszámát valamint röviden írja le problémáját és  
visszahívjuk.

email: udulesijogsegely@gmail.com

málna13 # 2015.01.14. 11:09

Tisztelt Érintettek!
A héten kaptam egy levelet, melyben a Club Wellwest Kft. arra invitál, hogy menjek le Zalakarosra, ahol szerződésmódosítást kellene aláírnom, mivel ők megvásárolták 2014. márciusában a Club MenDan apartman házat, így az ingatlan tulajdonosa megváltozott! (Állítólag a tulaj ugyan az, csak más cégnév alatt…)
Egyben kiküldte az éves díjat is, ami már megint emelkedett majd 3.000.-Ft-tal (közel 0% infláció mellett).
Kérdésem a következő; mivel nekem az Euro Thermál-lal van érvényes szerződésem, és nem vagyok hajlandó az új céggel szerződni, (megint csak állítólag +50.000.-Ft fejében) ez esetben megszűnik-e az üdülőjogom amit nem is bánnák még veszteséggel sem?
Tisztelettel: Bálint

Ha tényleg segítség kell. # 2015.04.07. 19:14

T. Üdülési jog tulajdonosok

Amennyiben tényleg segítséget szeretnének kapni meglévő szerződéseikkel (vitás ügyeikkel)kapcsolatban, mit miként lehet elintézni, felmondani, visszamondani értékesítő cégekkel / szállodákkal kapcsolatban, kivel érdemes egyáltalán megbízást kötni, kikkel nem éri meg foglalkozni, melyik cégnél van értelme perre vinni az ügyet, stb. hívjanak fel telefonon a 70/942-6129-es számon és minden kérdésükre korrekt felvilágosítást kapnak telefonon ill. személyesen is.

érettpasi # 2015.06.03. 20:19

Jómagam is szeretnék megszabadulni tőle,az üdülési jogtól, egy előadás alkalmával elkövetett tévedésemtől, melyen biztosítottak milyen értékes dolgot vásárolok, jó befektetést s ha akarom majd segítenek az értékesítésében vagy visszavásárlásában.
Írásom aktualitását az adja, hogy négy évnyi sikertelen értékesítési kísérletezés után, azt találtam írni az üdülőhasználati joggal kapcsolatban a fenntartónak,(Club Dobogómajor Kft.) ha ennyire értékes és jó befektetés, akkor vegyék vissza.
Nos levelet kaptam válaszul amelyben, lefordítva a lényeget, a fenntartó hivatalosan elismeri, hogy értéktelen az üdülőhasználat és visszaveszik 0 Ft. értéken, ha még plusz két év költségtérítési kártérítést is fizetek. Vagyis az egy milliós értékű „értékes” jog eleve elveszik, plusz még kártérítést is kell fizetni!!!!
Egyik ok amiért írok az , hogy ha foglalkoznak vele s megmenthetünk néhány embert egy ilyen vásárlástól, már megérte. A másik ok, ugyan nem akkora ügy mint a devizakárosultak kérdése, de sokan vagyunk s talán ráterelődik a figyelem arra, hogy lehet egy szolgáltatási szerződés törvényes amitől csak 99 év elmúltával szabadulhat meg a szerződő fél, az átruházáson kívül. Ami utóbbi mint tudjuk reménytelen. Ez több mint igazságtalan. Én és az unokáim is fogják fizetni az éves díjat, nem lehet tőle megszabadulni!??
AF

Sherlock # 2015.06.04. 06:50

Add el papíron egy csövesnek.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.06.04. 06:51

Aki kolompot akaszt a nyakába, az csörgesse.

Persze, ha pisztollyal kényszerítettek, az más. Akkor perben simán érvényteleníti a bíróság a szerződésedet.

Sherlock # 2015.06.04. 07:22

Erről egy bőrt sem lehet lehúzni, csak az egész iparág azt hiteti el veled, hogy lehet - mert addig fizeted az éves díjat. Aztán mikor rájössz (belátod), hogy átb*sztak, akkor arra is, hogy olcsóbb lett volna ingyen odaadni valakinek, akkor is kevesebbet buktál volna.

Immaculata # 2015.06.04. 13:38

Szerinted milyen költsége van az értékesítőnek, melyet előre kellene kifizetni?

érettpasi # 2015.06.12. 12:06

Tud valaki üdülési jog értékesítésről előadási időpontot és helyszínt, olyan szívesen ismertetném a balga emberekkel, mit ne tegyenek. Meg ismertetném a Club Dobogómajos álláspontját, mely szerint az üdülőtagság teljesen értéktelen, ugyanis hosszas levelezgetés után annyit értem el - gondolom megunták - , hogy két évi kártérítési összegért, INGYEN, azaz 0 Ft -os értéken visszaveszik ezt az előadáson elmondottak szerint értékes,bármikor visszavásárolják,igen jó befektetést.
ferencke@mailbox.hu

szk0271 # 2015.06.14. 14:43

kb. 15 éve kötött 99 évre szóló ABBÁZIA üdülő heti bérleti jog(és csomó részvény, tőkeszámlán tárolva),

1. a bérleti jog felmondható-e a jövőre nézve, ha "lelépésként" a cég az összes részvényt ingyen megkapja? Jogszerű-e ez? Úgy értem, nem túlzott követelés-e a káromra, aki a bérlő vagyok ?
*
2. Ha halálomkor még a nevemen volna, az Örökösök e határozott idejű bérletet a hagyatéki végzéstől számított 30 napon belül ugye lemondhatják extra fizetés nélkül?
Nem látok ilyet az üdülőjoggal kapcsolatos leírásokban, de a határozott idejű bérleti szerződéseknél igen.Nem tudom, erre is vonatkozik-e ez a kitétel, hogy nem lehet örökösre olyan bérletet hárítani, amit ő nem akar.

3. Hagyatéki tárgyaláson ezt a tételt külön az állam javára átadhatja-e örökösöm?
Nagyon köszönöm a válaszokat!

Sherlock # 2015.06.14. 15:04
  1. Ez nem bérlet.
  2. Nem, ez hagyatéki teher (is).
  3. Nem.
szk0271 # 2015.06.15. 07:54

Köszönöm a választ, de akkor muszáj tovább kérdeznem:

1. az én szerződésemen a cím "Bérleti szerződés" és ingatlanrész bérleteként szöveg szerepel - az akkor hatályos törvényben használati jogként említik ezt a fajta bérleti szerződést..
  2. hogy lehet bérleti jogot és/vagy ingatlan használati jogot megszüntetni jogszerűen?

Bérleti jogra utaló rendelkezést találtam, de használati jogra még nem, segítséget kérnék!

Köszönöm a választ.