Nos, a levél az már egy elfajult jogvita keretében került kiküldésre, és pont azért volt tértivevényes, hogy a jogvita során megkapja a felszólításomat.
Ő pedig nem véletlenül próbált trükközni, mert azt akarhatta ezzel a trükkel, hogy később letagadhassa, hogy tehát nem is ő vette át a levelet, mert a posta valami rossz címre vihette ki, és rossz embernek adhatta át, de mindenképpen az, aki átvette az nem ő.
Ráadásul az illető meg is vert engem a jogvita során. Tehát azért is feljelentésem van ellene. Ez az ember a szomszédom. A szolgalmi úton nem enged át, a jegyző megítélte, hogy át kell hogy engedjen, csak előtte ki kell értesítenem, hogy mikor megyek. Ez a kiértesítés volt a levélben, és arra akart valószínűleg hivatkozni, amikor a levélben megjelölt napon megjelenek hogy nem kell átengednie, mert nem értesítettem ki, a levelet a postás tévedésből egy másik embernek adta át, nem neki.
Gerberának írom, hogy azért tudom, hogy ki vette át, mert az aláírását elfelejtette megváltoztatni, csak a nyomtatott betűs nevet változtatta meg, de az aláíráshoz a saját aláírását írta, és az az aláírás a szomszédom megszokott aláírása, és ismerem az aláírását korábbi levelek tértivevényéről, amikor még a saját nevét írta a nyomtatott betűs részhez.
Szóval, több bűncselekményt követett már el velem szemben a szomszéd, a legutóbbi a megverésem, amikor át akartam menni a szolgalmi úton, meg a tehertaxis is életveszélyesen megfenyegette ugyanakkor.
Úgyhogy annayiszor akarom feljelenteni a szomszédomat, ahányszor csak bírom. Ilyen szempontból notórikus feljelentő leszek, de csak a szomszédomat akarom feljelentgetni, aki megvert.