„25 éve Dél Afrikában élek, ezt rögtön az elején el kell mondanom.”
Akkor ez az egész Dél Afrikában történt?
„25 éve Dél Afrikában élek, ezt rögtön az elején el kell mondanom.”
Akkor ez az egész Dél Afrikában történt?
„A kérdés az lenne, hogy mi a legjobb megoldás ebben az esetben?”
Ha csak a negyede igaz, akkor is legfeljebb az lenne a tanács, hogy egy nagyon jó, kifejezetten kártérítésekre szakosodott ügyvédet bízz meg a képviseleteddel.
Tisztelt jogtudós Hölgyek, Urak!
Ismételten a segítségetekre lenne szükségem.
Sajnos a történet nem rövid, de azért remélem lesz aki végig olvassa.
25 éve Dél Afrikában élek, ezt rögtön az elején el kell mondanom.
Tavaly november végén eltörtem a térdemet és emiatt kórházba kerültem.
A kórházból december 4.-én letartóztattak (az operációm előtt 2 nappal) azzal a címszóval, hogy 2009-ben nem jelentem meg egy tárgyaláson, ahová tanúként voltam beidézve (természetesen semmi idézést nem kaptam, különben elmentem volna). Az első tárgyaláson személyesen ott sem lehettem a lényeg az, hogy addigra megvádoltak Magyarországon elkövetett emberöléssel, azzal hogy a rendőrségi fogdából szöktem meg és hogy az Interpol köröz engem (ezt egy 2009-es datumú, hamisított Interpol Red Notice-szal akarták alátámasztani, amiben az áll, hogy emberrablási kísérletért 15 évet kaptam).
2 hónapig voltam börtönben, nekem kellett az ártatlanságomat bebizonyítani és nem a vádnak a bűnösségemet. A 2 hónap után a térdem (amellett, hogy a börtönben még jobban eltörött) olyan állapotba került, hogy már nem lehetett simán műtéttel megoldani és műtérd, ill. protézis beültetése szükséges. Immár 6 hónapja ülök tolószékben és a múlt héten a 2 hónap börtön és extra 4 hónap időhúzás után az ügyészség visszavonta az összes (hamis) vádat és a bíróság lezárta az ügyet.
Azt gondolom nem igazán kell megemlíteni, hogy ezalatt a 6 hónap alatt testileg és lelkileg is teljesen tönkrementem, az anyagiakról már nem is beszélve.
Ez az egész természetesen egy szegedi ellenségem műve volt, aki megvette a nyomozót, az ügyészt, sőt még az első ügyvédemet is és másikat kellett felfogadnom helyette, hogy végre kiengedjenek a börtönből.
Magától értetődően ezt az ügyet nem akarom annyiban hagyni, arról nem beszélve, hogy a hamis vádak és a hatóságok szándékos, hamis hivatalos papírokkal való félrevezetése is egyértelműen bűncselekmény, ami velem történt a 2 hónap alatt a börtönben már nem is beszélve.
A kérdés az lenne, hogy mi a legjobb megoldás ebben az esetben?
Válaszotokat előre is hálásan köszönöm.
Üdvözlettel,
Gábor
Asdfeed,
azt nyilván senki nem fogja tudni megmondani, hogy egy ismeretlen cég ismeretlen képviselője fog-e feljelentést tenni vagy sem. Mindenesetre, ha az áruvédelmi eszköz eltávolításra került, akkor az már nem szabálysértés, hanem bűncselekmény és az elévülési ideje 5 év. Nyilván nem fog a cég ennyi ideig gondolkodni és mondjuk 4 és fél év után feljelentést tenni, gondolom, hogy a megfelelő szintű döntéshozó rövid időn belül eldönti.
Kedves Jogi szakértők!
Bolti lopás miatt,16000 FT értékben tehetnek e utólag feljelentést,illetve szoktak e,ha elismertem es kifizettem a helyszinen a dolgot.jegyzokonyvet sajnos vettek fel az adataimmal. Azt mondtak ez igy itt ennyi,szabálysértésnek veszik,de aztan elokerult h el lett tavolitva a biztonsagi eszkoz,igy egyszer azt mondtak hogy nem tesznek feljelentest,azutan hogy még meggobdoljak. Mire szamíthatok es milyen időn belul ertesulok ha bármi történik?koszonom
Tisztelt Jogi Fórum!
Megpróbálom összefoglalni röviden a dolgokat. Éppen házat újítunk fel (tetőfedés), szerződést kötöttünk egy céggel. Az egyik alkalmazott a munkálatok alatt videót készített a házról, udvarról, tetőről (a lakcímen lakó emberek egyike sem szerepel a videóban, név szerinti említés sincsen,csak a dolgozó munkások látszanak). Mindezt élőben a Facebookon, minimum 17-en nézték. A videóban szerepel a lakcímünk is (tökéletesen kivehető az utca és házszám). A videó napok óta fent van, bárki láthatja. Mi csak napokkal később vettük észre, nem is tudtunk a létezéséről, nem adtunk rá engedélyt, a szerződésben sem szerepel, hogy készíthetnek bármit is a házról stb.
Ráadásul a cég az elérhetőségeit is felfüggesztette a kerítésre, szintén nem kérve engedélyt tőlünk, elmondása szerint ez kötelező.
Azt szeretném kérdezni, hogy ezzel nem sértett meg bármi féle jogszabályt, alapelvet? Ha igen, esetleg hová fordulhatunk segítségért?
Tisztelettel,
Ms. Angry
Tisztelt Katarina81,
Az Ön által összefoglaltak alapján azt lehet megállapítani, hogy a személy akiről szó van az 1 év 4 hó vonatkozásában lehet jogosult reintegrációs őrizetre, amennyiben nem mint visszaeső került elítélésre. Az összbüntetésből (2 év) nem jogosult, mivel azt másik szabadságvesztés büntetés követi az pedig az (1 év 4 hó).
Az egy évet meghaladó szabadságvesztés esetén minimum 6 hónapot kell bv. intézetben töltenie a fogvatartottnak.
A reintegrációs őrizetről az alábbi linken olvashat többet:
https://drpinczes.hu/…cios-orizet/
Tisztelt jogifórum.
Érdeklődni szeretnék,hogy egy fiatal 19 évesen verekedésért súlyos testisértés miatt elítélve büntetését letöltötte kedvezmények nélkül,ez már 8 éve történt.Most az utóbbi években elkövetett lopásért kapott 1 év 4 hónap letöltendő börtönbüntetést 3 évre felfügesztve.ezidő alatt sajnos újabb lopást követett el alkoholos befolyásoltság miatt /kisebb összegekről,megélhetési öszegröl van szó/ ezért kapott 1 év letöltendő börtön fokozatos büntetést,mind e közben enyhe testisértésért /beleharapott egy támadója kezébe/ ezért kapott halmozati büntetésként 1.8 hónap letöltendő börtön fokozatú büntetést.
Ezt összbüntetésként 2 évre csökkentették,az enyhe testisértés vádjára tekintettel.a feltételes szabadlábra helyezése,a letöltése 2/3-ánál kapja meg.
Sajnos nem tudom ez összesen mennyit tesz ki.A 40 hónapnak a 2/3-át számolva,vagy csak 24 hónap /a 2 év/ 2/3-at számolva plusz a 16 hónap felfügesztett,amire nem jár kedvezmény.
A kérdesem az lenne,hogyha biztosítunk neki minden feltételt,van e lehetőseg reitegrációs őrizetre?
Egy hete tölti a szabadságvesztést a börtönben.
Érdemes e így kérelmezni,vagy mindenképpen kivan zárva.
Kérem szives válaszát.
Köszönöm!
Sőt mi több, erősen esélyes a felfüggesztett. 3 millió foprint nagyobb érték,a büntetési tétel 3 évig terjedő szabadságvesztés, üzletszerű elkövetés esetén 1-5 év. Büntetlen előéletű személy első esetben ilyen miatt jellemzően felfüggesztett szabadságvesztést kap. A polgári jogi igényt, ha előterjeszted, persze megítélik, de más kérdés, hogy azt hogyan lehet végrehajtani.
Tisztelt Jogi fórum,
Az alábbi kérdésem lenne. Jelentös értékü lopásnál kb. 3m ft, ami bankkártya adat lopása utján lett, van esély rá, hogy az illetö ne kapjon börtönbüntetést?
Az eltulajdonított összeget nem tudja megtéríteni.
eddig büntetlen elöéletü.
A választ elöre is köszönöm
Mr. X.
Ahhoz, hogy ez gondatlanságból elkövetett emberölés legyen, azt kellene, hogy a fiú látta eláre, hogy a mama a fogásának gyengesége miatt el fog esni, és abba bele fog halni, de könnyelműen bízott abban, hogy nem így fog történni, avagy pont azért nem látta előre, hogy a mama el fog esni és abba bele fog halni, mert a tőle elvárható körültekintést elmulasztotta.
Röviden: nem.
Tudom,hogy nem hozza a vissza a mamamat.
Kerdesem akkor az, hogy ez gondatlansagbol elkovetett emberoles-e?
Mamam nem verszerinti rokonom csak a papam.
A fia elvitte papamtol, hogy o majd gondoskodik rola, annak ellenere hogy nem volt megfelelo kornyezet hozza, amit szova is tettunk.
Mamam haza akart jonni, de nem engedtek.
Ra 2 napra megotrtent a baj. Mamam fia kikuldte a 18 eves fiat a mamammal setalni aki le volt gyengulve es tobb mint valoszinu, hogy nem figyelt oda ra, nem fogta a mamamat es ezert tortent, hogy igy el tudott esni!
Most a fia semmibe nem vonja be a papamat es mindent el akar venni tole.
A papam mikor megtudta, hogy mamam korhazba kerult a fia vegig azt mindta, hogy a mama jol van es hogy a papam hazudik mikor azt mondja, higy nagyon rosz az allapota stb.
Szoval, ezert szeretnem tudni, hogy ez gondatlansagbol elkovetett emberoles e, mert akkor megszefetnem lepni a megfelelo lepeseket.
Tízmillió büntetőjogász országa...
„be lehet e jelenteni a rendorsegen, mint gondatlansagbol elkovetett emberoles?”
Bejelenteni? Be lehet, de nem így fogják hívni, bár ez nem lényeges.
Vissza fogja ez hozni a mamádat? (Tudom, ez nem jogi kérdés)
Jo napot kivanok!
Tanacsot szeretnek kerni.
Gondatlansagbol elkovetett emberoles a tema.
Mamam mult heten hunyt el korhazban.
72 eves volt, sziv elegtelensege,vese elegtelensege es sok mas problemaja volt.
Papammal elt egyutt, de 1 honapja a mamam fia elvitte magahoz mamamat, hogy majd o gondoskodik rola. 2 hete ki vittek a mamamat setalni aki eleg gyenge volt es elesett, mert nem fogtak rendesen es korhazba kerult.
Csigolya torese kis agy beverzese lett es vegul meghalt a korhazban.
Erdeklodni szeretnek, hogy ezt be lehet e jelenteni a rendorsegen, mint gondatlansagbol elkovetett emberoles?
Koszonom
Puskin4,
Az emeleti "szomszéddal" (valójában tulajdonostárs) nem KELL kötni semmit, de erősen ajánlott - ugyanakkor ha nem megy bele, nem tudod kikényszeríteni a használati megosztási szerződést.
Ugyanis annak kellene lennie. Lehetőleg írásban, ügyvéddel ellenjegyezve már most is - ezt kellene elkérned az eladódtól. Az ő helyébe lépsz mint jogutódja, ebből az okiratból tudnád pontosan, hogy ki mit milyen mértékben használhat.
Ha nincs ilyen, attól meg a szerződés létezik, csak nem írásban, hanem maga a kialakult gyakorlat az, ráutaló magatartással jött létre.
Ezért ha nincs ilyen szerződés írásban, akkor fontos, hogy az egészen pontosan foglaljátok bele az adásvételi szerződésbe az eladóval, hogy melyik rész az amit ő használ, használhat, és ezért felelősséget is vállal.
Még az se lenne baj, hogy ha ezt az adásvételit még aláírás ELŐTT megmutatnád a tulajdonostársaknak, és megkérdeznéd, hogy így igaz-e, stimmel-e, tényleg ezeket és így használhatod, ahogy abban szerepel.
Ha ellenkeznek, vagy kötözködnek, akkor vagy tisztázod az eladóddal együtt, vagy elengeded a dolgot, mert ez a közösködés mindig problémát fog jelenteni a további együttélés során...
Adásvételit. De az épületre nem tudsz, csak az eladó közös tulajdoni illetőségére. Minden tulajdonostársnak elővásárlási joga van.
Szép napot kívánok!
Lakásvásárlás előtt állok. Találtam egy megfelelő lakást. Egy udvarban, leválasztott kertrésszel 3 lakás található.Én egy földszinti lakást vennék, ami fölött még van egy lakás. Nem társasház. Milyen szerződést kell kötni az emeleti tulajdonossal az épületre vonatkozóan?
Ez szerződésszegéssel okozott kár megtérítése iránti igény. A szavatosságon túl.
„3M-nél kisebb követelésre nincs más lehetősége.”
De ez nem pénzkövetelés, vagy legalábbis nem annak kellene lennie. Hárítsa el a hibát, szerelje fel az új bojlert rendesen, és javítsa ki a kárt amit a leszakadó bojler okozott.
Persze, ha nem hajlandó rá, és megcsináltatja mással, akkor utána mehet az FMH a költségeire.
A jogi részen túl: Az ilyen szakikat nem szabad engedni egyedül dolgozni. Ott kell velük végig lenni, és szinte végig ordítani kell velük. Ezek ilyenek.
„Fizetési meghagyás mire? ”
3M-nél kisebb követelésre nincs más lehetősége.
Azt még meséld el, hogy "szerelő" belefúrt a bojler (kabátjába) szigetelésébe és rögzítette, kinyitotta a csapot a bojler 10-15 liter víz után leszakadt a csatlakozó vezeték is kiszakadt , ömlött a víz addig Te mit csináltál és mit csinált a szaki?!
beatab,
Fizetési meghagyás mire? Nincs is vele jogviszonyod. Se számlád, gondolom se vállalkozói szerződésed. Ráadásul nem is pénzkövetelésed kellene legyen első körben, hanem a hiba kijavítása.
Nem fogod megúszni a pert, én attól tartok.
Üdv!
Egy olyan ügyben kérném a tanácsokat, hogy egy vízszerelő szerelte fel a bojlert a teljesen újonnan kialakított mosdóban. A bojler leszakadt, mert nem is a felfogatásnál rögzítette, hanem a bojlerbe fúrt lyukat. Ez szétverte az egész mosdót, nagyjából 100.000 ftos kárt okozva. A szerelőt azóta nem tudom elérni. Számlát nem kaptam, egy anyag számlám van, amit a főnöke cége nevére van kiállítva. Milyen lehetőségem van a kár behajtására? Fizetési meghagyás indítható?
Köszönöm!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |