Ez most komoly?!
Logikusan: ha nem ő hibás, akkor nyilván nem kap semmit!
HA viszont ő vagy is hibás
akkor párév felfüggesztettől kezdve
akár több évi letöltendő is lehet.
Attól függően mekkora balfasz volt...
Ez most komoly?!
Logikusan: ha nem ő hibás, akkor nyilván nem kap semmit!
HA viszont ő vagy is hibás
akkor párév felfüggesztettől kezdve
akár több évi letöltendő is lehet.
Attól függően mekkora balfasz volt...
Tisztelt Tagok!
Olyan kérdéssel fordulok Önökhöz,hogy múlthéten motorbalesetet szenvedtünk a párommal, mert egy autós a mi sávunkból kanyarodott át a másik sávba, úgy, hogy indexelt de abban a pillanatban már kanyarodott is, így nem igen nehéz volt reagálni a kanyarodási szándékára. Motorral beleszaladtunk a hátuljába. A helyszínelés során kizárták az előzési szándékot,9 méteres féknyomot állapítottak meg, valamint az autó vezetője a rendőröknek azt vallotta, hogy ő a hibás. Azonban a biztosítónál már mást vallott ügyvéd jelentlétében. Nem mellékesen engem kórházba szállítottak, sarok törést diagnosztizáltak, aminek 12 hét a gyógyulási ideje. Tanácsot szeretnék kérni, hogy szükséges e ügyvédet fogadnunk mert esetleg kihozhatnak e minket bűnösnek.
A valászokat előre köszönöm!
T. Fórum! Most kezdődik második nyomozás lezárulása ügyemben. Röviden: két éve M7-esen belegázoltam egy előttem haladó kamionba. Nincs emlékem maga a történésről, nem ittam, max fáradt voltam. 3 Utastársammal együtt ültem az autóban, én vezettem. A baleset következtében az egyik utasom kórházba szállítást követően belehalt sérüléseibe, két másik utas pedig súlyos sérülést szenvedtek.
Segédkeztem a mentésükbe, tekintve nem volt komoly sérülésem. Kérdésem, mire számíthatok? Az eddig megtekintett anyag szerint halálos közúti baleset gondatlan okozása a vád, konkrétan követési távolság be nem tartása végett. Előre is köszönöm válaszukat.
Tisztelt Tagok!
Véleményeteket szeretném kérni a következő balesettel kapcsolatban:
Araszolunk a dugóban, amikor a belső sávból kisorolna egy autós, de oly módon, hogy azzal kvázi megijeszti a mögöttem haladót aki így azzal van elfoglalva, hogy az oldalirányú ütközést megússza –e. Ez a pillanat pont elég neki, hogy utolérjen és rátoljon az előttem álló autóra. A figyelmetlen sávváltó a rendőröknek elismerte a baleset okozását – helyszíni bírságot kapott – ám a biztosító szerint a baleseti szituáció alapján nincs közrehatása a baleset bekövetkezésében, az a követési távolság be nem tartása miatt jött létre. Anyagi károm jelentős autóm elől – hátul sérült.
Véleményt, esetleg hasonló tapasztalatokat szeretnék kérni.
Első olvasásra a biztosítónak van igaza. Neked (és az előtted haladónak ) a kárt a mögötted haladó és neked ütköző autó okozta. Azt neki kellene bizonyítania, hogy a szabálytalan sávot váltó miatt történt a baleset. Mondom így első olvasásra.
Menj vissza és keress előzni tilos táblát ami az adott útszakaszra vonatkozik (ahol a baleset történt) ha van szállj vitába a biztosítóval...
Előzni tilos táblát? Minek? Párhuzamos közlekedés, belső sáv, dugóban araszolás...
Kedves Woman!
A helyszínen töltöttetek ki baleset bejelentő lapot?
A rendőrségtől az intézkedéssel kapcsolatos tájékoztatást sem ártana beszerezni. A rendőrnek az esetről jelentést kell(ett) volna készítenie, amelyben leírja a megállapítását, hogy a balesetben ki volt a felelős.
Szerintem az "ijedős" a hunyó. Az ilyen ne autót vezessen, hanem áramot. Opció még, hogy otthon marad. Ha egyik sem, akkor térítsen kárt. A sávot váltó pedig nagy balek, hogy még el is ismerte a felelősségét.
Sziasztok!
Egy dugóban araszoltam, amikor a szembe jövő sávból el akartam engedni egy autot, megálltam és egy csattanást hallottam.
A mögöttem lévő jött belém.
Felelősségét nem ismerte el, rendőrt hívtam. Szabálysértési eljárás indult. A kiérkező rendőrnek azt mondta a férfi, beletolattam. Amikorra a rendör kiérkezett, sajnos elörébb álltam egy 20 centivel, hogy a vonóhorgot kiakasszam. A rendszámtábla tartója tört össze.
A rendör szerint nem állt egyenesen a futóművem, az első kerekek jobbra fordultak voltak, és a ha tolatok, akkor nem egyenes a futómű szerinte. Hiába mondtam, hogy nem az ütközés helyzetében áll az autó. Ráadásul a hat éves fiam ült mellettem, és a rendörökre várva eltekergette a kormányt. Megjegyzem üresben járt az autóm, a rendőr engedélyére állitottam le. A rendör szerint ez gyenge kifogás.
Szondáztatás nem történt.
Mire számíthatok ezután?
„Mire számíthatok ezután?”
Estére lemegy a nap, reggel pedig megint felkel. Erre bizton számíthatsz.
Kedves Kovács Úr!
Köszi a megnyugtatást!
Sziasztok!
Közúti baleset vétlen résztvevője voltam.
Az autó totálkársora tört, volt a gépjárműben néhány műszaki cikk, telefon, tablet, melyek összetörtek.
Érdeklődnék, hogy hogyan zajlik ezeknek az értékelése? A tabletet használtan vettem, számla garancialevél nincs hozzá. Ezeket ilyenkor fel kell mutatni? Vagy csak lejegyzik a típusát és majd megalapítanak rá egy értéket?
Tisztelt Fórumozók!
Segitséget szeretnék kérni, inkább tájékoztatást. 06.11 dikén boltnál parkolóból tolattam ki jobb oldalra, 2 néni az úton közlekedett, sajnos mikor ballra neztem nem láttam őket, figyelmetlen voltam, mert nem fogattam meg a fejem rendesen, utana jobbra és hátra néztem, mire elindultam, a 2 néni a kocsi seggéhez ért, és folyamatosan utana jobbra néztem hogy, jön e kocsi. Az egyik néninek meglöktem a gurulós járokeretét ami arrébb gurult, de nem engedte el igy nem tudta magát megtartani tándogott hátra, a másik néni lábához hozzáért az autó eleje, ezt követően az a néni akinek ellöktem a járókeretét, nem tudott megállni elesett és magával rántotta a másikat. Fejsérülése lett,( horzsolás) , a járókeretesnek, illetve a bordája eltört ahogy elesett, a másik néninek lehorzsolódott a könyöke és a térde. A komolyabban sérült néni nem hagyta, hogy bárkit is kihivjunk, igy lekezeltem a sérülését, majd haza vittem az idősek otthonába. Onnan lett értesítve a mentő, és bevitték röntgenre. Sokáig ott voltam velük segítettem, 2 kis gyermekem is ott volt. Felvétel megvan a balesetről, amin látszik, hogy mikor nézek ballra, illetve az is hogy nem ütöttem el őket konkrétan, hanem a kosaras tolókocait, vagy járókerwtet löktem el aminek következtében nem tudta megtartani magát néni. Illetve az egyszeri ballra nézés után csak jobbra és hátra néztem amerre tolattam. Én voltam a hibás hogy nem néztem vissza ballra. A 2 néni nem szandékozik feljelentést tenni, viszont az intézménynek kötelessége volt bejelentést tenni, hogy baleset történt, amiben leírták, hogy segítettem azonnal és azóta is látogatom őket. Az érdekelne, hogy mire számíthatok, sose történt még ilyen velem, mindig nagyon körültekintő vagyok, de most nem voltam amit azóta is nagyon bánok. Júliusban lesz meg a 2 éve, hogy megszereztem a jogsit.
A válaszokat előre is köszönöm.
A tevékeny megbánás büntethetőséget kizáró ok.
Üdv
Segítséget kérnék. Egy szerviz úton lesodródtam az útról és fának csapódtam. Senki nem volt ott rajtam kívül, nem sérültem meg csak a kocsi ment gallyra. a rendszámot akkor hirtelen nem találtam meg de valaki más igen. Feljelentés lett belőle. http://www.kepfeltoltes.eu/…Scan0006.jpg
Ezt a levelet kaptam. A kérdésem az lenne hogy tegyek e magamra terhelő vallomást, vagy ne. Ha megtagadom mi fog történni?
Előre is köszönöm.
Tudsz terhelő vallomást tenni? Azt mondtad, a saját autódon kívül másban nem okoztál kárt.
KBS
Az idézésben az szerepel, hogy anyagi kárral járó baleset történt. Ergo úgy gondolom, hogy valami kár csak keletkezett a saját autóján kívül is, max. nem vette észre. Itt a legnagyobb gáz, hogy a rendszám ott maradt, így egyértelmű, hogy melyik autó okozta. A tanúkihallgatás fogja eldönteni, hogy lesz-e bárki, akit név szerint meg tudnak nevezni ez ügyben. Egyik eset, hogy a kérdező vállalja a tettét, a másik pedig hogy gerinctelenül letagadja-elhallgatja. Sajnos a magyar jog erre lehetőséget ad neki, amivel - őszinte leszek - a legkevésbé sem értek egyet. Viszont ha ő elhallgatja, attól még lehetett bárki, aki szemtanúként őt beazonosítja és akkor viszont súlyosabb lehet az eredménye az eljárásnak szerintem. :-O Lehet inkább be kéne vállalni az elkövetést, lehet úgy „olcsóbban” megúszhatja.
a két fában keletkezett kár amit azóta már kivágtak.
Senki nem volt jelen rajtam kívül. Autópálya melletti szervizút.
Atis77
„a két fában keletkezett kár amit azóta már kivágtak...Senki nem volt jelen rajtam kívül. Autópálya melletti szervizút.”
Akkor nem értem, hogy mi veszíteni valód lehet, ha bevallod a tanúmeghallgatáson, hogy te követted el.
Mondjuk pénzbírság. Eléggé fáj az autó is.
Tisztelt fórumozók!
Szomorú esetemmel szeretnék kérdéssel fordulni felétek.
Kedden munkából hazafele haladva kerékpárral egy 30-as sebesség korlátozású úton egy motoros 90-el elcsapott. És most pontosan: egyenesen haladtam, balra szerettem volna kanyarodni amit a karommal jeleztem és vissza is néztem hogy nem-e jön valaki aki éppen előzne. A motors kb. 100m-re lehetet, nem jelezte előzési szándékát, így én balra elkezdtem kanyarodni. Mögöttem egy erőteljes üveg hangon fel üvöltő motor hangot hallottam és ez követte egy erős tompa ütés. A kerékpárt a hátsó tengelynél találta el, engem meg nagyon összetört( csoda hogy túléltem ) ő meg csúszott kb.60 métert, amit ő könnyű horzsolással megúszott miközben 1 autót is károsított. Én korházban vagyok. A rendőrség helyszínelt. Kérdésem az lenne, hogy kell feljelentést tennem, vagy a rendőrség megteszi?
Teszel vallomást, közvetítői eljárást kérsz, megfizeted a kárt, és az ügy le van zárva.
Hivatalból indult az eljárás. Már folyik.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |