Rögtön beszélek, Zsolt, addig is megváltoztatom a nickem Úristenre. :)
Komolyra fordítva a szót:
JuK, egyik kérésedet sem tudom teljesíteni. Ezek közül az elsőről tehetsz: én nem vagyok moderátor, sem jogi, sem erkölcsi alapom nincs senki rendreutasítására. A másikró nem tehetsz, azért én kérek elnézést Tőled.
Károly, én erről az ítéletről egyetlen szót nem vagyok hajlandó mondani, még névtelenül sem. Megvan az indokom, ne haragudj érte. A véleményem, gondolom, sejted.
Egy dolgot azonban leszögezek: ha bármit akarsz, fejezd be az "ötletrohamot", és próbálj szakszerűen eljárni. Ne találj ki olyan marhaságokat, hogy a "kollégium-vezető nem helyezheti-e a hatályon kívül a téves jogerős ítéletet" (a bírói függetlenségről nem hallottál még)?
Korábban leírtam, hogy új bizonyíték hiányában mi az egyetlen módja, hogy anyagi jogszabálysértés esetén jogorvoslatot nyerjél. A felülvizsgálati kérelem. Sem több, sem kevesebb. A bűnügyi költséggel kapcsolatban döntésre kényszerítheted a bíróságot, ha a korábban írtak szerint utólagos eljárásra vonatkozó kérelmet nyújtasz be. Ennyi, nem több. A jogerős bírói ítélet mindenkire kötelező, csak rendkívüli perorovoslat során támadható. Sem a bíró főnöke, sem a bíró mamája, sem újságcikk vagy tévériport nem változtathatja meg. Ezekkel kellene foglalkozni.
A hozzászólásodban feltett első két kérdésedre egyébként a válaszom kétszer nem.
Nick Name