Könnyű testi sértés


Zoltán György # 2005.06.06. 16:05

Az én esetemben, az volt illetékes amelyik területén történt az esemény.

De lelkileg annyira megviselt, hogy még mindíg nem voltam "rabosításon", pedig háromszor erőt vettem magamon és elmentem, de egy óra várakozás után eljöttem...

Erre még tavaly kellett volna elmennen.
Azóta többször is találkoztam és beszélgettem a hivatalos közegekkel, de nem tették szóvá :-))

boncmiszter # 2005.06.06. 14:34

Kedves fórumozók!

kérlek válaszoljatok az egyel lejjebb feltett kérdésre!

előre is köszönöm!

tisztelettel: boncmiszter

boncmiszter # 2005.05.25. 15:07

Kedves Nick Name!

még egy kérdésem lenne a nyilvántartásba vétellel kapcsolatban.utána ígérem nem zavarlak többször:-) .
budapesten van az állandó lakcímem, ott is lakom.az ittas vezetést és testi sértést komárom-esztergom megyében követtem el, továbbá itt tettem vallomást is.
kérdésem a következő:
melyik rendőrség illetékes ilyenkor?( a lakcím szerinti vagy az, amelynek területén történt a bűncselekmény?)

én arra gondolok, hogy az elkövetés helye szerint illetékes rendőrkapitányság fog nyilvántartásba venni.

előre is köszönöm a választ!

sziatok!

boncmiszter # 2005.05.23. 08:46

Kedves Nick Name!

köszönöm a gyors választ!
további minden jót kívánok!

tisztelettel: boncmiszter

Nick Name # 2005.05.21. 16:35
  1. Ujjnyomat és fénykép igen, DNS nem.
  2. Nem.

Szívesen!


Nick Name

boncmiszter # 2005.05.21. 11:44

kedves Nick Name!

köszönöm a gyors választ!miután leírtam az esetet, nekem is eszembe jutott, hogy ez ittas vezetés.bocs, hogy ebben a topicban zavartalak vele!
valóban nehéz lett volna tagadni az ittas vezetést,vérvizsgálatnál úgy is minden kiderül.továbbá a rendőröket és a mentőt is én hívtam ki, kérdésükre elismertem, hogy fogyasztottam alkoholt(ezt ismét nehéz lett volna tagadni).a vallomásomat nem kívánom visszavonni, a tényekkel alátámasztott váddal szemben ez mit sem érne.
az alkoholszintem hál' Istennek nem éri el a 3 ezreléket.
annak külön örülök, hogy az erkölcsi bizonyítványba nem kerül bele a büntetésem.
még két kérdésem van:
1.a nyilvántartásba vétel(rabosítás) esetén ujjlenyomatvételre és fényképezésre(biometrikus azonosítók) lehet számítani vagy csak az adataimat veszik fel?
2.a rendőrség/ügyészség hivatalból értesíti a munkáltató IM-t /egyetemet arról, hogy büntetést kaptam?
(megkérdezték, hol dolgozom, mennyit keresek, de szerintem ez a büntetés mértékének megállapításához szükséges info.)

még egyszer köszönöm a választ!

tisztelettel: boncmiszter

Nick Name # 2005.05.20. 19:09

Ez nem könnyű testi sértéssel kapcsolatos probléma, hanem az ittas vezetéssel. Ha csak simán lemeszelnek, ugyanaz a minősítés.A kérdéseidre a válaszaim:

  1. Ha büntetlen vagy, akkor egész extrém - magasan 3 ezrelék feletti - alkoholszintet leszámítva csak pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást.
  2. Igen, de ha már beismertél, akkor úgysincs választási lehetőséged. Mondjuk ittas vezetés esetén egyébként is nehéz tagadni, bár páran megpróbálják.
  3. Igen.
  4. Nem, mert a civikl életben használatos erkölcsibe ez nem kerül bele.
  5. Az az egyetem fegyelmi szabályzatától függ.

Nick Name

boncmiszter # 2005.05.20. 18:45

sziatok!

könnyű testi sértéssel kapcsolatos problémám van, kérlek segítsetek!
ittas vezetéssel egybekötve okoztam könnyű testi sértést.a sértett a mellettem utazó barátnőm.az alkoholszintem elég jelentős volt, gyorshajtást nem állapítottak meg a helyszínelés során.a vérvétel rendben lezajott.másnap teljes, részletes beismerő vallomást tettem(ügyvéd nélkül) s éltem a tárgyalásról való lemondás jogával.
kérdéseim a következők:
1.véleményetek szerint mit kaphatok ezért?
2.a teljes beismerő vallomás és a tárgyalásról való lemondás enyhítő körülmény?(a büntetés kiszabását előnyösen befolyásolja?)
3.én pénzbírságra számítok, ha ezt kapom nyilvántartásba vesznek, mint bűnelkövetőt?
4.IM-munkahelyem van, az említett priusz miatt elbocsáthatnak?(erkölcsi bizonyítványba esetleg bekerül?)
5.levelezőn jogra járok (I. éves vagyok, ezért kérdezek ilyeneket), az egyetemről a büntetés miatt kirúghatnak?

előre is köszönöm a választ!
köszönettel: boncmiszter

Nick Name # 2005.05.19. 13:22

"bár tanú hiányában nem fogják elmarasztalni."

Nagyon sok erre hivatkozó, magabiztos emberkét láttam már hirtelen másfél métert összemenni. Nagyon sok cselekményt - pl. típusosan rablást, nemi bűncselekményeket - általában nem közönség előtt szoktak elkövetni, a legtöbbször a sértetten kívül nincs is más tanú, mégis van elítélés. Ha életszerű az elmondásod, friss a látleleted, gyors a feljelentés, simán el fogják kaszálni a doktor urat, annál is inkább, mert ha korábban nem is ismerted, akkor mi érdeked lenne az igazolt sérüléseid rákenése?

Azt meg nem is értem, mi az, hogy nem jött el arra hivatkozással, hogy nem ő követte el a bűncselekményt. Remélem, a bíró már intézkedett az elővezetéséről.


Nick Name

pöcike # 2005.05.19. 07:12

Sziasztok!
Márciusban a lépcsőházunkban tartottam a liftet,mert telepakoltuk a párommal.Szokásos vasárnapi cuccolás volt a szülőktől.Persze még be is vásároltam így aztán szép nagyra nőtt a csomaghalmaz. Szóval tartottam aliftet,mert nem volt parkolóhely és a párom elment keresni. Közben hívták a liftet. Mérlegeltem a helyzetet és mivel a nyolcadikkra való felérést és egyedüli kipakolást hosszabbnak ítéltem meg mint a párom megvárását, ezért maradtam. Aztám halottam, hogy valaki jön lefelé. Még elnézést is akartam kérni, de már landoltam is a szemben lévő falon. Aztán a szokásos szitkozódás következett, majd kaptam egy pofont is , melytől észhez tértem. Korábbi állkapocstörésemtől felbuzdulva nekimentem az úriembernek és további szitkozódások következtében elkergettem. Kórház, feljelentés megtörtént. Mivel sikerült beazonosítani,így személyre szóló feljelentést tettem. Egy orvosról van szó, aki ráadásul egy emelettel alattunk lakik. A bíróságon nem jelent meg azzal az indokkal, hogy nem ő követte el a bűncselekményt. én viszont kértem az ügy folytatását, bár tanú hiányában nem fogják elmarasztalni.
Keresem a kiskapukat! Segítsetek, hogy bűntetlenül ne úszhassa meg. Tudtommal az orvosok az emberi élet megmentésére és védelmére teszik le az esküjüket. Vagy már nem így van?

Nick Name # 2004.06.29. 13:22

Hát ez bizony garázdaság, mert ha jól látom, olyan helyen történt, ahol megvolt a mások általi észlelhetőség objektív lehetősége. Ha nem tudod rászorítani a rendőrséget, hogy hivatalból teljesítse a kötelességét, akkor írhatsz feljelentást, ha a akarsz.

A felejelnetés elvileg az eljárás megindulásához szükséges adatokat kell, hogy tartalmazza, nem szükséges teljes részletességgel. Az viszont tűnjön ki belőle, hogy hol, mikor, mi történt. Mi volt az elkövetési magatartás, milyen sérüléseket szenvedtél. Vigyázz, mert ha valamit kihagysz, akkor az orrod alá fogják dörgölni, hogy a feljelentésben nem szerepel, viszont elég mindent röviden, utalásszerűen leírni.

Természetesen jó az a tanú is, akinek az elkövető elmondta a történteket (ezt hívják közvetett tanúnak).

Neked mindenképpen jobb, ha a rendőrök indítanak eljárást (illeték, eljárási pozíció stb.) szempontjából, ráadásul a könnyű testi sértés miatti büntetőigényedet ott is érvényesítheted is. Legfőképp meg az általad írtak alapján az tűnik törvényesnek.


Nick Name

kisssne # 2004.06.29. 12:45

Az eset röviden:
Az illető hölgy férje, évekkel ezelőtt az én barátom volt. Nem tudja elviselni, hogy a férjének előtte is voltak kapcsolatai, így akiről tud azt folyamatosan zaklatja. Nekem már 4-szer nekem jött, úgy szedték le rólam.
Most azzal telt be a pohár, hogy először bemászott a házunkba, majd ott elkezdett a festőkkel ordibálni, majd kivette a kulcsot a zárból és elrohant. Szóltak nekem telefonon hogy mi történ, odamentem, és akkor jött vissza ő is. A ház előtt, mielőtt beléptem volna nekemeset, ütött, lelökött a földre majd ott rúgdosott. És aztán elrohant, de a kerékpárját otthagyta a ház előtt. Utána jöttek a rendőrök, elmondtam nekik mindent. Este még odajött a házhoz és üvöltözött, hogy rámgyújtja a házat, és sajnálja hogy nem ölt meg délután, és hogy k..va vagyok, meg az anyám és a nagyanyám is.
Kb ennyi a történet.
Most a pszichiátrián van, ez persze nem tudom, hogy az ügy szempontjábol jelent-e valamit.

szajbertattila # 2004.06.29. 07:06

írd le itt az estet, hipotetkus tanácsadásnak nincs értelme ... ki ez az ember, volt vele valamilyen kapcsoltod korábban?

amúgy írod, hogy beteg emberről van szó - ha tényleg elmebeteg, az büntethetőséget kizáró ok. Neked kell érezned, hogy ehhez képest megéri e egy könnyű testi sértés miatt erőlködni ...

kisssne # 2004.06.29. 06:56

Megpróbálkozom megint a rendőrséggel.
A korábbi kérdéseimben kapcsolatban van valami álláspont.
Mennyire legyen részletes a feljelentés?
Jó e az a tanú, akinek mindent bevalott a támadó?
Ha a rendőrök ragaszkodnak az eredeti álláspontjukhoz tegyek feljelentést vagy jobb ha ők indítanak nyomozást garádzaság miatt?

Nick Name # 2004.06.28. 13:43

Akkor vagy szándékosan félretájékoztattak, vagy - inkább ez a valószínű - ennyire hiányos a jogi tudásuk. Javaslom, sürgősen érdeklődd meg, elrendelték-e a nyomozást garázdaság miatt. Ha az eset nyilvánosan helyen történt, akkor ez nehezen kerülhető el.


Nick Name

kisssne # 2004.06.28. 12:32

Pedig a rendőrség úgy tájékoztatott, hogy ha magánvádas eljárás lesz, nekik nem kell eljárniuk. Direkt rá is kérdeztem, (mert úgy tünt hogy le akarnak beszélni a feljelentésről). Ekkor mondták azt, hogy nekik jobb ha feljelentést teszek, mert akkor részükről lezárva az ügy. De ha nem, akkor nekik kell eljárni garázdaság miatt.

Nick Name # 2004.06.28. 12:11

Itt valami nagyon nem stimmel. Olyan nincs, hogy akkor indul eljárás garázdaság miatt, ha a könnyű testi sértés miatt nincs feljelentés. Ha garázdaság történt, akkor a rendőrség hivatalból köteles eljárást indítani, feljelentéstől függetlenül. Ekkor pedig semmiféle külön feljelentést nem kell tenni, elég a tanúkihallgatáson úgy nyilatkozni, hogy könnyű testi sértés miatt IS kéred az elkövető megbüntetését.


Nick Name

kisssne # 2004.06.28. 07:33

Látleletet vetettem még aznap, a rendőrök vittek el az orvoshoz.
A rendőrség azt mondta, hogy menjek be a bíróságra és tegyek ott feljelentést. Bementem. Ott mondták vegyek 5000 Ft illetékbélyeget, írjam meg 3 példányban a fejlelentést és 30 napon belül adjam be.
Tanúm olyan van, akinek a támadó beismert mindent. Az lehet, hogy kevés?
A támadás előtt bemászott a házamba, erre viszont 3 szemtanú is van.
Persze az illető azt állítja, hogy én támadtam rá ( a saját hazam előtt).
Ráadásul este megvárt a ház előtt és fenyegetőzött, hogy megöl, rámgyújtja a házat. Erre is van tanum.
A dologhoz hozzá tartozik még az is, hogy őt rá 2 napra bevitték a pszichiátriára, mert ön és közveszélyes.
Mennyire legyen részletes a feljelentés? A tanú is írja le benne, hogy ő mit tud?
Beleírjam azt is, hogy 2 nap múlva őt elvitték a mentők?
A rendőrségen még annyit modtak, hogyha nem teszek feljelentést, nekik hivatalbol el kell járni garázdaság miatt.
Mi a jobb, ha teszek feljelentést, vagy ha várom, hogy a rendőrség tegye a dolgát???

szajbertattila # 2004.06.25. 12:42

csináltass egy látlelet a sérülésről (lehetőleg azonnal kellett volna), gondoskodj tanúkról - írd le úgy az esetet, hogy kitűnjön belőle mi történt, de az is elég, ha bemész az illetékes kapitányságra, és ott felvesznek a magánindítványról egy jegszőkönyvet. Ha nincs kedved várni, akkor írd le az esetet két példányban, és add le az egyiket, a másikra meg kérj egy aláírást, hogy átvették. Ezzel az ügy elindult, majd kivizsgálják.

Ha nincs tanúd, és a látlelet se vetted fel rögtön, akkor nyugodj bele a dologba, mert nem sok az esélyed ...

kisssne # 2004.06.25. 09:44

Semmi köze.

igen? # 2004.06.25. 09:01

Megkérdezhetem, hogy van-e ennek valami köze a másik témában felvetett (gyermekelhelyezés) kérdéséhez?

kisssne # 2004.06.25. 07:23

Üdvözlök Mindenkit!

Könnyű testi sértés miatt szeretnék feljelentést tenni a bíróságon. Úgy tájékoztattak, hogy 30 napon belül írásban adja be a feljelentésemet.

Eddig még szerencsére nem volt ilyen ügyem, így fogalmam sincs, hogy mit kell ilyenkor tennem.

Mennyire részletesen kell leírnom a történetet, a sérüléseket, stb.

Ügyvédere nem nagyon van pénzem.

Kérem, ha valaki tudna segíteni a problémámon a kisssne@freemail.hu címen keressen meg.

Köszönöm!