Tanú leszek ... segítsenek!

Csontoszs # 2004.12.29. 08:53

Kedves Secret!

Megint csak Nickkel értek egyet. Ha a mókus még szabadlábon van úgy, hogy megfenyegette a vizsgálót... Tényleg nem csak az ügyet kell elvenni tőle. Amikor engem legutóbb életveszélyesen megfenyegettek abból 14 hónap börtön lett... és ha jól emlékszem kórházban is vizsgálni kellett mert kicsit elragadtadta magát, és nem tudta ki kivel van...

és mindez TELJESEN JOGSZERÛ volt...

tehát nincs még itt a világvége és az anarchia.

Csontos Zsolt

Csontoszs # 2004.12.29. 08:50

Kedves Secret!

Megint csak Nickkel értek egyet. Ha a mókus még szabadlábon van úgy, hogy megfenyegette a vizsgálót... Tényleg nem csak az ügyet kell elvenni tőle. Amikor engem legutóbb életveszélyesen megfenyegettek abból 14 hónap börtön lett... és ha jól emlékszem kórházban is vizsgálni mert kicsit elragadtadta magát, és nem tudta ki kivel van...

és mindez TELJESEN JOGSZERÛ volt...

tehát nincs még itt a világvége és az anarchia.

Csontos Zsolt

Nick Name # 2004.12.28. 17:46

Kedves derill,

én tanúskodnék és előtte-utána minden törvényes eszközzel megvédeném a családomat.

Ha pedig az úriember magát a nyomozót fenyegette meg, és még mindig szabadlábon van, akkor a nyomozótól nem csak ezt az ügyet kell elvenni, hanem őt magát is messzire kell zavarni a testülettől, minthogy tökéletesen alkalmatlan.

Nick Name

derill # 2004.12.28. 17:25

Tényleg nem veszekedtünk. A helyzet az, hogy Ildikónak nincsenek ilyen jellegü tapasztalatai és (ahogy kivettem) nincs gyermeke sem, ezért nem tudja átérezni a problémát.

Ha csak saját magamról lenne szó, engem sem érdekelt volna. Egészen más az, amikor a gyermekemet fenyegetik meg. Ildikónak arról sincs tapasztalata, hogy milyen érzés ugy menni nap mint nap a gyerekért az óvodába, hogy vajon ott van-e még? Milyen érzés arra tanitani, hogy mindenre figyeljen (egy 4 éves gyermeket). Mindezt ugy, hogy ne okozzak neki felesleges félelmet. Secret ezt most átéli, és akárki akármit mond lehet a fenyegetésekre legyinteni, de azok számára, akiknél beváltják az igéretet, vagy akik ugy érzik, hogy van esélye annak (még ha minimális is), hogy beváltják ez egy rémálom. Ha pedig nem vette komolyan és bekövetkezik a baj, egész életében saját magát fogja hibáztatni. Ez még akkor is igy van, ha történik egy baleset és annak köze nincs a fenyegetéshez. Egész életében azon fog gondolkodni, hogy vajon tényleg nem volt köze?

Én átéltem. Remélem senki soha nem fogja.

Ildikó anyaként majd másképp gondolja, most természetes, hogy kiáll a jogért, hiszen szereti (ha nem igy lenne, nem lenne itt). Én már megtanultam, hogy nem én fogom a viloágot megváltani és a jog sem mindig jó vagy erkölcsös, max jogszerü:)

Egy másik történet. Egy nő egy koreai pasihoz ment feleségül. A pasitól terhes lett, anyagi követelései voltak. A pasi megmondta neki, hogy ha beperli, megöli a gyereket. A nő nem vette komolyan. A gyereket mindig a nagypapa vitte iskolába. Egyik nap egy férfi elgázolta a gyermeket és a nagypapát. A nagypapa meghalt. A gázoló a koreai cégének egyik alkalmazotta volt. Véletlen baleset - mondta ki a rendőrségi nyomozás. A nő máig saját magát hibáztatja, és azon gondolkodik vajon tényleg véletlen baleset volt?

Szerintem senki nem szeretne igy járni. Pedig a fenyegetéseket nem szokták beváltani.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

ildikó31 # 2004.12.28. 13:34

Kedves Secret!
Köszönjük, de szerintem nem veszekedtünk derill-lel. ( legalább is én nem úgy gondoltam)
Egyébként is „minden ember a saját szerencséjének a kovácsa”. Te is úgy teszel, ebben az ügyben, ahogy a legjobbnak látod!

ildiko31

Secret # 2004.12.28. 13:25

Sziasztok!
Derill és ildikó31!
Mint ahogy már lentebb is írtam nem akarok erről beszélni, de nem bírom tovább a "veszekedéseteket" olvasni.
Tehát: az illető a nyomozót fenyegette meg életveszéleyesen telefonon keresztül, aminek az lett a következménye, hogy elvették tőle az ügyet.
Rajta és még egy személyen keresztül fenyegetett minket.
Én egy 34 éves nő vagyok, van két fiam 7 és 6 évesek. Ennyi talán elég!?
NO COMMENT!!!!

ildikó31 # 2004.12.28. 07:07

Kedves derill!
Nagyon nem szoktam a fenyegetőzéseken gondolkodni, mert akkor, amint írtam már becsavarodtam volna.
Én még addig sem mentem el, hogy feljelentsem az illetőt, illetve az illetőket, mert komolytalannak véltem azt, amit mondtak. Úgyhogy ezek helyett inkább fontosabb dolgokon gondolkodom. Hogy visszakanyarodjak az eredeti témához, szerintem a Secretet ért fenyegetés egy minden alapot nélkülöző, kisstílű bűnöző fenyegetése, hatásosabb lett volna, ha akkor Secret helyből válaszol neki valami nem kevésbé hatásosat!

ildiko31

derill # 2004.12.27. 18:50

Ildikó:) Igaz, nem foglalkozom büntető ügyekkkel, viszont fenyegettek már épp elégszer engem is. Volt amelyikből per is lett (közölték, hogy kinyirnak, ha nem adok segélyt:)

Többek közt 4 éves volt a fiam, amikor az egyik ügyfél megjelent az óvodában és el akarta viinni (ma sem tudom mi volt a terve vele, csak közölte az óvónőkkel, hogy megkértem, hogy hozza el, mert én nem tudok érte menni), mert előzőleg a gyerekét intézetbe vittem, ugyanis a férje kilógatatta az 5. emeletről.

Mivel az ügyfél kislányt keresett, az óvónőknek feltünt, és nem adták ki a fiamat (akkoriban még nem voltak mobilok, nem tudtak utánanézni, hogy az ügyfél igazat mond-e). Elmondták az óvónők, hogy ha fiuként kérte volna, kiadták volna, mert nem gondoltam ilyesmire és nem szóltam, hogy csak nekem és a férjemnek adható ki.

Más az, amikor engem fenyegetnek és más az amikor a gyerekemet. Én nagy valószinüséggel meg tudom magam védeni és sajnos a fiamat is ugy kellett nevelnem, hogy meg tudja magát védeni (vagy legalább is nagy valószinüséggel tudjuk mindketten magunkat megvédeni). Erre viszont nem mindenki képes.

Igazad van, nem tudhatom, megtámadnak-e vagy sem, mint ahogy azt sem, hogy elütnek-e aznap vagy sem.

De amint látod nem dramatizálom tul a dolgokat, csak tul rossz tapasztalataim vannak. Nem könnyü egy 4 éves kedves, őszinte, nyilt, barátkozó gyereket megtanitani arra, hogy óvatosan kezelje az idegeneket.

Egyébiránt nem testőrökkel járok, merthogy én magam végeztem testőrképzőt fenti okok miatt. Még mielőtt felhörrennél, nem azt tanultam meg, hogy hogyan kell valakinek bucira verni a fejét, hanem azt, hogyan kerüljem el a problémákat.

Szerintem Neked nincs gyereked, ha lenne, nem igy gondolkodnál. Mi lesz, ha majd lesz? Mi lesz, ha majd őt fenyegetik meg? Ezen meg Te gondolkozz el.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

ildikó31 # 2004.12.27. 07:28

Kedves derill!
Nekem az a meglátásom, hogy „túldramatizálod ”a dolgokat. A jelen esetben nem igazán hiszem, hogy tartani kellene attól, hogy Secret családját meg fogják támadni. Ha az életben is foglalkoznál büntető ügyekkel, akkor jobban értenél ezekhez a dolgokhoz, jobban tudnád „kezelni” őket.

Még annyi, hogy ahányszor már engem megfenyegettek, és mindannyiszor komolyan vettem volna, lehet, hogy már becsavarodtam volna a félelmtől.

Mindezektől függetlenül mindenki félti a családját, de mivel ennyire mocskos lett a világ, már 100 Ft-ért is leszúrhatnak az utcán, függetlenül attól, hogy előtte nem készítettek fel rá! Ezen is gondolkozz el! Erre hogyan készülsz fel? Azért ki mersz még menni az utcára??? A gyermeked is ki mered engedni? Ebből a megfontolásból csak 3 testőrrel léphetnél ki az utcára!

ildiko31

derill # 2004.12.26. 11:45

Nick: ebben tökéletesen igazad van. De arra már sajnos nagyon régen rá kellett jönnöm, hogy nem én fogom a világot megváltani. Az emberek egyre inkább nem törődnek egymással és sosem sodornám veszélybe a saját családomat azzal, hogy megpróbálok hőst játszani (tudod a hősökből sürün lesznek hősi halottak). Az ilyen hősjelölteknek a filmekben is mindig kinyirják a családját. Igaz aztán megbosszulja, és ott sosem kerül börtönbe emiatt, meg ott mindig ő győz a végén. És ülhet az üres szobában, nézegetheti a felesége meg a gyereke fényképét.

Neked ettől még maxiimálisan igazad van, nyilván tul sok filmet látok:))) (ritkán nézek tv-t).

Te mit tennél, ha hasonló helyzetbe kerülnél és a Te gyermekedet fenyegetnék meg. Ha a fenyegető előélete és IQ-ja alapján ugy éreznéd, be is fogja váltani a fenyegetést? Ha csak minimális esélyét látnád annak, hogy beválthatja? Ha a gyermekedet tényleg megfenyegetnék az utcán és mindezt rettegve mesélné el neked mondjuk 7-8 évesen? Azt mondanád neki: ugyan fiam, csak viccelt a bácsi?

Tudom, itt nem válaszolhatsz mást, minthogy tanuskodnál. De azért gondolkozz el ezen.

Kellemes Ünnepeket Kivánok mindenkinek, és főleg Neked:)

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Nick Name # 2004.12.26. 06:06

Boldog ünnepeket Neked is!

A nyomozás megismétlésére nincs jogi lehetőség, ha a nyomozás hiányos, az ügyész vagy később a bíróság előírhatja bizonyos nyomozati cselekmények pótlólagos elvégzését.

Ha bizonyíthatóan hibák vannak a jegyzőkönyvben, és az az ügy érdemére vonatkozik (az Általad írt hiba nem ilyen), akkor végső soron az alapján dönthet úgy a bíróság, hogy az adott bizonyítékot nem veszi figyelembe, de ez mindig érdemi értéklelés eredménye.

A nyomozók rendfokozatáról statisztikát még nem készítettem, de semmi nem zárja ki, hogy törzsörmester végezze a nyomozást, az attól még éppúgy lehet jó vagy rossz, mint egy századosé.

Most három napra elutazom, addig is üdv!

Nick Name

hugo # 2004.12.25. 21:02

Elso sorban Boldog Unnepeket !
Nick,
Koszi a valaszt.
A leirtaknak szerintem azert lenne jelentosege, mivel nem az egyetlen hiba a jegyzokonyvben. Es mivel tobb helyen is bizonyithatoan hiba fordult elo lehet, hogy lehetoseg lenne a nyomozas megismetlesere, vagy a "hanyag" nyomozas bizonyitasara. Tapasztalatod szerint ez a valosagban mikor szokott megtortenni (ha egyaltalan van ra precedens)?
Meg egy dolog: a hatosag milyen rangu alkalmazottai szoktak buntetougyekben nyomozast levezetni? Pl. torzsormesterek mennyire gyakran?

Nick Name # 2004.12.24. 05:58

Kedves derill,

"Ami számit az az, hogy mit él át nap mint nap, amikor nem tudja, hogy a gyereke épségben hazajön-e, vagy amikor kétszer is meggondolja, hogy sötétedés után utcára merjen-e menni, illetve utcára merje-e engedni a gyermekét, feleségét."

Próbálj már egy kicsit túllépni a konkrét eseten! Akkor beláthatod: azért kell ezeket átélni nap mint nap, azért nem tudod, hogy a gyereked épségben hazajön-e, azért kell kétszer meggondolni, hogy sötétedés után (megjegyzem, előtte is) az utcára engedje-e az ember a feleségét és a gyerekét, mert - egyebek mellett - az emberek nem tanúskodnak, ha bűncselekményt látnak, ez gátolja a felelősségre vonást, ettől pedig a bűnözők lesznek egyre gátlástalanabbak. És közben már jogászok olyan tanácsot adnak, hogy hallgass, hátha te nem kerülsz sorra. Üzenem, hogy ez nem biztos. :(

A dulakodás pedig nem bűncselekmény! :)

Boldog karácsonyt!

Nick Name

Nick Name # 2004.12.24. 05:50

Kedves derill,

azért nem érted hugo-t, mert ő 2004. dec. 19.-én 14:37-kor kérdezett valamit, vele arról beszélgetünk, veled meg másról...:))

Hugo,

körülbelül igaz, amit írtál, de a gyanúsított anyanyelvének tisztázása éppenhogy kötelező és az ő érdekét szolgálja, mivel ha idegen anyanyelvű, joga van az eljárásban azon, vagy az általa választott más nyelven részt vennie. A gond a hibás jegyzőkönyvezésben van, de amint korábban írtam, ennek semmi jelentősége nincs, ebből az ügyben hátránya nem fakadhat.

Nick Name

derill # 2004.12.24. 00:16

hugo: ezeket mire irtad? Nem látom az összefüggést, de érzem, hogy van.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

derill # 2004.12.24. 00:15

Nick: világesze sem biztos a dolgában, amint látod lekopogta.

Mindez pedig sajnos secreten nem segit. A bosszu sosem logikus, a bosszuálló emberek pedig nem a vallomás visszavonása miatt teszik amit tesznek, hanem azért, mert attól jobban érzik magukat, ha másnak fájdalmat okoznak.

Attól, hogy sajnos igazam volt (ha nem igy lenne, akkor válaszoltál volna a kérdéseimre), még Neked is igazad van abban, hogy az ország szétzüllött. Ezt nem vitatom. De sajnos secreten ez sem segit. Még az is előfurdulhat, hogy abban is igazad volt, hogy nem fogják bántani sem őt, sem a családját, de ez sem számit.

Ami számit az az, hogy mit él át nap mint nap, amikor nem tudja, hogy a gyereke épségben hazajön-e, vagy amikor kétszer is meggondolja, hogy sötétedés után utcára merjen-e menni, illetve utcára merje-e engedni a gyermekét, feleségét. És sajnos 4-kor már sötétedik.

Sajnálom, de nekem nem ér meg ennyi rettegést két ember dulakodása.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

hugo # 2004.12.23. 18:51

Nick!

A leirtak valoszinuleg nem igazan segitenek a gyanusitott vetkessege vagy artatlansaga megallapitasaban azonban a Be. eloir nehany dolgot ami szerintem alkalmazhato lenne a helytelen eljaras megallapitasara.
A nyomozas soran:
1. Kerulni kell minden folosleges (az uggyel nem kapcsolatos) kerdest.
2. Kerulni kell az emberi meltosag megserteset.
Bocsi ha nem tudtam pontosan idezni a Be. de csak emlekezetbol irtam.
Szerinted ez mennyire allna meg a helyet?

Nick Name # 2004.12.23. 04:18

Dehogy volt igazad, kedves derill, ugyan már. Nekem volt igazam, hogy egy végletekig lepusztult, erkölcsileg szétzüllött országban élünk (ez persze nemcsak secret ügyéből fakad). Az ilyen mentalítás meg csak tovább erősíti ezt.

Szerencsére világesze2 hozzászólása mutatja, hogy azért néhol még pislákol a remény. Ráadásul jogilag is teljesen igaza van: a tanú utólagos bántalmazása a terheltnek semmit nem használ (ugyanis vallomás-viszavonás nincs), ugyanakkor egy kész beismerő vallomás.

Nick Name

világesze2 # 2004.12.22. 22:24

Szerintem UTÓLAG nem bántanak, mert nincs értelme, legalábbis ha az illetők csak nyáron barnák (már bocsánat).

Én két hónapja tanúskodtam egy utcai keményfiú ellen, egyenlőre semmi bajom.

Kopkopkop.

derill # 2004.12.22. 18:15

Bocs. kimaradt: szóval sajnálom, hogy nekem lett igazam.

Sajnos az élet néha más, mint a papiron irott jog.

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

derill # 2004.12.22. 18:14

Hát igy utólag már könnyü azt mondani, hogyén megmondtam előre. Sajnálom, hogy nekem lett, de abból, ahogy és amit Secret leirt legelőszőr, ez előre látható volt. Még akkor is, ha "Általában ha előre szólnak akkor tuti, hogy nem fognak semmi ilyet tenni. " Mert nem mindig nem szoktak. Annak, akinek "szoknak" nem lesz vigasz az, hogy ő nem illik bele abbe a "statisztikába", miszerint "nem szoktak".

De most ujra kérdezek. Ha Secret gyerekét, feleségét, vagy ő magát mondjuk megverik valahol és "senki sem látta", mert ezek után nem meri, vagy tényleg senki nem volt ott, hogyan fogják kideriteni, hogy ki volt a tettes? Vagy ha megverik, és annak a verésnek köze nincs ehhez az ügyhöz, akkor egy ebben a verésben ártatlan személyt fognak elővenni? (Nem mintha sajnálnám a pasit, csak hát van az a fránya ártatlanság vélelme, de mondjuk engem egyáltalán nem zavar, ha egy ebben az ügyben ugyan ártatlan, de egyébként megrögzött bünözőt elitélnek, addig sincs "forgalomban").

"de legfőképp a rendőrség tudni fogja, hogy ki tette" - és akkor mi történik? Ugyanis más tudni, és más bizonyitani, mert még mindig ott van az ártatlanság vélelme.

Szóval én amnéziás lettem volna:))

dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Nick Name # 2004.12.22. 04:50

Kedves kőkorszaki,

kérlek, egyetlen dologban nyugtass meg: ugye, Te nem vagy jogász?

Nick Name

kőkorszaki # 2004.12.21. 15:17

Az előzőekben már írtam. De voltak okosok akik más véleményen voltak a magyar tanúzásról.
Anyanyelve az állampolgárságától függ, ilyenkor kérhet tolmácsot sőt a vallomását anyanyelvén kell megtenni.
Egyébként a fenyegetésekről, ha van bizonyitékod az ügyészséghez kell fordulni.
/Nem a rendőrséghez/ Ez már egy másik ügy lesz. De tanácsom továbbra is próbálj kilépni, az ukránok nem nőknek való falat, különösen, ha maffia kapcsolataik is vannak.

Nick Name # 2004.12.20. 16:47

Secret,

itt, mocsokországban ez belefér. Neked ez az egyetlen ügyed, mi egy kicsit többet láttunk. Ildikónak teljesen igaza van. Én láttam olyat is (190 cm, 120 kp), aki ötpercenként kikéredzkedett, mert úgy be... meg volt ijedve. Ezek szerint a rendőr megtette a kötelességét, ne hagyd magad.

Nick Name

ildikó31 # 2004.12.20. 12:03

Hülyére verhetnek akkor is, ha nem szólnak előre, hogy péppé zuznak. Általában ha előre szólnak akkor tuti, hogy nem fognak semmi ilyet tenni. Természetesen jobb félni, mint megijedni, tartja a közmondás, de akkor is kellett volna valamit válaszolni nekik. Egyébként tapasztalom, hogy az ilyen nagyszájú senkik a bíróság előtt teljesen összezavarodott kis senkikké válnak. Nem tudnak egy értelmes mondatot sem kinyögni.

ildiko31