Ittas vezetés


Majordomus # 2023.04.27. 21:43

Tegyünk rá pontot...

Pokolfajzat # 2023.04.27. 09:48

Hát!!! Elmentem úgy néztek rám, mintha gyilkos lennék. Kérdeztem mikorra kapok időpontot?! Nyegle válasz majd írunk! Értem én, hogy hibáztam, de nem kell leírni az embert!!!!

Szomorú örökös # 2023.04.21. 16:32

Pokolfajzat

a retardált hülyék találták ki

Nem-nem, a retardált hülyék az ittas vezetést találták ki és előszeretettel alkalmazzák is sajnos az utakon.

Pokolfajzat # 2023.04.21. 14:16

Nem mentem kerékpárral csak néztem a teszt kérdéseket, abban vannak, úgy ha kerékpárral közlekedem.

Majordomus # 2023.04.18. 19:32

Kerékpárral követtél el ittas vezetést???

drbjozsef # 2023.04.18. 12:54

Hát a "miért" az teoretikus kérdés, nem jogi. Ebben nem tudunk segíteni.
Biztos volt anno valami bullshit a törvény beterjesztésekor, de feltételezem, hogy az se igen elégítene ki.
Ez van.

Pokolfajzat # 2023.04.18. 09:58

Teszem azt közepes fokú ittas vezetés, akkor csak VI. Program?! Minek VI program meg I.?! Ezért kérdeztem

Pokolfajzat # 2023.04.18. 09:49

Köszönöm tudtam. Tesztlapnak mi köze, ha biciklivel megyek?! Igaz pénz lehúzás és a retardált hülyék találták ki, merr nem kellene vizsgaközpont.

drbjozsef # 2023.04.18. 07:11

Pokolfajzat,

01. Egyrészt azért, hogy fizessél még.
02. Másrészt hogy-hogy tudod a KRESZ-t? A 4.§(1)-et bizonyosan nem tudtad - vagy ha igen, akkor szándékosan nem tartottad be, tehát go to 01.

Pokolfajzat # 2023.04.18. 06:09

Jó napot kívánok. Ittas vezetés eltiltás miatt miért kell utánképzés?! Nem a kreszt nem tudom, csak egyszer hibáztam.

Majordomus # 2023.04.11. 20:06

Van.

lalo83 # 2023.04.11. 16:05

Üdv.olyan kérdésem lenne hogy 03.12. elvették a jogsimat a helyszínen a rendőrök , 0,54mg fújtam 03.15.èn megtörtént a kihallgatás a rendőrkapitányságon,mikora várható valami papír és milyen büntetésre számíthatok,minden kategóriára megvan a jogsim a kihallgatáson beleírták hogy csak B kategóriától tiltsanak el azzal is kaptak el de viszont tehergépjármű vezető vagyok,a többi kategóriára van némi esély hogy megmarad?Jász Nagykun Szolnok m.köszönöm szépen a válaszokat!

Pjani # 2023.04.06. 04:26

Szomorű örökös
Kérlek bocsáss meg.Sajnálom hogy sértő voltam.10 kor már aludtam......nem utána ittunk. igazad van, begejezem.

Majordomus # 2023.04.05. 21:18

Pjani
Valóban átestél a ló túlsó oldalára.
Magadnak kerested a bajt.

Slainte # 2023.04.05. 09:11

Kedves Pjani,

persze, 24 havi részletet lehet kapni, ezt írtam is korábban.

Ezt a mondatot viszont abszolút nem értem és még csak azt sem tudom kitalálni, mire gondolhattál: "Ugyan 8 nap a tárgyaláskérés, de tegnap-24 nap után-újra kaptam 8 napot."

Majordomus # 2023.03.29. 20:30

Ennyire költséges?

Rinyu Andras # 2023.03.29. 14:05

Slainte
Időközben Felhívtam a bíróságot és ügyiratszám alapján megkérdeztem őket , jelen állás szerint minden kategóriában után képzésre kéne mennem ami 300 ezer ft körül lenne úgy hogy mindenképpen kérek tárgyalást.

Slainte # 2023.03.29. 12:38

Pjani,

azt nem tudom, miért írtál az ügyésznek, az ügyész vádat emelt, innentől kezdve a bíróság előtt pontosan ugyanolyan ügyfél, mint te, döntéshozó pozícióban egyedül a bíróság van.

Azt nem tudom, mi volt a tartalma annak, amit a bírónak írtál: ha csak részletfizetést kértél, az nem gátolja meg a végzés jogerőre emelkedését. Ha viszont azt sérelmezted, hogy túl magas a pénzbüntetés, az a tartalma szerint tárgyalás tartása iránti kérelem, akkor tárgyalást tűznek ki, ami azért nem reménytelen, mert ahogy mondtam, a 8 hónap eltiltás 0.3 ezrelék mellett inkább sok, mint kevés, de hát mire tárgyalásra - pontosabban előkészítő ülésre - kerül sor, nagyjából már le is telik a 8 hónap.

Rinyu András,

az a lényeg, hogy a végzésben mi van: csak simán járművezetéstől eltiltás vagy "B" kaetegóriára korlátozott eltiltás. Előbbi esetben van utánképzés, utóbbi esetben nincs,

Rinyu Andras # 2023.03.29. 07:41

Tisztelt Fórumozók!
Büntetővégzéssel kapcsolatban szeretnék kérdezni.
2022 július 29 én elvették a jogosítványomat ittas vezetésért és most jött meg a határozat illetve büntetővégzés.A tartalma egy év közúti járművezetéstől eltiltás és 120000 Ft pénzbírság ,fellebbezésnek nincs helye de kérhetek tárgyalást. A kérdésem az lenne hogy utánképzésre minden kategóriában el kell mennem vagy csak az adott kategóriára vonatkozik amivel történt az ittas vezetés mert az személyautóval történt de van jogosítványom nagymotorra és teherautóra is az egy év eltiltás lassan lejár ezért nem is kérnék tárgyalást viszont ha minden kategóriára kérik az utánképzést annak brutális költségei vannak.
A válaszokat előre is köszönöm Tisztelettel Rinyu András

Szomorú örökös # 2023.03.29. 06:12

Pjani

Végül azért irtam az ügyésznek, vagy bírónak, hogy megváltozott a szitu

Kb. halottnak a csók szerintem, nagyon nem fogja őket érdekelni, nincs túl sok mérlegelési lehetőségük ittas vezetés esetén.

Kapják be. Kiperkálom részletre. Amúgy is az én hibám-végülis.

Ez az utolsó mondat a lényeg! Beleszaladtál a bajba, mostmár viseld méltósággal. Nem fogják visszavonni a kiszabott bírságot, az tuti. Még akkor sem, ha hetekig itt is, meg a bíróságon is sajnáltatod tovább magadat. Ittasan vezettél és nagyon remélem, hogy tanultál belőle egy életre. De ez már nyilván nem a jogi, hanem az erkölcsi része. Nézd el nekem, de mostmár kijön belőlem, hogy már kezd kicsit ez a heteken át taglalása a sztorinak nem kicsit unalmas lenni. Koncentrálj arra, hogy mielőbb kifizesd, aztán ne ülj többet így volán mögé!

Pjani # 2023.03.29. 04:53

Kedves Slainte-és Majordomus.
Értem.
Marad a részlet.
Nos....őszinteleszek. a jövedelmem valóban igazolt-és tényszerű-72 000.- Ebből az életben nem fizetném ki. Őszintén-nevetnék az egészen-ha dolgozhatnék, de ez már-az én életemben kizárt. (Ezt a pénzt bő egyheti keresetemből kicsengetném)
Adódik a kérdés-aki ennyit keresett, minek élte fel.
Nem éltem fel, ki tudom fizetni. A para az, hogy amíg a rendes nyugdijam meg nem kapom, még 1.5 év.
A megélhetésem-már a tartalékaimból fedezem majd, és ugye ősi zsidó igazság-amihez nem tesznek-az elfogy.
Egy magyar háztartás, jövedelemkiesés miatt, általában 1-2 hónapot vészel át, nekem 1.5 év kell.
De ez már szociológia, nem ide tartozik.
Nos. Végül azért irtam az ügyésznek, vagy bírónak, hogy megváltozott a szitu, mert kardiológiára is kellett közben menjek, szivritmuszavarok miatt, a munkahelyemen nem tudnak alkalmazni, -bár szivesen tennék-de minek.
Szóval, itt is baj van a jogalkotással, ahogy írod-a vagyoni helyzet. Én mellékeltem már az elején, a keresti szja papirjaimat. Aki nálam kevesebbet keres-az festi magát.
Kapják be.
Kiperkálom részletre.
Amúgy is az én hibám-végülis.
Elköszönök. Nagyon köszönöm a tanácsokat, segitséget. Kicsit ciki, kunyerálni ilyesmit-ezért sok pénzt elkértek volna, egy ügyvédi irodában.
Örök hálám.
j

Slainte # 2023.03.29. 02:59

Kedves Pjani, pár reakció arra, amit írtál.

  1. A törvény írja elő, hogy a pénzbüntetést napi tételekben kell kiszabni és meg kell állapítani az egy napi tétel összegét. Elméletileg a napi tételek száma igazodik a cselekmény tárgyi súlyához, egy napi tétel összege pedig az elkövető vagyoni-jövedelmi viszonyaihoz. Ezzel az a cél, hogy a különböző anyagi hátterű elkövetők ne ugyanazt a büntetést kapják, nyilván más X forint pénzbüntetés egy milliárdosnak és egy hajláktalannak. Ha nem fizetik meg és átváltoztatják szabadságvesztésre, akkor a napi tételek számát kell leülni, így egyforma lesz.
  2. Fellebbezésnek azért nincs helye, mert van más jogorvoslati forma: ha nyolc napon belól tárgyalást kérsz (vagy kértél volna), akkor automatikusan hatályon kívül helyezik ezt a végzést és akkor indul egy "rendes" elsőfokú eljárás.
  3. Igen, ha 8 napon belül senki nem kéri tárgyalás tartását (sem te, sem az ügyész és ha lett vona védő, ő sem), akkor jogerőre emelkedik a végzés, amiről kapsz értesítést.
  4. Mivel ez nem szabálysértés, közmunkára (helyesen: közérdekű munkára) nem lehet átváltoztatni. Vagy kifizeted vagy leülöd, gondolom, ez nem opció. Részletfizetést - ha magában a végzésben nem engedélyezték - tényleg lehet kérni és általában meg is adják.
  5. Egy bizonyos sávban valóban sok a szubjektív elem. Az általad írt "átváltás" a törvény szerint nem létezik, de nem zárható ki, hogy egy kicsit tényleg működik.
Majordomus # 2023.03.28. 19:43

Próbálj meg részletfizetést kérni...

Pjani # 2023.03.28. 19:15
Kedves Slainte Szó szerint-120 napi tétel, 2000 ft Na, ezt sem értem, de nem fárasztom már a fórumozókat az ostobaságommal.... Fellebbezésnek helye nincs-ez áll a passzuson. (Akkor még jön egy jogerőre emelkedési határozat? ) Bűnözhettem volna egy keveset az életemben, jobban érteném, ki-kicsoda :-) De még válóperem sem volt. Céges ügyvédem volt, de a cégeim sem keveredtek jogi vitába 23 év alatt. A minap magyarázta el egy barátom, hogy mi az ügyész-és a bíró közötti különbség..... Érdekes... Mert ugye-ráérek, átválthatnám közmunkára. De... Már kértem munkaalkalmasságit a volt munkahelyemről, (azaz, alkalmatlanságit) mivel jönnének rám? Mert telefonközpontban elolvasgatok napi 6 órában. Biztos örülnének, ha beállnék szakácsnak, valami intézetbe, de az felejtős. Szóval-az egész egy sokismeretlenes egyenleg. Az biztos-sokat olvasgattam a fórumo
  • Az a tény, hogy "nincs sok lehetősége a vádnak, a mérlegelésre" sztem fals. Amiket itt látok, legalább 30% szubjektív. (Bár-lehet egy átváltó-hogy csak a kategória 8-az a teljes eltiltás 4 , ezt még elképzelem.
Kb annyira vágom a büntetőjogot, amit a Your Honor-ban láttam. Mondjuk, céges, meg munkajogban jó vagyok, de ez ég és föld.
Slainte # 2023.03.28. 15:17

Kedves Pjani,

azt kételm, hogy szó szerint úgy lenne, hogy 240.000 forint pénzbüntetés, hanem nyilván X napi tétel Y forint napi tétel összeg, és a kettő szorzata adja ki a 240.000 forintot. Az eltiltás teljesen egyértelmű, hogy B kategóriára korlátozott, azaz, ha jogerőre emelkedik,a z elvételtől számított 8 hónap elteltével utánképzés nélkül visszakapod. Azért ne felejtsd el, hogy elméletileg még az ügyész is kérheti tárgyalás tartását, de tekintettel arra, hogy a 8 hónap nem kevés, ezért nagy valószínűséggel nem fogja.