Elnézést, kicsit nemtörődöm módon fogalmaztam! Csak azt nem értem, hogy mikor romák lopnak, akkor miért nem csinálnak abból felhajtást!? Meg ha "csak" szabálysértés, akkor miért nem elég megtéríteni a kárt!? Mindegy, sok a hülye ember! Azért köszönöm a választ!
Tesco lopás
Köszönöm gaborov a válaszodat ! És körülbelül hogy számoljak, mennyi lesz a büntetés ? :S csak hogy lelkileg felkészüljek rá hogy mennyit kell fizetnem majd :( most így utólag visszagondolva, inkább megvettem volna 2100 ft-ért..de én hülye..nekem ilyet kell csinálni :(
Hogy mennyi lesz a buntetes az attol is fugg hogy miylen benyomast keltesz a polghivben, magyarul hogy mit tudsz kisirni az eloadonal.
Nameg persze attol is hogy milyen a csaladi korulmenyed, hany kereso van a csaladban, hany eltartott, mennyi a havi jovedelme a csaladnak...
Ha ugy mesz oda mint egy koldus akkor bizonyara nem fognak milliokat radverni, annak meg hogy mennyi a jovedelmed senki nem nez utanna, minden bemondasra megy kiveve amit ellenorizni tudnak ott helyben.
4 éve vagyok önkomranyzati dolgozó...
A batyam operator a tesco-nal :)
Bizonyára tényleg nem tudom mit beszélek, azért nézzél csak továbbra is vagyonőrnek Bombi :)
ennyiért nem kapsz csak figyelmeztetést mást nem
Amugy megkerdeztem a batyamat azokrol amiket kerdezgettel, az az adatvedelmi pecset nem is 8 jegyu hanem csak 7, a rendszerükben talalhato american dynamics és aten cuccok is, egy átlag doom kamera zoomja pedig 40x a felbontasa pedig kicsit gyengebb mint egy mostani atlag 800k-s videokameranak...
Az Adt hungary szervizeli a cuccaik nagyreszet.
A tuzvedelmi rendszerük a klasszikus ám kissé elavult spinkler patronos rendszer..
A szamitogepeiket pediga dell szallitja.
Kielegito volt a valasz? :)
meggondolatlan lány
látod nehéz ez a szakma
Jakai mondtam en hogy lany vagyok ? :D :D :D
A Kovetkezo már az lesz hogy Gábornak hívnak?
gaborov: szerintem te félreértelmezted a jakai "meggondolatlan lány" megjegyzését, amit nem rád értett hanem az elkövetőre vonatkoztatta.:))
ajjajj
Barátnőd még tanköteles, ezért feltételezem nem rendelkezik jövedelemmel. A szabálysértési törvény alapján csak figyelmeztetést kaphat. És igen az szülő, mint törvényes képviselő fogja megkapni a határozatot.
Személyes véleményem az, hogy ha a lopásgátlót az általad leírt módon eltávolította, akkor bűncselekményt követett el.
Nem egészen értem, hogy mire gondolsz, amikor azt írod, hogy a lopásgátló eltávolításával bűncselekményt követett el. Milyen bűncselekményt szerinted?
Gondolom ezt:
Btk. 316. § (2) d)
szabálysértési értékre elkövetett lopás dolog elleni erőszakkal.
Ohej - Meg az is meglehet :D
Az utóbbi időben országosan elszaporodott bolti lopások miatt a kormány tervezi, hogy az egyes esetek kivizsgálását/elbírálását kiveszi az önkormányzatok hatásköréből - a továbbaikban rendőrségi ügy lesz a dologból.
És a 20.000 Ft-os elkövetési értékhatárt is lejjebb hozzák, mint büntethetési kiinduló határt.
Mindez a ma eseti RTL plusz tv hiradóban volt.
Javítva: RTL Klub tv
„Mivel az alapozóról leszedte a mágneses lopásgátlót, kár tett a termékben, de ezt kifizette. ”
"dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás", azaz, amit vzoli is beidézett
Állandóan éhezés-alapú megélhetési lopásról hallunk, miközben az itteni tapasztalatok alapján láthatólag alapozót, szájfényt, CD-t, italt stb. lopnak. Biztos én vagyok a hülye, de nekem a szájfény, CD stb. nem tűnik ehetőnek. Lehet, hogy akik tényleg rászorultak, és ennivalót lopnak, azoknak nincs otthon internetjük, és ezért nem fordulnak hozzánk?
(Kriminál-szociológiai költői kérdés) :-)
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
Valószínűnek tartom, hogy a 40dkg felvágottat lopó nyugdíjasnak nincs internetje.
Lenne egy kérdésem kiküldték a határozatot meg egy kérdőívet . Kitöltöttem és vissza küldtem . Az lehet , hogy a válasz levélben behívnak a szüleimmel a jegyzőhöz ? Vagy azt már az előző levélben megírták volna ?
Van egy kérdésem 1100Ft -os polo volt a táskámban amit sajna a 2 éves lényom belerakott. A tesco becsipogott. A kihalgatoban azt mondtam hogy egy másik tescoban vettem mert féltem hogy a lányomnak baja lesz belöle. Utolag kifizettem. Most kaptam egy idézést mi bajom lehet az ügyböl.
uhhh külön írtam
Hello,
A barátnőm a minap megpróbált kihozni a T-ból egy felsőt 2100 Ft értékben, és a biztonsági rendszer bejelzett. Jegyzőkönyvbe vették, és mivel külföldi állampolgárságú, így kihívták a rendőröket, akik szintén felvették az adatait. A jegyzőkönyvet a rendőrök nem kérték el, és bírságról, sem másról szó sem esett, csupán annyit mondtak, hogy az illető ország hatóságával majd leveleznek. Kárt nem okozott, mivel a terméket visszavették.
A helyi önkormányzattól kaphat majd valamit?birság?figyelmeztetés?
Foglalkoznak egyáltalán ilyen bonyolult esetekkel? Előfordulhat e olyan, hogy figyelmeztetést és bírságot sem kap?
Nem szeretnénk élete bakija miatt bíróságokra járni :S
A válaszokat előre is köszi.
Kedves Manka!
Ha sikerül találnia egy olyan idióta szabálysértési előadót, aki elhiszi, hogy a 2 éves gyereke rakta a táskájába a szajrét, és ráadásul Ön attól félt, hogy a gyereket ezért 2 évesen lecsukják, akkor semmi sem fog történni. Minden más esetben meg fogják büntetni (mármint Önt és nem a 2 éves gyermeket) szabálysértésért. :-) Üdv:
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
Kedves Tanár úr! Szerintem elképzelhető ez, egy 2 éves gyerek simán csinálhat ilyet. Az már megint más kérdés, hogy az anyuka miért kamuzott. Azt nem hiszem el, hogy egy percig elhitte volna, hogy a gyereknek valami baja lesz...
Kedves Rexor!
Magunk között, tehát nem az ügyfélnek: Sok éves rutin, hogy ha egy ügyfél a történtek egyik meghatározó elemében nyilvánvaló módon hazudik, akkor igen nagy valószínűséggel az egész sztori hamis. Vagyis ha mindketten tudjuk, hogy mese a gyermek megbüntetésétől való félelem, igen nagy valószínűséggel mese az is, hogy ő rakta bele a táskába (majd gondosan becipzárazta stb.), máskülönben anyuka ugyaebár látta volna, hogy ott van, és nem a csipogásból jön rá. És remélem jön a találkozóra, mely esetben többé nem kellene magázódnunk! :-) Mármint Önnel, nem anyukával és nem is a 2 éves gyerekkel. :-) Üdv:
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02