Tesco lopás

végrehajtó1 # 2009.11.02. 16:03

Szóval ha belefutok én vagy egy kolléganőm egy ilyen szerencsétlen helyzetbe akkor magyarázkodjunk és reménykedjünk hogy megértik??

Nem fogják bevenni mert az nyílt titok hogy a pénztárosok a rokonnak havernak nem húzzák le az árut vagy kevesebbet számolnak...

shade # 2009.11.02. 17:55

Kedves végrehajtó1! Köszönöm a gyors hozzászólásod! A kolléganő alatt nem a rokonom értem, hanem a másik tescos pénztárost. Köszönöm a segítő válaszokat.
Üdv: Kata

shade # 2009.11.03. 20:56

Sziasztok!
Valakinek, másnak egy ötlete esetleg?
köszi
Kata

matesrac # 2009.11.08. 14:10

Üdv!
1 hónapja eltulajdonitottunk a tescoból 7000 Ft értékű tárgyat, lebuktunk, és 8 napunk volt hogy kifizessük. Ki lett fizetve. Most kaptam a jegyzőtől 1 levelet, hogy mennyek be lopás szabálysértés miatt. Lehetséges hogy a Fizetési jegyzőkönyvet már nem kapta meg a jegyző, és majd csak azt kell megmutatnunk, hogy ki lett fizetve?, és nem kell behajtania semmit rajtunk.
Kiskorúak vagyunk még.
Előre is köszi, üdv!

végrehajtó1 # 2009.11.08. 14:49

Attól hogy kifizetted attól még az szabálysértési eljárást von maga után.
Bár ahogy leírtad nem tünsz kiskorunak!
De játszuk el hogy az vagy :-titeket a szülökkel idéznek be.Nektek a hajaszálatok sem görbül.Annál inkább a anyának-apának.Kaphat pénz büntit is.De a gyámhivatal mint a csimbók rátok fog ragadni.

matesrac # 2009.11.08. 16:10

16 vagyok, gyámhatóság akkor is szóbajöhet?

matesrac # 2009.11.08. 16:11

Lemaradt: Egy levél jött az én nevemre, és szülőkről egy szó se esett benne.

végrehajtó1 # 2009.11.08. 18:04

Most kiskoru vagy vagy 16 éves vagy?Te sem tudod?:)

16 vagyok, gyámhatóság akkor is szóbajöhet?

igen.De tulajdonképpen mitől is félsz?

matesrac # 2009.11.08. 19:43

16 :)

Attól félek, hogy kitudódik meg hasonló, és ez ciki dolog, előbb gondolkozni kellett volna.
De remélem semmi hasonlóra nem kell számitani.
A Jegyző fogja eldönteni, hogy tovább küldi-e az eljárást a gyámhatóságnak?

Egy lány # 2009.11.09. 06:49

Kedves Shade!Én is pénztáros vagyok az egyik tescoban.Ha jelzed az ovének,hogy a kasszával mi a gond,akkor onnan azonnal ki kell,hogy szedjen téged és adjon egy másik kasszát,és amíg nem javítják meg addig senki nem ülhet oda.Bár szerintem ferde a történet,hogy 10 helyett csak 5 terméket visz a gép.Rengeteg kasszás eljátszotta és nagyon ciki volt nekik,hogy a rendőrők vitték el.

websas # 2009.11.09. 08:33

Tényleg, olyan reklám szaga van a dolognak!

Miért nem loptok néha a "madarastescoból"(Auchan) is?

websas

morci75 # 2009.11.09. 10:27

Igazad lehet Websas!

A vádirat így kezdődne: a „madarastesco­ból“ eltulajdonítottak 2 liter "szőkekólát"...................

Bombi # 2009.11.09. 11:19

websas: Gondolom azért kerülnek ide a tesco lopási törtnétek ,mert ez a topic neve..vagy tévedek?

websas # 2009.11.09. 14:08

Kedves Bombi!

Most hogy így írod a dolog tényleg a topic nevére vezethető vissza.
Megvilágosodtam, (én corábban a Corában szoktam lopni), és hiányzott a topic ahová fordulhatnék, nyitok egyet.

websas

Bombi # 2009.11.09. 16:11

Kedves websas!

Ahogy érzed,nyiss egy topicot a Corának is,biztos kell nekik is a reklám:-)

Egyjogász # 2009.11.10. 00:23

Azt mondjuk én sem értem, mitől más egy lopás, ha valaki éppen a TESCO-ban lop???

Néhány beírásból úgy tűnik, mintha sokan ezt a lopás egy enyhébb alakzatának tekintenék. De nem....

Bombi # 2009.11.10. 06:33

Hát igen..magának a topicnak rossz a neve..lehetne simán csak "lopás"

websas # 2009.11.10. 11:09

Ibolya79!

Köszi.
Írtam neked az e-maledre külön.

websas

Gömbőc # 2009.11.11. 13:19

Sziasztok!

Kaptam egy jogerős és végrehajtható végzést, melyben 90.000 Ft pénzbírság kifizetésére köteleznek! Természetesen én ezt el is fogadom mivel nem fellebbeztem! Azonban semmiféle tájékoztatást nem írtak arról, hogy mikorra kell befizetni és hol tudok ez ügyben intézkedni?! Jó lenne tudni azt is, hogy általában mennyi a befizetési határidő ekkora összegű pénzbírságnál? Szeretném tudni, hogy mire számíthatok!
Köszönöm!

bocsikaaa # 2009.11.13. 13:56

Sziasztok!
Nemrég volt egy szabálysértésem(gyorshajtás), de mivel annyira nem mentem gyorsan csak figyelmeztetést kaptam, szóbelit. Ezt tudja a jegyző?

websas # 2009.11.13. 14:22

Láttad, hogy hova írtál?
ennyire sötét vagy?

websas

bocsikaaa # 2009.11.13. 16:13

Azért irtam ebbe a témába mert énis szarkultam, és érdekelne, hogy tudni fogja-e a jegyző, hogy már volt egy figyelmeztetésem.

Bombi # 2009.11.13. 16:21

a gyorshajtásnak és a lopásnak semmi köze egymáshoz,még akkor sincs ha mind kettő szabálysértés ,mivel a lopást szabálysértési értéknél (bizonyos darab számig) az önkormányzat vizsgálja a gyorshajtást pedig minden esetben a rendőrség.

szirca (törölt felhasználó) # 2009.11.21. 20:18

sziasztok! én szeretnék érdeklődni a szarkaságról.. óriási marha voltam a minap, mert 12ezer forintnyi "kárt" okoztam, amiket a lebukás alkalmával távozáskor kifizettem. Mi lesz ezután? erkölcsibe belekerül? eljárás? pénzbüntetés? kérlek segítsetek, jelenleg a vízbe tudnám folytani magam a baromságom miatt!! köszönöm

monalisa1 # 2009.11.21. 20:51

Néhány héten belül érkezik majd egy hivatalos levél a szabálysértési előadótól: vagy behívnak kikérdezni az esetről -és a családi/anyagi helyzetedről-, vagy csak egy séma kérdőív kitöltésre és feltétlen visszaküldésre. A pénzbüntetés ca. 30 eFt-ig bezárólag - vélhetően. Mível nem büncselekmény hanem szabálysértés történt, az erkölcsibe nem kerül be.

Hideg ilyenkor a víz (...) te meg már befürödtél...

A tanulságot- okulást egy életre vonatkozóan jegyezd meg magadnak!

"Mona"
laikus hozzászóló