Elévülés+ erkölcsi bizonyítvány

Farkas87 # 2013.07.29. 16:57

Jó estét kívánok!

Érdeklődni szeretnék volt egy bolti lopásom aminek összege 1.400 ft volt.. Nah most 125.000 ft ot fizettem ki ezért, 2011 decemberében. Teljesen egy összegben kifizettem amint kézhez kaptam a csekkeket a rendőrségtől! Ez bele kerül az erkölcsi bizonyítványomba vagy van elévülési ideje ha van akkor mennyi idő?

Köszönöm válaszát: István

taki123456789 # 2013.07.26. 20:38

Jó estét!
Nekem egy olyan kérdésem lenne hogyha közmunkára ítélnek akkor kapok-e erkölcsi bizonyítványt.

Üdvözlettel:Dávid

Agent Cooper # 2013.07.24. 06:07

Kedves kerika7!

Először is meg kell nézni a fiát elítélő ítéletet, hogy abban szerepel-e mentesítés, ugyanis a bíróság előzetesen mentesítheti az elítéltet, ha arra érdemesnek találja. Ebben az esetben kaphat erkölcsi bizonyítványt.
Ha semmi nem szerepel az ítéletben a mentesítésről, akkor a fia a felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje leteltének napján mentesül, utána kaphat erkölcsi bizonyítványt. Ebben az esetben viszont kérelmezni lehet a bíróságtól a mentesítést, amennyiben a próbaidőnek a fele már letelt. Amennyiben a bíróság a kérelemre mentesíti az elítéltet (ami valószínű), úgy ez után már kaphat erkölcsi bizonyítványt.

Üdvözlettel: Agent Cooper

védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

BU16 # 2013.07.23. 15:13

Tisztelt Ügyvédek!

Az imént rosszul írtam kérdésemet. Helyesbítenék!

Érdeklődnék, hogy az erkölcsi bizonyítványomban szerepelne-e olyan ítélet , melyben 10 hónap börtönbüntetést 2 évre felfüggesztettek, és ez a két év már letelt. A bűn: társtettesként elkövetett sikkasztás volt. Amennyiben szerepel, hol kell indítványoznom a mentesítést?
Köszönettel

BU16 # 2013.07.23. 14:59

Tisztelt Ügyvédek!

Érdeklődnék, hogy az erkölcsi bizonyítványban szerepelne-e egy olyan ítélet, amely 1 év szabadságvesztést 10 hónapra felfüggesztett. A 3 év próbaidő is letelt már. Sikkasztás miatt. Honnan tudjam meg, hogy kell-e mentesítést kérnem? Vagy előbb kérjem ki az erkölcsit és ha szerepel benne, akkor kérjem a mentesítést?

Köszönettel!

kerika7 # 2013.07.23. 08:46

Üdv.
azt szeretném kérdezni,hogy a fiamnak van másfél év büntetése 3 évre felfüggesztve ami jövő augusztusban telik le.A fiam külföldre készül dolgozni menni és a közvetítő cég kérhet tőle erkölcsi bizonyítványt!
Mit tegyünk ebben az esetben kérjük ki?mi fog benne szerepelni és milyen nyelven mert Hollandiába készül?Vagy inkább ne is kérjünk,Köszönöm a választ!

Sherlock # 2013.07.20. 15:02

Az I. fokon eljárt bíróságnál kell kérvényezni, nem kötelező ügyvéd, az elítélt maga is intézheti, de azt a 20 ezret talán megéri.

Zaphyris # 2013.07.20. 14:51

Tisztelt Ügyvédek;

A következő kérdésem lenne, jogerős letöltendő 3év 6 hónapot kapott alanyunk.Szabadulásától eltelt több mint 3 év.Szeretne bírósági mentesítést kérni, ennek mi a folyamata? Csak ügyvéd intézheti?

Válaszukat előre is köszönöm.

ObudaFan # 2013.07.13. 07:17

Nem, utána 3 évvel.

JFJFJF # 2013.07.12. 22:05

Kedves jogi szakertok!

Talan nem teljesen ebbe a temaba illik de ugy tunik itt aktiv a kozosseg ezert ide irom. Elnezest ha ezzel barkinek kellemetlenseget okozok!

Iden majusban elevult egy regi buntetougyben a buntethetosegem. Errol, az akkor az ugyben eljart elsofoku birosagtol hivatalos vegzesem van amely 30 nap elteltevel jogerore emelkedett. Errol is megvan a biroi vegzes. Ugyvedi megkeresesre a birosag nyilatkozott, hogy hivatalbol ertesitettek az allando lakcimhez tartozo korozesiranyito kozpontot, hogy szuntessek meg az ellenem ervenyben levo korozest az elevules megallapitasa miatt.

Ezzel kapcsolatban kerdeseim a kovetkezok:

1. A rendorsegen keresztul, nem szemelyesen lehet-e ellenorizni, hogy ez tenyleg megtortent-e? Mikent evlileg vege ennek az egesznek szeretnek vegre haza utazni viszont mivel nemzetkozi korozes volt ervenyben felek, hogy uton haza, atszallasnal gondom lehet. Azzal tisztaban vagyok, hogy Ferihegyen (Liszt Ferenc?) a biroi vegzessel tudom magam "tisztazni" de atszallasnal, egy nem europai orszagban felek nem vagy csak napok esetleg hetek elteltevel. Talan itt az a kerdes is felmerul, hogy a magyar birosagi papirokban nemzetkozikent feltuntetett korozes az mit is jelent valojaban mert nagyon ugytunik, hogy nem egyenlo az interpol "korozessel".
  2. Azt is meg szeretnem tudni, hogy esetleg nincs-e masik korozes ervenyben. Nem volt soha semmilyen mas ugyem igy logikus lenne, hogy nincs viszont mivel az elmult 10 evben teljesen elerhetetlen voltam, nem kaptam meg postai uton semmit igy akar az is elkepzelheto, hogy tanukent ideztek be valamivel kapcsolatban es peldaul annak elmulasztasa miatt koroz mondjuk egy masik hatosag.

Remelem tud ezekkel kapcsolatban valaki bovebbet mondani.

Vagy ha esetleg lenne itt olyan ugyved aki vallalja ennek a hivatalos ugyintezeset hivatalos megbizassal es termeszetesen berezes elleneben kerem jelezze, engem ez a megoldas is erdekel.

Koszonom figyelmetek es elore is koszonom valaszaitokat!

rEEcii # 2013.07.12. 12:16

Üdv!

2010-ben Rablás miatt elítéltek 1év Fk.Fogházra
amit 3évre felfüggesztettek, Pártfogót kaptam

Viszont azt súlyos és ismétlődő magatartása miatt
az itéletett jogerőre emelték és 2012.04.22-edikén be kellet mennem 1évet leülni.
Feltéttelesen 2013.04.23-adikán szabadultam
és ismét 1 év pártfogót kaptam amit ha kijárom nem kell a többit leülnöm

Nos tehát én nem Börtön hanem Fogház részen voltam Fiatal korúként követem el és ültem is.

Gondolom az erkölcsim nem tiszta, de mikor lesz tiszta?
Amikor lejár a pártfogó ?

Agent Cooper # 2013.07.11. 23:10

Kedves Karesz89!

Semennyire, az erkölcsit megkapja.

Karesz89 # 2013.07.11. 12:05

Tisztelt Fórum!

Az lenne a kérdésem, hogy 2008 ban volt egy garázdaság vétségem amiben bűnösnek ítéltek meg minden kártérítést kifizttem. A bíróság megrovásban részesített. Ma kértem erkölcsit. Mennyiben befolyásolja ez a tisztaságát?
Üdvözlettel Dávid Károly

janika87 # 2013.07.06. 05:07

Jó napot!
Kaphatok -e tiszta erkölcsit?
2009ben volt egy közokirat-hamisítás amire kaptam 40000Ft pénzbüntetést és
2012ben csoportos garázdaság(Btk.271.1,2 bekezdés
a.)pont) és testi sértés(Btk. 170.1,2 bekezdés) miatt kaptam 250e Ft pénzbüntetést.
Köszönöm.

Agent Cooper # 2013.07.05. 23:39

Kedves zeuszke!

Ha két év próbára bocsátást kapott (mondjuk fiatalkorúként), akkor ez nem szerepelhet az erkölcsijében, mert a próbára bocsátás nem büntetés, hanem intézkedés.
Ha felfüggesztett szabadságvesztést kapott, akkor az természetesen más eset.

Üdv: A. C.

zeuszke # 2013.07.02. 09:55

Üdv,

Nekem az lenne a kérdésem, hogy volt egy rongálási ügyem ahol a kár 30-40 ezer forint volt. Fizetnem nem kellett semmit, viszont kaptam két év próbaidőt. Ha ez lejárt akkor kérhetek bejegyzésmentes erkölcsi bizonyítványt?A lejártáról semmilyen tájékoztatást nem kaptam. Kellett volna? Illetve fog ez valamilyen formában megjelenni benne? Vagy csak 5-év elteltével kaphatok? Válaszotokat előre is köszönöm.

lini777 # 2013.06.26. 08:22

Üdvözletem !

Márciusban elkövettem egy hatalmas butaságot (lopás , 3000ft értékben ) , ezután 1 év próbaidőre bocsátottak. A kárt kifizettem teljes mértékben.
A kérdésem az lenne , hogy a próbaidő leteltével milyen intézkedések következnek ? (levélben értesítenek a leteltéről? )
A másik pedig , hogy ez a félrelépés szerepleni fog -e az erkölcsimben vagy az tiszta marad az 1 év leteltével?

Zenafly # 2013.06.21. 15:10

2007. decemberében indult ellenem eljárás életveszélyt okozó súlyos testi sértés miatt. (vagyonőrként, munka közben történt az eset)A vagyonőri igazolványomat csak 2010. áprilisában vonta be a nagykátai rendőrkapitányság. Még 2011-ig vagyonőrként dolgoztam.
Ítélet 2013.május 18-án született az ügyben. 2 év börtönt kaptam 3 évre felfüggesztve, illetve 340.000 Forint bűnügyi költséget kell megfizetnem. A bírónő elutasította az ügyész kérését, miszerint tiltsanak el a szakmámtól,az eset óta kifogástalan életvitelemre és ez év szeptemberében születendő gyermekemre hivatkozva.(a sértett román állampolgár egyszer sem jelent meg a tárgyaláson és nem is ő tett ellenem feljelentést)
Érdeklődtem a nagykátai rendőrkapitányságon, hogy miként kaphatnám vissza a vagyonőri igazolványom? Szerintük a rendszerben megbuknék, de egy nagyon jó ügyvéd segíthet ebben. Konkrétumot nem tudtam meg ezzel kapcsolatban. Segítséget szeretnék kérni ebben az ügyben, mivel szeretnék a szakmámban dolgozni minél előbb újra, mivel anyagilag is rá vagyok szorulva.
Válaszukat előre is köszönöm!!!

Attila2012 # 2013.06.20. 10:45

Kedves Tagok!

Tájékoztatnék minden Büntetett Előéletű Személyt, hogy aki:

Közokirat Hamisítást követett el(Szabálysértés,Pénzbüntetést szabott ki a Bíróság rá),mindegy hogy kifizette vagy nem fizette ki és leültették vele) Annak a Mentesítés(ELÉVÜLÉS) Ideje: 5 Év!

Aki Szeretett volna közalkalmazottként dolgozni,Rendőrként,vagy egyéb szolgálati helyeken annak muszáj megvárni az Elévülési időt!

Bnytv. 18. § (2) A hátrányos jogkövetkezmények alatt álló, büntetlen előéletű személyek nyilvántartásába felvett adatokat szándékos bűncselekmény miatt kiszabott közérdekű munka vagy pénzbüntetés esetén a Mentesítés beálltától számított öt évig kell nyilvántartani!

A törvényi mentesítésnél az elítélt a törvény erejénél fogva, meghatározott
időpontban, minden külön kér
elem és ezt követő eljárás nélkül,
automatikusan mentesül a büntetett előélethez fűződő hátrányos
jogkövetkezmények alól.

(Sajnos a szomszédomnak ez a Mai 2013.Június.20. Legfrissebb Tájékoztatása a Bűnügyi Nyilvántartó Hatóságtól,amit levélben kapott,addig Erkölcsi Bizonyítványt sem kaphat,amíg az 5 év le nem telt!
(pl:2010.07.15. - 2015.07.15.ig)

Remélem mindenkinek tudtam segíteni aki ezzel kapcsolatosan kérdést tett vagy tett volna fel az Üzenetfalra!

Szép Napot Mindenkinek!

Agent Cooper # 2013.06.14. 14:11

Kedves Pista1982!

Ez pontosan azt jelenti, hogy 2013. 06. 28. követően kell próbálkoznia, mivel a felfüggesztett szabadságvesztésének a próbaideje ezen a napon jár le.

Pista1982 # 2013.06.13. 09:13

Tisztelt ügyvédek!
Az erkölcsi bizonyítványom megtagadták.
Ennek mentesítése: 2013.06.28 BTK.102.§/1/B/pont (törvényi)
Ezek után a levélben azt írják,nem dolgozhatok közalkalmazottként büntetett előélet alapján a Törvény 20.§ (4) bekezdése értelmében.
Akkor kérdezném mi a mentesítés ebben az esetben?

Attila2012 # 2013.06.13. 05:09

Köszönöm a Választ Agent Cooper! :)

totenkopf83 # 2013.06.12. 10:04

Tisztelt fórumozók.
Lenne egy kérdésem ami a következő:
Kaphatok e TISZTA erkölcsit az alábbiak mellett:
1999: 1 hónap előzetes letartóztatás, amiből a következő évben megjött az itélet ami 1 év fk fogház 2 évre felfüggesztve, (dolog elleni erőszakkal lopás bűntette, okirattal visszaélés miatt)
2004: 150 nap pénzbüntetést helyettesítő szabadságvesztés amiből 75 napot le is töltöttem, a többit kifizettem. (lopás vétsége miatt)
2005: 56000 ft pénzbüntetés, amit ki is fizettem (lopás vétsége, és rongálás miatt)
2006: 8 hónap börtön de sajnos ehhez hozzájött az 1 év fk fogház is amit nem engedélyeztek hogy fogház fokozatban töltsem le. (lopás btt, dolog elleni erőszak miatt)
Mindebből 2008. 01. 08-án szabadultam

Köszönettel: Nagy Pál

Agent Cooper # 2013.06.12. 09:26

Kedves hool36!

Kaphat erkölcsi bizonyítványt. (De a büntetést be kell fizetni.)

Üdv: Agent Cooper

Agent Cooper # 2013.06.12. 09:21

Igen, igaz.